taksojuhid turul?

Olen tasakesi kõrvalt vaadanud, kuidas ühe ja teise Eesti aktsia hind on viimaste päevade/nädalate jooksul päevasiseselt 10+% hüpanud ja tundub, justkui 90ndate eelkrahhiaegne hullus oleks jälle kätte jõudmas, kus ka taksojuhid juba börsile mängima tulevad. Kuidas kommenteerivad minust oluliselt targemad? Kas hinnarallid ja pea kõikide aktsiate tõusmine on normaalne või tegelikult ikkagi väikespekulantide poolne õhu sisse pumpamine?

Ma arvan, et paljud on müünud Hansa maha ja sisenevad nüüd teistesse aktsiatesse ...
Arvan sama, sest suurim tõus hakkas ju peale pakkumisteadet Hansale,mille järel paljud väikeinvestorid Hansast väljusid ja ka Telekomist väljujad hakkasid raha mujale paigutama.
Samas arvan, et 97 üks -ühele ei kordu seni, kuni välisinvestoritel pole põhjust kiiresti Eesti turult väljumiseks.
Langus vast 30-40% maksimumist on vägagi võimalik,eriti kui taksojuhid ei leia enam uusi marsruuttaksojuhte kellele kõrgematelt tasemetel aktsiad edasi müüa!
Täitsa nõus, et Hansapangast väljumine annab oma osa, aga... Kui vaba raha tekkimine on ainus või vähemasti peamine põhjus, miks midagi muud senisest 10..20..30% kallimalt ostma kukkuda, siis tundub see ikkagi pigem mulli kui majanduslikult argumenteeritud otsusena. Või arvab turg, et siiani on teiste firmade aktsiad olnud alahinnatud??
Taksojuhid ON ilmselgelt turul ja ostavad. Ostavad kusjuures Rakvere Lihakombinaati - ettevõtet, mille omanikestruktuur peaks ikka ostumõtted ära peletama küll. Ostavad Baltikat - ettevõtet, mis "hiilgab" 2.8protsendilise puhaskasumimarginaaliga. Ostavad Sakut - ettevõtet, mille kasvuvõimalused on pehmelt öeldes piiratud... Tekib vaid küsimus, millal Klementit ostma hakatakse?
Loevas sinu kommi ja panevad kohe orderid ülesse :)
loevad
ma olen muidugi vana hansa f'n aga mul on selline tunne et kui se swedi pakkumine l]peb ja ei onnestu siis hansa v]ib mitte kukkuda aga isegi tousta.hirm et 11 aint saab kaob.teised aktsiad pole eestis lihtsalt likviidsed.
A oskab keegi prognoosida kaua selline tõus jätkuda võib? Mida näiteks Rakverest arvata võib? Kas lühemas perspektiivis (~1 nädal) võib selline kasv jätkuda? Lugesin just investeerimise õpikust tehnilist analüüsi ja proovisin ise midagi kokku sirgeldada, (ega need eesti graafikud vist kõige sobivaamd pole,kahju et omx candlesticki ei näita) ja Harju elektril ning telekomil paistab nagu mingi trend ( http://www.hot.ee/panda112/001 ) olema,Saku kipub viimaseid aastaid vaadates kevade paiku kasvama aga kas NT Rakvere ja Viisnurga hinnarallile ka mingi põhjendus on?
Muidu vaadates Telekomi ja harju elektrit siis peaks juhul kui hind trendijoonelt tagasi üles põrkab, peaks nagu tõus jätkuma? Kas aktsia likviidsus muidu mingil moel tehnilist analüüsi mõjutab?

Üks küsimus veel-keda te taksojuhtideks nimetate?
No Rakvere on ilmselt põhjustatud suhteliselt värskelt avaldatud suurest kasuminumbrist ning sellelt aluselt on paljud väikeaktsionärid positsioone võtnud.

Baltika umbes sama lugu. Kurvas seisus ettevõte avaldas majandustulemused, kus saadi kõva kahjumi pealt kasumisse ning sealt ta tõusma hakkas. Süstis kõvasti ka peale veebruari müükide avaldamist. Ise võtsin positsiooni 2,19 pealt sisse pärast 2004. aasta majandusaruannet ja kuna eeldasingi lühikest hoidmist, andsin 2,78 pealt ära.
klge unustage see tehniline analüüs 1 kord ära ja eriti veel eeesti turul
nõus, TAst pole Tallinna börsil mingit kasu.
Muide, ÄP kirjutas, et Baltika tõusu taga on ainult kolm "taksojuhti." Taksojuhi teenistus peab ikka kõva olema, kui kolmekesi suudavad Baltikat nii kergitada :)
SideKick, kui Sa pead silmas seda artiklit http://www.aripaev.ee/mod/emb/online.html?disp=2&uud_id=662660 siis mina sealt küll liiga üheselt välja ei lugenud, et just nimetet 3 uut omanikku hinna üles oleks löönud. Sama hästi võisid hinna üles ajada just taksojuhid pärast neid suuremaid tehinguid.
marguspro, taksojuhid on üldnimetus eriti rumalate ja vaeste kohta, kes vahel turgu vales suunas liigutavad. Leebem variant on väkeinvestorid.
Vahel nad müüvad valel ajal ja keeravad tarkade analüütikute ennustused tuksi.
Aga tuleb ka ette, et ostavad valesti ja turg käitub ettearvamatult.
Kuna turg tervikuna ei saa olla rumal ega eksida, siis on mōistlik järeldada, et mängus olid taksojuhid.
Nagu Sa aru saad, taksojuhid on pahad.
to marguspro:

kui arvad, et aitab, siis candle rakvere kohta:
link
arrow, ma ei viici eriti ÄP artiklitesse süveneda, pealkijast jäi mulje nagu ostjaid oleks ainult kolm :)
Rakvere täna jälle 15% plussis. IGILIIKUR
Rakvere metsiku tõusu taustal (tea, mis tehnilised analüütikud sellise kõvera peale arvavad) tekib vägisi kiuslik mõte, et keegi sügava taskuga mees teeb turul nalja ja vaatab, kuidas iga liigutuse peale börsil silma peal hoidvad inimesed konstantses hämminguseisus viibivad...
rick12: Siiani on tehniline analüüs Tallinna Börsil üsna kehvasti toiminud kuna turgu mõjutavad väga kõvasti professionaalid kes lähtuvad põhiliselt fundamentaalsetest näitajatet ja oskavad neid tõesti ka hinnata. Pluss oluline faktor TVB'l on alati olnud ka siseinfo lekkimine. Ma arvan et mida rohkem on hindades õhku, mida rohkem on turul taksojuhte, seda paremini hakkab ka tehniline analüüs toimima.

Väike näide sellest, miks ma ei julge iial Rakvere suguseid aktsiaid puutuda ... see mees, kes ülemise ääre pealt miski 250 000 EEK eest aktsiat haaras, saab need hetk hiljem ainult -25,9% lossiga maha müüa. Esimene tõsine ostja on alles 2.28 EUR peal.

Kui ma tahan kaubelda, siis ma kauplen ikka aktsiad, kus on piisavalt likviidsust igal ajahetkel väljumiseks.