Starman (SMN1T)

Täna vist algas Äripäevas vaidlus Starmani öiglasest hinnast.

Omalt poolt kavatsen ma vörrelda Starmani Lietuvos Telekomasega.

Starmani põlatakse kalliks. Aga eks näe täpsemalt siis, kui prospekt käes.

Täpsemalt Postimehe uudistes
Pagan, loobib vale uudise ette :-(( Aga sealt leiab õnneks kähku :)
Tundub tõesti kuidagi kahtlasselt kallis ja kõige kallimaks peab seda aktsiat ei keegi muu kui LHV ise. Peab vaatama korralikult seda prospekti, ajad on muutunud, enam pole need ajad kui osteti valimatult selle sektori aktsiaid ...
Ega see LHV research on üks huvitav lugemine küll. Räägitakse perspektiividest 2015 ja 2045,
samas Eesti Telekomi võimalik sisenemine turule on kokku võetud kolmele reale.
Aga eks kõik sõltub kokkuvõttes hinnast.
starman on ju lhv oma!
Lietuvos Telekomas maksab (kui öigesti mäletan) umbes viis korda miinus netovölg (netovölg positiivne). Starmani puhul oleks see vist 5*50meek-netovölg. Ma pole nende prospekti näinud, nii et ma ei tea kuidas nende bilanss on.

Telekomas: Internet+fikstelefon+(tulevikus TV)
Starman:TV+Internet+fikstelefon

kasvuvöimalused väikesed, pigem cash-cow mille rahavoog väheneb hinnasurve töttu.
tahtsin öelda "viis korda EBITDA"
Starman ja tegevjuhtkonna risk, kuidas suhtuda.
Palju Starmani 2004 aasta käive ja kasum üldse oli?
AS Starman kasvatas 2004. aastal käivet 44 protsendi võrra, 149,3 miljoni kroonini. Ettevõtte kasum kasvas 2004.aastal 6,4 protsenti, 14,9 miljoni kroonini.
Noh, siis ei ole ju miljardise market capi pealt PE isegi 100. Puha value stock!
LOL!

Muide Cynic, kas sa oled sama inimene, kes kunagi Investor.ee foorumites Küüniku kasutajanime all esines?

Mälu järgi võttes on jutt kahtlaselt sarnane (salvavalt irooniline).
sama tüüp jah
Ihtus, tänud, plaanitavast börsiväärtusest kuuldes hetkeks mõtlesin, et mälu petab tõsise suurusjärgu võrra :)

Starman peaks Dogberti palkama, et kasum kasvaks
Tundub et Starmanil on kiire börsile.
Tõesti, miks NIIIIII kiire, ainult 5 päeva aega märkida. ÄP 13.06.2005 00:00 (new window)
Vaid viis päeva on aega Starmani aktsiaid märkida

"Pakutavate aktsiate märkimishind jääb vahemikku 46,94 kuni 57,89 krooni

Pakkumisele tuleb 25,27% kõigist firma aktsiatest, mis teeb pakkumise mahuks 154,85 mil­jonit kuni 190,98 miljonit krooni. Sellest kogusest läheb omakorda jaeinvestoritele mitte rohkem kui 35%. Ülejäänu on suunatud institutsionaalsetele investoritele."

Kui uskuda Äripäevas kirjutatud, siis on Starman pidanud nii planeeritud hinda kui mahtu vähendama. Prospekti lugemata, 12 korda EBITDA tundub mulle kallis vörreldes Telekomasega.

Äripäev 23 mai
Starmani aktsionär Rain Lõhmuse sõnul noteeritakse börsil umbes kolmandik ettevõtte aktsiatest. Tegemist osaga Starmanist 64,2 protsenti omava finantsinvestor Highbury Investments B.V. aktsiatest.
ÄP kirjutise põhjal siis P/E numbrid vahemikus 41-50 olenevalt väljakujunenud hinnast. Mõttetult kallis pakkumine. Lisaks kasumi kasv väike ning väljavaated tagasihoidlikud. Seda arvestades oleks õiglane hind ikka hoolega odavam. Tundub, et uute firmade börsiletuleku juures arvestatakse seda, et Tallinna börsilt ostetakse ikka täiesti ükskõik mida ükskõik mis hinnaga. Keskpärane lugu.