Henno oota veel mõni nädal, siis saad ka korralikuma kasumiga maha müüa.
rick12
Kui Sa USA turul kaubeldes aastaga 100% kasumit teenisid, kas Sa ostsid aktsiaid, kus spread on 8-9% ja peale ostuhetke on võimalik exit 25% allpool?
Kui ei ostnud, siis miks?
Kui Sa USA turul kaubeldes aastaga 100% kasumit teenisid, kas Sa ostsid aktsiaid, kus spread on 8-9% ja peale ostuhetke on võimalik exit 25% allpool?
Kui ei ostnud, siis miks?
Vaatleksin Rakveret kui pikaajalist investeeringut, mitte kauplemisideena. Sellise likviidsusega aktsiatega ma ei tegelenud :)
Terminoloogilise korrektsuse mõttes... Ehk siis defineeriks kahte tüüpi investoreid, keda eriti viimasel ajal kipub ringi jooksma…
TAKSOJUHT - inimene (investor), kelle jaoks ainuke dimensioon väärtpaberist on hind ja selle liikumine. Ehk siis ta tormab ostma aktsiat, mis on soovitavalt kahekohalise protsendi ülespoole kimanud. Taksojuht on esimene nutja, kui ta näeb, et laia spread'i tõttu aktsia näiteks 10% miinuses on. Kahjumisse jäädes süüdistab kõiki peale iseenda. Ja juhul kui tõepoolest on taksojuht, siis räägib ka reisijatele, kuidas "noored lipsuga mehed" talt "tema viimase raha" ära võtsid. Loomulikult tuleks "noored lipsuga mehed" ka kõik kinni panna. Pärast kaotust kasutab ka väljendeid „see aktsiavärk pole üks õige asi“ ning mõistlikest ideedest rääkides vastab „ma korra juba proovisin, pagan autorahast jäin ilma.“
Peamise info saab maakeelsest meediast ja samasuguste taksojuhtide käest.
RAKETITEADLANE - laen ameerika slängist (pseudo)geeniuse kohta. Inimene (investor), kes üritab minimaalse rahalise panusega võtta maksimaalset riski. Või siis üritab oma kummaliste mõtetega turgu "üle kavaldada." Raketiteadlaste kategooriasse lähevad näiteks need, kes turuhinnast mitmeid ja mitmeid protsente eemal bidi või ask'i poole peale ÜHEKS päevaks ordereid panevad - ja paremal juhul neid nii 10 korda päeva jooksul muudavad.
Parajad raketiteadlased on aga ka need, kes ühe lepingu kaupa rahast väljas optsioone kauplevad, pankrotistunud ettevõtete aktsiad 0,000000000000078 dollariga ostavad ning palgapäeval kohe optsiooniturule tormavad. Nende ühisosaks on illusioon ülikiirest rikastumisest. Peamise info hangivad internetist tegemata seejuures vahet tõsise ja kahtlase info vahel. Ilmselt helistavad tuttavale investeerimisspetsialistile erutatud häälega kohe, kui on saanud kuskilt e-maili või kõne „soodsa investeerimisvõimaluse“ kohta.
TAKSOJUHT - inimene (investor), kelle jaoks ainuke dimensioon väärtpaberist on hind ja selle liikumine. Ehk siis ta tormab ostma aktsiat, mis on soovitavalt kahekohalise protsendi ülespoole kimanud. Taksojuht on esimene nutja, kui ta näeb, et laia spread'i tõttu aktsia näiteks 10% miinuses on. Kahjumisse jäädes süüdistab kõiki peale iseenda. Ja juhul kui tõepoolest on taksojuht, siis räägib ka reisijatele, kuidas "noored lipsuga mehed" talt "tema viimase raha" ära võtsid. Loomulikult tuleks "noored lipsuga mehed" ka kõik kinni panna. Pärast kaotust kasutab ka väljendeid „see aktsiavärk pole üks õige asi“ ning mõistlikest ideedest rääkides vastab „ma korra juba proovisin, pagan autorahast jäin ilma.“
Peamise info saab maakeelsest meediast ja samasuguste taksojuhtide käest.
RAKETITEADLANE - laen ameerika slängist (pseudo)geeniuse kohta. Inimene (investor), kes üritab minimaalse rahalise panusega võtta maksimaalset riski. Või siis üritab oma kummaliste mõtetega turgu "üle kavaldada." Raketiteadlaste kategooriasse lähevad näiteks need, kes turuhinnast mitmeid ja mitmeid protsente eemal bidi või ask'i poole peale ÜHEKS päevaks ordereid panevad - ja paremal juhul neid nii 10 korda päeva jooksul muudavad.
Parajad raketiteadlased on aga ka need, kes ühe lepingu kaupa rahast väljas optsioone kauplevad, pankrotistunud ettevõtete aktsiad 0,000000000000078 dollariga ostavad ning palgapäeval kohe optsiooniturule tormavad. Nende ühisosaks on illusioon ülikiirest rikastumisest. Peamise info hangivad internetist tegemata seejuures vahet tõsise ja kahtlase info vahel. Ilmselt helistavad tuttavale investeerimisspetsialistile erutatud häälega kohe, kui on saanud kuskilt e-maili või kõne „soodsa investeerimisvõimaluse“ kohta.
Karumõmmilt, ilusad definetsioonid, aga oleksid võinud kirjutada ka seda, kuidas ajalooliselt see nimi tulnud.
Olen kuulnud, et kunagi ammusel ajal olevat taksojuhid New Yorkis põllumajandusfutuuridega (sealiha) kaubelnud ja isiklik sõiduvahend andis neile vist mingi eelise.
:-II Tegelikult tahtsin kirjutada hoopis seepärast, et kas teil on ka see jama, et just selle teema jutt ei mahu aknasse ära? Kas viga on minus või LHV-s?
Olen kuulnud, et kunagi ammusel ajal olevat taksojuhid New Yorkis põllumajandusfutuuridega (sealiha) kaubelnud ja isiklik sõiduvahend andis neile vist mingi eelise.
:-II Tegelikult tahtsin kirjutada hoopis seepärast, et kas teil on ka see jama, et just selle teema jutt ei mahu aknasse ära? Kas viga on minus või LHV-s?
MSM: Taavi134 on siia ühe monstroosselt pika lingi poetanud, mis veabki mõned brauserid laiaks (näiteks mul Firefoxi, samas IE näitab normaalselt, sest murrab ? ja % kohalt rea ära)
karum6mm--- ten points.Ma sain ikka p2ris h2sti ,su kommi lugedes,enda yle muiata.:)
Karum6mmil tõesti hea definitsioon. Paraku olen isegi kahekohalise hinnahüppe teinud aktsiat tipust ostes "kooliraha" maksnud, kuigi kõiki teisi oma rumaluse tõttu süüdistama ei kipu ja kuna kahju oli väike, siis väga kõvasti nutma ka ei hakanud...Pigem püüan ennast investeerimise alal natuke harida, et enam sama viga ei kordaks.
Kui tehniline analüüs Tallinna börsil eriti ei tööta, kas siis kuidagi on võimalik lühiajalisemat arengut prognoosida?
Kui tehniline analüüs Tallinna börsil eriti ei tööta, kas siis kuidagi on võimalik lühiajalisemat arengut prognoosida?
Henno juba täna õnnestuks Sul RLK maha müüa mingi osa parema hinnaga:)
Ennustan RLK-le peatset langust, kuna Transpordiameti kontrolli hirmus eemaldatakse tõenäoliselt osal taksodel taksomeetri "kiirendaja", seega kaob paljudel taksojuhtidel oluline sissetulekuallikas, mida börsile "investeerida"
Link
;)
Link
;)
Eesti turg ja "tehniline" analüüs...
Ütleks nii, et kõige tehnilisem väide, mida esitada saab on : Never underestimate the predictability of stupidity :-D
Ütleks nii, et kõige tehnilisem väide, mida esitada saab on : Never underestimate the predictability of stupidity :-D
Nonii, RLK -13% mõne tunniga... Tunnistage nüüd üles, kes naljast aru ei saanud :D
Täna on meie "staaraktsiatel" raskusi, Baltika orderbook nägi mõned hetked tagasi välja selline ...
Tallinna Börsi Reglemendi kohaselt ei saa börsile asetada ordereid, mis erinevad rohkem kui 15% eilsest sulgemishinnast. Eilne 2.84 - 15% = 2.42
Ehk mõjus ka tänane Äripäeva artikkel Milderite manipuleerimisest aktsiatega?
See on vähe cool, et ajakirjanduses on kõik korrektne kui sisuliselt VÄITE ees on sõna "Kas" või lõpus "?".
Pakun veel välja pealkirju, mis on ju täiesti ledzhitt, sest "tegu pole väitega vaid küsimusega":
kas Äripäev või selle töötajad saavad kompensatsiooni selle eest, et random faktidest meelevaldseid järeldusi teevad?
Äripäeva börsitoimetus koosneb idiootidest, et kogu aeg sellist mäda aetakse?
Tõnis Oja on Taavi Veskimägi ja Urmas Reinsalu sala-armuke?
Ma loodan et mõte jõudis kohale.
Ei oma Baltika ega ühegi teise TVB-l noteeritud ettevõtte aktsiaid ega võlakirju. Samuti ei ole ühegi sellise ettevõtte teenistuses. Pursuing this matter in court will result in defendant default and no claims shall be paid.
Pakun veel välja pealkirju, mis on ju täiesti ledzhitt, sest "tegu pole väitega vaid küsimusega":
kas Äripäev või selle töötajad saavad kompensatsiooni selle eest, et random faktidest meelevaldseid järeldusi teevad?
Äripäeva börsitoimetus koosneb idiootidest, et kogu aeg sellist mäda aetakse?
Tõnis Oja on Taavi Veskimägi ja Urmas Reinsalu sala-armuke?
Ma loodan et mõte jõudis kohale.
Ei oma Baltika ega ühegi teise TVB-l noteeritud ettevõtte aktsiaid ega võlakirju. Samuti ei ole ühegi sellise ettevõtte teenistuses. Pursuing this matter in court will result in defendant default and no claims shall be paid.
siis juba järgnev pealkiri :)
Äripäev konkureerib Kroonikaga samas turusegmendis?
Äripäev konkureerib Kroonikaga samas turusegmendis?
ja Suffiks, parandaksin su üht väljapakutud pealkirja, võiks olla lihtsalt
Äripäeva börsitoimetus koosneb idiootidest?
Piisab täiesti küsimärgist, üleliigsed faktid, mida keegi võib ümber hakata lükkama, näiteks mäda ajamine, mis on suhteline (kellele mäda, kellele mitte) on täiesti üleliigsed pealkirjas.
Kusjuures, mina sain artiklit lugedes aru nagu Milderid said soodsamalt turult ostes kui võlakirjaprogrammi kasutades... või eksin?
Äripäeva börsitoimetus koosneb idiootidest?
Piisab täiesti küsimärgist, üleliigsed faktid, mida keegi võib ümber hakata lükkama, näiteks mäda ajamine, mis on suhteline (kellele mäda, kellele mitte) on täiesti üleliigsed pealkirjas.
Kusjuures, mina sain artiklit lugedes aru nagu Milderid said soodsamalt turult ostes kui võlakirjaprogrammi kasutades... või eksin?
See ei ole ilus Äripäeva börsitoimetust täies koosseisus idiootideks sõimata. See läheb samasse ooperisse nagu poliitikas, eriti praegu, et koalitsioon on idioodid ja opositsioon on targad. Eks nad ole tihtipeale ikka väga huvitavaid asju päevavalgele ka toonud.
Keegi ei sõimagi ju :) Lihtsalt küsiti viisakalt, kas on :)
Täpselt, Äripäev peaks vähem lahmima ja rohkem faktidel artikleid püstitama. Küsimärk ei tohiks olla vabandus lahmimiseks.