mulle tundub, et ta säilitab nüüd 0,7 taset, panen kogu oma papi sinna :)))))))))))
ostsin suvel 0,5 Saunalahtit (sag1v) (soomes mobiilioperaator, viimase poole aastaga on klientide arv tõusnud 30000 100000 peale, see on muidugi osaliselt selle pärast, et soomes tuli
smsiga op. vahetamine ja siis hakkasid kõik operaatoreid vahetama, arvestades seda, peaks
see aktsia pikemas perspektiivis kindlasti tõusma, lisaks on ta veel jippii omanik, millel läheb ka hästi.) Müüsin ise küll maha 1,1 peal sest arvan, et lähiajal mingeid hüppeid üles ei tule.
aga vaadake viimase poole aasta liikumisi soome börsil, see on olnud siiamaani kullaauk
minuarvates, suvel oleks võind silmad kinni mõnda soome aktsiat osta ja praegu oleks raha topelt
kõige paremini näeb graafikuid www.kauppalehti.fi (seal ta küll alguses pipardab, ütleb et hakka kasutajaks, aga vali ülalt äärest IN ENGLISH versioon ja siis funkab)
teine koht on muidugi WWW.EQONLINE.FI seal näeb ka muidugi uudiseid ja ta on väga kompaktne aga graafikud on nats nigelad (max 30 päeva)
Aga Pettil õigus muidu, :)
Soomest ei leia ehk niivõrd kauplemisaktsiaid kui aktsiaid keskmise ja pikema horisondiga investeerimiseks.
Positiivne on, et sealjuures puudub dollaririsk otse läbi aktsiahindade, on küll mingil määral olemas läbi firmade tegevuse.
Ei saa öelda, et Soome aktsiatega ei kaubeldaks LHVs: Kone, Fortum, Nokian Tyres, UPM-Kymmene, StoraEnso, Elcoteq on pidevalt LHV klientide huviorbiidis olnud, rääkimata muidugi Nokiast, :)
indikaatoritega graafikuid on võimalik kuskil näha. MACD tahaks näha.
Aga ma võtan tellimustöid vastu :)
Rene või mina saadame neile, kes Soomes ikka reaalselt kauplevad hea meelega graafikuid, ja siiski täiesti TASUTA: noh mõistlikkuse piires muidugi, st. loodan, et keegi ei taha nüüd kohe 100 graafikut saada, :)
Kirjutada siis rene.ilves@lhv.ee või henno.viires@lhv.ee et mis graafikut, kui pika perioodi kohta, mis indikaatorid jne.
Ja kõigil Soome kauplejail soovitan ka telefonil 6108408 reaalaja hindu pärida, mina maaklerina näen ka level 2 ja oskan soovitada, mis tasemele näiteks limiithinnaga orderi tasuks panna.
Kõvemini võiks tõusma hakata järgmine kolmapäev.
Hewlett-Packard is scheduled to report Q4 results tonight after the close, with consensus standing at $0.35 in EPS on $19.0 bln in sales. Merrill Lynch expects the co to report $0.36 on $19.2 bln in sales, but wonders if the co's stepped up pressure on managers might have pulled in sales from Q1; firm expects positives to include benign printer pricing, high unit and perhaps rev growth in PCs, and a server mix shift to higher-margin Superdome sales (resulting in ESG profitability). Possible negatives could include the risk of a PC loss due to aggressive pricing and firm component costs, tepid comments on the enterprise spending outlook and slight risk of soft guidance, and quality of earnings issues if more charges appear. However, while firm thinks this qtr will likely be a good one, they also cite concerns regarding long-term competitive pressures from IBM and Dell, given HPQ's heavy hardware dependence.