Ma võpatan iga kord poes käies, kui tomatit või paprikat näen. Kommunisti värv ju.
Tohoh, peaks Swedbanki aktsiaid ostma, Sigala mõtleb enda mõlemad eurod Swedbanki üle tuua.
Minule see värv meeldib, lisaks Swedpangale olen ka Orange aktsionär. Mõlemad toredad dividendiaktsiad.
Mõlemad miljonid jah.
Taaskord dividendi topeltmaksustamise teema päevakorral (LHV pank kasutusel) - kas kellelgi on õnnestunud kogu jant elektroonilise posti teel õnnestunult läbi teha? Eelkõige huvitab Rootsi maksuameti pool - minu arusaamise kohaselt aksepteeritakse endiselt vaid paberposti. Samuti jääb arusaamatuks kas Eesti-poolseid digiallkirju aktsepteeritaks.
Kurb tõdeda, et LHV pole suutnud seda senini mugavamaks kohandada ![]()
Rootsis käibki asi paberil ja Eesti digiallkirju ei hakka nad iial aktsepteerima. LHV kohta ei oska öelda, miks.
Swedpanga kliendina võin kinnitada, et vähemalt Rootsi ettevõtete dividendide topeltmaksustamise vältimiseks vajalikud toimingud teeb Swedpank iseseisvalt ja mina pole pidanud sinna kunagi mingeid lisadokumente saatma. Ilmselt piisab pangale iga-aastasest kliendiandmete kinnitamisest internetipangas ja ta edastab vajaliku info ise Rootsi maksuametile. Soome ja Norra ettevõtete dividendide topeltmaksustamise vältimiseks tuleb igal aastal saata panka EMTA residentsustõendid ja kord 5 aasta jooksul lõpliku kasusaaja deklaratsioonid mõlema riigi maksuametile. Kõik need dokumendid saab edastada panka skaneeritud kujul elektronpostiga.
LHV puhul ainult paberil. Dividendi laekumisest peab vist olema möödas 6 kuud. Kogu protsess ümbriku teele saatmisest kuni raha laekumiseni võttis üle aasta.
Swedbank mõtles, et saadab oma klientidele e-mailide kujul õnnitluskirjad, kus kirjas on ka andmed, et kui kaua nende üks või teine klient on selle panga kliendid olnud. Ja siis kirjutasid nad seal kirjades veel mingitest euronänni nn. “loosimistest” .
Asi pole aga ei kirjas ega õnnitluses, vaid selles, et Swedbank EI SUUDA tuvastada kui kaua keegi on nende klient olnud. Mina näiteks olen seal klient olnud õige mitu aastat kauem, kui Swedbank seda arvab olevat. Ma olen olnud klient järjest.
Ausalt öeldes, mõnes mõttes suur isiklik solvumistunne tuli peale. Kas Swedbangal on infosüsteemis mingi asi täiesti nihu läinud, et nad valeandmeid oma klientidele edastavad? Kui on, siis miks nad seda ei tuvasta ja sellele vaatamata klientidele valeandmeid saadavad?
Ega kliendid ju niisama tühja koha peale äkitselt ei teki, peavad olema ju pangaga sõlmitud lepingud, antud allkirjad… Ja nüüd ei suuda pank seda tuvastada?
Kontojääk oli õige ikka?
Kurat seda teab, kontot päris tühjaks, õnneks, pole veel tehtud.
Üle 100 aasta logisin swedi, mõtlesin, küsin , palju Soome Norra divikalt nende juures maksud, sain teate, vastatakse 5 päeva jooksul. Paistab, et AI ikka kuhugi ei jõua. sellisele asjale võiks paugust vastus tulla. LHV klienditugi jälle ka täpselt ei teadnud, soovitas maakleritelt küsida. Oli huvitav test.
Kasulikum on sõbrale helistada, see vaatab oma kontoväljavõtet ja annab täpse vastuse.
See info neil kodukal üleval muidu: https://www.swedbank.ee/private/investor/portfolio/wiseInvestor/mifid/dividendTaxation?language=EST
Seda enam. Minu kogemuses need kodulehe chatipluginad ei saa hakkama vastustega küsimustele, millele iseseisvalt kodulehte sirvides pole võimalik vastust leida, aga et ka sellega ei saa, mille vastused olemas on…
Olgem täpsed ja õiglased - see Internetipangas olev chatiplugin ei saa absoluutselt mitte millegiga hakkama. Miks pank oma kliente sedasi piinab, ei oska öelda. Isegi tädi-automaati ei saa selle plugina abil kohale meelitada.
kaks korda küsisin, sõnastasin ringi, ühe riigi kaupa, siis ka ei leidnud vastust. Kodukal võib olla, aga see sama, mis mine võõrasse poodi pelmeene ostama, tead, et müüakse, aga leia üles. Lootsin AI saab nii lihtsa asjaga hakkama, reaalselt kiirem vastus tuli ikka chatgpt lehelt ehk 15-25%.
Tavalise swedi otsingu mootori esimesed vastused otsungusõnale “Norra”
Kui saamatu saab olla?
Las ma pakun, sulle öeldi 27?
Swedpank tegutseb eestis oma kaubamärgi all alates 2008. Hansapanga ostis ära 1998. Sellest varasemad aastad ei ole kindlasti Swedpanga kliendiks olemise aeg
To: toonik
- Ei, see Sinu pakutud number “27” ei ole see.
- Aasta 1998 ei olnud kindlasti see aasta, mil Swedbank Hansapanga ära ostis. See aasta oli 2005. 1998a. käis äge kaklus kahe Rootsi panga vahel, et kumb uueks suuremaks osanikuks saab. Hansa aktsia hind kerkis vahepeal kõrgustesse.
- Kaubamärk “Hansapank” kadus ära ja “Swedbank” tuli selle asemele aastal 2009.
- Ma ei mäleta, et sellel aastal, millest alates mind nüüd pank kliendiks astunuks arvab, oleks ma mingi uue kliendiks astumise lepingu sõlminud. On olnud küll igasuguseid muid lepinguid ja pangatingimuste muudatusi ja muud sellist kraami, aga ühe kliendilepingu lõpetamist ja uue kliendilepingu sõlmimist - ei mäleta. Seega suure tõenäosusega pole minu kliendistaatus vahepeal muutunud.
- 1998a. ühines Hansapank Hoiupangaga, aga Hoiupanga klient pole ma kunagi olnud iseseisvusajal. Mul on olnud hoiuraamat, aga see lõppes ära tükk aega enne kui ENSV ära kadus.