Siberi katk

vat, seda ma juba ei usu. siiani pole mitte midagi ju paremaks läinud. inimesed on hakanud hoopis rohkem raha kokku hoidma, kui kulutama. plaanid, et majandus hakkab tõusule pöörduma on rohkem pakkumised. hetkel keeldun seda uskumast kuna olen alati arvanud, et hinnad on veel kõrged ning pauku pole veel käinud. langeda on veel palju. praegused tõusud on pigem inertsist kui millegist muust.
11. sept + hiljutised üksikud siberi katku juhtumid tekitavad ja süvendavad hirmu USA-s. Pessimism massides süveneb. Kui sotsiaalsete meeleolude trendid on süvenevas languses, siis ei ootaks niipea tõusutrendi algust aktsiaturgudel ja tarbimisharjumustes. Müügistrateegiad järgmise 6-9 kuu jooksul on omal kohal.
trend is your friend :p
vaatab kui ryhib ylespoole v6tan nats calle ja tasapisi akkan putte ostma juurde
yeah, but remember - market is your enemy:)
lugesin ühte artiklit, kus öeldi, et katku sellisel kujul nagu praegu pole võimalik väga laialt levitada, seega pole ka oht väga suur. Ebasõbralikest riikidest pidi ainult Iraagil olema võimalus toota katkubaktereid, mis võimaldavad nakatada korraga suurt hulka inimesi. Seega pole hetkel otsest ohtu, et väga suur osa inimesi nakatuks. Samas majanduse seisukohast on võimalik suht suurt damaget teha ikka, kuna mingiks ajaks on võimalik ühe ümbrikuga suure kontorihoone tegevus peatada. Ilmselt praegu see effekt kogu USA majandusega võrreldes küll väga mastaapne pole, aga kes teab - kui asi hullemaks läheb, siis küll ostupoolel olla ei julgeks...
9. What is the anthrax vaccine?

It is manufactured and distributed by BioPort Corp. of Lansing, Michigan. It is a cell-free filtrate vaccine, which means it contains no dead or live bacteria in the preparation. Anthrax vaccines intended for animals should not be used in humans.

cnn.com Anthrax FAQ
aru ma ei saa, miks seda siberi katku asja meedias niimoodi upitada. ilmselt on selle siberi katku uudise peale rohkem jänkisid sytari saand ja ka lusika nurka visanud, kui üldse nö aigeid leitud on. see siberi katk on nagu Y2K probleem, mis ka üles puhuti.

aga eestlasel pole karta midagi, meil omad rohud katku vastu - teeme aga kadakasuitsu ja paneme loomamaskid ette, ei siis katk meid ära tunne...
Many other niche companies such as Cepheid (NasdaqNM:CPHD elturul aktiivselt kaubeldud+7.5%), a Sunnyvale [Calif.] diagnostics maker that uses DNA technology to capture and detect anthrax, are developing novel ways to rapidly test for biological infections within the crucial incubation period after an attack -- when antibiotics or antivirals may still be effective.
gurmanka,

Aga sa ju tead, et meedia vajab uudist ja mõtle kui tore on iga uudistesaate alul hinge kinni hoides kuulata, mitu inimest on juba katku jäänud ja mitu surnud. WTC on juba out ja igav ja Afgaani pommitamine 10 km kõrguselt on selline sõjaväeõppuste laadne nüri tegevus :-(

Vot siberi katk, see on cool värk! Pealegi arvestades asjaolu, et enamik arste pole seda kunagi näinud, on loota et selle diagnoosimine tõuseb plahvatuslikult :-)
AVAN +11%
antivirals...oo košmarauskas, mida veel on võimalik kergeusklikele investoritele pähe haipida!

Ilmekas näide sellest, et hoopis investorite erinev informeeritus on aktsiaturge liikumapanev jõud :-(

Kui mingid viirusevastased preparaadid on batsillide vastu efektiivsed, siis olen mina Hiina keiser!
"...siis olen mina Hiina keiser!" pärineb Jürgensonide IV jaost P.Ristsoo suust ja ei puutu asjasse

Täpsemalt oli võrdluses "Hiina imperaator"
Ära tabasid :-)))))
"üks arst" avaldas CNN-s peal arvamust, et hulka ohtlikum kui katk on see, kui kõik, NBC-s Microsofti kontoris või mujal katku juhtumitega seotud officites käinud inimesed hakkavad antibiootikume sisse ajama. tundub suht mõistlik seisukoht...
Aga lõpuks - kes siis oli päeva Jürgenson? Pakuks, et Volk mitte, kuna ta hakkas autult ühiselt ostetud viina ära jooma ;)
Tähelepanelikul jälgimisel jäi silma, et mehed said lõuna ajal Radissonis süüa. Söögi kõrvale joodi ära 1L viina(20minuti jooksul, mis pidi olema Radissoni rekord), seega oli Volgil hammas juba verel ja seetõttu on hilisem noolimine andestatav.
süüa tahaks
Viina tahaks ka.

Aga päeva jürgensoniks saab vist ikkagi Volk...
Volk on selline igapäevane jürgenson...
President Bush says letter sent to Senate Majority Leader Tom Daschle tested positive for anthrax.
Üldiselt vaadates indeksite liikumist võib siberi katku lugeda siiski positiivseks nähtuseks :-)