Siberi katk

Mitmes foorumis on vihjamisi antud mõista, et see siiani sporaadilise levikuga pisike kepike võib hakata mõjutama nii aktsiaturgu kui riikide poliitikat.
Eileõhtuse seisuga 10 haigestunut ja neist 1 surnu.
Samas on ilmselt tegu mingi eksitusega, sest G.W. Bush ja tema valitsus on öelnud, et riik on siberi katkuks hästi ette valmistatud, hirmu ei maksa tunda ja üldse tuleb näidata end tugevana.

Millised on arvamused?

aga riik ongi end igati ette valmistanud selleks katkuks. sellisel kujul nagu see katk praegu on ta suht ohutu. minu arvamus on hetkel selline. niipea, kui tunned endal kahtlast köha, nohu, hingata on raske jne jne, kui need kõik koos avalduvad tuleb joosta kohe arsti juurde ja abi saabub.
USA propagandamasin on hakanud näpuga Iraagi peale näitama. Kas see sõda kavatseb siis ka sinna laieneda?

Väike parandus: Eileõhtuse seisuga OLI LEITUD 10 haigestunut ja neist 1 surnu. Aga palju võib neid olla tegelikult?

Turgudele ei saa see uudis kohe mitte mingi otsa pealt hästi mõjuda. ...vast ehk ainult sellele firmale, kes ravimit nimega Ciprofloxacin toodab, oli vist mingi Bayern Pharmaceuticals vms.
Mina ikka oma küsimusega siberi katku ja kommunikatsioonisektori seosest?
Kas suhe ei peaks hoopis positiivne olema?
Kui mõelda esimese mõtte peale, mis seondub siberi katku ja telkusektoriga, siis võiks nagu tõsiselt ostu peale mõelda. Üha enam ühiskonnas süvenev hirm sunnib inimesi rohkem kodus istuma - ja rohkem kasutama alternatiivseid suhtlusmeetodeid , mitte ainult vis-a-vis. Suhelda ju tahaks aga (katkuga) kokku puutuda mitte!
Surnud inimestest pole kommunikatsiooniteenuste tarbijatena enam eriti suurt asja.
Ka surnud ninimesele tuleb kiirabi ja laibaauto kohale kutsuda?
to: Pealik
Ciprofloxacini (lad.) toodab päris palju firmasid üle maailma erinevate brandide all, sugugi mitte ainult Bayern. Tegu on toimeaine nimega, turundatakse erinevate nimede all ja ilmselt üksik ravimifirma sellega täiendavat turuosa ei võida ja konkurentsieelist ei saavuta.
Ja üksainus surnu suure ameerika peale pole ju mingi näitaja!
iseasi muidugi kui terroristid püüavad selle pisikese katkuga tähelepanu kõrvale juhtida hoopis millegi hirmsama teostamiselt. inimesed arvavad, et oh neil ainult siberi katk ja siis järsku veel hullem katk
ega ravimifirmad ei peagi täiendavat turuosa saavutama, piisab sellest kui hirmunud ameeriklased seda ravimit omale koju tagavaraks ostavad ja selle ravimi turumaht suureneb oluliselt.
Ausaltöelda ei viitsi eriti vaielda, ise kavatsen täna igastahes qqq put-e teha.
Makro on ju jätkuvalt sitt - selles osas pole absoluutselt mitte midagi muutunud. Ning Juniperi õnnestumine on pigem valge vares muude ebaõnnestujate keskel.
Tegelikult kui praegu vaadata USAs toimuvat, siis asi sobib kenasti kooliõpikusse ja mitte nii hästi terroristi õpikusse. 1 surnu 10 haigestunu kohta sobib pilti kenasti sisse, ju tal siis oli katku kopsu-, intestinaalne või septiline vorm. Kuna 90-95% juhtudest on elule ohutud nahavormid, siis ameeriklased nagu kärbsed surema ei hakka.
Aga nimi on tõvel hea ja nahavorm on väliselt palju koledam kui ta mõju tegelikult ongi :-(
PeaLiK, sa siis ei usu amerika majanduse tõusulepöördumisse?
Pisikese katkuga... Enne seda oli see haigus juba maailmast kadunud. Ma millegipärast arvan, et ühe või teise haiguse likvideerimine on kuradi kulukas ettevõtmine. Ja miks ei võiks nüüd näiteks lisaks siberi katkule veel näiteks rõuged kusagil välja karata või näiteks mõni arstiteadusele vabshe tundmatu rõve aafrika taud. Ja siis natuke veel mingit tapvat gaasi kuskile metroosse lasta jne.
ei
Disclaimer: ära seda kategoorilist "ei"-d oma investeerimisplaanide tegemisel arvesta. See on lihtsalt mu sügavalt personaalne arvamus. Oma raha - ise tean mis sellega peale hakkan. :)
Seda muidugi. Aga mina lugesin täiesti ametlikust ajakirjandusest, et USA majandus pidi tõusule pöörduma Q2'2002, ausõna! Ja arvestades, et aktsiaturg võtab selliseid uudiseid arvesse keskmiselt 6 kuud varem, on minu meelest täpselt õige aeg tõusu peale mängima hakata. Katkule vaatamata!
CCN täna hommikul:
US meditsiinisüsteemis on olemas piisav kogus ravimeid 12 miljoni anthraxijuhtumi raviks 60 päeva jooksul. see pidavat olema piisav aeg, et vajadusel kogu elanikkonna tarbeks juurde toota.
Nojah, aga IMHO pole see ju lõppude lõpuks NII tähtis põhi täpselt punktipealt üles leida. Kas poleks äkki pragmaatilisem rahulikult vaadata, mis sellest katkujamast välja koorub ja siis veel näiteks Q4'2001 tulemused ja soovitavalt ka esimesed makrode paranemised ära oodata? Kas need paarkend indeksipointsi, mis saamata jäävad, on siis tõesti seda riski väärt?