Soovitage häid aktsiaid.

Muusin selle osa maha @8,89.

6 Likes

tundub, et ikka laseritega…

Rahaliselt peaks neil ok olema. Satelliite nad ju järgmiste missidega viivad ka ülesse NSN programmi raames, mis on priske summa :slight_smile:

Endiselt oman ja ei müü veel. Kui viimase nädala tehnilist pilti vaadates siis tundub, et huvi ikkagi panustada on (reede 30m jooksul -15% tagasi osteti…)
Donny küll lammutab (küll Elon ka kaasa tuleb) aga usun, et tal ka ikka huvi, et lõpuks inimene ka kuul ära käiks, 69 aasta showd ta ei usu :smiley:

3 Likes

(reede 30m jooksul -15% tagasi osteti…)

…pole välistatud short cover, juhul kui tol hetkel polnud veel teada mis edasi saab ja kas tuleb ka möni positiivne uudis vöi ei… senine 3,5…4,3 vahemikus on taassisenemise risk haaramas kindlasti rohkem huvilisi, kui seda pakutakse… samuti jääb ajafaktor, kuna järgmise missioonini ju veel aasta oodata… vahepealsel ajal vöib olla vöimalus mujal ohutumalt teenida… kui piirkond 7…9 vahel pidama jääb, on see ehk tugevuse märk endisest piisavast usaldusest…

lisaks heale ostukohale. tuleb siin ilmselt ka valuutakurssi jälgida.

majandusfilosoofidel on igast häid ideid olnud.

Both Trump and Vice President JD Vance have, for some years, been outspoken in support of a weaker dollar** . They believe that depreciation will cut the U.S. trade deficit and help U.S. manufacturers and exporters.

ZIM (Zim Integrated Shipping Services) - tulemused kolmapäeval 12.03 ning kõigi eelduste kohaselt peaks tulema väga korralikud tulemused. Eelmisel nädalal tilkus ka info, et kaalutakse management buyouti.
ZIM dividendipoliitika on 30% väljamakse kvartalis ning kuni 50% true up aasta lõpuks. Q3 dividend koos special dividendiga oli 3,65USD.
Ise oman võrdlemisi suurt positsiooni ning pikalt jälginud.

8 Likes

Kui oled ZIM-i ja kaubavedu jälginud, siis millised võivad olla Sinu arvates edasised arengud kaupade veol? Mõtlen eelkõige tollid, punane meri, kaubalaevade arvu (mahu) kasv?
Mina prognoosin vedude hinna langust, aga kuna ZIM on oluliselt efektiivistanud oma laevaparki (LNG+suuremad mahud TEU-s), siis ehk väikest dividendi saab ka edaspidi. Teine kvartal kindlasti, aga sealt edasi läheb, minu arvates, keeruliseks.
Väljaostu kõlakas muidugi toetab. Ja miks ka mitte teha väljaostupakkumine kui vaba raha pea 20 USD jagu aktsia kohta. Ise hindaks, et esimene pakkumine kõrge ei tule.

3 Likes

Ma ise arvan samuti, et kaubavedude osas long run ei ole väga positiivne. Seetõttu olen ka ZIM-i osas võtnud positsiooni vastavalt sentimendile ning ei pea vajalikuks iga hinna eest seda portfellis hoida. Kuna Q3 tulemused olid väga selgelt expected siis ma ise müüsin pärast tulemusi 29,4USD pealt kogu positsiooni maha ning ostsin ex-div päeval aktsiad tagasi. Selle perioodi jooksul kukkus aktsia ca 30%. Hetkel olen samuti seisukohal, et hindan aktsia hinna liikumist ning soodsas olukorras realiseerin (peamiselt teooriaga, et hiljem saab odavamalt tagasi osta).
Sinu väljatoodud punktid on kõik kindlasti väga õiged ning seni kuni punane meri on kinni toodab ZIM väga korralikult raha. Ma ise ei usu, et see punane meri veel peatselt avaneb ning arvestades ka kogu delay´d shippingus siis see avanemine on pikem protsess.
ZIM on kindlasti laevapargi saanud efektiivsemaks ning olen aru saanud ka, et neil on veel võimalusi kehvemaid laevu lepingutest välja saada vajadusel (st kui turg muutub).
IMO on viimasel ajal ZIM teinud õigeid otsuseid eelkõige pärast post-covidi suurt miinust ning hetkel tundub, et see post covidi suur miinus mõjutab tänaseni nende valuatsiooni st turu ootus on, et hindade normaliseerudes nad kaotavad raha, aga IMO on siin tänu tehtud otsustele omahind oluliselt madalamaks saadud.

2 Likes

mis selle MRNA välja pahandas et -7% ?!

Alustan tänasest oma positsiooni suurendamisega. Plaan on esialgne positsioon ~ kahekordistada. Ost oli 6.42 pealt

4 Likes

Q4 kasum 563M USD ning dividendiks 3,17USD aktsia kohta.

Eilse sulgemishinna juures oli ettevõtte market cap 2,4B ning 2024a net income oli 2,15B. 2025a guidance ka päris viisakas.

Q4 pressiteade

2 Likes

ZIM 4Q dividend siis jah 3,17 USD, aga lootsin enamat. Seekord maksavad nad välja 45% aastakasumist kui muidu 50%. Kes ei tea, siis kvartaalselt maksavad dividendideks 30% kasumist ja viimase kvartali dividendidele arvestavad siis kuni 20% juurde. Seekord siis rakendus see kuni … Tegin arvestuse ära, et aastakasum, miinus juba väljamakstud dividend, jagada kahega, oleks andnud dividendiks 4,15 USD. Minu lootus oli 4 ja 3,17 on pettumus. Oluline teada, et tulumaks sellelt dividendilt on 25%.

2 Likes

Võib-olla kaubavedude sektori pikka perspektiivi silmas pidades ei olegi halb mõte maksta 45% dividendiks, mitte 50%.
Ise olen nii tulemuste kui dividendi summaga rahul.
Tulumaksu osas sageli tõstatakse see 25% maksumäär, aga mind see pole kunagi häirinud - imo tegemist väga hea dividendi aktsiaga (hetke situatsioonis) ning vahest tuleb ka raha välja võtta investeeringutest elu nautimiseks :slight_smile:

1 Like

Peaks natuke andmetega backtestima, aga väga vist ei eksi, kui ütlen, et ZIM dividendiga oli üldjuhul see lugu, peale ex-day-d kippus stokk kukkuma rohkem, kui dividendisumma. Seega polegi ehk mõtet otse dividendi võtta, vaid mõnel ilusal rohelisel päeval enne ex-day-d pos maha müüa ja peale seda odavamalt tagasi osta. Hinnavahe jääb pihku ja pole mingit maksumuret.

6 Likes

Sa ei eksi. Ainuke mure selle ZIM-iga on see, et neid ilusaid rohelisi päevi on raske leida. Q4 tulemused igati viisakad, analüütikuid biidib jne, aga premarket on punases. :upside_down_face:

2 Likes

Päeva langus juba selline, et ennem kui dividend üldse välja makstakse oled netodividendi jagu kaotanud. Ju siis loetakse, et tulevik tume. Kes nüüd ostaks, siis sisuliselt oleks aktsia hinnaks 16 ehk turuväärtus 0,5 P/B, netoraha kontol küll veidi vähem, aga ilma liisingkohustusteta on rahaväärtusega asju 25 USD aktsia kohta.
Edit: kirjutamise ajal siiski veidi põrkas üles tagasi.

3 Likes

Vaadates, kuidas aktsia on viimastel nädalatel käitunud, siis tuleks vist siit teemast lahkuda :slight_smile:
Disclaimer: Ostsin juurde

1 Like

Suutsin vist tänase päeva põhjas callida.
Ise oletan, et väiksem dividendimakse on raha hoidmine pigem ülevõtupakkumiseks. Umbes sellise mõttega, et pakume aktsia eest 25 USD ja pärast võtame ettevõtte kassast selle tagasi. Esmast pakkumist ma kõrgemalt küll kahjuks ei näe. Endale sobiks pigem üle 30 USD.
Seda ka, et tegemist vaid kuulujutuga.

1 Like

WP! Mul nii palju kannatust ei olnud (või teadmist, et tulemuste peale selliselt käitub), ostsin eile juurde. Aga mul on ca 30% kogu portfellist ka ZIM-is hetkel, et enam suuremaks ei tahaks seda ajada.
MBO tundub ikka teema olevat jah, eriti kui küsiti selle kohta ja öeldi, et nad ei kommenteeri kuulujutte. Kui see oleks täiesti vale info siis oleks selguse mõttes imo see kohe ära klaaritud, et see pole teemaks. Dividend + 25USD ülevõtt poleks kõige hullem, aga õiglane väärtus (väga) palju kõrgemal tõesti.

Kas täna pole mitte ZIM div. ex. date ?