Synchronoss Technologies (NASDAQ:SNCR)

Saamata jäänud kasum on PALJU parem kui kahjum :) Take it 10 times out of 10.

Probleem on selles, et seoses iPhonest eemalejäämisega muutus SNCR minu jaoks pigem 2009 storyks. Tõenäoliselt 2009 guidancet täna veel ei anta ja kui ka antakse, siis turul sellesse väga suurt usku ei oleks. Loevad ikkagi 2Q tulemused ja selle aasta prognoos (st, selle võimalik muutus). 2Q tulemuste osas üllatust ei usu, numbrid on üsna etteennustatavad ja vähetõenäoline, et konsensusest suurt kõrvalekaldumist tuleb.

Suurem küsimus on 2008 prognoosid. Juunis iPhone sündmuste järgselt kinnitati 1Q tulemuste ajal antud prognoose ja öeldi, et iPhone oli juba sisse arvestatud. Võimalik upside on siiski just iPhonega seotud - nagu ülevalpool juba korduvalt juttu, oli vahepeal probleeme poes aktiveerimisega, mis võis aidata mõnevõrra Synchronossi 3. kvartalit. Samas, see üllatus oleks ühekordne, nii et selle peale panustada ei tahaks..

Mis puutub fundamentaalse poole realiseerumisse tulemuste läbi, siis tihtipeale see päris nii tegelikult ei pruugi olla. Fundamentaalselt tugevad aktsiad kiputakse üles ostetama tihtipeale just kvartalitulemuste vahepealsetel aegadel ja tulemused ise ainult kinnitavad seisu. Minu jaoks kuulub SNCR ka sellesse kategooriasse :) Vaja on stabiilset tugevat executionit ja kuigi see siiapoole lompi välja ei paista, siis küll sealpoolne smart money oskab seda välja lugeda. Ja ka aktsiat osta siis.

Põhiline mure on see, et isegi kuigi tõenäosus on ülespoole reaktsiooniks minu täiesti subjektiivsel hinnangul suurem, siis allapoole kukkumise ulatus oleks tunduvalt suurem. Kui tuleks veelkordne prognooside kärbe selleks aastaks, siis näeks taaskord -25% kärbet. Ehk siis risk/reward pole piisavalt ahvatlev, et suurelt üle tulemuste hoida.
No mis ma teha saan, et aktsia uuesti tõusu läks.. ma ei jää ju siis üle tulemuste hoidma :) Nii et müüsin maha @ $12.34. Parem varblane..
Tõeline investor ;-)
Nagu karta oli, tulemused täiesti mittemidagiütlevad:
revenue natuke alla
EPS natuke alla
väljastpoolt AT&T tuleb endiselt vähevõitu käivet
Sellised tulemused küll mulle ei impressi.

Prognoosid tulevad callil, väikseks vihjeks võiks teoreetiliselt olla see:
Lawrence R. Irving, Chief Financial Officer and Treasurer, stated,
"We believe the company's financial performance in the second half of
the year will show improvement as compared to the second quarter.

Aga teisest küljest, veebruaris ütlesid enne conf callil prognooside allatõmbamist samamoodi pressiteates mingi kergelt positiivset jura. Ühesõnaga, ma ei kurvasta absoluutselt, et maha müüsin :) Kui nad just guidancet ei tõsta, siis on mingi 10% kukkumist homme oodata nende numbrite põhjal.
jim,
19.42 just ütlesid, et "Suurem tõenäosus on ikkagi positiivseks üllatuseks ja reaktsiooniks seekord". Kell 23.09 aga juba "Nagu karta oli, tulemused täiesti mittemidagiütlevad".
Tundub, et see positsioon oli ikka sul lotokas käes, et saagu mis saab, võtan tulemusteks midagi kätte. juhul kui plussi läheb, müün, kui miinusesse, jätan kätte :)
Aga eks endalgi nii, et kasumisse minnes hakab juba varakult sügelema, ent miinusesse minnes loodad ja üritad pikemalt leida positiivsust
Viru1000, vaata eilset 20:52 kommentaari, seal ma ütlen, et 2Q osas üllatust ei usu ja olulised prognoosid. 2Q numbrid ei üllatanudki - natukene alla ootuste, kuid allajäämine suhteliselt minimaalne. Probleem selles, et ma ise oleks pisut üle ootuste numbrit lootnud.. ja siis võibolla ka guidance'i tõstmist 3. kvartali arvelt. Kell 23:09 ei teadnud ma veel guidance'it, aga nende numbrite põhjal tundus tõstmine vähetõenäoline.

Ja conference callil tuligi pauk ära, tõmmati aasta guidance'i ülemist äärt alla, kuigi alles natuke enam kui kuu aega tagasi oli seda kinnitatud. Pettumus nii minu kui turu jaoks. Samas ei muuda see juba varem öeldut, et Synchronoss on 2009. aasta story. Nüüd on lihtsalt võimalus seda odavamalt osta taaskord :) Allpool $10 piiri olen ilmselt uuesti ostmas varsti. Kvartalitulemustega ongi see probleem, et sellistel väikestel tehnoloogiafirmadel ei taha progress kuidagi numbrites välja paistma hakata.

Aga jah, selles osas täitsa õigus, üle tulemuste hoidmine oleks loto olnud, sellepärast ma lõpuks otsustasingi seda mitte teha :)
paistab, et tegid hästi :)
Suvi ja puhkused on hea aeg firmade ülevõtmiseks. Üks vana uudis, mis siin veel kajastamist pole leidnud:

July 7, 2010

Synchronoss Technologies Inc. said Wednesday it agreed to acquire FusionOne Inc. for about $40 million and the possibility of more depending on whether performance targets are met.

FusionOne, which is privately held and based in San Jose, focuses on mobile content transfer and synchronization technology.

Upon closing of the acquisition, Synchronoss will pay about $32 million in cash and $8 million in stock. Synchronoss may also pay up to an additional $35 million in cash and stock based on FusionOne’s business achieving certain performance targets through 2011.
Synchronoss expects the transaction to close this month.

“We are at the early stages of rapid growth in the connected device market, and our combined organization and platform capabilities position us well to capitalize on this tremendous opportunity. Today’s announcement is great news for our respective customers, prospects and employees, and I look forward to helping our combined organization realize its full potential,” said FusionOne CEO Mike Mulica.
Allikas: Silicon Valley / San Jose Business Journal
FusionOne'l mingi development arm Eestis ka. Vaadates, mis hinda ettevõtte eest maksti, siis vast isegi üsna oluline kontor.
Huvitav nišši on leidnud see firma. Ja pakub n.ö. aktiveerimistehnoloogiat ka Apple iPhone-le.

THE SPARK: Wedbush analyst Scott Sutherland estimated that, based on his checks of industry contacts, the iPhone would not launch on Verizon Wireless' network as speculated in January 2011. Even if it did, he said Synchronoss would likely benefit by supplying activation technology for a certain number of iPhones on both AT&T and Verizon.
THE BIG PICTURE: Synchronoss has cut deals with other handset makers including Dell and Nokia, and Sutherland expects that will help its revenue growth apart from its relationship with AT&T in late 2010 and 2011. The company may also be looking at acquisitions to help growth.
THE ANALYSIS: Sutherland put a target price on Synchronoss shares at $22, or about 21 times 2011 earnings. He expects long-term earnings per share growth of 25 percent a year.