Soovitage häid aktsiaid.

… nhh, osa meist arvestab Pealiku ja Kindsigo scorega…

11 Likes

Need ju kaks täiesti vastandlikku asja.
Ühe puhul sa hindad rohkem kasvuaktsiaid ja teise puhul sa hindad rohkem väärtus stocki.

Tänapäeval töötab ainult Pavlovi scor (FOMO).
Nii kui börs avatakse hakkab kõigil ila tikuma.
UP UP ja forever UP ja kui pool punkti midagi kukub siin paned hambad ristis by the dip.
Ja mitte keegi ei saa vastu hambaid!!!

2 Likes

Olen vaateliselt jäänud QBTSile kindlaks - kvantarvuti kiirendab lõpptulemusena mitte ainult protsesse vaid kasumeid.

2 Likes

Mul õnnestus 1,6ga peale hüpata ja 16 kandis korjasin algpanuse laualt ära. Ülejäänuga plaanis 2-3 aastat sõita ja vaadata kuhu see tee viib. Kuigi tõus on olnud mega viimaste kuudega ja osakaal portfellist ebamugavalt suur aga no on siis nii

1 Like

Jegadeesh ja Titman (1993) tõestasid esmakordselt teaduslikult, et:

“Osta eelmiste kuude võitjaid ja müü kaotajaid – ning teenid tulu.”

2 Likes

See pole üldse soovitus, aga… mujal teemast jäi silma, et jaapanlased mängivad ameeriklaste suunas pikka mängu ning see 3,5 aastat oranži on nende jaoks tolmutera ajaloolisel skaalal. Mis on ju jummala loogiline, pikk plaan on ju mõistlik, küll see vaenlase laip ühel hetkel mööda jõge mööda ujub (ning vaikselt tilgutatav investeering kumulleerub).

Seega tekkis mul selline rumal küsimus - kas selle loogikaga lähenedes on lähemad paar-kolm aastat hea ostukoht põhjast erinevate ameeriklaste äride osas? Või nende osas, mida oranžid otsused hetkel negatiivselt mõjutavad. Mitte, et ma oskaks kohe näppu peale vaadata, et mille suunas vaadata - kuid vähemalt mu peas tundub selline mõtteviis suures plaanis loogiline.

Kui keegi oskab mu häma panna konkreetsemasse mõttesse, soovitusse, siis minu suur tänu ja lugupidamine. Sest mõlgutan mõtet järgmised paar aastat panna oma regulaarsed investeeringud kuhugi sellisesse “mõistlikku põhja”, mille puhul äkki järgmise USA presidendiga võiks kasvu oodata.

Oota uut põhja.

Ootan uut põhja!
Purgisuppide kogus reedab, et see võib väga vaevaliseks tegevuseks osutuda :smile:

2 Likes

CBP on hetkel täitsa huvitavas positsioonis.

Forward P/E 11.96
Dividend Est.1.53 (4.70%)

4 Likes

See viimase viie päeva jõnks üles CPB graafikul ongi harley purgisupivaru soetamisest?

4 Likes

Millal osta?
Kuidas sektoritel läheb?
Sukeldu … Tee valik … ja anna teada, kus järgnevad 3,5 aastat raha peale tiksub (pritsib).
Hiina kiibid tulemas

Nagu näha, õige otsus.NVO-ga ikka lausikaldus.

2 Likes

Tõenäoliselt ei kesta ikaldus igavesti. Ei müünud - kaalun lisamist.

2 Likes

Kuna IPO-de teema all ei kippunud erilist vastukaja tulema, küsiks siin - mis on meelsus Figma IPOst osasaamise suhtes ja kuidas keegi seda teha kavatseb, kui kavatseb? LY ja LHV seda oma valikus ei näita, kas on mingisugust lootust või ootust, et see tekib sinna kohe kui kaubeldavaks muutub, või mis see ajaühik olla võiks?

1 Like

Nägin jahh. Taanlased viisakalt hoiatasid ja emotsioonid laes (või põhjas). Ma siin jagasin Vaido Veeki videot. Läksin NVO graafikule, lülitasin uue pilguga kogu ajaloo sisse. Tänane hind on ehk vaikselt toetushinnaks saamas. Pekstakse ehk veel rohkemgi alla, enne tulemusi. Kauaks … sellel tasemel tiksuma jääb, on järgmine küsimus.

Ehk siis alles nüüd hakkab loodetavasti saabuma pikaks ostmise aeg. Ja mina ullike arvasin seda, kui hind oli 80 juures. Muidugi hetkel neil käib ka võimas tagasiostmine (“buyback”). FDA’ga käib mingi läbirääkimine, kuidas keelata odavaid koopiaid. Kanadas kukub neil kaalulangetajate “patent”, mis on suureks kasuks HIMS’ile. Samas HIMS võib oma GLP kaalulangetajat müüa, seni kuni see on nö patsiendi põhine. NVO dividendid on ilusad. Lõppeks ikka muud ravimid ka. Tulevik saab olema mingil hetkel helge. LY tutvustuses endiselt 37,18% kasumimarginaal. Pole paha. Arglikult olen HIMSis (tulemused tulemas) ja NVO võtan tagasi.

NB! See pole ostusoovitus. Ma ei tea aktsiatest midagi.

Hetkel uusi tegijaid otsimas MU ARM ON APP NOW PYPL GTLB TGT … ehitajatel oli häid tulemusi nagu ma aru sain, aga kõik muu neid ümbritsemas on jama.

Pildilt on veidike ajalugu siiski välja lõigatud

3 Likes

LUNR eilne langus… kes taustaga rohkem kursis, kas uudise valguses LUNR saadud möju oluline vöi mitte määravalt tähtis?!

NASA Selects Firefly for New Artemis Science, Tech Delivery to Moon - NASA NASA Selects Firefly for New Artemis Science, Tech Delivery to Moon - NASA

1 Like

Languse osas ei oska midagi arvata, aga see, et NASA jagab CLPS lepingud mitme provideri vahel laiali, on täiesti ootuspärane ja juba käigus olev praktika. Lisaks COTS/CRS ja CCDev/CCP töötasid/töötavad samamoodi. Noh viimane muidugi seni, kuni Boeing näoli mutta räntsatas, aga see pole hetkel oluline.

Vt neid kvalifitseerinud providereid on veel terve rivi lisaks kahele mainitule: CLPS Providers - NASA

Täiendus: just pärast eelneva postituse lõpetamist nägin uudist Firefly IPO kohta, pigem kahtlustaks selle mõju: The first company to complete a fully successful lunar landing is going public - Ars Technica

3 Likes

Langusel peab põhjus olema, aga tõusta võib niisama ka?
IPO uudis oli üleeile juba.
Eile kukkusid väga paljud kärnas ja lihtsalt rallinud memed, pärast eilset on ka see käkk veel kuu lõikes plussis.

Algaja küsimus: Kas hind ei peaks nädalagraafikul veel paar nädalat kosuma, et olla kindel, et allapoole trend on lõppenud? Näiteks 22EMA-st kõrgemale.

Ma pole pädev, et sellele vastata, mitu EMA peab olema. Puht ajalooliselt on sellise EPSi juures ta lihtsalt kaubelnud pigem 45.- kandis. Lisaks on alati selline voluumi peak(kapituleerumine) olnud pigem põhja tunnus.

Ma ostsin seda lootuses, et aasta lõpuks on ~38 ja kui pole, siis vähemalt saab dividendi. Stopp on hetkel 31.-

Aga arvestades, et ka UNH ja MU tundusid atraktiivsed, siis panen ilmselt ka sellega pange.

1 Like