Tallink (TAL1T)

kui palju sellest 5,35€ pakist veel alles on? on lootust sealt läbi pureda?
enne pureb 5.3 ära
Tundub et mõned päästevestid on 5,30 peal, veel rohkem 5,20 ma arvan.
müügisurve on nii suur et see ei ole mitte ipost saadud aktsiate surve vaid endiste aktsionäride surve.Enam kui kindel et me näeme veel tunduvalt madalamaid hinnatasemeid!
ei oma veel tallinki.
1000 tehingut täis, kusjuures hetkel Tallinna Börsil on teostatud 1100 tehingut.
5,31 tase peab kenasti vastu. Endal õnnestus suht normaalse hinnaga kelgult maha hüpata, aga jälgin pingsalt edaspidiseid arenguid.
PS. 1,5h veel kauplemise lõpuni, aga ühte kodanikku võib vist juba Jaanikaks ristida
tänane päev andis ikkagi mingid vastused.
1.müüjateks ipo tasemelt on suuremalt osalt ikkagi need investorid kes omasid aktsiaid enne ipot.st,et nad on oma tuluga rahul ja edasist kasvu ei näe.suurt müüki ei luba piirangud.
2.300 aktsia omanikud seda hinda ei liiguta ei üles ega alla.
3.trend tuleb pigem alla kui üles.
ostame PUT'id siis ? :-)
Ja suurte koguste ostjateks ipo tasemelt veidi kõrgemalt on... ?
fondid.välisinvestorid.ostjaid on.aga selliste institutsioonidele enamasti on vaja kas head kasumilubadust või tulevast exitit ntx firma edasimüügi puhul(langeb ära Tallinki puhul)
Sellise hinna puhul kasumlikkuse peale loota tähendab loota ühtlasi soomlaste iibe peale.
Kasumlikkus võib olla rahuldav aga 50 kroonise hinna puhul!
Millele nad sinu arvates loodavad?
Nii, et siis maha müüa ja oodata odavamaid aegu?
ei tea millele loodavad.Läti liinidele võibolla?Et euro tulekuga vist viinasoomlaste arv väheneb hoopis.Minu meelest need uued liinid ja monopoolsus on täna selles hinnas sees ja veel rohkemgi.
Täna oli igal juhul küllalt suurte tükkide tahtjaid, kes usuvad rahuldavasse, ehk ka paremasse kasumlikkusesse märksa kõrgemalt kui 50. Päris nii lambist ei tihka neid kohe rumalaks rahaks tituleerida.
Tallinki omakapital peaks praegu olema umbes 5 mrd. Kui IPO-raha oleks teoreetiliselt täies ulatuses läinud võlgade tagasimaksmisele, siis oleksid bilansilised kohustused praegu umbes 2 mrd.

Galaxy I, Galaxy II, Kiirlaev I ja Kiirlaev II maksavad kokku umbes 8,5 mrd, millelt on vähemalt 0,5 mrd juba makstud.

Kui siis tänase bilansini diskonteerida tellitud laevad, siis mingi 5 mrd omakapital, 9-10 mrd laenud, ehk rohkem osturuumi poleks.

Loomulikult teenib Tallink enne uute laevade valmimist veel vaba raha, ikkagi tundub keeruline et Tallink osaleks tõsiselt Silja müügil. Kui Tallink tahaks (teoreetiliselt) teha uut aktsiaemissiooni, siis peaks emissioonikurs olema päris madal.

Ma ei tea üldse Silja laevade väärtust. Kui arvutada 10 mrd-ga, siis võiks arvata et ostja peaks pankadele vähemalt 3 mrd oma raha pakkuda. Ei saa välistada et pangad mis rahastavad Läänemere laevaliiklust on natuke murelikud praegu.
sup ajab praegu ise hinda alla.
ta emiteerib täpselt nii palju aktsiaid et need silja aktionäridele anda--pakun et 4 eurose hinnaga.
arwen
sellist võimalust üldse pole, ma julgen väita. Sea Containers ei võta raha asemel aktsiad, eriti mitte kui spekulante on palju.

Silja müük oleks olnud suurepärane võimalus Tallinkile, juhul kui Tallink poleks teinud oma 2004/2005 investeerimisotsuseid. Nüüd tuleb see-eest arvatavasti teine tugev tegija Läänemerre, samal ajal kui Tallink ootab kalleid uusi laevu Aker-Finnyardsilt.

Tagantjärele tark võib igaüks olla, aga tundub vaieldamatult et Tallinki strateegia "gaas põhja, võimalikult suuri laene" mis töötas hästi 3-7 aastat tagasi ei ole üleüldse muudetud, ja see võiks olla ohtlik, ma arvan. Natuke konservatiivsus juhatuse poolt oleks aktsiale praegu hea ma arvan.

kas sa ei arva et selle tehingu teevad need pangad(võlausaldajad) mitte tallink.kui siia tuleb teine tugev tegija ja tallink monopoli ei saa siis on kogu see lugu üks suur farss ainult.
Silja tööjõu vahetamine peaks olema küllalt keeruline ja toob kaasa lühiajaliselt märkimisväärse kulu. Ilma pole ka nagu tehingul mõtet. Laevadega on lihtsam, need saab müüa ja asendada ehitatavate uutega.