Soovitage häid aktsiaid.

Investeerimise ja kauplemise ideede ajastamiseks sobib kasutada Time Expansion - aja fibonacci jada koos Price Retracement ja Fibonacci Fan-ga. Need Fibonaccid on siduvad lülid TPO , VWAP ja Footprindi vahel. Praegu proovin Dow Jonesi indeksi US30 peal rakendada. Kõik investeerimise ideed on pooltõed ja suhtelised, vaatenurgast sõltuvad ja lõpuks on ikkagi ajastamise probleem isegi kui need õiged on. Kunagi ei tea kas turg on kõik juba sisse arvestanud või mitte.

2 Likes

Nüüd kus pommitajad ja tankurlennukid kogunevad India ookeanile tahaks panustada nafta hinnale. Häda on selles, et EU retailina on USA ETF’id kättesaamatud ja Euroopa ETF’id tundusid sellise käibega, et ei julge näppida.
On kellelgi ehk soovitusi, mida vaadata.
EDIT: Närvid ei pidanud vastu ja võtsin BRNT.LSE

3 Likes

miks eutelsat täna niimoodi rallib

Eutelsat = OneWeb = Starlinki alternatiiv.

Ja euroopas vabastati rahakraanid ameerika asjadele alternatiivide hankimiseks.

4 Likes

need on kõik juba vanad uudised

Võtsin jälle MRNA-t tänase dip-i pealt juurde hinnaga $32.12.

7 Likes

Mul ei ole eesmärk kellegagi tüli norida. Nii et vabandan ette ja taha kui kellegitundeid riivan. Küsimus on järgmine - miks inimesed raporteerivad oma tehinguid foorumis? Kas selleks, et kahtlevad endas ja püüavad testida, kas üldsus kiidab heaks? Mingite heade väljumiste korral saan aru, et veits nagu uhkus on mängus, näpuotsaga edevust. Ma ise mõtlen, et isiklik rahakott on sügavalt isiklik asi. Lisan värvi - me võime foorumis ja õlleklaasi taga arutada, kellele meeldib rohkem blond, kellele brünett, kellele peenike, kellele paks. Aga mitu korda ja kuhu keegi skooris, ei avaldata isegi saunas.

PeaLiku oste ja müüke tasub jälgida ja jäljendada, tal on alati kõvasti kodutööd tehtud.

16 Likes

Mina küll ei saa aru, miks see kedagi riivama peaks. Mille jaoks see investeerimisfoorum siis veel peaks olema, kui siin ei või sellest ka rääkida, paljuga keegi ostab või müüb? Päris imelik.

Omalt poolt mul poleks mitte midagi selle vastu, kui niisugusi poste oleks palju rohkem. Väga huvitav oleks lugeda.

16 Likes

Mind isiklikult see ei riiva kuidagi, lihtsalt ütlesin oma arvamuse. Ei ole eesmärk kätt ette panna. eToros on see copy-tradmine päris laialdane, tasub seal katsetada õnne. Ma ise küll ei julgeks ega soovitaks kellelgi teisel kedagi kopeerida. Võibolla Warren Buffeett on erand.

Tähendab, tunnen et pean veel täpsustama. See aktsiate üle arutamine, kas osta, mida osta, millal osta (või müüa) on igati positiivne. Aga kas see on ülimalt tähtis info, kui suure summa keegi mängu pani ja kui palju võitis või kaotas?

1 Like

Ma isiklikult leian, et pole vaja avalikustada,kui suure summa keegi kuhugi paneb. See küll läheb sinna “rahakott on isiklik asi” teemasse. Minumeelest võiks siin jääda kenasti egalitaarseks, et pole vaja laiata et alla 4 milli ära turule tõmblema tule või kuidas siin hiljuti hüpatigi. Paigutus on paigutus ja kasum on kasum, pole tähtis kui suur see absoluutsumma on. Huvitavam on et mida ja millal, mitte kui palju. - Aga see, kas väljutakse kahjumiga või kasumiga, suurega või väiksega, see on juba osa strateegiast ja kaalumisest ja otsustest, millest võib õppida või teistele õppuseks rääkida - seda ei peaks häbenema.

2 Likes

Mõistagi on see ülitähtis info. Kas oma nahk on mängus ja kuivõrd. Kui keegi jurist 10% oma portfellist ehk 50k Twitteri väljaostupreemiale riskib, siis see on ikka tunduvalt tugevam signaal kui ‘tudeng viskas stipendiumist sota mingisse värskesse krüptosse’. Ja toidurahaga riskiv tudeng on jällegi parem kui see kuulus krahhiennustaja siin, kes nähtavasti kunagi ühtegi tehingut teinud pole, sest muidu ta oleks pankrotis ammu.

4 Likes

Siin on rohkesti ASTS ist juttu olnud ja väga detailselt. Hind paraku väga…
Siin on üks teistmoodi vaade miks hind ei taha tõusta: kellelgi pole aega süveneda.
https://x.com/KevinLMak/status/1904360534201278927?t=j-iVcgIYKy574PNvcNBCTA&s=19

Minu meelest on alati huvitav lugeda praktikute tegemistest. Teoorias oleme me kõik siin tugevad, aga kui oma raha on mängus, siis on hoopis teine asi. Minu jaoks ei kõla see hooplemisena kui keegi minust mitmeid kordi suuremate summadega tegeleb. Ja ei teki minus ka üleolevat tunnet siis kui keegi kirjutab väikestest summadest.

7 Likes

Ma ei mäleta et PeaLik kunagi oleks oma ostude/müükide summasid maininud. Ainult hinnad ja koguseks on “ports” või midagi seesugust.
Kui keegi viitsib selles mahus kodutööd teha ja raatsib seda teistega jagada, siis müts maha! Toome koos rohkem raha Eestisse.

23 Likes

Julgen soovitada Eestisse raha tuues head aktsiat, Hepsor. Mahus 4 miljonit oli saadaval paraku ainult IPO ajal, enam ei ole free floati mahtu nii palju alles.

Ma eristaks siin kahte olukorda:
a) Kui keegi teatab tagantjärgi, et ostsin viiega ja müüsin kümnega, pole sellel teiste jaoks infoväärtust. Ka ei kipu nende käsi tõusma kirjutama sellest, kui sai ostetud kümnega ja müüdud viiega.
b) Reaalajas tehingu kajastamine võtab võimaluse tagantjärgi vingerdada, kui treid south peaks minema. Paratamatult tuleb pekkiläinud asju kõigil ette, aga pikapeale joonistub välja, kes on jutulinnud ja kes päriselt turgudel raha teenivad ja ehk on siit ka midagi kõrva taha panna.

25 Likes

Aitäh, aga tegelikult häirib päris tugevalt, et keegi võib pimesi jäljendada ja olen seetõttu isegi kaalunud tehinguinfo avaldamise lõpetamist. Mul oli kord juhus, kus jaanipäeval veeres sõprade seltskonnas jutt krüpto peale (mida mina muidugi maha laitsin) ja eks sama soojaga sai jupaksis peaga lobisetud siis ka mõnest oma aktsiaideest, mis tol hetkel soojalt meelel mõlkusid. Hommikuks oli endal see kõik muidugi meelest läinud, aga alles mitu kuud hiljem tuli välja, et üks vana sõber, kes väärtpaberiturgudest ööd ega mütsi ei jaga, oli ühest minu ideest kinni haaranud ja kogu oma suvilaostu raha sinna sisse pannud. Ausaltöeldes elu s*tt tunne oli, kui mõtlema hakkasin, millise käru oleks sõbrale võinud kokku keerata. Õnneks läks tookord kõik soodsalt ja tüüp sai oma suvila varem, kui lootnud oli, aga teist korda ma sellist vastutust tunda ei tahaks.

Tegelikult on mu tagasihoidlik soov olnud hoopis populariseerida riski- ja rahajuhtimise olulisust, hoidmaks ära olukordi, kus inimene kaotab olulise osa oma kapitalist, aga kohati on ka endale hakanud tunduma, et see sõnum kipub kaotsi minema.

31 Likes

SLNO?

Prader–Willi syndrome (PWS) is a rare genetic disorder with a birth incidence of 1/10,000 to 1/30,000, and an estimated prevalence of approximately 10,000 to 20,000 living individuals in the United States.

AF: Vykat is dosed by weight. Based on the average weight of patients in its clinical trials, the drug will cost $466,200 per year.

BO kandidaat või jah?

Kuna ta ei ravi, vaid parandab elukvaliteeti, siis peaks olema rahamasin suurema firma portfellis. Numbrite pealt võiks AH levelile korralikult peale maksta.

Vipvalvelikult küsides, mida biotechi kunn antud asjast arvab, loomulikult ette tänades :slight_smile:

4 Likes