Silvano Fashion Group (SFG1T)

Pagan küll, kus ikka tõuseb, ise sai väljutud (algus 1.15. 1.30 viimane osa), nüüd nagu Trump ise ostaks, et sõja lõpp paistmas.

viimase aasta jooksul ei mäletagi ühtegi asja balti turul, kus mõne päeva jooksul on nii tugevalt mingi asi boostinud. huvitav on ka siulai ja ignitse tõus, viimased päevad. seal ka muidugi div tulemas. ))) vrd korterite üürituruga on see kõik ok )))

2 Likes

Vara väljusite, seltsimehed.

3 Likes

Vahetult enne 3päevast rallit jagasin x-is oma viiele jälgijale lühidalt mõtteid Silvano kohta: x.com

Fundamentaalselt pole küsimustki, et võiksime jõuda ~€100m market capini ~€2.7per share. Seda toetab tugevalt ettevõtte bilansiline seis ja aastatevältelt väga kasumlikult toimimine. Küll aga on riskide poole pealt omanike risk ja poliitilne risk need, mis hinda pikalt all hoidnud. Need riskid ei ole ju väga muutunud… või on?

Spekuleerin, et kui TT hinna nii kaugele on viinud hetkel ja ikka ostab, siis usub ta ise kindlalt, et Silvano on undervalued ja näeb head ostukohta - vägagi loogiline. Enam küll päris 1:1-le cash per share ei saa, aga selle lähedale + muud ettevõtte varad + edukalt toimetav ettevõte.

Samuti on omanikud varasemalt õrritanud ülevõtupakkumisega, mida olen nii ühe kui teise poole pealt anlüüsinud - tundus paras nali nii kommunikatsiooni kui ka executioni poolelt. Hetkel ei näe seda ka tulemas, aga omanikud ju mingi hetk raha tahavad välja saada?

Well done neile, kes veel väljunud pole. Ise väikse osa realiseerinis, aga enamikust hoian kinni. Sentiment tundub üle pika aja positiivne ning kui näeksime ka sõja lõppu Ukrainas ja dividende, siis võiks soovitud hinnasiht käega katsutav olla.

6 Likes

Ei saa aru miks keegi peaks Toomas Tooli ettevõtmistele kaasa elama või sinna oma raha toppima. Mäng tulega.

7 Likes

Tegin isegi suht lolli spekulatsiooni, arvates, et ala hinnatud ja küll sõda varsti läbi.
Tuleb AM ja teade, et dividendi ei maksta, sukeldub jälle- vast.
Samas loogilised asjad pole tihti väga loogilised, nagu Tallinna Sadama põrge, ei näe, et Euroopa majandus õitseks ja tuulikute vastu ei sõditaks, aga ikka valatakse tuuliku laevade jaoks betooni. Varsti ka öeldakse, oot, sorry, pole ikka vaja, nagu mõnes piiripunktis mega raudtee ehitus kunagi oli.

1 Like

Toredad valikud börsil küll, Tool ja see sadam.

Saan teie pessimismist ja meelestatusest TT vastu aru ning olen isegi terve aeg seda riski teadvustanud endale, aga arvan, et osad kommentaatorid muretsevad natukene üle. Mõelge, mis on maksimaalne downside risk. See, et TT ei maksagi dividende välja…mitte kunagi? Viib Silvano börsilt €1/share ära…börsi järelvalvekomisjon lubab seda ja aktsionärid võtavad selle pakkumise vastu? Võimalik.

Dividendidest - Silvano on varasemalt TT käe all 2017-2019 aastatel 20 senti per share, 2016 maksti 15 senti (makstud siis eelneva aasta eest). 2019 tulemused olid head, aga ei makstud tulenevalt madalast cash positsioonist ning 2020 teenitud €0.04 per share oli ehk konservatiivuse huvides parem jätta välja maksmata? 2021 tulemuste pealt 2022 aastal enam ei makstud äkki tulenevalt TT enda kartusest agressorriigi reaktsiooni osas. Ma ei tea, aga potentsiaalselt võib nii olla. Kui õigesti mäletan, siis on ka 2023 MAA-s välja toodud, et Valgevene keelas Silvanol oma äride müügi, ehk miks mitte uskuda, et ka TT on äraootaval seisukohal ning ei soovi valesid inimesi ärritada?

See erinevus riskitunnetuses ongi muidugi see, mis on aktsiahinna viinud sinna, kus ta praegu ja veel rohkem varasemalt oli. Mul ei ole midagi selle vastu ja mulle lausa meeldib see, et inimesed hindavad erinevaid riske erinevalt - see tekitabki häid/halbu investeerimisvõimalusi. Kuna mul on positsioon juba sees ja minu jaoks on see huvitav teema, siis ma hea meelega sellest siin ka seletan :smiley:

3 Likes

Nüüd tuleb rohkem neid Venemaa positsioone võtta. Tea kuidas Roosaare?

1 Like

Venemaa kutsuti G8sse.

https://majandus.postimees.ee/8108635/jaak-roosaare-muus-venemaal-ari-ajava-pesufirma-aktsiaid

5 Likes

https://silvanofashion.com/et/investorid/teated/

kuhu seda mammunat korjatakse, kui valja ei maksta?

2 Likes

Plaan oleks, et aktsionärid unustavad ära kui palju raha on firma kontol ja Tool & Co vaikselt krabavad kõik aktsiad kokku turult kopikatega…jagatakse hiljem sõpradega omavahel.

3 Likes

optimistid, mina küll ära ei unusta

3 Likes

Nagu siinsamas lõimes ka varem arvatud on, ei näe ma, et enne sõja lõppu sealt mida tuleks. Eilsete uudiste valguses sõja lõpp väga ei paista kahjuks.

2024 tulemused stabiilselt tugevad.

Silvano:

• kasvatas kasmlikkust - FY net income €13.7m (+23%YoY), mis tundub tulenevat peamiselt sisenhinna hea kontrolli all hoidmisest ning väiksemalt määral ka juba teenitud intressidest deposiitide pealt :slight_smile:
  • saavutas EPS €0.34, mis praeguse hinna juures on ca 4.1x P/E
  • ärilise poole pealt kasvatas töötajate arvu, retail müüki, avas uusi poode, teeb jätkuvalt tublisi investeeringuid põhivarasse (mis kusjuures on peaaegu fully amortiseerunud kuluga bilansis)
  • finantsilise poole pealt +€7m YoY cash positsioonis. Seda cashi kontodel oli aasta lõpus €39.7m, mida on küll ca~1m jagu vähem kui Q3 lõpus, aga hetkel tundub, et see kapital läks valmistoodangu alla, mille positsioon Q3 alates tõusis ca €4m.

Huvitav on ka see, et nüüd on eraldi toodud välja ka käibekapitali all uus rida “Short-term deposits over 3 months”. Varasemalt hoiti ka cashi lühiajalises depos, aga ilmselt siis veel väiksema tähtajaga. Ma arvan, et ega sealt tegelikult midagi välja lugeda pole - teame vaid, et depotud raha on lukus tähtajaga 3-12 kuud aasta lõpust. Kui TT-l poleks mingitki plaani maksta välja dividende 2024 eest, siis äkki hoiaks mõnes muus intstrumendis. Teise poole pealt lühiajaliste deposiitide intressimäärad ülevatad hetkel pikajaliste deposiitide intressimäära. Ei tea, kuidas nad treasury’t manageerivad, aga sellise likviiduspositsiooniga peaks vaikselt selle peale mõtlema hakkama - isiklikult poleks midagi selle vastu, kui nad dividende välja ei maksaks ja ostaks hoopis BTC-d :slight_smile: . Ehk nagu alustasin, siis tundub, et siit väga midagi välja lugeda ei ole, aga mõtteid sain jagada.

Kokkuvõtteks, ega ma pole ka üldse üllatunud headest tulemustest. Näeme ju igapäevasel, kuidas Silvano käekäiguga (eelduslikult) kõige paremini kursis olev inimene aina lisab oma potti aktsiad - ja seda järjest kõrgema hinnataseme pealt.

Huviga ootan järgmisi arenguid. Küll millalgi hakkavad ka dividende maksma, aga niikaua kui ei maksa, siis ma suurt muret ei tunne, sest tundub, et raha kontodel vähemalt mingit intressi teenib ja igaastaselt lisanduv kapital kasumist tundub olevat turvalises kohas.

8 Likes