Soovitus: Müü Tallinna Kaubamaja aktsiad

Kaubanduskeskusi on juba selgelt liiga palju ja neid ehitatakse pidevalt juurde. Minu arvetes tabab turgu varsti langus. Kui veel majanduskasvu aeglustumine juurde panna, siis ei midagi head. Ka elektrihinna tõus lisab pingeid. Need põhjendused on absurdsed, et EL-s on kaubanduspinda elaniku kohta umbes 4 korda rohkem. Määrab siiski ostujõud.

See-eest tarbimist on ja tõenäoliselt kaubandusega tegelemine suht rentaabel. Kui pealinna ei mahu, tuleb agulisse ehitama hakata. Vaadake Viljandit ja Tartut. Tänavu on investeeringud ka sinna jõudnud. Iseasi on loomulikult see, et kui ehitada kaubanduspinnad, siis väikses piirkonnas tarbijad on mitmele kaubanduskeskusele samad. Putkat putka kõrvale ei ole tõesti mõtet püsti panna nagu vanasti. Ei ole aga õppust võetud nüüd on market marketi kõrval. Ja siis ehitatakse market kaugele kartulipõllule.
Tundub mõistlik. Müüa. Aga kui mul aktsiaid ei ole? Miks ei võiks olla lühikeseks müümise võimalust? Ei tohiks see nii keeruline olla midagi. Optsioonidega on kehv lühikeseks minna. Teenustasud ja hämar turg :(

Kaubamaja tundub küll võrreldes liideraktsiatega kallis. Ja mis siis, kui tuleb majanduskriis ja tarbimine kokku variseb? Kaubanduses olevat küll buum olnud.
lühikeseks saab müüa, küsi hansast
Kaubamajal väga head tulemused. aga hinda ma päris õigustatuks sellest hoolimata enam ei pea
Aktsia hinna kohta ei oska midagi kosta, aga Kaubamaja teeninduse kvaliteedi kohta olen viimasel ajal mitmeid kiidusõnu kuulnud - s.t. et müüjad on abivalmid jne.
Kesko odavam kui Kaubamaja, ma arvan:
KESBV maksab 1,5 korda omakapitali, TKM 2,5 korda.
KESBV maksab 0,3 korda aastakäive, TKM 0,6 korda
(Küll TKM kasvupotentsiaal suurem, kui minnakse Eestist väljapoole. Kesko aastakäive 8 mdr EUR, ja TKM 3 mdr EEK)
(Küll TKM kasvupotentsiaal suurem, kui minnakse Eestist väljapoole. Kesko aastakäive 8 mdr EUR, ja TKM 3 mdr EEK)
ja siit siis küsimused:
1. palju kesko väljaspool soomet käivet teeb?
2. palju tmk väljaspool eestit käivet teeb?

Taksojuhid krabavad kallist TKM-i nagu ennem viimsetpäeva ja order 33 aktsia ostuks tuleb naabrimehest ikka 25 eurosenti kõrgemale seada.

Aktsia hind aastaga ca 175%
Same store müügikasv samal ajal paremal juhul 10-15%
Viimase 12 kuu P/E ilma erakorralise tuluta täna(18,18 järgi) 21,36.
Dividenditootlus 0.
Mis kuradi haige iba selle tkm aktsia ümber toimub? Mingi töll üritab järjekindlalt kümne aktsia kaupa hinda upitada. Teeme panuseid, kas ÄP läheb selle protsendi õnge või mitte.
Mina pakun, et ilmub nupp: päeva suurim tõusja on ...... :)))
ilmus juba ju
Visioon ÄP homsest artiklist (minu isiklik spekulatsioon):
" Suurim tõusja oli Tallinna Kaubamaja aktsia, mis tõusis 13,64%. Käive pole oluline."

Polnud vaja homseni oodatagi:)
Oskab keegi kommenteerida, millest selline tõus yäna (13.64%). Ei ole nagu mingit olulist uudist kuulnud
:)
murzilka
ma arvan et see on seotud eilse uudisega et viru keskuse suvekuude kaive kasvas 41%
... ja päkapikuralli tkm-i ümber aina kestab ...
ostame kulmud rulli ... eestlased

Kaubanduskeskuste turul on peagi suuremat liikumist ning ostu-müügitehinguid oodata, arvati täna Baltimaade kinnisvarafoorumil Vilniuses.
"Soomes ja Rootsis ei ole enam ühtegi suurt kaubanduskeskust, mida omaks selle algne arendaja," ütles CityConi tegevdirektor Petri Olkinuora täna Vilniuses Baltimaade kinnisvarafoorumil.

"Ootan, et näeme kas Baltimaade turul peagi rohkem liikumist. Küll kinnisvaraarendajad peagi aru saavad, et ongi kõik - langevate marginaalidega ei tasu enam ise operaator olla, aeg on investeeringust väljuda," rääkis Olkinuora