Lähis-Idas on vahepeal veidi vaiksemalt põlenud leek taaskord lõkkele löönud. Kui seal madinaks läheb, pole ka finantsturgudel midadagi head loota - nafta hind tõuseb, taas kord muutub aktuaalseks väljendiks inflatsioon ja taastuvast (globaalsest) majanduskasvust võib suu puhtaks pühkida!
Sellega seoses tekibki küsimus - kes on süüdi? Kas juudid või palestiinlased? Meedia esitab juute hambuni relvastatud kollidena, kes ahistavad palestiinlasi nagu jõuavad. Kogu maailma üldsus näib olevat Iisraeli vastu - mis siis, et regioonis on 20 väikeriigile vaenulikku araabiariiki, palestiinlased kui rahvus on 60ndate araabia propaganda väljamõeldis jne… Mis te arvate?
Palestiinlaseid ja Iisraeli nüüd maailmamajanduse probleemides küll süüdistada ei saa. Las sõdivad. Näiteks Teise Maailmasõja ajal aastast 1942 algas korralik pulliturg (1942-1966) USA aktsiatele.
Ma lihtsalt mõtlesin, 70ndate energiakriisile, kus 7 araabiariiki keerasid veidikeseks ajaks USA Iisraeli poliitika pärast naftakraanid kinni. Energiahindade tõus pärsib majanduskasvu niikuinii nii või teisiti ja suurte shokkide korral on mõju ettearvamatu...
oi karumõmm, tegelikult on see araablaste probleem ju oopis kavalate juutide väljamõeldud, et:
a) õigustada oma sigatsemist seal regioonis;
b) saada valgelt maailmalt pappi terrorismivastaseks võitluseks.
kuda on võimalik, et araablasest enesetapja laseb ennast rahvarohkes paigas õhku ja reeglina saab 1-2 inimest surma ja kümmekond haavata. on ta nii loll, et ei suuda rohkem juute oma elu hinnaga teise ilma saata? võibla ongi.
aga kuidas siis needsamad wuzzid suutsid läbi viia sellise mastaapse operatsiooni nagu 9.11 kui nad omal pinnalgi millekski paremaks suutelised pole?
ja miks on maailma meedia järsku halbade arabide poolele asunud? äkki on lõpuks aru saadud, et äraellitatud ja rikutud jõmpsikast (iisrael) on saanud tõsine kurikael?
a) õigustada oma sigatsemist seal regioonis;
b) saada valgelt maailmalt pappi terrorismivastaseks võitluseks.
kuda on võimalik, et araablasest enesetapja laseb ennast rahvarohkes paigas õhku ja reeglina saab 1-2 inimest surma ja kümmekond haavata. on ta nii loll, et ei suuda rohkem juute oma elu hinnaga teise ilma saata? võibla ongi.
aga kuidas siis needsamad wuzzid suutsid läbi viia sellise mastaapse operatsiooni nagu 9.11 kui nad omal pinnalgi millekski paremaks suutelised pole?
ja miks on maailma meedia järsku halbade arabide poolele asunud? äkki on lõpuks aru saadud, et äraellitatud ja rikutud jõmpsikast (iisrael) on saanud tõsine kurikael?
Karum6mm : "palestiinlased kui rahvus on 60ndate araabia propaganda väljamõeldis" ... seda ei oskagi kuidagi kommenteerida, ulatuvad ju palestiinlaste juured üsna suure hulga sajandite taha.
Kas olete mõelnud, et ehk oli ka 9.11 tingitud kaudselt juutidest? On ju juutidel USAs väga suur mõju, rikkuse ja võimu ohtlik sümbioos. Ja seega mõjutavad nad ka tugevasti USA poltiikat. Araablased ei kannatanud USA poliitikat enam lihtsalt välja.
Ei taha küll üldse antisemiitlikult kõlada, kuid Iisrael on hakanud liialt suuri tükke ampsama. Ehk suurushullustus. Ja USA ei saa kindlasti süüdistada Iisraeli terrorismis, kuna juudid tõmbavad USAs liialt tugevalt nööre.
Ehk ongi kõikvõimas U.S.A. müüt .... Sageli kipub mees (USA) olema perekonna pea, kuid naine (Iisrael) kael kes seda suunab ....
Kas olete mõelnud, et ehk oli ka 9.11 tingitud kaudselt juutidest? On ju juutidel USAs väga suur mõju, rikkuse ja võimu ohtlik sümbioos. Ja seega mõjutavad nad ka tugevasti USA poltiikat. Araablased ei kannatanud USA poliitikat enam lihtsalt välja.
Ei taha küll üldse antisemiitlikult kõlada, kuid Iisrael on hakanud liialt suuri tükke ampsama. Ehk suurushullustus. Ja USA ei saa kindlasti süüdistada Iisraeli terrorismis, kuna juudid tõmbavad USAs liialt tugevalt nööre.
Ehk ongi kõikvõimas U.S.A. müüt .... Sageli kipub mees (USA) olema perekonna pea, kuid naine (Iisrael) kael kes seda suunab ....
mnjah, kui araabiamaad naftakraanid kinni keeravad, siis on neil endil rahaga kitsas käes. aga hotellid vajavad ehitamist, k6rb niisutamist, nokia luksusmobiilid ostmist jne 8)
"kuda on võimalik, et araablasest enesetapja laseb ennast rahvarohkes paigas õhku ja reeglina saab 1-2 inimest surma ja kümmekond haavata" - kontrollpunktidest on ju vaja l6hkeaine läbi viia ja paarikymmend kilo l6hkeainet särgi alla ei peida ju.....
kui palestiinlased 2 Merkava III tanki 6hku lasksid, siis selleks on kyll rohkem vaja kui paarsada grammi. tank
"kuda on võimalik, et araablasest enesetapja laseb ennast rahvarohkes paigas õhku ja reeglina saab 1-2 inimest surma ja kümmekond haavata" - kontrollpunktidest on ju vaja l6hkeaine läbi viia ja paarikymmend kilo l6hkeainet särgi alla ei peida ju.....
kui palestiinlased 2 Merkava III tanki 6hku lasksid, siis selleks on kyll rohkem vaja kui paarsada grammi. tank
Palestiinlaste kui rahvuse ajalugu küll eriti kaugelt ajaloost otsida ei maksaks. Tegemist on juutide ja araablaste ühise esiisa Abrahami või siis Ibrahimi järeltulijatega. Lihtsalt juutide ja araablaste esiisadel Iisakil ja Ismaelil olid vastavalt erinevad emad. Siit ka kaks erinevat "rahvust" kui sellist.
Palestiina rahvust kui sellist ei eksisteerigi, olid teatud aladele asustatud araablased ja samadelt aladelt välja rändama sunnitud juudid. Seega juutide soov ajaloolise ebeõigluse vastu võidelda ja kodumaale pöörduda oli mõnes mõttes õigustatudki. Eestlasena võrdleks ma seda olukorraga, kus Stalin oleks küüditanud pea kogu siinse rahva ning jupp aega hiljem tagasi pöördudes oleks siin juba olnud sama Stalini poolt geopoliitilistel põhjustel siia asutatud muulased. Muulased oleks end kuulutanud omaette rahvuseks ning pidanud iseseisvusvõitlust loomulikult suure naabri igakülgse abiga...
Gurmanka. Iisraelis nad ei saa millegi mastaapsemaga hakkama, sest nad on "järelevalve all." Riik, mis peab elama niivõrd mastaapse sisevaenlasega, areneb selle vaenlasega arvestama, võitlema ja seda isegi ohjes hoidma. Kuigi mulle paljud asjad Iisraeli puhul ei sümpatiseeri, siis on mul pidada raske kurikaelaks riiki, millel on regioonis 20 surmavaenlast ning mille territoorium moodustab 1 protsendi tema vaenlaste omast. Respect pinnule araabiamaailma tagumikus....
NB - ma ei ole MOSSADi agent, illuminaat, vabamüürlane....
Palestiina rahvust kui sellist ei eksisteerigi, olid teatud aladele asustatud araablased ja samadelt aladelt välja rändama sunnitud juudid. Seega juutide soov ajaloolise ebeõigluse vastu võidelda ja kodumaale pöörduda oli mõnes mõttes õigustatudki. Eestlasena võrdleks ma seda olukorraga, kus Stalin oleks küüditanud pea kogu siinse rahva ning jupp aega hiljem tagasi pöördudes oleks siin juba olnud sama Stalini poolt geopoliitilistel põhjustel siia asutatud muulased. Muulased oleks end kuulutanud omaette rahvuseks ning pidanud iseseisvusvõitlust loomulikult suure naabri igakülgse abiga...
Gurmanka. Iisraelis nad ei saa millegi mastaapsemaga hakkama, sest nad on "järelevalve all." Riik, mis peab elama niivõrd mastaapse sisevaenlasega, areneb selle vaenlasega arvestama, võitlema ja seda isegi ohjes hoidma. Kuigi mulle paljud asjad Iisraeli puhul ei sümpatiseeri, siis on mul pidada raske kurikaelaks riiki, millel on regioonis 20 surmavaenlast ning mille territoorium moodustab 1 protsendi tema vaenlaste omast. Respect pinnule araabiamaailma tagumikus....
NB - ma ei ole MOSSADi agent, illuminaat, vabamüürlane....
head mehed kes s6jaga nalja teevad..
olete te nagu tänavalg surnud inimest näinud?
v6i siis köndi otsas lapendavat kätt?
mitte et ma ise ei teeks, aga s6da on tegelt r6ve..
käisin black hawk downi vaatamas, ja ei imesta et araabide
kasutegur teiste tapmises nii vaike on! nagu 19 usalast vs 1000 araabi!
nad vist yldse ei m6tle kui s6divad..
olete te nagu tänavalg surnud inimest näinud?
v6i siis köndi otsas lapendavat kätt?
mitte et ma ise ei teeks, aga s6da on tegelt r6ve..
käisin black hawk downi vaatamas, ja ei imesta et araabide
kasutegur teiste tapmises nii vaike on! nagu 19 usalast vs 1000 araabi!
nad vist yldse ei m6tle kui s6divad..
miks siis israel ja araabiamaad lihtsalt ära ei lepi?
miski jonni ajamine. ja on kyll rulett - ..,tankid,pomm,tankid,pomm,..
ma arvan et pommipanijaid on raskem ohjeldada kui tankiga sisses6itjaid,
kuid seda j6hkram tundub israeli pidev ylbamine palestiinas - elurajoonide l6hkumine.
ja kui palestiinlastel vahegi arunatukest oleks - kes kelab suuremate teede alla l6hkeaineladu ehitada et kui tank peale soidab 6hku lasta? oma maa ju! v6i patrullivad seal ka israeli kollid?
mis siis israel tegema peaks?
no tapku siis ka paar tsiviili v6i korralikult s6dureid (kas neid yldse palestiinas on?)
tundub et israeli tahe ei olegi rahu tegemine (muidu nad soidaks palestiinlastest yle)
vaid pigem pinge hoidmine. jah me kuulsime mis EU boss eile rääkis.
poliitika on wusside self esteem.
niiet karum6mm, ma siiski arvan et israel tahab välispoliitilist v6imu ja kuulsust
ning seda ei saaks nii pisike riik kui tema kui poleks palestiinlasi oma pommidega..
ei saa siiani aru mida israel selle maaga teeks kus palestiinlased elavad?
misk tal seda vaja on? lihtsam oleks nats vaiksema maaga aga rahus elada.
rahu nad aga vist ei vaja..
huvitav kuidas israeli-liibya s6da läheb..
miski jonni ajamine. ja on kyll rulett - ..,tankid,pomm,tankid,pomm,..
ma arvan et pommipanijaid on raskem ohjeldada kui tankiga sisses6itjaid,
kuid seda j6hkram tundub israeli pidev ylbamine palestiinas - elurajoonide l6hkumine.
ja kui palestiinlastel vahegi arunatukest oleks - kes kelab suuremate teede alla l6hkeaineladu ehitada et kui tank peale soidab 6hku lasta? oma maa ju! v6i patrullivad seal ka israeli kollid?
mis siis israel tegema peaks?
no tapku siis ka paar tsiviili v6i korralikult s6dureid (kas neid yldse palestiinas on?)
tundub et israeli tahe ei olegi rahu tegemine (muidu nad soidaks palestiinlastest yle)
vaid pigem pinge hoidmine. jah me kuulsime mis EU boss eile rääkis.
poliitika on wusside self esteem.
niiet karum6mm, ma siiski arvan et israel tahab välispoliitilist v6imu ja kuulsust
ning seda ei saaks nii pisike riik kui tema kui poleks palestiinlasi oma pommidega..
ei saa siiani aru mida israel selle maaga teeks kus palestiinlased elavad?
misk tal seda vaja on? lihtsam oleks nats vaiksema maaga aga rahus elada.
rahu nad aga vist ei vaja..
huvitav kuidas israeli-liibya s6da läheb..
Iisrael versus Liibüa või Süüria - kisuks käest ära vist see madin. Ühest küljest suur ja loll, teisest küljest väike aga tige, kusjuures viimasel on tuumarelv. See viimane vist takistabki araabiariike "juute merre" ajamast nagu nn. palestiinlaste põhiline lipukiri on... Mis finantsturgudega siis juhtuks, kui tuumarelv käiku läheks? Scary!
riq? Respect, aga mis koht on Palestiina? No such country.... On küll Jordaania, kus 2/3 rahvastikust on nn "palestiinlased." See ajabki mul vere keema, et kusagil on riik, kus 2/3 rahvastikust on "vennad ja yed" nagu JOKKERJOSS ütleks ja siis on vaja juutidelt viimanegi maa käest ära "võidelda."
riq? Respect, aga mis koht on Palestiina? No such country.... On küll Jordaania, kus 2/3 rahvastikust on nn "palestiinlased." See ajabki mul vere keema, et kusagil on riik, kus 2/3 rahvastikust on "vennad ja yed" nagu JOKKERJOSS ütleks ja siis on vaja juutidelt viimanegi maa käest ära "võidelda."
kas mitte üro ei jaganud selle ala kaheks - juutidele ja palestiinlastele.
ja kuna palestiinlased ei teinud oma riiki, aga juudid tegid, siis arvasid
juudid et okei v6tame siis selle palestiinlaste maa ka ära.
ja nyyd on juudid palestiinlaste maal (mis anti neile üro poolt)
ja Sina ytled et on israeli maal?
mul oleks nagu pohh kelle maa, miks nad krt s6divad.
elagu yks yhelpool ja teine teiselpool j6ge ja asi vask.
nii lihtsad ongi konfliktide lahendused.
samas miks yldse on siis vaja niipalju araabiamaid..
v6i miks on juutidel vaja oma riiki kui usa ongi nende oma..
ja euroopas kyll nii ei tehta et kui pangaröövel tapab pantvangi ja
saab ise ka surma siis kohe minnakse ja lohutakse mustamäel maja maha,
sest ta oli sealt ja on vaja katte maksta..
ja kuna palestiinlased ei teinud oma riiki, aga juudid tegid, siis arvasid
juudid et okei v6tame siis selle palestiinlaste maa ka ära.
ja nyyd on juudid palestiinlaste maal (mis anti neile üro poolt)
ja Sina ytled et on israeli maal?
mul oleks nagu pohh kelle maa, miks nad krt s6divad.
elagu yks yhelpool ja teine teiselpool j6ge ja asi vask.
nii lihtsad ongi konfliktide lahendused.
samas miks yldse on siis vaja niipalju araabiamaid..
v6i miks on juutidel vaja oma riiki kui usa ongi nende oma..
ja euroopas kyll nii ei tehta et kui pangaröövel tapab pantvangi ja
saab ise ka surma siis kohe minnakse ja lohutakse mustamäel maja maha,
sest ta oli sealt ja on vaja katte maksta..
Bush will reportedly be speaking at 11 ET this morning to unveil a new Middle East peace initiative; apparently he will be sending Sec of State Colin Powell to the Mideast.
riq, hea point. Ma arvan tegelikult, et isegi nad kohapeal ei saa hästi aru kelle maa see on, seega siit murumätta otsast poolte võtmine on ikka veidi keeruline. Kuid pigem tundub mulle Iisrael agressorina. Kindlasti poleks Iisrael nii agressiivne, kui poleks USAd endale seljataha hankinud.
USA peaks nüüd tõestama, et võitleb rahu eest, ja mitte araablaste vastu.
USA peaks nüüd tõestama, et võitleb rahu eest, ja mitte araablaste vastu.
Bush : Chairman Arafat has not done enough to fight terrorism....
Tore. Kitse peeti jälle kärneriks. Alles peeti kinni mingi laev, mis oli triiki relvi täis ja mida seostatakse Arafati endaga. Ehk siis olematu riigi väljamõeldud rahva juht, kes peaks terrorismiga võitlema ja oma alamaid hoidma kontrolli all, tegeleb ise terrori mahitamisega... Ja sõbrad araabiariigid ütlevad Malaisias, et hoplaa... suitsiidipommitaja polegi terrorist...
No ei mahu mulle pähe, see kuidas kõik muidu vägagi targad inimesed siin foorumis Iisraeli agressorina näevad.... pen vist veel võrdlusi tooma. Olles natukene tutvunud ajalooga tooksin järgmise mõneti lihtsustatud paraleeli....
Teil on korter. Korteris on perekond. Äkitselt pekstakse teid OMA korterist vägagi ebaõiglaselt välja. Elate sõprade juures. Vahest ka vaenlaste juures. Pool perekonda tapetakse vahepeal maha kellegi Adolfi poolt.... Siis aga pärast segaseid aegu mõtlete vaatama minna, mis teie korterist saanud on. Korter on lagastatud ja seal elab keegi. Õiglusse uskudes astute oma korterisse sisse ja elate vannitoa ühes nurgas, pidevalt teie korterisse asunud tegelasi harjavarrega eemale ajades. Majavalitsus väljastab pidevalt resolutsioone, et te peate vannitoast, kus elate, loovutama vähemalt kraani ja kanalisatsiooni.... Te ei nõustu sellega, olete tige ja pidevas vastuolus samas kui terve maja teid ähvardab. Teie korteri uued "elanikud" üritavad teid pidevalt välja suitsetada saades selleks igakülgset abi ülejäänud majaelanikelt. Teie ukse peale on kirjutatud teie nimi ja ülim eesmärk - teid rõdult alla visata... Ahjaa - ülejäänud maja on mõningate eranditega räämas lobudik, teie kitsas vannituba aga on suht viisakas... Ülejäänud ümbruskonna majade elanikud teavad teid kui kõige hirmsamat inimest. Teie perekonda peetakse pättideks, kaabakateks ja sulideks lihtsalt sellepärast, et te lihtsalt tulite tagasi nõudma väikest osa sellest, mis oli kunagi teie ja teie esiisade oma...
Selline paraleel. Juudid on need, kes elavad vannitoas, nurka surutuna terve araabiamaailma poolt. Neil on ette näidata kõrgtehnoloogia, töötlev tööstus (teemantid), maailma efektiivseim põllumajandus - samas kui araablastel ainult judaismi plagiaat koraan ja dzihhaad ning kui mõned araabiariigid naftat ei pumpaks, siis ajaks nad siiani kõrbes kaameleid taga. See on kultuuride, usundite ja mentaliteetide konflikt... ma ei kuuluta ülimat tõde, kuid minu sümpaatia kuulub Iisraelile. Ei muul põhjusel kui sellele, et ülekohut tehakse väiksemale - Iisraelile. Ning kohe on kisa lahti, kui too end kaitsta julgeb...
Ahjaa - miks veel juudid sümpatiseerivad... Nende ellujäämisvõime on muljetavaldav. Oli Babüloonia - Nebukadnezar - tahtis juutidele vee peale tõmmata, ei tulnud välja. Oli Rooma impeerium - tahtis juutidele vee peale tõmmata, ei tulnud välja. Oli Adolf Hitler - tahtis juutidele vee peale tõmmata, ei tulnud välja. On Arafat, Gaddaffi, Saddam Hussein, Süüria, skinheadid, antisemitistid - tahavad juutidele vee peale tõmmata...???
Tore. Kitse peeti jälle kärneriks. Alles peeti kinni mingi laev, mis oli triiki relvi täis ja mida seostatakse Arafati endaga. Ehk siis olematu riigi väljamõeldud rahva juht, kes peaks terrorismiga võitlema ja oma alamaid hoidma kontrolli all, tegeleb ise terrori mahitamisega... Ja sõbrad araabiariigid ütlevad Malaisias, et hoplaa... suitsiidipommitaja polegi terrorist...
No ei mahu mulle pähe, see kuidas kõik muidu vägagi targad inimesed siin foorumis Iisraeli agressorina näevad.... pen vist veel võrdlusi tooma. Olles natukene tutvunud ajalooga tooksin järgmise mõneti lihtsustatud paraleeli....
Teil on korter. Korteris on perekond. Äkitselt pekstakse teid OMA korterist vägagi ebaõiglaselt välja. Elate sõprade juures. Vahest ka vaenlaste juures. Pool perekonda tapetakse vahepeal maha kellegi Adolfi poolt.... Siis aga pärast segaseid aegu mõtlete vaatama minna, mis teie korterist saanud on. Korter on lagastatud ja seal elab keegi. Õiglusse uskudes astute oma korterisse sisse ja elate vannitoa ühes nurgas, pidevalt teie korterisse asunud tegelasi harjavarrega eemale ajades. Majavalitsus väljastab pidevalt resolutsioone, et te peate vannitoast, kus elate, loovutama vähemalt kraani ja kanalisatsiooni.... Te ei nõustu sellega, olete tige ja pidevas vastuolus samas kui terve maja teid ähvardab. Teie korteri uued "elanikud" üritavad teid pidevalt välja suitsetada saades selleks igakülgset abi ülejäänud majaelanikelt. Teie ukse peale on kirjutatud teie nimi ja ülim eesmärk - teid rõdult alla visata... Ahjaa - ülejäänud maja on mõningate eranditega räämas lobudik, teie kitsas vannituba aga on suht viisakas... Ülejäänud ümbruskonna majade elanikud teavad teid kui kõige hirmsamat inimest. Teie perekonda peetakse pättideks, kaabakateks ja sulideks lihtsalt sellepärast, et te lihtsalt tulite tagasi nõudma väikest osa sellest, mis oli kunagi teie ja teie esiisade oma...
Selline paraleel. Juudid on need, kes elavad vannitoas, nurka surutuna terve araabiamaailma poolt. Neil on ette näidata kõrgtehnoloogia, töötlev tööstus (teemantid), maailma efektiivseim põllumajandus - samas kui araablastel ainult judaismi plagiaat koraan ja dzihhaad ning kui mõned araabiariigid naftat ei pumpaks, siis ajaks nad siiani kõrbes kaameleid taga. See on kultuuride, usundite ja mentaliteetide konflikt... ma ei kuuluta ülimat tõde, kuid minu sümpaatia kuulub Iisraelile. Ei muul põhjusel kui sellele, et ülekohut tehakse väiksemale - Iisraelile. Ning kohe on kisa lahti, kui too end kaitsta julgeb...
Ahjaa - miks veel juudid sümpatiseerivad... Nende ellujäämisvõime on muljetavaldav. Oli Babüloonia - Nebukadnezar - tahtis juutidele vee peale tõmmata, ei tulnud välja. Oli Rooma impeerium - tahtis juutidele vee peale tõmmata, ei tulnud välja. Oli Adolf Hitler - tahtis juutidele vee peale tõmmata, ei tulnud välja. On Arafat, Gaddaffi, Saddam Hussein, Süüria, skinheadid, antisemitistid - tahavad juutidele vee peale tõmmata...???
see kraan ja kanalisatsioon on ilmselt Golani k6rgendikud :)
3/4 Nobeli rahupreemiatest on saanud juudid - Dale Carnegie.
3/4 Nobeli rahupreemiatest on saanud juudid - Dale Carnegie.
Kõlab nagu sa ise oleks ka juut... mis on su motiivid? Tuled siia, esitad küsimuse" ei tea kummal on õigus? .. siis hakkad tooma mingeid demagoogilisi paralleele ja üritad panna teisi juutidele kaasa tundma... kuidagi tüüpiline juudi jutt
Rene2, jagasid mu vihje päris hästi ära... Ja rahupreemiad rahupreemiateks, see on tõsilugu... tasuks ka muid preemiaid vaadata... ilmselt kooruks sealt sarnane tendents...
Aga 12nda klassi füüsikaõpikut sirvides oli päris kiirelt võimalik aru saada, et valdav enamus neist, kes olid füüsikas suutnud millegi tõeliselt geniaalsega hakkama saada, olid juudid. Einstein, Planck, Oppenheimer - nimed, mis esimesena meenuvad...
Meenutades oma lemmikraamatut "The den of thieves," siis sealgi vihjati minu mäletamist mööda läbi lillede sellele, et finantsmaailmas kipub sama lugu olevat....
Aga 12nda klassi füüsikaõpikut sirvides oli päris kiirelt võimalik aru saada, et valdav enamus neist, kes olid füüsikas suutnud millegi tõeliselt geniaalsega hakkama saada, olid juudid. Einstein, Planck, Oppenheimer - nimed, mis esimesena meenuvad...
Meenutades oma lemmikraamatut "The den of thieves," siis sealgi vihjati minu mäletamist mööda läbi lillede sellele, et finantsmaailmas kipub sama lugu olevat....
Fjot - puhas eestlane olen. Esivanemad olid talupojad. Vanemad haritlased. Ise tunnen umbes kahte juuti. Sümpaatsed inimesed. Nagu algul mainitud, ei oma sidemeid ei vabamüürlaste, MOSSADi ega muude taoliste tegelastega, et omaks suurt motivatsiooni ajuloputust korraldada.
Mulle lihtsalt käib pinda see, et meedia suudab olla nii pagana ühekülgne. Teades hästi meedia toimimise printsiipe, julgen pakutavas pildis/lahenduses veidi kahelda... Lisaks just nimelt eestlasena tunnen sümpaatiat väikeriigi vastu, kes suudab hiiglaslikele vaenlastele hambaid näidata. Ja "demagoogilised" paraleelid ei ole kindlasti demagoogiana mõeldud, vaid illustratsioonina nägemusele, mille on kujundanud enese rahvuslik teadvustamine, kirjandus, kahtlemine ühekülgses meedias ja lihtsalt aastaid tagasi tekkinud huvi teema vastu. Muide - ma alustasin neutraalselt pinnalt.
Mulle lihtsalt käib pinda see, et meedia suudab olla nii pagana ühekülgne. Teades hästi meedia toimimise printsiipe, julgen pakutavas pildis/lahenduses veidi kahelda... Lisaks just nimelt eestlasena tunnen sümpaatiat väikeriigi vastu, kes suudab hiiglaslikele vaenlastele hambaid näidata. Ja "demagoogilised" paraleelid ei ole kindlasti demagoogiana mõeldud, vaid illustratsioonina nägemusele, mille on kujundanud enese rahvuslik teadvustamine, kirjandus, kahtlemine ühekülgses meedias ja lihtsalt aastaid tagasi tekkinud huvi teema vastu. Muide - ma alustasin neutraalselt pinnalt.
Tõesti Karum6mm, väga imelik jutt. Faktide asemel tood sa mingeid koomilisi-reaalsusega-mittepuutuvaid-paralleele. Palestiinlased on ju elanud seal aastasadu kui mitte tuhandeid ja nüüd peaksid nad minema kuhu?? Jordaaniasse?
Juudid võivad olla sümpaatsed, aga nii erapoolik ei saa olla. Mul isiklikult pole juutide vastu kõige vähematki, kuid see mis toimub USAs ja Palestiinlaste aladel on üsna karm.
USA läks Kuveidile appi kui Iraak ründas, mis on siin vahet praegusega?
Juudid võivad olla sümpaatsed, aga nii erapoolik ei saa olla. Mul isiklikult pole juutide vastu kõige vähematki, kuid see mis toimub USAs ja Palestiinlaste aladel on üsna karm.
USA läks Kuveidile appi kui Iraak ründas, mis on siin vahet praegusega?
Dough. Põhimõtteliselt olen ma sinu nägemusega nõus eeldusel, et sa ei tea seda, mis ajal ning milliste protsesside tulemusel äkki Iisraeli aladele araablased või isehakanud "palestiinlased" "tekkisid." Kuna kirjandust pole käepärast, siis annan märksõnaks "Karl Vaino" ja 80ndate alguse Eesti... Erapoolik ei saa tõesti olla. Olen mõneti provokatiivne, sest meedia on veel jupi maad erapoolikum.
Ja mis toimub USAs? Seda ma ei mõista, mida sa sellega mõtled...
Ja "palestiinlastele" tunnen ma kaasa küll. Eriti nendele, kes juhuslikult kuuli ette jooksevad... Küll aga on mul omad kahtlused nende kive loopivate tegelaste suhtes...
Ja mis toimub USAs? Seda ma ei mõista, mida sa sellega mõtled...
Ja "palestiinlastele" tunnen ma kaasa küll. Eriti nendele, kes juhuslikult kuuli ette jooksevad... Küll aga on mul omad kahtlused nende kive loopivate tegelaste suhtes...