Ma võpatan iga kord poes käies, kui tomatit või paprikat näen. Kommunisti värv ju.
Tohoh, peaks Swedbanki aktsiaid ostma, Sigala mõtleb enda mõlemad eurod Swedbanki üle tuua.
Minule see värv meeldib, lisaks Swedpangale olen ka Orange aktsionär. Mõlemad toredad dividendiaktsiad.
Mõlemad miljonid jah.
Taaskord dividendi topeltmaksustamise teema päevakorral (LHV pank kasutusel) - kas kellelgi on õnnestunud kogu jant elektroonilise posti teel õnnestunult läbi teha? Eelkõige huvitab Rootsi maksuameti pool - minu arusaamise kohaselt aksepteeritakse endiselt vaid paberposti. Samuti jääb arusaamatuks kas Eesti-poolseid digiallkirju aktsepteeritaks.
Kurb tõdeda, et LHV pole suutnud seda senini mugavamaks kohandada
Rootsis käibki asi paberil ja Eesti digiallkirju ei hakka nad iial aktsepteerima. LHV kohta ei oska öelda, miks.
Swedpanga kliendina võin kinnitada, et vähemalt Rootsi ettevõtete dividendide topeltmaksustamise vältimiseks vajalikud toimingud teeb Swedpank iseseisvalt ja mina pole pidanud sinna kunagi mingeid lisadokumente saatma. Ilmselt piisab pangale iga-aastasest kliendiandmete kinnitamisest internetipangas ja ta edastab vajaliku info ise Rootsi maksuametile. Soome ja Norra ettevõtete dividendide topeltmaksustamise vältimiseks tuleb igal aastal saata panka EMTA residentsustõendid ja kord 5 aasta jooksul lõpliku kasusaaja deklaratsioonid mõlema riigi maksuametile. Kõik need dokumendid saab edastada panka skaneeritud kujul elektronpostiga.
LHV puhul ainult paberil. Dividendi laekumisest peab vist olema möödas 6 kuud. Kogu protsess ümbriku teele saatmisest kuni raha laekumiseni võttis üle aasta.