Selge, book tuleb välja visata, hind saab olema 1.08€ +/- X
Kui kellelgi on leedu foorumites kasutaja, siis postitage info ka neile (mul ei õnnstu sinna kasutajat teha). 
Varun popcorni ja mõned aktsiad siis. Helenius, kellel tuli Vabatahtlik pakkumine teha Nordic Fibreboardi eest lävendi ületamisel oli niipalju viisakas, et pakkus booki ja näed, täna on aktsia juba lõppenud pakkumisestki kõrgemal.

"GJuurikas"
Huvitava asjana tooksin välja, et Baltplast on marginaalselt (+1,400 aktsiat) suurendanud oma positsiooni Silvanos 28.05.2024 seisuga:
See võib tähendada järgnevat (äkki midagi veel?):
(i) kuna TT suurendab börsil osalust, siis ei ole ta ülevõtupakkumise edus kindel;
(ii) ülevõtupakkumine tuleb ja kõrgema hinna pealt kui 1.08€. Vastasel juhul ei oleks neil mõtet börsil hetkel positsiooni suurendada.
Hea meelega kuulaks ka teiste arvamusi.
Enda positsiooni suurendan.
1315 aktsiat osteti möödunud reedel hinnaga 1,08.
Arvan, et see tähendab seda, et fikseeriti ära Ülevõtmispakkumise reeglite §2 lg2 p.2 mainitud asjaolu.
"kwinto"
1315 aktsiat osteti möödunud reedel hinnaga 1,08.
Arvan, et see tähendab seda, et fikseeriti ära Ülevõtmispakkumise reeglite §2 lg2 p.2 mainitud asjaolu.
Ma arvaks, et seal seost ei ole, sest:
(1) § 2. Ülevõtmispakkumise hind (2) kohaldub vaid kohustuslikule ülevõtupakkumisele. Sinu arvamuse poolt võib olla see, et lihtsalt ülevõtupakkumise tegemisel viitab ta sellele punktile ja ütleb, et lähtus sellest kuigi isegi ei pidanu. (nii üllas :) )
(2) Juhul kui see kohalduks ka vabatahtlikule ülevõtupakkumisele, siis kõik p.1-p.5 kohalduvad kogumites. St., et mis iganes nendest punktidest määrab kõrgeima hinna on relevantne.
              Mis siis kui aktsiate ülevõtmine ei olegi TT jaoks põhieesmärk? Ehk kui tähtsam on börsil noteerimise lõpetamine, ülevõtmispakkumist aga tehakse sellepärast, et seda PEAB tegema noteerimise lõpetamise taotlemiseks?
Börsil noteerimata Silvano aktsiate väärtust saaks siis Baltplasti raamatupidamises hakata nende bilansilise väärtuse järgi arvestama ja Baltplasti negatiivne omakapital muutuks siis positiivseks.
Kui börsil noteerimise lõpetamise taotlemise otsuse vastuvõtmiseks vajalik häälte lihtenamus on Toolil koos sõpradega olemas, siis ei olegi tähtis, kui palju aktsiaid üle võtta õnnestub. Kui 1,08 € eest müüakse - siis on OK (saadakse odavalt kätte), kes ei müü - see jääbki börsil noteerimata läbipaistmatu ettevõtte väikeaktsionäri "mõnusid" nautima...
            Börsil noteerimata Silvano aktsiate väärtust saaks siis Baltplasti raamatupidamises hakata nende bilansilise väärtuse järgi arvestama ja Baltplasti negatiivne omakapital muutuks siis positiivseks.
Kui börsil noteerimise lõpetamise taotlemise otsuse vastuvõtmiseks vajalik häälte lihtenamus on Toolil koos sõpradega olemas, siis ei olegi tähtis, kui palju aktsiaid üle võtta õnnestub. Kui 1,08 € eest müüakse - siis on OK (saadakse odavalt kätte), kes ei müü - see jääbki börsil noteerimata läbipaistmatu ettevõtte väikeaktsionäri "mõnusid" nautima...
              Baltplast jätkuvalt suurendab positsiooni, mis minu arvates on praegustele aktsionäridele positiivne märk:

Kwinto - noteerimise lõpetamiseks minu teada ülevõtupakkumist tegema ei pea, kui ta saab aga odavalt praegustelt aktsionäridelt aktsiad kätte, siis miks ei peaks ta seda tegema. Noteerimise lõpetamiseks tõepoolest piisab põhikirjajärgselt häälte lihtenamusest, aga sellele saab veto panna Noteerimis-ja järelvalvekomisjon juhul kui komisjon leiab, et noteerimise lõpetamine kahjustaks oluliselt investorite huve või turu korrapärast toimimist (Väärtpaberite noteerimisnõuded 13.1.2). Selle osas raske spekuleerida, sest üldine sentiment äri geograafilise jaotuse pärast on pigem negatiivne ja ratsionaalset otsust komisjonilt on raske eeldada. Kuna ka meie "finantsinfluentserid" ja majandusajakirjanikud on soovitanud Silvanot müüa, siis on see suurendanud negatiivset meelestatust ja oleme täpselt seal, kust TT tahaks. Minu eesmärk siin aktiivselt sõna võttes on natukene teadlikkust selle teema osas tuua ja tekitada arutelu.
Juhul kui suudaks aga noteerimise lõpetamisele veto panna, siis oleksime olukorras, kus rohkem kui 50% osaluse saavutanud TT peaks tegema kohustusliku ülevõtupakkumise 20 päeva jooksul (seda juhul kui ta saavutab üle 50% osaluse). Sellele kohalduvad juba ÜVP hinnamääramise reeglid ja minimaalne ÜVP hind oleks aktsia book value.

Kwinto - noteerimise lõpetamiseks minu teada ülevõtupakkumist tegema ei pea, kui ta saab aga odavalt praegustelt aktsionäridelt aktsiad kätte, siis miks ei peaks ta seda tegema. Noteerimise lõpetamiseks tõepoolest piisab põhikirjajärgselt häälte lihtenamusest, aga sellele saab veto panna Noteerimis-ja järelvalvekomisjon juhul kui komisjon leiab, et noteerimise lõpetamine kahjustaks oluliselt investorite huve või turu korrapärast toimimist (Väärtpaberite noteerimisnõuded 13.1.2). Selle osas raske spekuleerida, sest üldine sentiment äri geograafilise jaotuse pärast on pigem negatiivne ja ratsionaalset otsust komisjonilt on raske eeldada. Kuna ka meie "finantsinfluentserid" ja majandusajakirjanikud on soovitanud Silvanot müüa, siis on see suurendanud negatiivset meelestatust ja oleme täpselt seal, kust TT tahaks. Minu eesmärk siin aktiivselt sõna võttes on natukene teadlikkust selle teema osas tuua ja tekitada arutelu.
Juhul kui suudaks aga noteerimise lõpetamisele veto panna, siis oleksime olukorras, kus rohkem kui 50% osaluse saavutanud TT peaks tegema kohustusliku ülevõtupakkumise 20 päeva jooksul (seda juhul kui ta saavutab üle 50% osaluse). Sellele kohalduvad juba ÜVP hinnamääramise reeglid ja minimaalne ÜVP hind oleks aktsia book value.
"GJuurikas"
Kwinto - noteerimise lõpetamiseks minu teada ülevõtupakkumist tegema ei pea...
Noteerimis- ja järelevalvekomisjon emitendi börsil lahkumise (või mittelahkumise) otsuse vastuvõtmisel arvestab mitmete asjaoludega, sealhulgas ka sellega, et kas vabatahtlik ülevõtmispakkumine oli tehtud või mitte.
"kwinto""GJuurikas"
Kwinto - noteerimise lõpetamiseks minu teada ülevõtupakkumist tegema ei pea...
Noteerimis- ja järelevalvekomisjon emitendi börsil lahkumise (või mittelahkumise) otsuse vastuvõtmisel arvestab mitmete asjaoludega, sealhulgas ka sellega, et kas vabatahtlik ülevõtmispakkumine oli tehtud või mitte.
Hea info. Kas see on kuskil välja toodud ka? Väärtpaberite noteerimisnõuetes seda kirjas pole.
Ma samuti ei oska praegu hinnata, kas sellel peaks komisjoni jaoks olema pos. või neg. mõju võttes arvesse, et vabatahtliku ÜVP korral pole pakutav hind reguleeritud.
"GJuurikas"
Kas sa saaksid palun tuua ka seaduse paragraafi välja, millele su lõik tugineb?
              VPTS § 166

Tänud!
Eks soovin ise ka, et üks hetk bilansilise väärtuse pealt mulle ülevõtupakkumist tegema tullaks. Kahjuks tundub mulle, et §166 (2) sätestab tingimuse, mille kohaselt seda kohustuslikku ülevõtupakkumist ei kohaldata kuna ülevõtupakkumist plaanitakse pakkuda kõikidele aktsia omanikele.
§166 (2) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud kohustust ei kohaldata, kui valitsev mõju saadi käesolevas peatükis sätestatud korras tehtud ülevõtmispakkumisega sihtemitendi kõigi aktsiate suhtes ja kõigile aktsia omajatele, ning finantskriisi ennetamise ja lahendamise seaduses sätestatud kriisilahendusmeetmete või -õiguste rakendamise korral.
§166 (1) kehtib minu arusaamist mööda sel juhul, kui Baltplast saaks valitseva mõju ilma teistele ülevõtupakkumist tegemata saanud (a´la ise börsilt kokku ostnud või börsiväliselt osalust suurendanud piisavas mahus).
Keegi targem võib parandada, kui olen seadust valesti tõlgendanud.
Aga hea, et siin selline arutelu tekkinud on.
            Eks soovin ise ka, et üks hetk bilansilise väärtuse pealt mulle ülevõtupakkumist tegema tullaks. Kahjuks tundub mulle, et §166 (2) sätestab tingimuse, mille kohaselt seda kohustuslikku ülevõtupakkumist ei kohaldata kuna ülevõtupakkumist plaanitakse pakkuda kõikidele aktsia omanikele.
§166 (2) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud kohustust ei kohaldata, kui valitsev mõju saadi käesolevas peatükis sätestatud korras tehtud ülevõtmispakkumisega sihtemitendi kõigi aktsiate suhtes ja kõigile aktsia omajatele, ning finantskriisi ennetamise ja lahendamise seaduses sätestatud kriisilahendusmeetmete või -õiguste rakendamise korral.
§166 (1) kehtib minu arusaamist mööda sel juhul, kui Baltplast saaks valitseva mõju ilma teistele ülevõtupakkumist tegemata saanud (a´la ise börsilt kokku ostnud või börsiväliselt osalust suurendanud piisavas mahus).
Keegi targem võib parandada, kui olen seadust valesti tõlgendanud.
Aga hea, et siin selline arutelu tekkinud on.
              Nüüd on siis puutinil täielik juriidiline alus kõik venemaal olevad Eesti trussikud natsionaliseerida:
https://www.delfi.ee/artikkel/120296950/president-karis-kuulutas-venemaa-varade-konfiskeerimise-seaduse-valja
            https://www.delfi.ee/artikkel/120296950/president-karis-kuulutas-venemaa-varade-konfiskeerimise-seaduse-valja
              Suvepuhkuste aeg FIs käes ega siin enne sügist midagi ei toimu?

Nüüd suurendab positsiooni juba suuremate tükkide kaupa: 

"GJuurikas"
Jääb arusaamatuks, miks TT peaks olema huvitatud rohkem kui 50% osaluse saavutamisest enne börsil noteerimise lõpetamist. Kui tema vanal heal partneril on üle 22% osalus, siis otsuste vastuvõtmiseks piisab tal vaid 28% osaluse saavutamisest ja seda juhul, kui tal mingi kolmanda suurema aktsionäriga kokkuleppet ei ole vastava otsuse toetamise suhtes.
"kwinto"
Jääb arusaamatuks, miks TT peaks olema huvitatud rohkem kui 50% osaluse saavutamisest enne börsil noteerimise lõpetamist. Kui tema vanal heal partneril on üle 22% osalus, siis otsuste vastuvõtmiseks piisab tal vaid 28% osaluse saavutamisest ja seda juhul, kui tal mingi kolmanda suurema aktsionäriga kokkuleppet ei ole vastava otsuse toetamise suhtes.
Ma kusjuures eeldan, et see AS SEB Pank Clients konto on temaga või tema partneriga seotud, aga ei ole kindel. Kas sa tead rohkemat?
              On küll tema kauaaegse äripartneriga seotud.

Ma olen kindel, et AS SEB Pank Clients-i taga on teine nõukogu liige Stephan David Balkin.
Vaadates viimase kolme aasta Üldkoosoleku hääletuste protsente eeldan ma, et ühiselt tegutsevad suuromanikud moodustavad umbes 60% kogu häältest.
            Vaadates viimase kolme aasta Üldkoosoleku hääletuste protsente eeldan ma, et ühiselt tegutsevad suuromanikud moodustavad umbes 60% kogu häältest.
              Pakkumise järgselt ei ole ülevõtjal kavatsust taotleda ülejäänud aktsiate ülevõtmist. Küll aga soovib ülevõtja kui Silvano Fashion Groupi aktsionär esitada juhatusele taotluse kutsuda kokku erakorraline üldkoosolek, otsustamaks firma aktsiate noteerimise lõpetamine Nasdaq Tallinna börsi Balti põhinimekirjas.
Otsus on väärtpaberituru seaduse järgi vastu võetud siis, kui selle poolt on hääletanud vähemalt kaks kolmandikku aktsionäridest.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120298965/toomas-tool-on-suurendamas-osalust-silvano-fashion-groupis

Otsus on väärtpaberituru seaduse järgi vastu võetud siis, kui selle poolt on hääletanud vähemalt kaks kolmandikku aktsionäridest.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120298965/toomas-tool-on-suurendamas-osalust-silvano-fashion-groupis
              Börsilt lahkumise võib ettevõtte üldkoosolekul küll otsustada, mille järel esitatakse vastavasisuline avaldus Tallinna börsi noteerimis- ja järelvalvekomisjonile, kes otsustab kas lubab noteerimise lõpetada või mitte.
Vaadates varasemaid taolisi katseid börsilt lahkuda, siis näiteks OEG puhul keeldus börsi komisjon noteerimist lõpetama isegi ~89% Ülevõtja osaluse saavutamise puhul.
1.08€-se ülevõtupakkumise hinna puhul ei näe ma küll, et Baltplast 90% lähedalegi oma osalust suurendada suudab (arvestasin selle hulka ka suuromanikuga seotud isikute osalused). Ülevõtuhind on selleks minu hinnangul selgelt liiga madal.
Aga eks elu näitab mis sellest kõigest välja tuleb.

Vaadates varasemaid taolisi katseid börsilt lahkuda, siis näiteks OEG puhul keeldus börsi komisjon noteerimist lõpetama isegi ~89% Ülevõtja osaluse saavutamise puhul.
1.08€-se ülevõtupakkumise hinna puhul ei näe ma küll, et Baltplast 90% lähedalegi oma osalust suurendada suudab (arvestasin selle hulka ka suuromanikuga seotud isikute osalused). Ülevõtuhind on selleks minu hinnangul selgelt liiga madal.
Aga eks elu näitab mis sellest kõigest välja tuleb.
"White Nigga"
Aktsionäride nimekirjas on ikka igasugu huvitavaid nimesid. Nt. müügikuru roosaare, kes omab üle 120 000 aktsia. Huvitav, kas ta propageerib ka oma sektiliikmete seas terroririigis tegutsevasse ettevõtetesse investeerimist? Why not, raha ju ei haise - ei see, mis teenitakse inimestele jõuga millegi pähemäärimise teel ega ka see mis tilgub tasku ukrainlaste vere läbi
6000+