Soovitus: Müü Tallinna Kaubamaja aktsiad

Samas, kaubamaja tulemused ei olnud ju sugugi halvad. Mina ootasin väikest tõusu.

Praegu miinuses:(
samas on ka juba varem hoiatatud, et asi on ülehinnatud ja senist taset saaks toetada vaid edaspidine agresiivne laienemine ja marginaalide mitte väga oluline vähenemine.
kui kaubamaja pole eriti eestiski viitsinud pingutada ,siis mis ime l2bi ta v2lismaale peaks laienema.suhtun skeptiliselt.
samas imestan kust kohast tartu linna need lisa inimesed peaksid tekkima kui see uus 2rikeskus veel valmis saab.kaupsi k2ive peaks kyll siis k2rbuma.
Kas mitte Selveritest ei tule suurem osa TKMi käibest?
Nüüd tõesti tuleb küllalt suur osa...
Seega ilmselt tahtis öelda kasum ;)
Muide on ju tõestatud, et koht kus tüütud noored chillivad saab siiski nende mõjutatud ostude kohaks kas varem või hiljem... seega kui rahvast jääks vähemaks, siis kindlasti kannataks ka kaubamaja. Igatahes järgmine aasta tuleb huvitav igasugu turukäitumise jälgijatele.
Selverid jäävad samas Prismale või Rimile alla - pean silmas oma kööki, mereande, köögiviljade värskust, sortimendi sügavust paljude toodete puhul. Kas see pole ohu märk?
Ei ole ohu märk. nad on alati alla jäänud toidukaupade sortimendilt ja hinna osas jäävad kõigile alla peale Stockmanni. See ei tähenda midagi, Stockmann on alati rahvast täis - imago eest makstakse.
See suure sortimendi sees hoidmine võib hoopis kahjumlikkust toota.

See pealkiri on 2001 aasta.

TKM pigem areneb koos meie majanduskasvuga ja samuti aktsia hind.
Minu täiesti subjektiivset arvamust mööda on Kaubamaja + Selverid kõige paremini juhitud sektoris ... osatud on tippspetsialiste mujalt üle meelitada ja olemasolevaid motiveerida, mäletatavasti oli Kaubamaja 1 esimesi, kes rakendas juhtkonnale suunatud optsiooniprogrammi, mille pärast ka Maksuametiga kohut käidi optsioonide tulu maksustamise küsimustes ...
Päris huvitav on lugeda oma arvamust ligi 5 aastat tagasi. Olen kõvasti eksinud. Kui 2002. aastal Tallinna Kaubamaja aktsia langes (lühiajaliselt oli mul õigus), siis järgnevatel aastatel nägime väga kiiret tõusu. Tuleb tunnistada, et kiire majanduskasvu tingimustes on ka elanike ostujõud märgatavalt suurenenud. Veel aastaid tagasi pidasin 10-protsendi suurust majanduskasvu ebareaalseks, kuid nüüd on see aeg kätte jõudnud.

Samas olen ka ise kõik suuremad ostud sooritanud Kaubamajas. Igal tööpäeval astun läbi ka Selverist. Kliendina olen väga rahul, kuid aktsiat ma siiski ostma ei torma, sest kõrged ootused on juba aktsiahinna sees.
Ma ei ole kaugeltki jaekaubandusspetsialist, aga eks tundub et areng üha rohkem soosib, ettevõtte tasandil, konsolideerimst (economies of scale) ja, poe tasandil, nii odavpoodi väikse sortimendiga, kui ka kaubamaju väga laia sortimendiga. Väikefirmadel võiks sel juhul kas osaleda konsolideerimisprotsessil ja oma väärtuse kasvatada, või välja jääma. Ma arvan et selles mõttes võib nii TKM, aga äkki veel rohkem Kesko, olla huvitavad investeeringud. Aga TKM üksinda tundub mulle liiga väike.
minu meelest läheb küll selveril väga hästi ja prismaga võrdlemine küll kohatu selver ju suuruselt 3 kett eestis see juhul kui etk kõik kokku panna.
Selle teema pealkiri on küll natuke provotseeriv ning 5a tagasi siia kirjutatud. Firma nimeline teema on siin ka olemas. Need peaks ehk kokku liitma.
Aga teemasse: ka minule tundub, et jube soiku on jäänud see TKM, likviidsust üldse pole.
Ise oman natuke, aasta tagasi sai näpuotsaga võetud, ei pea kahetsema. Vindus ja tammus paigal, meeldiv üllatus oli, kui augustis rallima hakkas.
Mõttetu ta päris pole, väike laienemine toimub ikka edasi ja kaubamajal on hea maine keskmise eestlase silmis.