Kuidas hoiuraamat “ära lõppes”? Kas lehed said otsa, või hoopis raha?
… pank pani uxed kinni…
ag mdu pandi lahtised vahelehed kui hoiuraamat täis sai… vat oli usaldus tol ajal…
Üks vana nali ka:
Miks sa nutad?
Ma lugesin just ühte kurva lõpuga raamatut.
Mis raamat see nii kurva lõpuga on?
Minu hoiuraamat!
Teemast mööda aga nostalgia mõttes peaks kah SEB’lt küsima oma ajaloo kohta
Aastal 1995 avasin konto Põhja-Eesti Pangas, mis teoreetiliselt on sama konto, mis on aktiivne tänaseni SEB’s
Kus Swed seda näitab muidu? Ma klient aastast 1994 sama kontonumbriga: 22100513XXXX
Sa võid ju olla uhke ja 28 aastat Sweedbanki klient olla aga kui jätad oma kliendiandmed uuendamata, siis su konto SULETAKSE ja sind ennast visatakse tänavale. ![]()
SEB teeb küll nii, Nunnupallid
90ndate algusest on selline mälestus, et panga kassas raha väljavõtmisel ja sissepanekul andsid kassiirile väikse tugevast paberist vihikukese, mis printerisse pisteti ja seal uus tehing sisse kirjutati koos kontojäägiga. Kas see oli Hoiupank või Hansapank, üks kahest, vist ikka Hoiu.
Mul peaks ka sellest ajast sama kontonumber olema, mis mingil hetkel IBANiks pikendati. Peaks minema SWE-di ja nõudma kogu konto ajaloo välja ![]()
ma arvasin, et mina olen siin vana inimene aga te olete ju väga vanad inimesed kui selliste asjadega kokku puutunud? 70 +?
… no ole ika tagsihoidlikum:)
Kui sügavas keskeas vanamehed maanduvad foorumisse ja hakkavad etendama 25- ja 15-aastasi poisikesi, siis võib teistele tõesti mulje jääda, et foorumis on väga noor seltskond.
PS. kui siin portaalis vanade olijate kasutajanimedel klikkida, siis LHV näitab nad liitunuks 05.okt.2024, kuigi mina olen mõningaid nimesid näinud ca. veerand sajandit
Uuendus:)
See jutt meenutab mulle kuidas muusikud teevad rangelt vahet Eurolaul või Eesti Laul, kuigi mulle on see üks ja sama. Sama asi on LHV kliendiks olemisega. Mina olen LHV klient juba enne tema pangaks saamist.
Siis kui LHV s askeldati hoiuraamatuga?
Mina sain LHV kliendiks Tartus, Ristiisa pubis ![]()
Mis usaldus? Usaldusväärne Tõde oli kirjas kontoris asuvas kaustas. See, mida sa oma raamatus nägid, oli ärakiri, et sul kontoseis meelest ei läheks. Kui need numbrid millegipärast klappinud poleks, tehtanuks tehinguid vastavalt kontoris kirjas olevale, ja ei huvitanud su hoiuraamat kedagi. Peale kriminalistide muidugi, kes sellisel juhul oleks lasknud sul seletada, kuidas selline segadus juhtuda sai.
… tol ajal käisid raamatupidajad kilekotiga pangas palgaraha järel, kott servani täis… palgapäevad olid teada päevad… mingit turvamist suurt ei toimunud… kuis arvad see tänapäeval vöimalik olex
Hoiuraamatute ajal polnud mingeid kilekotte. Ja raha transportimise jaoks olid kindlad reeglid, mingist summast alates relvastatud saatjaga.
Kilekotid tulid hiljem, ja siis juhtus nii üht kui teist. Näiteks lasti üks selline kilekotikandja otse panga parklas maha.
nojaa… käidi pangas seif seljas ![]()
köik väljaarvatud see 1 kellega önnetult läks…
lõõbin, ära pahanda…
Kas kliendivanust kuvati emailis? Või kusagil netipangas?
Ma ei suuda kusagilt oma vastavat numbrit leida…