Mina tahaks copida Fundednext võistluse pidevaid võitjaid kes rahaindeksitega kolmekordistavad portfelli kuu ajaga. Aga kuna pole võimalik siis ei jää muud üle kui ise uurida kuidas seda tehakse.
… minu vipvalvelik arvamus on, et ei maksa peljata justkui see seltskond siit foorumist puuduks, kes jälgivad jagatud mötteid, et riski ja rahajuhtimist paremini möista, no vmst mina seal hulgas…
LHV foorumis löimesid jagub, kuid selliseid, kus saaks asjalikult kaasa möelda ja saaks teisi vaatenurki oma mötetele ja ei peaks seda üksikut tera kui nöela helinakujhast otsima on ikka vaid üksikuid… kui nüüd need kah ära kaovad, siis… vöiks foorumi ümber sönastada psühholoogilise eneseabi kohaks, kuhu majandusinimesel vast harva vöiks nina pistmist olla…
seltsimehed… ehitada parv, see on pääsemine sellelt saarelt omaenese peas, kus meid kui vange kinni hoitakse… hoidkem neid, kel hea süda oma majanduslikke kaalutlusi parveehituses jagada on… otsigem tärkamisootuses aaskäokinga, seltsimehed… tänulikuna Teie, vipvalve
Mulle kaa meeldib Pealiku mõtteid lugeda, palun ära lõpeta. Viska diclaimer lõppu lihtsalt…
“Not Financial Advice” (NFA )
Ralli põhjus siis Eutelsat eilne uudis, et Itaalia korraldab hanke turvalise 5g sat võrgu ostmiseks riigile, mida tutvustas Eutelsat ise. Lugesin seda uudist, aga see tundus nii laskmata karu nahana. Osta kuuljutte, müü uudiseid teema siis, igaks juhuks ronisin 3,72 pealt sisse, lühike positsioon.
Aga kas ma rääkisin PeaLikust nimeliselt???
Igaüks, kes oma (maja|suvila|pensioni)raha kellegi purjus peaga pillatud fraasi peale ‘all in’ põlema paneb, on täiega oma vitsad ise välja teeninud, minumeelest täiskasvanud inimestele pole selliseid diskleimereid vaja. Kui, siis peaks see diskleimer lõime pealkirjas olema, et oleks selge ja ei peaks üle korrutama. Üldse, kui lõime pealkirjast juba juttu teha (on siin varem ka teemaks olnud) siis võib-olla peaks see olema üldisem ja neutraalsem, või peaks antud teema kõrval olema teine, kus saaks lihtsalt arutada erinevate aktsiate üle ilma et seda peaks tingimata võtma nende heaks kiitmisena või tungiva soovitusena.
Algajana olen oma jalgu päris mitmesse ämbrisse juba sokutanud, aga ikka üks varvas korraga, mitte puusast saadik sisse. Kõik otsused on ikka oma pea teinud, nagu kõhutunne käskis. Ei ole keegi teine süüdi ei siis kui ma neid kuulasin või kuulamata jätsin.
SLNO approval oli suht-koht ette arvata, kui üldse FDA otsuseid saab ette arvata, aga ma ütleks et 60% tõenäosus.
Edasi tuleb see ravim kellelegi maha müüa ja see on keerukam koht. Tuleb kas enda marketing tööle panna või siis otsida mingi suurfirma, kes müügiga tegeleb ja neilt mingi % saada. Suur ? veel, kumba teed lähevad.
Feuerstein on olnud Soleno suhtes üsna pulline, see on hea märk:
$SLNO is going to be the best biotech story of 2025.
Teine hea märk, et raha neil arvel on pärast hiljutist tõstmist, seega kohe approvali järel lahjendama ei hakata.
Minu kogemusest on AM hind tavaliselt kõrgem kui järgmisel päeval PM, aga see ei ole mingi reegel. Teine kogemus on, et approvali järel teeb aktsia päeva-paarise hüppe ja seejärel saab osta mõnevõrra odavamalt. kah pole mingi reegel. Aga kui ma ise tahaks sisenenda, ootaks järgmise nädalani.
Tehingute info kohta avaldamise koha pealt minu viis senti:
Inderesi foorumis on lõim “Ostsin/müüsin äsja”, mis teeb juba seitsmendat tiiru, ehk sellenimelisi lõimesid on olnud juba kuus, igas tuhat postitust ja sel teemal postitusi niisiis kokku 6000+
Igaüks paneb selle täpsusega nagu tahab - mõni lisab rahasumma, mõni koguse, mõni ostu/müügi taseme. Kontrollida ju keegi ei saa, igaüks võib niisama ärbelda, eksole. pannakse ka põhjendus teinekord, et miks.
Ma ei ole kordagi näinud et keegi hädaldaks, et mida te siia panete oma oste-müüke. Ma ei ole algusaegu näinud ka muidugi, vbla siis oli vingumist. Ja pandi disclaimereid. Nüüd igatahes ei panda.
Aga üldjuhul pean seda foorumilõime väga informatiivseks: see annab ideid ja näitab samas, kuhu kellelgi mõtted liiguvad. Pean seda lõime siin samasuguseks. Nii et Pealik, palun ära lõpeta kirjutamist. Aitäh
Edasi tuleb see ravim kellelegi maha müüa ja see on keerukam koht. Tuleb kas enda marketing tööle panna või siis otsida mingi suurfirma, kes müügiga tegeleb ja neilt mingi % saada. Suur ? veel, kumba teed lähevad.
Minu meelest ei kumbki. Firma, mis approvali just sai, vaevles 2 aastat tagasi $2 juures ja siit olematu pipeline pealt seda müüma asuda ning midagi juurde aretama hakata, põletades selle ravimi rahavoogu, see oleks moroonlus. Veel suurem oleks õiguste andmine mingi protsendi eest. Seda tehakse pigem lahtise otsuse eel, kui raha ikka kuidagi ei saa ja oma müügikanalitega ollakse nullis…
Kuna FDA kolmekuulise otsuse edasilükkamise tõttu oldi sunnitud raha tõstma, siis kui nüüd ei järgne tõstet, oleks suht ootuspärane, et asutakse ülevõttu ootama.
Kõige loogilisemad küsimused olekski kes, millal ja kui palju.
SLNO, toon siin paralleeli Reataga, mille ravim sai 28.02.23 approvali ja suvel käis juba bidide täristamine.
Skyclaris - Friedreich’s ataxia. FA is life-shortening and affects an estimated 5,000 individuals in the United States.
Selle ravimi hind oli $370,000.
BIIB-i ülevõtu hind oli $7,3B.
Kindlasti on siin rohkem muutujaid, kui ma välja tõin ja kindlasti ka negatiivseid, aga kas see aasta lõpus enam kaupleb, ma küll ei usu.
Aga mis häda oli tulla kaeblema - kui oled saanud valusalt lossi seda lõime lugedes, siis palun too see võimalik kaotus välja - õpetuseks algajatele ja neile, kes riskivad liiga palju mune ühte korvi panekuga…
See tehingute avaldamine on väga abiks olnud. Sinu postitatud vihjete põhjal on õnnestunud omajagu eurosid koju tuua. Meenuvad mingid sellised nimed nagu DG, GEO, PAGS jne. Kõik ei saagi olla päris LUNR mõõtu sõiduriistad aga siiski kenasid liikumisi on ette tulnud. Iga vihje peale kohe tehingusse ei torma ja enda peaga tasub ikka lõpuni mõelda. Igal juhul, kui viitsimust on, anna kuuma edasi ja tänud tehtud töö eest!
Kui nüüd aus olla, siis ega ei meenu koheselt ühtegi teist lõime siit foorumist, kust viimasel ajal oleks mingi hea investeerimisvihje saanud. Või noh, kui siis äkki VIX. …
Sorry, jubedalt tahaks vastata midagi, aga kahjuks ei saa aru, millest jutt. Mis loss? Mis munad?
Õpetliku loona kuna ise olen siit ka väga häid ideid saanud (ZIM, PAGS, DHT näidetena).
Mõned aastad tagasi oli näiteks WISHi üle ka üsna elav arutelu, et kasvupotentsiaali on, väga geniaalne kasutajapõhine müügialgo jne. Tundus endale ka usutav ja sai soetatud.
Õnnelik juhus, mis mind aga väljuma pani (sealjuures ~20-30% lossi sisse võttes, aga tagantjärele kogu ülejäänud raha päästes, sest tänaseks on see sisuliselt nulli kukkunud)- Tellisin ise ka WISHist mõne asja prooviks- ühe polo ja ühe mitme pesaga USB adapteri (pildid olid muidugi polo mingist udupeenest tekstiilist 100€ särgi copy/paste ja adapter nagu adapter ikka, lisaks igast ägedad tuled-viled). Hinnad muidugi kahtlaselt odavad nagu ikka.
Pakist välja võtsin mingi kolmanda maailma eriskummalisest kangast, ebakorrapäraste õmblustega käkerdise, mida võib-olla õue puid raiuma kannataks selga panna kui teise särgi alla paneks, et vastu paljast ihu ei läheks. Adapteril aga mingi hetk tõmbasin korpuse küljest ära selliselt, et sisemine pool jäi rõõmsalt stepslisse. Tagantjärele kummaline mõelda, et kuidas ma üldse sellise asja stepslisse julgesin panna (nägi kusjuures väga tavaline ja ok välja, sada märgist peal jne).
Pärast seda sai kiiremas korras “sell” nupp alla vajutatud ja korralik õppetund sisse võetud, et numbrid võivad ilusad olla, aga ettevõtte pakutav teenus/toode klientidele PEAB olema hea, seal muud varianti ei ole kui pikaajaliselt kasumlikku ettevõtet otsid.
MLGO ei ole keegi siin maininud veel vist? Paar päeva olen imestunult käed taskus vaadanud, et mida see teeb; otsustasin täna pooleks tunniks peale hüpata. 16.5 sisse, 19.3 välja, toidab ka sel vaesel ajal. Kauemaks ei julgenud jääda, jumal teab mis veel teeb. Ja tuligi juba tagasi alla nagu sel nädalal mitu korda on juhtunud. Diskleimer: ei tea õieti temast midagi, peale selle et tundus, et üles liikuva asja külge tasub korraks kleepuda
SP500 ja US30 toimus reedel nädalalõpu müük. 1000 Ticksi liikus ühe päevaga.
Hetkel oman veel suuremat ja veel punasemat positsiooni. Kõik kirjeldatu on endiselt jõus, tariifide teema on ajas lihtsalt oluliselt kasvanud. Samas esialgse postituse ajal kauples aktsia (ADR) 85 USD kandis, täna on alla 70. Pipeline ei ole ka toonud häid suuri uudiseid. Ootan ja vaatan, panustades ennekõike sellele, et kuna potentsiaalne patsientide arv on nii suur, siis “uued tulijad” ei suuda nii või naa toota.
Novol oli hinnas sees väga palju tuleviku müüki nagu ikka poppidel asjadel, vt Nvidia. Aga kui Nvidia suutis tootmist kiirelt skaleerida, või õigemini tegi seda tema eest TSMC, siis Novol on olnud igasuguseid pidureid. Üks peamine pidur on, et täpselt sama toimeaine on diabeediravimil ja ülekaaluravimil ning kui peab valima, et kumba toota, eelistatakse loomulikult esimest, aga teise puhul on turu maksevõime palju suurem.
Ma seda tariifijama väga üle ei tähtsustaks. Catalenti tehinguga sai Novo ka ühe USA tehase lisaks, nii Novo saab USAs müüa kaupa, mis on päriselt “Made in USA”, mitte nagu MAGA-mütsid.
Võib-olla on siin vähem tegemist tariifidega kui sellega, et tegu on firmaga, mis asub riigis, mille territooriumi kui vaja siis vägivaldselt hõivamisega seltsimees Trump viimasel ajal iga nädal mitu korda ähvardab?
MRNA -12% siis täna:
Truist: ‘Expect Some Pressure On Dr. Marks’ Resignation’
“We expect some volatility on companies exposed to CBER
on news of resignation of Dr. Marks, who has been a champion of therapeutic
development for rare genetic diseases and also led the agency through Covid.
However, his resignation appears to be more specific to disagreements around
vaccines with minimal read-through to his (and CBER’s) approaches to reviewing
and approving therapeutics for rare genetic diseases. We don’t expect material
impacts to our BUY rated genetic medicine companies with exposures to CBER.
Also affected could be vaccine developers including Pfizer (PFE, NR), GSK
(GSK, NR), Biontech (BNTX, BUY) and Moderna (MRNA, NR). However, impact to
vaccines may be harder to handicap at this juncture.”