Silvano Fashion Group (SFG1T)

"decibel"
Kas keegi on jälginud, et kes on väljuma asunud. Ega mitte Tool ise.

See oleks nii tema käekiri : )
Suuremad väikeinvestorid/ pangad/ fondid esimese 100 hulgas pole midagi praeguseks liigutanud.
Eks see krd Vana Kaval ise liigutab.
oskab keegi öelda umbes, millal Silvano aktsiad üle võtab?. Suurusjärk suvel või sügisel, sest tuleb veel üldkoosolek, börsi otsus jne?
Seda ei oska ilmselt keegi öelda, määramatust on selles liiga palju.
Ma näiteks ei usu, et FI annab loa 1,08€/aktsia ülevõtmiseks, arvestades ettevõtte bilansilist väärtust.

Sellest vabatahtlikust ülevõtupakkumisest eraldi teema on börsilt lahkumine, mille saavad suuraktsionärid suure tõenäosusega üldkoosolekul ära otsustada. Iseasi, kas seda järelevalveamet seda ka teha lubaks.

Ma ise olen tänaselt hinnatasemelt pigem juurde ostnud ning 1,08€-ga Toolile ärakinkida ei plaani.
Aitäh!
pole paha. https://silvanofashion.com/et/investorid/teated/
Jah, kuid tähtsust see enam ei oma.
"kwinto"
Jah, kuid tähtsust see enam ei oma.

Miks? Ei saa sellest negatiivsusest aru. Ettevõttel läheb hästi, raha on kodus, suuromanik on edus kindel ja soovib suurendada osalust jne. Erinevalt Delfinist siis üsna positiivne olukord. Tänaselt hinnatasemelt on upside võimalust küll ja veel.
Negatiivseks muudab selle suuromaniku soov ettevõtte börsilt eemaldada, mis muudab ettevõttes toimuva väikeaktsionäri jaoks läbipaistmatumaks.
Kui nii edasi, siis Q2 lõpuks on Silvano kontol raha rohkem, kui tänane aktsiahind.
"heix85"
Kui nii edasi, siis Q2 lõpuks on Silvano kontol raha rohkem, kui tänane aktsiahind.

Äge! Kui nii edasi, siis oleme varsti sama jõukad kui BLRT väikeaktsionärid!
See, et pakkumise ajal peaks turuhind olema sarnane teate kuupäevaga (1.08€) ei tähenda, et selle hinnaga pakkumine tuleb, ilmselt peab ikka Booki lähedale pakkuma, milleks siis kuskil 1.50€, millega saab vast piisavalt kätte, et teha veel üks sund-ülevõtt või lihtsalt delistida. Kogu ülevõttu saab rahastada (kasvõi taganjärele) Silvano kassast, ja 10mlj€/ aastas toodab see asi talle edasi.
Eks ta peabki seda Silvano kassast rahastama. Baltplast AS-i omakapital üle 10 miljoni miinuses (raha kontol ainult näpuotsaga) 2022 aasta lõpu seisuga, vaevalt seis tänaselgi päeval palju parem on.
1, Positsiooni pole

2, Positsioon olemas

Sai väike kogus võetud, lootuses ülevõtupakkumisest mingi vahe teenida, teooria, et pakkumine tuleb booki ligidalt, sain kaasfoorumlase videost. Tooli osas pessimistlik olen edasi, tean, et ta mul vaiba alt tõmbab aga veel ei tea kuidas.
See ettevõte nagu pantvang Venemaal ja Valgevenes. Kasumit teenis, jääb jaotamata. Tume tulevik😃
Kogu Silvano Cash on Eesti/EU kontodel, raha jaotamata jätmise tagamaad said kavatsusega firma üle võtta selgeks, sest Baltplastil ülevõtuks raha pole, keegi garanteerib vajamineva summa mille saab Silvano arvelt hiljem tagasi maksta. Neil on hetkel siis 1.04€ aktsia kohta raha kontol ja Book Value 1.635€. Ma täpselt ei tea mitu aktsiat on vaja, et börsilt asi ära viia aga need, kes otsustavad börsiväliselt jääda peavad julged olema. Nii eesti kui leedu foorumlased on aru saanud, et seaduse järgi tuleks Booki pakkuda...
Huvitava asjana tooksin välja, et Baltplast on marginaalselt (+1,400 aktsiat) suurendanud oma positsiooni Silvanos 28.05.2024 seisuga:

See võib tähendada järgnevat (äkki midagi veel?):
(i) kuna TT suurendab börsil osalust, siis ei ole ta ülevõtupakkumise edus kindel;
(ii) ülevõtupakkumine tuleb ja kõrgema hinna pealt kui 1.08€. Vastasel juhul ei oleks neil mõtet börsil hetkel positsiooni suurendada.

Hea meelega kuulaks ka teiste arvamusi.
Enda positsiooni suurendan.
"Lenzer"
Kogu Silvano Cash on Eesti/EU kontodel, raha jaotamata jätmise tagamaad said kavatsusega firma üle võtta selgeks, sest Baltplastil ülevõtuks raha pole, keegi garanteerib vajamineva summa mille saab Silvano arvelt hiljem tagasi maksta. Neil on hetkel siis 1.04€ aktsia kohta raha kontol ja Book Value 1.635€. Ma täpselt ei tea mitu aktsiat on vaja, et börsilt asi ära viia aga need, kes otsustavad börsiväliselt jääda peavad julged olema. Nii eesti kui leedu foorumlased on aru saanud, et seaduse järgi tuleks Booki pakkuda...

Täpsustan ja parandan varasemalt öeldut, et kuivõrd on tegemist vabatahtliku ülevõtupakkumisega, siis erinevalt kohustuslikust pakkumisest ei ole vabatahtliku ülevõtmispakkumise hind õigusaktiga määratletud (vt FI kommentaar Olympicu ülevõtule https://www.fi.ee/et/uudised/finantsinspektsioon-tegi-mida-vaja). Mis tähendab siis seda, et booki nad pakkuma ei pea. Küsisin selle üle ka FI-lt ja nad kinnitasid seda.