Which book is the masterpiece of literature in the world in ur opinion?
List at least three, if you have that many favored ones.
with best wishes,
-sire-
Meister ja Margarita :)
Kui jutt käib investeerimisõpikutest, siis kindlasti:
1) 12 tooli
2) Ristiisa
3) Abieluleping
1) 12 tooli
2) Ristiisa
3) Abieluleping
Finantseerimisest (raha tegemisest): Ernie koomiks
.
Kuule Velikij,
esimese kahe asjaga olen nõus, kuskil sarnase teema all seda siin ka maininud agat mis see Abieluleping? raamatuna on ?
Mis on Bettie ? väike eneseiroonia?
esimese kahe asjaga olen nõus, kuskil sarnase teema all seda siin ka maininud agat mis see Abieluleping? raamatuna on ?
Mis on Bettie ? väike eneseiroonia?
1) The Bible (Original King James version)
2) The Catcher in the Rye (by J.D. Saliger)
3) The Hitchiker's Guide to the Galaxy (by D. Adams)
Nendest esimene on ilmselt ühtlasi parim investeerimisõpik seoses sellega, et ta avab nii hirmu kui ahnuse olemuse täielikult ;-)
2) The Catcher in the Rye (by J.D. Saliger)
3) The Hitchiker's Guide to the Galaxy (by D. Adams)
Nendest esimene on ilmselt ühtlasi parim investeerimisõpik seoses sellega, et ta avab nii hirmu kui ahnuse olemuse täielikult ;-)
Abieluleping on loetav ka maakeeli, autoriks H. de Balzac ja tema kogutud teostest võib selle leida kolmandast köitest. Pole sugugi irooniline ja võtab päris hästi kokku 2 esimest, ainult pisut teises võtmes.
Karum6mm, kas sa loed ka eestikeelseid raamatuid? ...või on need kõik jamad?
MSM, loen küll. Paraku mainitud lemmikute puhul läheb tõlkes emotsioon kaotsi. Võtame Saligeri. Raamatus on peategelase mõttena originaalis kirjas...
"...some stupid d**n m***********g idiot had written f**k on the d**n f*****g wall!"
ja kohalik Loomingu Raamatukogu pakub sama koha peal...
"...keegi oli seina peale kirjutanud paha sõna."
Seega kui tekstis asendub agressiivne emotsioon flegmaatilisega, eelistan ma originaalkeelt iga kell. (Muide sama Saligeri soome k. tõlge oli tasemel!)
"...some stupid d**n m***********g idiot had written f**k on the d**n f*****g wall!"
ja kohalik Loomingu Raamatukogu pakub sama koha peal...
"...keegi oli seina peale kirjutanud paha sõna."
Seega kui tekstis asendub agressiivne emotsioon flegmaatilisega, eelistan ma originaalkeelt iga kell. (Muide sama Saligeri soome k. tõlge oli tasemel!)
Elu alles ees, Romain Gary (Emile Ajar)
anyone?
anyone?
1) Hermann Hesse "Siddhartha"
Lugesin kui olin hilistiiner, maailmavalus inimesele asendamatu valgusetooja, väljakujunenud inimesele lihtsalt kohutavalt hea lugemine.
2) Carlos Castaneda "Don Juani Õpetused"
Väga wicked detailne kirjeldus sellest, kuidas VEEL saaks elada ja mis trippe see kasvõi amatöörile võiks kaasa tuua.
3) "Täheke" (autoreid mitu)
Lasteajakirjad ruulisid kunagi. Miks nüüd midagi sellist ei ole?
Lugesin kui olin hilistiiner, maailmavalus inimesele asendamatu valgusetooja, väljakujunenud inimesele lihtsalt kohutavalt hea lugemine.
2) Carlos Castaneda "Don Juani Õpetused"
Väga wicked detailne kirjeldus sellest, kuidas VEEL saaks elada ja mis trippe see kasvõi amatöörile võiks kaasa tuua.
3) "Täheke" (autoreid mitu)
Lasteajakirjad ruulisid kunagi. Miks nüüd midagi sellist ei ole?
Ah jaa, veel üks:
4) "Raha, Pangad ja Finantsturud"
Which got me on this track...:)
4) "Raha, Pangad ja Finantsturud"
Which got me on this track...:)
Kolm esimesena pähekaranud tugevalt raputanud raamatut:
1) Nikolai Baturin "Noor Jää" - et keegi Eesti päritolu inimene suudab kirjutada midagi nii vapustavat, hämmastab mind siiani. Peaksingi seda uuesti lugema.
2) Mika Waltari "Sinuhe" - kirjutanud soomlane, kes kunagi pole Egiptuses käinud - taas hämmastav.
3) Ayn Rand "Allikas" - liiga otseselt ja valusalt elust, ilmselt kõige parem raamat mida ma tean. 700 lehekülge ja raamatut ei suuda peaaegu hetkekski käest panna.
1) Nikolai Baturin "Noor Jää" - et keegi Eesti päritolu inimene suudab kirjutada midagi nii vapustavat, hämmastab mind siiani. Peaksingi seda uuesti lugema.
2) Mika Waltari "Sinuhe" - kirjutanud soomlane, kes kunagi pole Egiptuses käinud - taas hämmastav.
3) Ayn Rand "Allikas" - liiga otseselt ja valusalt elust, ilmselt kõige parem raamat mida ma tean. 700 lehekülge ja raamatut ei suuda peaaegu hetkekski käest panna.
Ei tea kas maailmakirjanduse klassika, aga eesti kaasaegse kirjanduse klassika kindlasti:
1. Juhan Kivirähk "Ivan Orava mälestused"
2. Juhan Kivrähk "Rehepapp"
3. Juhan Kivirähk "Kalevipoeg"
1. Juhan Kivirähk "Ivan Orava mälestused"
2. Juhan Kivrähk "Rehepapp"
3. Juhan Kivirähk "Kalevipoeg"
Oi, oi, ... minu eelmises kommentaaris on nende raamatute autor muidugi Andrus Kivirähk, mitte Juhan.
ray bradbury "kaledisoskoop" nimeline jutuke, paar lehekylge pikk :)
Jaroslav Hashek "Vahva sõdur Shvejki juhtumised maailmasõja päevil" on ka 1 raamat, kust iga elujuhtumi puhul abi leiab, :)
Sama kehtib ka Decameroni ning 1000 ja 1 öö lugude kohta, :)
Sama kehtib ka Decameroni ning 1000 ja 1 öö lugude kohta, :)
Nüüd on juba piisavalt oma arvamust igaüks avaldanud. Ehteestlaslikult oleks aeg hakata teise kirjandusliku maitse kallal keelt teritama ja arvamust avaldama...