ostate p800, installite gprsi, skypete.. ?
Missugused on andmemahud skype'i kasutades. Kas tuleb odavam läbi gprs'i skype'i kasutada või siiski tavalist mobiilikõne pidada? :)
skype eeldab siiski broadbandi, kardan et kvaliteet on gprsi otsas kohutav või olematu.
idee siiski huvitav, v.a. loomulikult suurtele telekomidele, aga need ei meeldi meile kellegile :)
idee siiski huvitav, v.a. loomulikult suurtele telekomidele, aga need ei meeldi meile kellegile :)
Skype integreerituna mobiitelefonidesse... maksad ühtlast kuumaksu, samas lobised palju jaksad :))) see oleks fun
Skype minimaalnõue on 33,6Kbps, nii, et teoorias peaks ju GPRS välja vedama...
Kalkuleeriks veits seda voice-over-GPRS (EMT põhjal).
1Mb GPRS maksab 40 EEK
1 MB saab jutustada telefoni kvaliteediga kõnet (8kHz/8bit)
1024Kb / (8Kb/s) = 128 sek
Sekundi hind siis 40 EEK / 128 sek = 31,25 senti.
Normaalkõne puhul on sekundi hind 2.75 EEK / 60 sek = 4,58 senti
See on siis pakkimata kõne puhul...
Mis puutub MSNi, siis selle kohta on vist mingid Java kliendid kah. Nii et teoreetiliselt saaks igas J2ME telefonis kasutada.
Kalkuleeriks veits seda voice-over-GPRS (EMT põhjal).
1Mb GPRS maksab 40 EEK
1 MB saab jutustada telefoni kvaliteediga kõnet (8kHz/8bit)
1024Kb / (8Kb/s) = 128 sek
Sekundi hind siis 40 EEK / 128 sek = 31,25 senti.
Normaalkõne puhul on sekundi hind 2.75 EEK / 60 sek = 4,58 senti
See on siis pakkimata kõne puhul...
Mis puutub MSNi, siis selle kohta on vist mingid Java kliendid kah. Nii et teoreetiliselt saaks igas J2ME telefonis kasutada.
Radiolinja puhul maksab 1MB GPRS'i 2 EEK (150mb pakis).
Ja sekundi hinnaks tuleb sel juhul 1,56 senti.
Ja sekundi hinnaks tuleb sel juhul 1,56 senti.
GPRS'ist rääkides ei tohi ära unustada, et üleslaadimiseks antakse tavaliselt ainult üks kanal (samas kui allalaadmiseks 2, 3 või 4 .. pole päris kindel palju erinevad operaatorid eestis annavad). See tähendab, et üleslaadimisel on max kiiruseks ainult 13Kbps ning Skype puhul kehtib see 33.6 miinimum ilmselt ka üleslaadmise kohta. Lisaks on GPRS'i kiiruste jutt enamasti eksitav, sest maksimumkiirustest rääkides mõeldakse üles- ja allalaadimiskiiruste summat ning reaalselt pole selle summaga väga midagi pihta hakata. Seega jääb GPRS'i reaalne maksimumkiirus Skype sarnaste rakenduste puhul praegu pigem ikkagi sinna 14Kbps kanti ning lisaks on ühendus tihti väga hüppeline. Aga muidugi võiks keegi proovida Skype üle GPRS'i ja muljeid jagada.
Vabandan, kui miskite faktidega kuskil väga mööda panin - ei kontrollinud asju järgi.
Vabandan, kui miskite faktidega kuskil väga mööda panin - ei kontrollinud asju järgi.
to loom:
"Otsus hakata internetis levivaid meediaid tsenseerima on demokraatlikus riigis väga raske tulema (ma muidugi ei imestaks, kui see EU-s näiteks sünniks). Kui palja rahaga midagi ära teha annaks, oleks KaZaa juba ammu kinni, õigemini, poleks kunagi levima hakanudki."
Vaidlen Sulle tuliselt vastu. Selline otsus võib tulla kiiremini kui arvata oskad ja sellest ei pruugita kellelegi kõva häälega rääkida. Rahvasuu teab rääkida, et kunagi otsustanud üks Baltikumi suur mobiilioperaator ka kaval olla ja kaugelt väljamaalt hulgihinnaga SMS-e sisse osta. Tema kuluefektiivne äri lõppes üsna ruttu... Kliendile ju iseensest vahet pole, sõnum on sõnum.
Nii et kui skype peaks hakkama oluliselt kellegi kuivavaid kasumeid sööma, siis usun, et ka vastumürk leiutatakse. Kazaa pole tema levitajatele siiani kurja teinud.
"Otsus hakata internetis levivaid meediaid tsenseerima on demokraatlikus riigis väga raske tulema (ma muidugi ei imestaks, kui see EU-s näiteks sünniks). Kui palja rahaga midagi ära teha annaks, oleks KaZaa juba ammu kinni, õigemini, poleks kunagi levima hakanudki."
Vaidlen Sulle tuliselt vastu. Selline otsus võib tulla kiiremini kui arvata oskad ja sellest ei pruugita kellelegi kõva häälega rääkida. Rahvasuu teab rääkida, et kunagi otsustanud üks Baltikumi suur mobiilioperaator ka kaval olla ja kaugelt väljamaalt hulgihinnaga SMS-e sisse osta. Tema kuluefektiivne äri lõppes üsna ruttu... Kliendile ju iseensest vahet pole, sõnum on sõnum.
Nii et kui skype peaks hakkama oluliselt kellegi kuivavaid kasumeid sööma, siis usun, et ka vastumürk leiutatakse. Kazaa pole tema levitajatele siiani kurja teinud.
to loom: Põhimõtteliselt huvitav arutluskäik. Samas ma pole kindel, kas MSNi konkureerimine just 100% kindlusega Skypet uppi lööb. Tüüpnäide sellistel puhul on, et Windows Media Player pole MP3-de kuulamises WinAmpi suutnud välja tõrjuda kõigi nende aastate jooksul.
Võimalus tekib minu meelest siis kui wifi levik oleks suurem ja pihuarvutid võimaldaksid tarkvara kasutada. See oleks mega maksad püsiühenduse eest teatud summa ja räägid palju jaksad. See lahendaks ka mobiiltelefoni arvutiks pürgimise probleemi.
Tunnen ennast hirmsa stagnandina, kuid mu meelest WiFi on siiski teatud määral haip. Tõsi, Wifi seadmed on võrreldamatult odavamad mobiilside tugijaamast, kuid leviala on siiski neetult piiratud. Suuremates avalikes kohtades on tal kahtlemata jumet (istud ja ootad, senikaua ka toksid), kuid praktiline kasutusala on siiski pisike. Suurte firmade sees on ta väga mugav (kasutan ise igapäevaselt ja naudin mobiilsust), kuid mobiiltelefonile ta konkurentsi pakkuda ei suuda. Puudub MOBIILSUS, et olen kus tahan ja teen mida tahan. Ikkagi olen sel puhul sisuliselt juhtme otsas (no OK, paar meetrit kaugemal). Lähen majast välja, asi jama. Pealegi, mai tea kedagi peale Kaur Kenderi, kes kõrtsus töötamist promoks. Seal ma eelistan ikkagi õlut juua ja töötada seal kus on tiba vaiksem ja rahulikum.
WiFi kulud on väikesed, see on võimaldanud tal siiani ka hästi turule tulla. Kuid it's not a business!
P.S. Eks mõned pihukad võimalda ka mingit tarkvara kasutada, pelgalt riistvara jõllitamisest oma käes on vähe tolku :-)
WiFi kulud on väikesed, see on võimaldanud tal siiani ka hästi turule tulla. Kuid it's not a business!
P.S. Eks mõned pihukad võimalda ka mingit tarkvara kasutada, pelgalt riistvara jõllitamisest oma käes on vähe tolku :-)
tonuonu
Ei ole jah 100%, seepärast ma seda asja "riskiks" nimetasingi.
Tehnoloogia läbilöögivõime määrab esimeses järjekorras teatavasti müügitöö, mitte tehnoloogia headus. Me kõik oskame nimetada väga häid tehnoloogilisi lahendusi, mis on vajunud teisejärguliseks ainult selle tõttu, et konkurent oli parem müügimees. Ainuüksi asjaolu, et MSN on paljudesse miljonitesse arvutitesse juba installeeritud, tähendab, et turul võib minna rabelemiseks.
Ei ole jah 100%, seepärast ma seda asja "riskiks" nimetasingi.
Tehnoloogia läbilöögivõime määrab esimeses järjekorras teatavasti müügitöö, mitte tehnoloogia headus. Me kõik oskame nimetada väga häid tehnoloogilisi lahendusi, mis on vajunud teisejärguliseks ainult selle tõttu, et konkurent oli parem müügimees. Ainuüksi asjaolu, et MSN on paljudesse miljonitesse arvutitesse juba installeeritud, tähendab, et turul võib minna rabelemiseks.
Velikij
Mis hoob see siis oli, mis takistas seda sms-tehingut? Teiste operaatorite ähvardused tõsta sidumisteenuste hinda?
Kui leidub huvigrupp kes sooviks mingeid asju keelustada (näiteks VoIPi), leidub kohe ka huvigrupp keda huvitab vastupidine. Miks peaks eeldama, et vastupidisest huvitatutel on vähem raha/nõrgem lobi välja panna? Ma pakun välja kaks Voip keelustamisele tasakaalustavat jõudu:
Huvigrupp A: need, kes on otseselt huvitatud VoIP tehnoloogia arengust. Näiteks Microsoft arendab samuti VoIP võrku ja tegu ei ole teps mitte väikest mõjuvõimu omava firmaga. Paljud telekomid ise võivad mõlgutada mõtteid VoIP rakendamisest oma ettevõttes.
Huvigrupp B: need, keda ei huvita telekomide tulud vaid pigem kommunikatsioonikulude kokkuhoid. Sobiva näite jaoks võta S&P indeks ette ja vali sealt suvaline mitte-telekom. Tegu ei ole samuti jõuetute tegelastega.
Mis hoob see siis oli, mis takistas seda sms-tehingut? Teiste operaatorite ähvardused tõsta sidumisteenuste hinda?
Kui leidub huvigrupp kes sooviks mingeid asju keelustada (näiteks VoIPi), leidub kohe ka huvigrupp keda huvitab vastupidine. Miks peaks eeldama, et vastupidisest huvitatutel on vähem raha/nõrgem lobi välja panna? Ma pakun välja kaks Voip keelustamisele tasakaalustavat jõudu:
Huvigrupp A: need, kes on otseselt huvitatud VoIP tehnoloogia arengust. Näiteks Microsoft arendab samuti VoIP võrku ja tegu ei ole teps mitte väikest mõjuvõimu omava firmaga. Paljud telekomid ise võivad mõlgutada mõtteid VoIP rakendamisest oma ettevõttes.
Huvigrupp B: need, keda ei huvita telekomide tulud vaid pigem kommunikatsioonikulude kokkuhoid. Sobiva näite jaoks võta S&P indeks ette ja vali sealt suvaline mitte-telekom. Tegu ei ole samuti jõuetute tegelastega.
loom,
ilmselt lihtsalt keelduti müümast.
Ja samal põhjusel need sinu huvigrupid ei koti :-) Oletame, et ET teateb ühel päeval, et läbi tema traadi skype on keelatud, kõikidel tuvastatutel keeratakse internet kinni. Edasi? Tuletan meelde, et kõik Eesti traat on ET oma. Ma arvan, et ka Uninet ei paneks vastu. Jäävad Starman ja STV. Starmanil võetakse väliskanal ära ja temaga on kööga...
ilmselt lihtsalt keelduti müümast.
Ja samal põhjusel need sinu huvigrupid ei koti :-) Oletame, et ET teateb ühel päeval, et läbi tema traadi skype on keelatud, kõikidel tuvastatutel keeratakse internet kinni. Edasi? Tuletan meelde, et kõik Eesti traat on ET oma. Ma arvan, et ka Uninet ei paneks vastu. Jäävad Starman ja STV. Starmanil võetakse väliskanal ära ja temaga on kööga...
ja siis keegi ei maksa ETle interneti eest ja Telekomi investorid on juhtkonna peale väga tigedad.
kas kellelgi siin ei ole tekkinud "IO sound error" probleemi...mul on tuttavatel suht massiliselt kuigi oma kodukal vaidavad vennad et see peaks olema "rare"...imelik
priitp
Banaanivabariiki mingiks mudeliks ei ole mõtet tuua.
Banaanivabariiki mingiks mudeliks ei ole mõtet tuua.
gatsby >
tegijad palusid edasi öelda, et oleksid ülimalt tänulikud kui raporteeriksid oma murest ja kasutatavast keskkonnast ja ehk lausa kontaktandmetest aadressil http://www.skype.com/help_bugreport.html
see IO sound error pidi ilmnema peamiselt üksikute vanemate helikaartidega ja tõesti nii vähestes kohtades, et ei ole saadud seda korralikult testida.
sC
tegijad palusid edasi öelda, et oleksid ülimalt tänulikud kui raporteeriksid oma murest ja kasutatavast keskkonnast ja ehk lausa kontaktandmetest aadressil http://www.skype.com/help_bugreport.html
see IO sound error pidi ilmnema peamiselt üksikute vanemate helikaartidega ja tõesti nii vähestes kohtades, et ei ole saadud seda korralikult testida.
sC
gatsby >
sC
sC