(Vana link päris pikk ja vahel aeglane laadida)
Ühtasi teeb Tallink homme uue stardi pärast fondiemissiooni.
Võtan kokku senised Tallinki majandusnäitajad, Tallinki ja minu* prognoosid:
Tallink finantsnäitajad, koos Tallinki ja minu* prognoosidega
Käive aastal 2006: 405 mil eurot (6.33 miljardit krooni)
Tallinki prognoos aastaks 2007: 750 mil eurot (11.73 miljardit krooni)
*Prognoos aastaks 2008: 862 mil eurot (13.5 miljardit krooni)
EBITDA 2006(kasum enne makse ja amortisatsiooni): 93.7 mil eurot (1.47 miljardit krooni)
Tallinki EBITDA prognoos 2007: 180 mil eurot (2.8 miljardit krooni)
*EBITDA prognoos 2008: 240 mil eurot (3.75 miljardit krooni)
Puhaskasum 2006: 94.9 mil eurot (1.48 miljardit krooni, sellest 45.4 mil eur ehk 710.5 mil krooni Silja ümberhindlusest, ilma selleta oleks 49.5 mil eurot)
Tallinki puhaskasumi prognoos 2007: 91 mil eurot (1.4 miljardit krooni)
*Puhaskasumi prognoos 2008: 125 mil eurot (1.95 miljardit krooni)
Enne fondiemissiooni:
Kasum aktsia kohta 2006: 0.32 eurot (0.56 Silja ümberhindlusega + täiendavad aktsiad(-))
Tallinki kasum aktsia kohta 2007 prognoos: 0.54 eurot
*Kasum aktsia kohta 2008 prognoos: 0.74 eurot
Pärast fondiemissiooni:
Kasum aktsia kohta 2006: 0.08 eurot (0.14 koos Silja ümberhindlusega + täiendavad aktsiad(-))
Tallinki kasum aktsia kohta 2007 prognoos: 0.135 eurot
*Kasum aktsia kohta 2008 prognoos: 0.185 eurot
Aasta 2007 hinnasiht:
2.8 eurot pärast fondiemissiooni
Hinnang õiglasele aktsiahinnale:
2.5 eurot pärast fondiemissiooni
Hetkel kuulub Tallinkile 21 laeva:
14 reisilaeva
3 autoexperssi
4 kaubalaeva
Laevaparki on oodata ka täiendust:
2007 kevadel tuleb Tallinn-Helsingi liinile NB 1356(Tallink Star) – 1900 reisijat mahutav kruiisilaev
2008. aasta esimeses pooles lisandub P8367(Tallink Fast) – 2080 reisijat mahutav kruiisilaev
2008 peaks lisanduma ka NB 1361(Tallink Cruise) – M/S Galaxy õde, 2800 reisijat mahutav kruiisilaev
Tallink Grupi alla kuulub ka 1 hotell:
Hotell Tallink – 2004. maikuus avatud 350 toaga hotell Tallinnas, Viru keskuse vastas
Käesoleval aasta kevadel lisandub veel teinegi hotell – 290 toaga Tallink Spa ja konverentsikeskus, mis asub Tallinna Sadama vahetus läheduses
Positiivset mõju Tallinki kasumile peaks andma ka odavnenud kütusehind, kui nafta hind püsib 55 dollarit barrelist, siis võiks Tallinki kasumiprognoosi tõsta 20 miljoni euro(0.03 eurot aktsia kohta) ehk ca 300 miljoni krooni võrra.
Oluline on ka elujõulise ja kompetentse juhtkonna olemasolu, juhtkonnal on ideid, kuidas ettevõttet edasi arendada, käivet ja rentaablust kergitada.
Aasta 2007 hinnasiht:
2.5 eurot pärast fondiemissiooni . Need esitatud numbrid on nats küsitavad ,kuigi olen ka ise optimistlikult meelestatud
2.5 eurot pärast fondiemissiooni . Need esitatud numbrid on nats küsitavad ,kuigi olen ka ise optimistlikult meelestatud
Ma loon tallinkile eelmise postituse puhul majja oma püha nurga koos perioodilise sakraalteenistuse ja igapäevase viiruki põletamisega. Juhtide pildid raamin ka ära ja riputan üles.
ruuki ära ole nii sarkastiline,mis on selles halba ,et m1k on leidnud endale iidoli kes juhib teda selles karmis ja raskes maailmas tähtede poole.
Millist Tallinna Maja need hinnasihid esindavad?
ja kui mudelisse üritada paigutada tulumaksu rakendumist kunagi 2009? Mis oleks mõistlik teha siis amortisatsiooninormidega ja kas sa oled kindel, et need praegu on ikka mõistuspärased? Praegu on Eesti ettevõtetel hea aeg küll EPS-i näidata, aga koos tulumaksuga see elu mõnevõrra muutuks. Äkki selgub siis, et varasemate aastate EPS on suures osas nm?
Igal juhul seisab ees nädalake, mil müüa pole palju ning huvilistel hea võimalus hind märgatavalt kõrgemale osta.
"Elujõulised ja kompetentsed" mõtlesid niigi mitte-just-liiga kõrge aktsiahinna juures välja veel fondiemissiooni - lihtne vahend ainult seljaajuga mõtlevatele investoritele aktsiat "odavaks" muuta. Järgmise kvartali tulemus peaks puht sessoonsusest tulenevalt olema viletsam, kui eelnevad. Lock-up suurtel läbi. Hea aeg osta või müüa? Hmm...
VD: short TAL
VD: short TAL
loogiline kui ostjaid on samamoodi nagu täna siis peaks homme hind kenasti kerkima
Mõlemad stsenaariumid on võimalikud. Kas müüakse alla, sest homsed ostud enam emissioonis ei osale või ostetakse üles, et madalama likviidsuse ajal müügiks hind kõrgemale saada. Tshiljoni aktsia omanikele on kasulikum teine variant.
kristjan tao trummi kuu aja pärast ,praegu on veel vara ,sa hirmutad taksojuhid sedasi turult eemale
nõus, aga kas see pole mitte liiga läbipaistev?
Läbipaistvus ei ole kui rahakott meie turu mõistes põhjatu :)
Parandus: ei loe
Seda küll. Aga minu tagasihoidlik soovitus jällegi väikeinvestoritele - kasutage seda tõusu aktsiate müügiks.
Kusjuures tallinki suhtes olen ma kõige vähem sarkastiline - sellel üritusel on siiamaani vähemalt kena toekas põhi jalge all (kuivõrd merd võib toekaks pidada :) Aga baltika, pta, kalev, viisnurk - need on puhas pullivendade meelelahutus. Selliste hindade juures nagu praegu ma lihtsalt ei suuda midagi positiivset selles asjas näha.
Aga tõenäoliselt tõus jätkub.
Nagu mujalgi.
Rahatrükkimise vabrikutel on kiired päevad, kui aktsiad kallinevad, siis nende klientuur kasvab :)
Aga tõenäoliselt tõus jätkub.
Nagu mujalgi.
Rahatrükkimise vabrikutel on kiired päevad, kui aktsiad kallinevad, siis nende klientuur kasvab :)
Suletud ring, x-päevani on positsiooni võimalik vähendada vaid kuni 25%
alguseks hea küll.
kristjan ma saan su mõttekäigust aru ja tõenäoliselt on sul õigus aga sa oled oma karuseid mõtteid ajanud juba pikemat aega ja selle ajaga on turg tõusnud 40% .Seega lihtsurelik kes su juttu tõe pähe võttis ja oma aktsiad kohe maha müüs on saanud hää laksu.
Kuidas kasumivõtmine inimesi vaesemaks teeb? Ja ma olen otseselt karune (arvasin, et jaanuaris või siis kunagi hiljem Q1 võiksid radioaktiivsemate aktsiate hinnad olla madalamad) mingist ajast detsembris ja turu tippujõudmise kohta kohe või lähematel päevadel avaldasin arvamust mõni päev tagasi.