to: martinhold
Hei, aborigeen, ole vait. Ise oled loll, et panka usaldad! Kui palju kraaksud, ütleme, et deposiite tabas ka "ettenägematu flööfaplööfa" ja homme on sul arvel 30% algsest rahast.
Pressiteade
30. oktoober 2008
SEB katab Likviidsusfondi investoritele fondiosaku ümberhindlusest tekkinud kahju
Peale põhjalikku siseanalüüsi otsustas SEB hüvitada SEB Likviidsusfondi kõikidele investoritele osakuhinna erinevuse, mis tekkis fondi varade ümberhindamise tulemusena 27. oktoobril 2008. Otsus tehti lähtuvalt nimetatud fondi klientide õigustatud ootustest fondi riskitaseme osas.
See otsus kehtib kõikide klientide osas, keda puudutas fondi varade ümberhindamine - sõltumata sellest, kas nad on SEB Likviidsusfondi osakuid peale ümberhindamist müünud või mitte.
SEB analüüsi kohaselt ei olnud informatsioon, mis anti SEB Likviidsusfondi investeerinud klientidele, vastavuses SEB kõrgete nõudmistega tooteinformatsiooni selguse osas. Seetõttu otsustas pank klientidele hüvitada fondiosaku ümberhindlusest tekkinud kahju. SEB vabandab klientide ees tekkinud ebamugavuse pärast.
SEB võtab fondi kõigi klientidega ühendust, andmaks lisainformatsiooni väljamaksete kohta.
30. oktoober 2008
SEB katab Likviidsusfondi investoritele fondiosaku ümberhindlusest tekkinud kahju
Peale põhjalikku siseanalüüsi otsustas SEB hüvitada SEB Likviidsusfondi kõikidele investoritele osakuhinna erinevuse, mis tekkis fondi varade ümberhindamise tulemusena 27. oktoobril 2008. Otsus tehti lähtuvalt nimetatud fondi klientide õigustatud ootustest fondi riskitaseme osas.
See otsus kehtib kõikide klientide osas, keda puudutas fondi varade ümberhindamine - sõltumata sellest, kas nad on SEB Likviidsusfondi osakuid peale ümberhindamist müünud või mitte.
SEB analüüsi kohaselt ei olnud informatsioon, mis anti SEB Likviidsusfondi investeerinud klientidele, vastavuses SEB kõrgete nõudmistega tooteinformatsiooni selguse osas. Seetõttu otsustas pank klientidele hüvitada fondiosaku ümberhindlusest tekkinud kahju. SEB vabandab klientide ees tekkinud ebamugavuse pärast.
SEB võtab fondi kõigi klientidega ühendust, andmaks lisainformatsiooni väljamaksete kohta.
rahu, ainult rahu, sõbrad ;)
foorumi pealkirjas kõlavat üleskutset võeti niisiis kuulda
Wow- may I say wow? Juristid/advokaadid pidasid öö otsa nõu ja jõid ära 100 liitirit kokaakolat ja kohvi ja jõudsid järeldusele, et siit nii lihtsalt ei pääse.
Aga iseenesest positiivne ju. Sisuliselt tunnistatakse viga ja hüvitatakse reaalne kahju. Seda Eestis juhtub ikka väga harva.
Aga iseenesest positiivne ju. Sisuliselt tunnistatakse viga ja hüvitatakse reaalne kahju. Seda Eestis juhtub ikka väga harva.
eks nad kalkuleerisid tuimalt, et mittehüvitamise puhul tuleks kohtuskäik, kaotus, hüvitamine, kohtukulud, PR-kahjud jne.
Aga nüüd ma ei saa enam üdlse aru, kes siis esmase otsuse langetas. SEBs on ju maatriks-struktuur. Kõik on rangelt paika pandud. Svenssonid kas lasid jalga või siis pakuvad haavaleevendust nüüd. Omaloomingu puhul langeb Tornimäel päid.
Idikakari seal seebis ikka. Sihuke fopaa korraldada.
Mis see SEBile siis maksma läheb? 13% 1,5 miljardist või? Oli vist selline maht sellel fondil?
Kokkuvõttes suutis SEB ikka uskumatu PR fiasko kokku keerata. Kõigepealt saadame kliendid p...sse, siis avastame, et uuups, nüüd läks küll kehvasti ja pärast plekime selle kinni. Huvitav, kust see raha võetakse? Laetakse Islandi, Kagu Investi ja Kolle ASi võlakirjad nimiväärtuses teistesse fondidesse ümber?
"SEB analüüsi kohaselt ei olnud informatsioon, mis anti SEB Likviidsusfondi investeerinud klientidele, vastavuses SEB kõrgete nõudmistega tooteinformatsiooni selguse osas." Räme naer saalis.
A kogu see värk meenutab mulle hirmsasti eelmist aastat, kui EMT hakkas minutipõhiseks minema. Oli umbes samasugune käikude jada. Tulemuseks sandim maine ja õhem rahakott.
"SEB analüüsi kohaselt ei olnud informatsioon, mis anti SEB Likviidsusfondi investeerinud klientidele, vastavuses SEB kõrgete nõudmistega tooteinformatsiooni selguse osas." Räme naer saalis.
A kogu see värk meenutab mulle hirmsasti eelmist aastat, kui EMT hakkas minutipõhiseks minema. Oli umbes samasugune käikude jada. Tulemuseks sandim maine ja õhem rahakott.
Kas kinnipeetud rahalt intressi ka kukub?
apsi ära nüüd nii ahneks ka mine.
Lisaks EMT apsakale meenub mingisugune kinnisvara teema Kolde puiesteel, kus ühel hetkel hakati ostjatelt lisaraha küsima. Ning kui asi tuurid üles võttis, siis saadi aru, et see on absurd.
(Kas see äkki Arco Vara ei olnud?)
Lisaks EMT apsakale meenub mingisugune kinnisvara teema Kolde puiesteel, kus ühel hetkel hakati ostjatelt lisaraha küsima. Ning kui asi tuurid üles võttis, siis saadi aru, et see on absurd.
(Kas see äkki Arco Vara ei olnud?)
Kangesti meenutab ühte kindlustusega seotud juhtumit Pärnus mõned aastad tagasi. Aga pole siin mõtet mingeid vandenõuteooriaid taga ajada. Asi on inimlikust seisukohast äärmiselt lihtne. Kahjud prooviti esialgu klientide kraesse väänata, aga siis selgus, et sellest võib tulla suur jama. Seega oligi "uups, sorry!" Oleme ikka veel noor riik ja noor majandus. Suurfirmad üritavad klientide valuläve kombata ja testida, kui kaugele on võimalik minna. Mitte midagi erilist.
Mitte, et ma seesugust lüpsmist pooldaks, aga erineval kujul toimub see igal pool ja koguaeg. Ja me saame veel näha....
Mitte, et ma seesugust lüpsmist pooldaks, aga erineval kujul toimub see igal pool ja koguaeg. Ja me saame veel näha....
SEB ilmselt mõistab väga hästi, et palju suurem kahju kui otseselt konkreetsest kohtuasjast võiks tulla on usalduse langus. Ma olen üsna kindel, et algas kiire raha väljavool nii SEBist kui nende fondidest selle jama peale. Kas see kompenseerimisuudis nüüd aitab usaldust taastada või otsustati natuke liiga aeglaselt seda on veel vara öelda.
Mina näiteks kaalun ka tõsiselt kas jätkata oma III samba makseid SEBi fondi.
Mina näiteks kaalun ka tõsiselt kas jätkata oma III samba makseid SEBi fondi.
vau, sa kaidoke põletad raha mujal ka ;)
Juba ammusest ajast arveldab enamus kohalikke omavalitsusi ja nendega seotud ettevõtteid oma igapäevaseid toiminguid SEB-is. Nimetatud raha ja sellega seotud teenuste möödavool SEB-ist põhjustaks lühikese ajaga rohkem kahju, kui meile SEB poolt hetkel väljamakstavad hüvitised.
Vahelduseks tore, kui mõni hommik ka heade uudistega algab.
Vahelduseks tore, kui mõni hommik ka heade uudistega algab.
Vanarahvas ütles selle peale - poole päevaga poole targemaks.
Pealikaudse kliendianalüüsi (kas tõmmata müts silmadele või munadeni) järel tehti põhjalik siseanalüüs......
Pealikaudse kliendianalüüsi (kas tõmmata müts silmadele või munadeni) järel tehti põhjalik siseanalüüs......
Huvitav, mis antud fondist edasi saab, kas täna korvatakse ja homme hinnatakse uuesti ümber?
Kena küll, hüvitavad ära, aga paljusid see nüüd kutsub sinna fondi oma raha viima?
Ikkagi jäi s*tamaik man.
Kas see, kui ma varastan poest pudeli viina, jään turvamehele vahele ja siis asetan selle viina tagasi letile, tühistab minu vargastaatuse?
Minu silmis SEB-i maine on pöördumatult kahjustunud, isegi kui nad peale maksaks veel.
Kas see, kui ma varastan poest pudeli viina, jään turvamehele vahele ja siis asetan selle viina tagasi letile, tühistab minu vargastaatuse?
Minu silmis SEB-i maine on pöördumatult kahjustunud, isegi kui nad peale maksaks veel.