SATU laboratory Funderbeamis

rizzo

Meestel praktiliselt on keeruline seda kaasas kanda.

Manbag lahendab keerulised olukorrad!

siimsaat

Sõltumata tulemusest funderbeamis jääb selline avalik raha kaasamine ka viimaseks, sest oma eesmärgi on ta osaliselt juba täitnud, seega kasutage võimalust ja küsige julgelt, sest hiljem sellist võimalust enam avaneda ei pruugi.

Siim, kas sa saaksid äkki natuke seletada kuidas see raha kaasamine on osaliselt eesmärki juba täitnud ja miks see raha kaasamine jääb viimaseks?

hugeli
rizzo

Man Purse on selle riistapuu nimetus: https://www.amazon.com/slp/man-purse-leather/p4vyvyhvgso4hbt
kindsigo
siimsaat

Me oleme tõestanud, et sellist toodet on võimalik teha.
Me oleme tõestanud, et meie kvaliteet peab ajale vastu,sest turul on juba pea 40 toodet (vahud ja vesised vedelikud) aga ainult meie kvaliteet on heaks kiidetud Metsä Tissue (Serla/Lambi) poolt.

Mitte soovides teie äriideed potist veega alla lasta, jääb mul siiski kripeldama see jutt, et wc-paberi tootja kiitis ainult teie geeli heaks. Kas näiteks ka leivatootjad peaks või ja pasteedid heaks kiitma, mida sinna peale määrida soovitakse?

Ja millest ikkagi see enesekindlus, et konkurendid sama toodet turule tuua ei suuda. Kas pikaajalise kogemusega meie oma kohalik Orto näiteks ei suudaks soovi korral sama teha? Miks mitte?

http://www.orto.ee/index.php?product_id=185&group_id=62&page=120&action=show_product_details&

Väärt tähelepanekud.
Tualettpaberi tootjate tunnustus on oluline, sest ainult koos nendega suudame tarbijaid paremini teavitada.
Ideaalis loodame turule ka tuua kombineeriud pakid 8 rulli + pudel meie toodet aga läbirääkimised kulgevad hetkel vaevaliselt.

Enesekindlus(teadmine) põhineb konkurentide ebaõnnestunud püüdlustel aga see polegi oluline ja pigem minu poolt kehvasti väljendatud mõte, mille eesmärgiks oli/on näidata, et tegemist pole suvalise tootega, mida on lihtne kopeerida. Juba pikalt ma ootan millal tuleks turule sama kvaliteediga toode, sest turg on piisavalt suur mitmele tootjale. Tean omadest allikatest, et San Franciscos tegutsev meeskond on turule varsti tulemas väga hea tootega järgmise aasta alguses aga nemad keskenduvad rohkem valest pidee kasutamisest tekkinud kuseteede põletike vältimiseks aga valem on neil paljulubav.

Isegi kui Orto täna otsustaks, et ka nemad näevad potentsiaali, läheks neil aasta-kaks, et kõik paberid korda saada ja arvestatav maht ressursse. Orto oli üks või õigem oleks kirjutada, et nende esindaja kunagi väitis, et sellist niisutavat komponenti, mis ei riku paberit pole võimalik valmistada, kuigi võimekus on neil kindlasti olemas ja nende tulek turule ainult tervitatav.

ymeramees
aga ainult meie kvaliteet on heaks kiidetud Metsä Tissue (Serla/Lambi) poolt.

Aga ainult mina oskan meie tänavas kahe apelsiniga žongleerida.

Metsä Tissue ei ole vast esimese suurusjärgu target teie konkurentidele, eks? Aga muidu, edu!

Metsä Tissue on Euroopas üks suurimaid paberitootjaid ja nende heakskiit on hektel avanud mitmed uksed, küll koridorist me kaugemale pole veel jõudnud aga märgilise tähendusega on see siiski. Peale meie poolt esitatud andmetega tutvumist otsustasid nad loobuda oma ideest investeerida niisutatud salvrätikute tootmisliini aga koostöö kahe firma vahel veel aastal 2018 reaalne pole, sest soovivad ka ise turgu monioorida, mitte ainult meie andmetele tugineda. Nende suurimaks hirmuks/mureks on turundusega seotud kulud, sest tarbija harimine on keeruline, vaevaline ja kulukas protsess, kui seda üksi teha.
ttrust
Rõhuv enamus meil müügil olevast WC paberist on selline, et kui see kasvõi veidigi niiskeks muutub, on vähegi väiksemagi mehaanilise mõjutuse tulemuseks hunnik paberipuru ning mingit pühkimisest ei saa juttugi olla. Kuidas antud niisutav vahend tagab, et WC paber jääb sama tugevaks ja koospüsivaks, kui see on kuivast peast?

Oleme testinud pea kõikide tootjate tooteid meie jaemüügis ja tingituna kõikuvast kvaliteedist soovitame alati voltida paberi topelt. Selleks, et meie toode paberit liiga kiiresti ei rikuks läks ka tohutult aega. Näiteks Serlat või Lambit kasutades ei pea muretsea, et näpud läbi läheks aga mõne teise tootja (ei hakka kaubamärke nimetama) puhul on see oht tõesti olemas, sest rõhku pannakse kihtide arvule, sest see müüb hästi, mitte kvaliteedile. Kui sul on tõsine huvi, siis Eestis on meie toode saadaval Apothekas ja Ülikooli apteekides aga meeleldi võin ka sulle ühe näidise tuua. Minu e-mail: siim.saat@satulaboratory.com, kirjuta ja kordineerime üleandmise nagu heas spioonifilmis.
_l_
Mina kasutan. Väga ok toode. Paari päevaga harjud ja kui pärast kuskil kasutad lihtsalt paberi, ilma geelita, on ikka vahet tunda. Geeliga on mõnusam.

Arvan et 30ml pudeli on kindlasti vaja tootevalikule lisada ASAP. Oleks väike, mugav, saab lennuki käsipagasi panna ja ka autos igaks juhuks hoida (kui on hädaliselt vaja kuskil Statoilis nr.2 teha.

Ka ntx. 4.90 hinna juures oleks ka esmakasutajetele attraktiisem diil.

Disclaimer: osalen.

Alati rõõm lugeda, kui keegi rahul on.
Kinnitan, et kohe kui meil on olemas õiged pumbad, siis on valikusse tulemas ka 50ml, sest seda küsitakse meilt tihti. Meie geel paraku ei tööta ideaalselt levinud süsteemidega ja selleks peame ise veel natukene katsetama, timmima ja vajadusel täiesti uue lahenduse looma, sest meie praegune partner nii pisikestele pudelitele oma lahendust veel ei paku.
hugeli
rizzo

Olen päri, ise olen sattunud mitmesse piinliku olukorda, kui esitlusele või kohtumisele minne 100ml pudel taskus viltu vajub, sest see meenutab...

Tõsisemalt rääkides, siis lisaks 50ml suurusele on tulemas müüki ka 3ml ühekordsed pakendid, mis rahakoti vahel võtavad vähem ruumi, kui kondoom ja loodetavasti selle probleemi lahendavad.
jahe
Kohtusin Siimuga, minu jaoks investorina oli oluline saada vastused järgmistele punktidele:
- Kas meeskond on asjatundlik ja läbilöögivõimeline? Pärast põhjalikku “pommitamist” väidan, et on;
- Kas toode võetakse tarbijate poolt kasutusele? Kindlust pole, aga tarbijate suund on mugavuse poole, ajalugu on näidanud, et nii läheb;
- Kas toodet on võimalik lihtsalt järele teha? Sama valemiga mitte. Küsimärk on võimaliku analoogi valmistamine;
- Kas müüa suudetakse? Strateegia ja kogenud müügimees lubab seda uskuda. Riski tasub võtta.

Oluline saab olema meeskonna koos toimimine raskuste ilmnemisel. Kas see peab takistustele vastu või mitte, seda näitab aeg.

Miks ma otsustasin osaleda? Peamiselt Siimu suhtumine, ta on põhjalik ja asjatundlik. Nad on teinud korraliku eeltöö, praegu on nad kännu taga kinni. Miks mitte neid aidata?

Tänan seda siin jagamast, see tähendab mulle ja meie meeskonnale palju.
Ma olen korduvalt rääkinud, kui eriline on toode aga kõige suurem väärtus hetkel on meeskond, kes vaatamata raskustele ikka usub ja inimesed keda meie toode tõesti on aidanud.
Ma ei mõista. Kord on jutt globaalne, valuatsioonide võrdluseks tuuakse suurtel turgudel tegutsevad asjad ja siis räägid meie kaubandusvõrgust ja Metsä Tissuest kui Euroopa ühest suurimast. Kuhu Metsä Tissue ulatub? Nende Mola on natuke riiuli ääre peal, kuid marginaalselt.
Metsä Tissue on päris pisike võrreldes Essityga, mille külje all nad on. Ja Ameerika KMB laiutab kaugemal.

Väike Metsä Tissue ei saa alustada trendi, kus ta paneb letile paki teie pudeliga. Tunduks veider saami värk.
Asju alustatakse Ameerikast ja siis voolab see mujale laiali.
Te olete Amazonis top 10 piiril, miks mitte sellega jätkata?
_l_
siimsaat

Sõltumata tulemusest funderbeamis jääb selline avalik raha kaasamine ka viimaseks, sest oma eesmärgi on ta osaliselt juba täitnud, seega kasutage võimalust ja küsige julgelt, sest hiljem sellist võimalust enam avaneda ei pruugi.

Siim, kas sa saaksid äkki natuke seletada kuidas see raha kaasamine on osaliselt eesmärki juba täitnud ja miks see raha kaasamine jääb viimaseks?

See aitas meil saavutada tähelepanu (lugu Forbes) ja on pannud mitmed inimesed meist ja probleemides mida meie toode lahendab avalikult rääkima.

Ideaalis jääb see viimaseks avalikuks kaasamiseks, sest kaasatav summa on optimaalne eesmärkide saavutamiseks ja kasvav rahavoog meile varsti juba piisav, et edasi toimetada.

Raha kaasata ainult selle pärast, et selleks on võimalus pole arukas (pelgalt minu isiklik arvamus) ja oma olemuselt oleme tarakan-ettevõte, meil on vaja väga vähe et elus püsida, sest ainult nii suudame piisavalt kiiresti reageerida turul toimuvatele muutustele.
See on ka põhjus, miks me ei soovinud kunagi ise oma tootmisliini rajada (suured investeeringud, hooldamisele kuluvad vahendid ja kasvu aeglustav olemus, kui pole vahendeid, et kohe laieneda) ja see oli õige otsus, sest täna pole me kuskile füüsiliselt aheldatud ja uute tollimaksude kiuste saame osaliselt oma tootmise kiirelt ning madalate kuludega P-Ameerikasse kolida, kui mahud selleks juba piisavad on.
krohts
Omalt poolt toetan kampaaniat 2k EUR-iga. Spekulatiivne rahapaigutus muidugi (nagu investeeringud start-up ettevõtetesse ikka), ent huvitav & hariduslikult kasulik jälgida. Tean, et pole mingi scam. @siimsaat: edu ja jõudu! @LHV & LHV foorumlased: proovige toodet ise ka :D

Suured tänud toetuse eest ja tõesti meie toote eelis on see, et seda saab ise proovida enne otsuse langetamist.
ymeramees
Ma ei mõista. Kord on jutt globaalne, valuatsioonide võrdluseks tuuakse suurtel turgudel tegutsevad asjad ja siis räägid meie kaubandusvõrgust ja Metsä Tissuest kui Euroopa ühest suurimast. Kuhu Metsä Tissue ulatub? Nende Mola on natuke riiuli ääre peal, kuid marginaalselt.
Metsä Tissue on päris pisike võrreldes Essityga, mille külje all nad on. Ja Ameerika KMB laiutab kaugemal.

Väike Metsä Tissue ei saa alustada trendi, kus ta paneb letile paki teie pudeliga. Tunduks veider saami värk.
Asju alustatakse Ameerikast ja siis voolab see mujale laiali.
Te olete Amazonis top 10 piiril, miks mitte sellega jätkata?

Metsä tissue tõesti pole nii suur, kui Unilever, Procter & Gamble, Georgia-Pacific, Rockline Industries või Nice-Pak aga omab P-Euroopas arvestatavat osa turust. Skandinaavi ja Soome on strateegiliselt olulised turud, sest paljud jälgivad seal toimuvat, kui head indikaatorit, eriti Saksamaa, Suurbritannia, L-Korea ja Jaapani tarbijad/tootjad.

Hetkel tõesti keskendume müügile amazonis, sest meil on meeskonnas vastavad oskused/teadmised, suur töö tehtud ja paberid amazoni poolt aksepteeritud, raha ei hoita kaua kinni, kulud mõistlikud ning marginaalid arvestatavad. See on ka üks peamisi põhjuseid, miks hetkel me ei soovinud Prismasse minna, sest kasvav ettevõte ja saa olulist osa oma vahenditest kinni panna ning ilma tualettpaberi tootja poolse toetuseta oleks see ka kulukas projekt.

LINK UK amazoni, kellel on huvi.
Mulle tundub, et teie põhiline challenge saab olema turunduslik. Seda enam, et enamiku tarbijate puhul saab olema tegu uue harjumuse loomisega.
Kas olete mõelnud ka turunduse ja nö customer building osas mingit lisajõudu kaasata? Samuti, põhirõhk siin kuidagi, vabandust, meeste tagumikel, samas näiteks väikelaste emadest vist enamus kasutavad niiskeid salvrätte, neid võiks olla oluliselt lihtsam convertida?
Clementine
Mulle tundub, et teie põhiline challenge saab olema turunduslik. Seda enam, et enamiku tarbijate puhul saab olema tegu uue harjumuse loomisega.
Kas olete mõelnud ka turunduse ja nö customer building osas mingit lisajõudu kaasata? Samuti, põhirõhk siin kuidagi, vabandust, meeste tagumikel, samas näiteks väikelaste emadest vist enamus kasutavad niiskeid salvrätte, neid võiks olla oluliselt lihtsam convertida?

Sulle tundub õigesti.
See uue harjumuse loomine pole nii ületamatu, kui alguses võib tunduda, sest üha rohkem kasutatakse niisutatud salvrätikuid ja pideed, mis on juba piisavalt atraktiivne turg kuhu trügida.
Oma kliendiks peame tõesti täiskasvanuid, sest see on kõige kiiremini arenev osa meile olulisest turust.
Hetkel jagunevad kliendid üsna jamedalt kaheks(50/50): mehed igas eas ja naised 35+.alates.

Lastega emadele oleme juba mõelnud, see ka põhjus, miks testisime ja taotlesime vajalikud paberid, et toode oleks ka imikutele sobilik. Tulevikus on plaanis siiski luua ka teine kaubamärk, sest noortele emadele või täiskasvanud meestele suunatud tooted on oma olemuselt erinevad. Näiteks meie 100ml pudelit on hetkel 1 käega keeruline käsitleda, sest need kellel pisikesed teavad, et vingerdavat last tuleb vagusi hoida aga meil on lahendus juba olemas.
opex
OTC farma toode siis kui Apothekas? Ainult(?) apteegist saadaval vaid eestis, mujal saaks toidupoes farma riiulis müüa? Hind on muidugi päris kallis, eks seal apteegiketi räme juurdehindlus ka a see ei muuda olukorda eriti.

Siin küsimuste-vastuste virr-varris jäi see tähelepanek märkamata.
Eestis on meie toode saadaval Apothekas ja Ülikooli apteekides.

100ml toode kestab keskmiselt 3-6 kuud, sõltuvalt muidugi tarbijast, see teeb kuni 300 korda ja on võrreldav 600-900 niisutatus salvrätikuga, sest täiskasvanud inimene kasutab korraga 2-3 niisutatud salvrätikut + tualettpaberit kuivatamiseks. Lisakse ei pea muretsema, et meie toode torud ummistaks, geel niisutab ning puhastab paremini (eriti neil, kellel karvasemad tagumikud) ja erinevalt niisutatud salvrätikutest (kipuvad kuivama) ei rikne geel kiiresti.

Siim, küsimus müügi osas. Sattusin scrollima teie FB ajalugu ja jõudsin otsaga välja sinnani, et toode on teil sisuliselt samal kujul olemas juba aastast 2011. Mis on toimunud vahepealsel seitsmel aastal ja kui seni pole müük korralikult käima läinud, siis miks peaks see juhtuma aastal 2018 või 2019?
invictus
Siim, küsimus müügi osas. Sattusin scrollima teie FB ajalugu ja jõudsin otsaga välja sinnani, et toode on teil sisuliselt samal kujul olemas juba aastast 2011. Mis on toimunud vahepealsel seitsmel aastal ja kui seni pole müük korralikult käima läinud, siis miks peaks see juhtuma aastal 2018 või 2019?

2011 testisime turgu läbi Kuressaare Kaubamaja iluosakonna, sest kuskile mujale me ei pääsenud.
Tulemused oli korralikud 2-3 kuuga 200+ ühikut Saaremaal aga mandril peeti seda anomaaliaks ja kohaliku turu eripäraks. Kinnitan, et ühtegi sugulast ma ostma ei sundinud ja ainukene turundus oli lugu ajalehes "Meie Maa" ning kohalik raadio "Kadi".

Siis sai meile ka selgeks, et kui soovime pääseda müügile apteekidesse tuleb meil tõsta pudelite kvaliteeti ja taodelda pabereid, et toode oleks ka alla 3 aastastele lastele ohutu, sest see mõjutab oluliselt naisterahvaste ostukäitumist. Pettunud ja lööduna peatasime ajutiselt müügi ja hakkasime töötama selle nimel, et toode oleks sobilik imikutele. Lõpuks kinnitas meie püüdlusi INTERTEK Londonis ning väljastas vastavad load. Suuresti tänu sellele pääsesime ka Apothekasse. Kuna ressursid ja teadmised olid piiratud siis võttis see protsess ka aega.
Harisin ka ennast veel ning suhtlesin arstide ja teadlastega, kes andsid meile hea ülevaate inimestest, keda meie toode võiks aidata või selgitasid mulle miks meie toode on suhkruhaigete ja keemiaravi saavate patsientide seas popullaarne.

Mitmeks aastaks jäi müük seisma ning alles aastal 2017 alustasime uuesti.

Aastal 2018 tunneme oluliselt paremini oma tarbijat, turgu, probleemi olemust, meie meeskond on suurem (või õigem oleks kirjutada, et nüüd on meeskond), turg on lõpuks küps, seda nii tarbijateharjumusi silmas pidades, kui ka veekäitlus firmade teadlikuse kasvu arvelt, kes täpselt on kaardistanud "fushable" märgistusega toodete poolt tekitatud kahju.

Kui 2011 olin tühine leiutaja Saaremaalt, kelle sõnal polnud kaalu, siis aastal 2018 võtavad meie prognoose/analüüse turul toimuvate arengute kohta tõsiselt ka teised, suuremad konkurendid/partnerid (Dude wipes, Essity jne.), kes varem ei uskunud, et "flushable" märgistusega tooteid hakatakse keelustama või nende poolt tekitatud kahju taristule ning loodusele on nii suur. Londonis hinnatakse "flushable" märgistusega niisutatud salvrätikute kahjuks £81 miljonit igal aastal, Kanada maksumaksjale toob see aastas lisakohustusi $250miljonit.

Hetkel on meie müük amazonis €2000 kuus (amazoni tasud juba maha arvestatud) ja reaalne eesmärk veel sellel aastal €8000-10.000 kuus. Järgmine aasta juba €50.000-100.000 (sõltuvalt sellest kas saame oma eesmärgi funderbeamis täidetud või mitte)

Lisaks tunnevad mitu firmad litsentseerimise vastu huvi ja suhtleme hetkel ka 2-3 subscription karpe saatva ettevõttega.

Turg on lõpuks küps, meil on vajalikud teadmised, paberid olemas ja pädev meeskond.
Tunnen et pean paremini ka avama amazon müümise telgitaguseid, sest olen seda seni liiga põgusalt kirjeldanud.
Vastavalt sõlmitud lepingutele ma detailidesse laskuda ei saa aga mingi ettekujutuse see annab siiski.

Amazonis toote müümine pole pelgalt tootele kuulutuse vorpimine, vaid enne tuleb põhjalikult kaardistada potentsiaalsete tarbijate käitumine seal keskkonnas ning vastavalt sellele oma leht kujundada (pildid, tekst, sõnastus, kujundus), see on mahukas töö aga kasulik. Lisaks tuleb taodelda erinevaid õigusi ja esitleda vastavalt tootele hulganisti dokumente, et lõpuks pääseda amazoni lattu (FBA). Enne Raino liitumist olime teinud palju ajaliselt mahukat tööd, loonud platformi aga alles tänu Rainole ja temaga koos kogutud teabele mõistsime paremini potentsiaalseid mahte ja kuidas neid läbi erinevate tegevuste saavutada. Amazoni laos on oluline olla, sest kui tarbijal on valida, kas ta ootab oma kaupa 24-48 tundi või 2-3 nädalat, siis valib ta enamus juhtudel esimese võimaluse, lisaks laekuvad teenitud vahendid oluliselt kiiremini.
Meie müük Suurbritannias kasvas kohe mitmekordselt peale FBA aktiveerumist. Nädal tagasi saime edukalt paberid tollis korda ja pääsesime ka amazoni lattu Ameerika Ühendriikides.

Lähinädalatel plaanime ome lehte veel optimeerida ja suur roll saab olema turundusel, näiteks Forbes ilmunud kirjutis, mida on seni näinud vaid 7000 inimest kasvatas meie müüki hüppeliselt P-Ameerikas.
Siim, emotsionaalsed väljendid on küll põnevad, nt "kavatas meie müüki hüppeliselt", kuid äkki oskad kokku panna mingi factsheeti, mis näitab kuidas olete kuust-kuusse 2018 müünud, mis muudatusi strateegias kasutanud ja kuidas see on müügile mõjunud.