Misasi see Viru Keskuse käive on ja millega seda süüakse? Kas rent on sõltuvuses rentniku käibest?
Ja see keskus ise on üks kummaline kant, seisa või pea peal, mina sellest bisnesist aru ei saa - osta pole sealt muhvigi ja kõik vaba pind on täidetud rahatute hängivate tatikatega - pappi paistaks aga nagu tulema. Ok, osta pole Eestist niiehknaa muhvigi, aga Kristiinest ja Ülemistelt saab siiski paremaid kaltse kätte.
Tartu Kaubamaja avamine lükkub edasi ja vana kaubamaja on juba suletud...
http://pajatused.cafe.ee/staff/tartu.jpg
Kristjan,seal pajatustes tühi kivisein vaid..
Äripäevas "Skanska vedas Kaubamaja alt". Või vedas Kaubamaja hoopis Skanskat alt, tellides kuskilt puudulikud projektid, nii et Skanska pidi pärast uued tellima? Paistab, et projektidelt kokku hoidmine võib palju suuremat kahju sünnitada kui asi väärt on.
Tegelikult moodustub asjaajamine ja projekteerimine 3/4 kogu projekti ajast. Kui tellija ei taha sellest aru saada, siis ehitusjärgus võib asi käest ära minna.
Nii tavaliselt tehaksegi, keegi ei taha aru saada projekti kasulikkusest ehituses. Hinnapakkumisi küsitakse tihti nii: pakkuge projekteerimine, tehnoseadmed ja ehitamine - kõik korraga! Ja vot sa tead enne projekteerimist mida pakkuda. Ehku peale läheb.
Uues Tartu kaubamajas laseb katus hoolega läbi, lisaks olevat tuletõrje süsteem täna öösel iseenesest tööle hakanud ja u. 30cm-se veekihiga basseini moodustanud, hulga kassaaarvuteid rikkunud, lisaks veel küprokit ja laminaati hävitanud.
Langeb erakorraline tulu ära ja Kaubamaja ongi megalt ülehinnatud ettevõte
Kuuga pool miljardit paberrikkust kadunud jah.Kardan,et see on alles algus.Pikemal trendijoonel põhinev toetus ca. 275 juures ja mul puudub kindlus kas firma sealgi ülehinnatud pole.
praeguse taseme juures kui kroonides võtta, siis oleks õiglane hind 80-100 ja siiski on PE 30-40. aga noh, arenev ettevõte, siis selline PE oleks ehk õigustatud
Milline on Kaubamaja kasumikasv olnud? P/E 30-40 on kindlasti juba kõrge tase mis viitab juba mingitele erakorralistele tuludele. Kui ROE on 20-25%, siis on kindlust rohkem. Meil on raske võrrelda kuna pole teisi samalaadseid ettevõtteid börsil. Pangad muidugi teavad oma laenuvõtjate maj. näitajaid, aga lihtsureliku ees on see info varjatud.
Kas neljas kvartal võiks tugevam tulla?
Sai ju Tartu Kaubamaja avatud ja jõulud ka lähenemas!
Sai ju Tartu Kaubamaja avatud ja jõulud ka lähenemas!
kindlasti tulebki. Ennem Viru Keskuse avamist käis ka aksia hind all, aga kosus peagi, praegu minu arust sama olukord (Tartu Kaubamaja ja mitmete Selverite avamine).
Karlo, põhimõtteliselt nõus... aga... kas juba avatud selverid ja Tallinna Kaubamaja ei suuda oma toodanguga Tartu Kaubamaja ja paari lisanduva Selveri avamist üle elada? Viru Keskuse avamisel ju oli seljatagune palju lahjem kui nüüd "peaks" olema?
Tõstaks teemat ettepoole pisut. Kas Kaubamaja on mõttetu ja perspektiivitu ettevõte? Kas on börsil või ei ole ega ei märka küll! Mis tasemelt siin mingit liikumist oleks oodata?
Minu arust sellel hinnatasemel (20 eur) pole mõttetu ost !
On ju oodata uute poodide avamist, käive ja loodetavasti ka kasumlikkus tõusevad!
Parandage kui eksin:
Raamatupid.väärtus
TKM- 146 EEK
BLT- 36 EEK
MKO- 63 EEK
Võrreldes P/e, aktsia hind/rmtp.väärtust, jne pigem hoian edasi!
On ju oodata uute poodide avamist, käive ja loodetavasti ka kasumlikkus tõusevad!
Parandage kui eksin:
Raamatupid.väärtus
TKM- 146 EEK
BLT- 36 EEK
MKO- 63 EEK
Võrreldes P/e, aktsia hind/rmtp.väärtust, jne pigem hoian edasi!
Tartus saab igatahes kaubamaja päris korraliku matsu, kui pläsku juurde ärikeskus valmis tehakse... tuleb ju too märksa atraktiivsem...
rimi enda suure valiku ja suhteliselt odava kaubaga sööb kindlasti kaubamaja toidupoe ostjaskonna väiksemaks... kõige muu vähenemine sõltub, aga sellest kui atraktiivne on ärikeskus poodide ja muu poolest.
Igatahes järgmisel aastal tasuks käia kaubamaja huvilistel silmad lahti ringi, et kuhu kliendid ja ka chillijad koonduma hakkavad ;)
Üks kindel fakt on igatahes see, et vähemalt Tartu põhjal kindlasti on firma rentaablus vähenemas... käive on saanud küll Tirsi ostu + uute poodide tegemise näol kena tõusu osaliseks, aga ei usu, et kasum nüüd oluliselt kasvab...
eks näis mis saab... see minu äärmiselt üldistav hinnang, sest igasugu prognoose pole viitsinud sirvida kuna juba see viimase aasta hiigeltõus näitab, et absurdiks läks asi ära :)
rimi enda suure valiku ja suhteliselt odava kaubaga sööb kindlasti kaubamaja toidupoe ostjaskonna väiksemaks... kõige muu vähenemine sõltub, aga sellest kui atraktiivne on ärikeskus poodide ja muu poolest.
Igatahes järgmisel aastal tasuks käia kaubamaja huvilistel silmad lahti ringi, et kuhu kliendid ja ka chillijad koonduma hakkavad ;)
Üks kindel fakt on igatahes see, et vähemalt Tartu põhjal kindlasti on firma rentaablus vähenemas... käive on saanud küll Tirsi ostu + uute poodide tegemise näol kena tõusu osaliseks, aga ei usu, et kasum nüüd oluliselt kasvab...
eks näis mis saab... see minu äärmiselt üldistav hinnang, sest igasugu prognoose pole viitsinud sirvida kuna juba see viimase aasta hiigeltõus näitab, et absurdiks läks asi ära :)
Kaubamaja tulevik peaks minu meelest olema ühinemine välisfirma(de)ga. Toidumüügimarginalid muutuvad üha õhukesemaks, kettid üha suuremaks. Firmal peaks olema võimalusi alata ühinemisega Lätis ja Leedus. Kui firma tegevus piirduks ka tulevikus Eestisse, siis äkki tekib selline olukord, et firma peamine väärtus on ükskord hoopis nende kinnisvara.
kaubamaja on ju varemgi head võimalused maha maganud... Eestis laienemine hetkel juba üsna mõttetu, kui ei õnnestu sebimisega midagi saada.
Atraktiivsus võiks edaspidi tulla tõesti väljastpoolt... kuid kahtlus jääb suutlikuse osas, sest välismaal suurem risk ja lisaeeldus, et nn. emamaa turg genereeriks piisavalt stabiilset kasumit.
Kui Lindl ka ennast siia sisse sööb, siis jääb vähemalt toidukaupades küll asi üsna nukraks.
Kuigi ei saa välistada, et käibe kasvatamise tagamaa on välismaale minek ja eesmärk ennast suuremana näidata. Igatahes mina näeks hinda kusagil 13-15€ kandis, kui edaspidi laienemist mujale ei toimu... selge on see, et hetkel on atraktiivsus kadunud
Atraktiivsus võiks edaspidi tulla tõesti väljastpoolt... kuid kahtlus jääb suutlikuse osas, sest välismaal suurem risk ja lisaeeldus, et nn. emamaa turg genereeriks piisavalt stabiilset kasumit.
Kui Lindl ka ennast siia sisse sööb, siis jääb vähemalt toidukaupades küll asi üsna nukraks.
Kuigi ei saa välistada, et käibe kasvatamise tagamaa on välismaale minek ja eesmärk ennast suuremana näidata. Igatahes mina näeks hinda kusagil 13-15€ kandis, kui edaspidi laienemist mujale ei toimu... selge on see, et hetkel on atraktiivsus kadunud