Silvano Fashion Group (SFG1T)

Venemaa kutsuti G8sse.

https://majandus.postimees.ee/8108635/jaak-roosaare-muus-venemaal-ari-ajava-pesufirma-aktsiaid

5 Likes

https://silvanofashion.com/et/investorid/teated/

kuhu seda mammunat korjatakse, kui valja ei maksta?

2 Likes

Plaan oleks, et aktsionärid unustavad ära kui palju raha on firma kontol ja Tool & Co vaikselt krabavad kõik aktsiad kokku turult kopikatega…jagatakse hiljem sõpradega omavahel.

3 Likes

optimistid, mina küll ära ei unusta

3 Likes

Nagu siinsamas lõimes ka varem arvatud on, ei näe ma, et enne sõja lõppu sealt mida tuleks. Eilsete uudiste valguses sõja lõpp väga ei paista kahjuks.

2024 tulemused stabiilselt tugevad.

Silvano:

• kasvatas kasmlikkust - FY net income €13.7m (+23%YoY), mis tundub tulenevat peamiselt sisenhinna hea kontrolli all hoidmisest ning väiksemalt määral ka juba teenitud intressidest deposiitide pealt :slight_smile:
  • saavutas EPS €0.34, mis praeguse hinna juures on ca 4.1x P/E
  • ärilise poole pealt kasvatas töötajate arvu, retail müüki, avas uusi poode, teeb jätkuvalt tublisi investeeringuid põhivarasse (mis kusjuures on peaaegu fully amortiseerunud kuluga bilansis)
  • finantsilise poole pealt +€7m YoY cash positsioonis. Seda cashi kontodel oli aasta lõpus €39.7m, mida on küll ca~1m jagu vähem kui Q3 lõpus, aga hetkel tundub, et see kapital läks valmistoodangu alla, mille positsioon Q3 alates tõusis ca €4m.

Huvitav on ka see, et nüüd on eraldi toodud välja ka käibekapitali all uus rida “Short-term deposits over 3 months”. Varasemalt hoiti ka cashi lühiajalises depos, aga ilmselt siis veel väiksema tähtajaga. Ma arvan, et ega sealt tegelikult midagi välja lugeda pole - teame vaid, et depotud raha on lukus tähtajaga 3-12 kuud aasta lõpust. Kui TT-l poleks mingitki plaani maksta välja dividende 2024 eest, siis äkki hoiaks mõnes muus intstrumendis. Teise poole pealt lühiajaliste deposiitide intressimäärad ülevatad hetkel pikajaliste deposiitide intressimäära. Ei tea, kuidas nad treasury’t manageerivad, aga sellise likviiduspositsiooniga peaks vaikselt selle peale mõtlema hakkama - isiklikult poleks midagi selle vastu, kui nad dividende välja ei maksaks ja ostaks hoopis BTC-d :slight_smile: . Ehk nagu alustasin, siis tundub, et siit väga midagi välja lugeda ei ole, aga mõtteid sain jagada.

Kokkuvõtteks, ega ma pole ka üldse üllatunud headest tulemustest. Näeme ju igapäevasel, kuidas Silvano käekäiguga (eelduslikult) kõige paremini kursis olev inimene aina lisab oma potti aktsiad - ja seda järjest kõrgema hinnataseme pealt.

Huviga ootan järgmisi arenguid. Küll millalgi hakkavad ka dividende maksma, aga niikaua kui ei maksa, siis ma suurt muret ei tunne, sest tundub, et raha kontodel vähemalt mingit intressi teenib ja igaastaselt lisanduv kapital kasumist tundub olevat turvalises kohas.

8 Likes

Rubla tugevnes vs EUR rohkem kui 20% Q1 2025. Kuna enamik müüki on Silvanol rublades ning aasta lõpus olid varud võrdlemisi kõrgel tasemel (nagu eelmises postituses mainisin, siis €4m võrra tõusid Q4 jooksul varud), siis eeldan, et sellest 20%-st trickle’ib märkimisväärne osa bottom line’i ja suurendab kasumlikkust, potentsiaalselt isegi rohkem kui 20% võrra.

TT & co oskavad ikka turgu hästi ajatada. Päeva lõpuks hakkab isegi tunduma, et raha on õiges kohas :slight_smile: Aga see selleks, postituse point oli see, et kõikide eelduste kohaselt on Q1 tulemused tugevad ja eks volatiilne rubla võib teises kvartalis vastupidise suuna võtta.

7 Likes

Täna huvitav hüpe üle mitme nädala.

1 Like

https://silvanofashion.com/et/investorid/teated/

0,34

Kalle, kas 0,34 on selle aasta dividend? Kas oli raske kirjutada? :-II

6 Likes

0,34 on 2024 aasta kasum aktsia kohta.

omapärane , varsti koosneb SFG bilanss lühiajalistest hoiustest?

1 Like

Inventaar + PPE moodustavad roughly poole bilansist ja teise poole lühiajalises hoiuses deposiidid. Ma olen üpriski kindel, et PPE on neil reaalselt väärtuslikum kui praegu amortiseerunud väärtuses.

Ma oleks 4ever fänn Toomas Toolil kui ta laseks oma jüngritel nüüd lühiajalise depo convertida Bitcoiniks :))

25’Q1 hulgimüük sai tublisti pihta (-26% yoy) ja laovarud suurenevad… not ideal, aga nii juhtubki, kui ootamatult mõni suurem partner ära kukub. Huvitav oleks teada, mis seal taga reaalselt on ja kas trend võib olla jätkuv? Ma väga ei murtese nende jakaubanduse osa eest, sest see on väga diversified, aga hulgimüük jamh… huvitav

Samas täpselt varasemalt mainitud rubla tugevnemine (+€1.8m fx gain) hoidis netokasumi 25’Q1 yoy vaates ikkagi kasvutrendil (0.08€/share).

1 Like

Lühidalt. Selle kõige taga on mitmeid segaseid kohti, mis ei ole veel teada. Viimase 6 kuu tõus on muidugi hea, aktsiat mõtlen. Samas kogused on väiksed.
Suuremaid pakke müügiks ei ole letile pandud. Ma muidugi eksin ))))

teade
Ma olen midagi maha maganud aga kasumi jaotamise otsus siis millal?

Toomas Tool – Vikipeedia

helista talle )))) puht finantsi kohaselt võiks yield olla 10 20% )))))
ma muidugi ei tea, unenägu ))))

Pärast sõda kell 6.

huvitav, et sõdu alustatkse varahommikul )))
Nooh, muidug öösel pealikud juua täis ))) hommikul pohmakas ))) adekvaatne tmõtlemine kadunud ))))