StockFetcher.com on veebileht, mille võimalusi Kristjan oma seminaridel korduvalt demonstreerinud on, kuid alljärgnevalt pisut infot ka neile, kes seminare külastada ei saanud või pole veel jõudnud mainitud lehte lähemalt uurida.
Tegu on tehnilise analüüsi põhjal kauplemisideede leidmist hõlbustava screeneriga. Screenimine toimub erinevatest tingimustest filtrite loomise teel.
Filtri ehitamisel on siis võimalik valida paljude tehnilise analüüsi indikaatorite ja nende võimaliku väärtuse või käitumise vahel - lühiülevaade filtri ehitamisel kasutatavatest tingimustest siin.
Alljärgnevalt 1 näide suhteliselt lihtsast filtrist
Nasdaq stocks
Price is above 5
Volume is above 100000
MA(50) has been increasing 5 days
Price has been decreasing 5 days
Price is above MA(50)
11. märtsi sulgemishindade põhjal leiab antud parameetritega otsing 13 aktsiat, millest enamik on tõusutrendis, kuid hetkel langenud või langemas tõusutrendi ja/või toetuse ja/või 50 päeva libiseva keskmise peale, toetus paljudel juhtudel kujutab endast hiljuti murtud vastupanu. Sellest olukorrast on võimalikud nii tõusule mäng kui aktsia peaks toetuse ja/või tõusutrendi pealt põrkama, aga ka lühikeseks müük kui aktsia peaks toetusest ja/või tõusutrendist läbi kukkuma.
Leitud aktsiad on: ROST, ESLR, ORCH, ATPG, OCAS, SIGM, ALEX, AAUK, WGII, MIMS, FXEN, EGOV, CREO, ASMI, IRIS, CHMD, RTIX.
13 aktsiat on juba piisavalt väike kogus graafikute ükshaaval läbi vaatamiseks ja sisenemist vääriva idee leidmiseks. Mulle endale näiteks meeldisid esmapilgul enim OCAS ja CHMD graafikud ehkki kauplemiskõlbulikkuse määramiseks peaks kindlasti määrama täpsemalt paiknemise toetuse ja tõusutrendi suhtes ja vaatama veel mitmeid muid parameetreid.
Rõhutan, et antud juhul on tegemist näitega StockFetcher.com kasutamisest ja mitte konkreetse rakendamist väärivate soovituste või ideedega, olgu ka täiendava disclaimerina mainitud, et ma ei oma hetkel positsiooni üheski mainitud aktsias, kuid ei välista positsiooni võtmist lähipäevil, mille kohta avaldan koheselt informatsiooni siin foorumis
StockFetcher.com tasuline versioon kasutab screenimisel viimase börsipäeva hindu, tasuta versioon aga 5 päeva taguseid sulgemishindu.
Tasulise versiooni kuutasu on 8.95 USD ja lisaks viimase börsipäeva hindadele on võimalik ehitatud filtrite salvestamine, filtri põhjal leitud aktsiate varasema käitumise analüüs (backtesting), jälgimisnimekirjade loomine, igapäevaselt filtreeritud ideede tellimine meilile jne. - lähemalt tasulise versiooni võimalustest siin