Selle sajandi tropp

Jah, kui ameeriklase all silmas pidada teatud suurriigi valitsust, siis rahvaarvu kontrollimise teema on tõsiselt kõne all olnud juba ca 70 aastat. Mõned allikad väidavad, et ka AIDS ise on selektiivselt tapva viiruse otsingute tulemus, mida valitsus konkreetselt toetas. Ja levitati seda rõugete vastu vaktsineerimise kampaania kaudu 70. aastate lõpus.
to: henryhenry

See sinu Manhattani näide on kujunenud klassikaks ja on pop, aga see ei arvesta absoluutselt asjade tollast seisu. Tol ajal oligi Manhattan täpselt nii palju väärt, võibolla oleks kordades odavamaltki saanud. Seal ju lihtsalt ei olnud midagi. Samuti, kui NSVL oleks triggerhäppim olnud, poleks Manhattan täna väärt isegi poolt kilo hõbedat. Nii et oleks võinud igat pidi minna. Samuti olen kuulnud sellele meelevaldsele avaldusele ka parajalt head meelevaldset vastust. Nimelt kui selle Manhattani ostuks kulutatud summa oleks samal ajal investeerinud p.a. tootlusega 12%, võiks praegugi terve Manhattani ja igast paska veel pealekauba ära osta. Nii et äkki polnudki teab mis kaval lüke :).
suffiks,
ei oleks isegi pidanud 12%-iga investeerima, ka 8%-ist oleks täiesti piisanud. selle leidsin netist:

"If, however, the Manhattan Indians had invested the proceeds of the land sale in enterprises that appreciated at an average compound rate of 8%, their holdings would be worth $ 75,979,380,000,000 - $ 76 trillion. They would now have had enough money to buy back Manhattan, and then buy with the change Tokyo as well as all of the companies in the S&P500."

Ning ääremärkusena olgu veel öeldud, et Manhattani ostis indiaanlastelt Peter Minuit, Hollandi poolt Uus-Hollandit juhtima määratud kuberner. Manhattani sadama nimetus oli mõnda aega Uus Amsterdam.

Nottalotta,
sinu postist ma ei saa ikkagi väga hästi aru - äkki selgitaksid mulle, kuidas ameeriklased on järjepidevalt hävitanud prantslasi, hispaanlasi, jaapanlasi. Rõhk sõnal järjepidevalt. Isegi väide, et indiaanlaste ja neegrite hävitamisega tegelesid ameeriklased kui rahvus, mitte eurooplased, on päris naljakas. Ja ole hea ja räägi mulle kuidas käis üldse neegrite hävitamine USAs? Ma saan aru, et neegreid hävitati Aafrikas, kuid USA-s (ja ka mujal maailmas) olid orjad samaväärsed mistahes varaga ehk siis reaalset väärtust omava tööstustootmise sisendallikaga ja mingit sihipärast "hävitamist" ei ole ju oma varaga mõttet korraldada või mis?

"ei saa unustada usalaste erilist huvi islamiusu vastu" - no anna andeks, aga ainus põhjus miks USA hetkel üldse nendest riikidest huvitatud on, on seal regioonis suurtes kogustes leiduv nafta ja ei mingi "püha viha" islami kui usu vastu. Kas see annab õiguse üritada selles regioonis oma mõjuvõimu kasvatada ka sõjaliste vahenditega, on muidugi teine teema, aga samas nimeta mulle üks riik, mis oleks jätnud sellise võimaluse kasutamata. IMHO oleks olnud paremaid meetmeid oma strateegiliste positsioonide kindlustamiseks Al Queda rünnaku tagajärjel loodud toetavas keskonnas. Ameeriklane on väga pragmaatiline rahvus ning mingit mõttetut ususõda islamiusu vastu pidada ei kuulu küll nende eesmärkide hulka. Isegi ristisõjad olid pigem rüüsteretked tol momendil ühte maailma kõige rikkamasse regiooni Jeruusalemma vabastamise egiidi all.

B.
Buhvet, Sul on vananenud andmed :D

Antud tehing toimus aastal 1624, summa oli 24$. Kui me korrutame seda summat aasta-aastalt koefitsendiga 1.08, siis 75.9 triljonit oli täis juba aastal 1998. Tänaseks ehk 2005. aastaks oleks koos juba 130.2 triljonit ...