SATU laboratory Funderbeamis

Tere, minu nimi on Siim, olen SATU laboratory asutaja ja hetkel kaasame funderbeamis kiiremaks kasvamiseks vahendeid: LINK

Meist ilmus juunis ka pikem lugu Forbes: LINK

SATU laboratory toodab toodet nimega Gel Wipe, mis on alternatiiv niisutatud salvrätikutele, sest üha rohkem täiskasvanuid kasutab just eelnevalt niisutatud salvrätikuid oma intiimpiirkonna puhastamiseks aga nendega kaasnevad liiga tihti probleemid nagu kanalisatsioonitorude ummistumine või keskkonnareostus.
Geeli innovaatilisus seisneb selles, et seda on võimalik kasutada pea iga tavalise tualettpaberiga, ilma et paber laguneks. Lisaks ei tekita see ummistusi ega reosta loodusesse sattudes keskkonda.

Kui kunagi idee tuli, olime maailmas 1-2 firma seas, kes sellise toote turule töid, aastal 2018 on sarnased tootjaid juba pea 40 aga meie kvaliteet on endiselt parem, kui enamus vahtudel ja vesistel vedelikel, mis rikuvad kiiresti paberi.

Lisaks oleme veel ainuke tootja, kelle kvaliteeti aksepteerivad suuremd tualettpaberit tootvad ettevõtted nagu Metsä Tissue (Serla ja Lambi) või Gomà-Camps Hispaanias.

Aastate jooksul on meie üsna vaevalist pusimist ka positiivselt tunnustatud.
SATU laboratory valiti ülemaailmse maineka innovatsioonikonkursi RISI Pulp and Paper International kuue finalisti sekka Tissue-Innovation kategoorias. Tegemist kõige mainekama auhinnaga tselluloosi- ja paberitööstuses.

Mind ennast valiti Londonis HSC1 (The Healthcare Startup Society) kogukonna poolt 7 silmapaistvama tegevjuhi hulka maailmas, kelle tegemistel tasub silma peal hoida.

Põhjuseks polnud probleemid keskkonnaga, mida meie toode lahendab, vaid positiivne tagasiside kasutajatelt, kellel on olnud: psoriaas, kõht lahti, hemorroidid, kuiv nahk intiimpiirkonnas peale menopausi või kiiritusravi. Tulevikus plaanime toote kasutegurit nende hädadega ka teaduslikult uurida ja juba oleme saanud ka positiivsed tagasisidet arstidelt.

Hiljuti liitus meie meeskonnaga Raino Raasuke.
Raino on Amazonis müünud 4 aastat, peamiselt turvatoodete valdkonnas.
Selle ajaga on ta üles ehitanud 10-liikmelise meeskonna ning 600 000 USD kuukäibega brändi, NoCry. Peale põhjalikku andmete kogumist ja töötlemist julgeme me väita, et 3-5 aastaga on läbi amazoni sarnaste mahtudega müük saavutatav ka SATU laboratory puhul.

Meil on olemas vajalikud litsentsid ja load. Hetkel müüme amazonis (UK, US (FBA aktiveerus 2 päeva tagasi), CA, AU) Müük on algusfaasis, käive on praegu väike, eelmisel kuul oli see 2000 eurot.
.

Millised on potentsiaalsed riskid?

Kõige suurem risk on kui niisutatud salvrätikute tootjaid kohtus võidavad õiguse kasutada märget "flushable" oma suva järgi ja ei pea arvestama veefirmade poolt määratud kriteeriume. White King wipes sai juba Austraalias trahvi $700.000 ja Aldi eemaldas müügilt seal kõik sellise märgistusega tooted. Paraku on ka näiteid kus Ameerikas on rõhutud sõnavabadusele ja nii karistusest veel pääsetud. See kõik on oluline, sest ilma veefirmade ja keskkonnaaktivistide teavituseta kahaneksid ka meie võimalused tarbijat harida (väga kulukas protsess) ning inimesed ei otsiks enam alternatiive nii aktiivselt.

Hoian jutu hetkel lühikese, aga meeleldi vastan tekkinud küsimustele jooksvalt.

Küsimused on teretulnud, lähemalt saate lugeda Funderbeami lehelt:LINK
Märkida saate kuni: 31 juuli.

Tere Siim,
Tänan projekti kirjelduse eest. Funderbeamis on tõepoolest rohkem juttu, aga seoses tänase uuendusega tekkis küsimus, mille arvelt sai pre-money valuation vähendatud? 1,45m on kindlasti atraktiivsem investoritele kui 1,8m, aga äkki saad öelda, kuidas just see arv saadi?
sergeii
Tere Siim,
Tänan projekti kirjelduse eest. Funderbeamis on tõepoolest rohkem juttu, aga seoses tänase uuendusega tekkis küsimus, mille arvelt sai pre-money valuation vähendatud? 1,45m on kindlasti atraktiivsem investoritele kui 1,8m, aga äkki saad öelda, kuidas just see arv saadi?

Tere ja tänud küsimuse eest.

Sai arvesse võetud senist huvi ja põhjalikult suheldud nendega, kellel oleks huvi, kui valuation oleks 20% madalam.
Meie valuation koosneb hetkel: meeskonnast, tehtud toimingutest toote registreerimisel, mis oli meeletult mahukas protsess ja litsentsist.
Tänan.
Kas on ka seadusandlikult poolelt mingeid uudiseid või vihjeid, et konkureerivad wet 'flushable' wipes peaks olema teatud riikides keelatud või ümbernimetatud? See looks ju selge eelise nende ees.
Väga optimistlikult hindate oma äriideed, aga sitkust ja jõudu
Kuidagi ebamugav toode tundub.
Miks mitte müüa niisutatud salvrätikuid, kuhu on antud geel eelnevalt kantud (wc paberi baasil)?

Miks "lead investor" ei ole midagi investeerinud?
Kus saaks tutvuda äriplaaniga/müügiprognoosidega - st, mis plaanis saavutada, kui antud investeering käes?
vabastiil

Kus saaks tutvuda äriplaaniga/müügiprognoosidega - st, mis plaanis saavutada, kui antud investeering käes?

Kui ma saan õigesti aru investorite loetelust, siis on lead investor investeerinud oma ettevõtte alt.

Funderbeami projekti kirjeldusest on aga kogutud summa kasutamine järgnev:

Our goal with the minimum €100 000 investment:

Build a strong sales and marketing team.
Build a sound distribution network in the US, UK, Spain and Scandinavia.
Start testing Gel Wipe on hemorrhoid patients in Estonia.
Open Amazon Store in US, Canada & Australia.
Increase the finished goods inventory.
Fasten the process and bring to the market new products for men, hikers and travellers.
Investment will be used at building up:

35% Sales, marketing and distribution.
35% Building team & salaries.
15% Continuous product R&D.
15% Production capabilities and working capital.
Omalt poolt toetan kampaaniat 2k EUR-iga. Spekulatiivne rahapaigutus muidugi (nagu investeeringud start-up ettevõtetesse ikka), ent huvitav & hariduslikult kasulik jälgida. Tean, et pole mingi scam. @siimsaat: edu ja jõudu! @LHV & LHV foorumlased: proovige toodet ise ka :D
Mitte paha pärast, ent ma võib-olla olen sellel teemal harimatu: miks keegi peaks mingit geeli paberile määrima, et seda siis tagumikule kanda? Kas ma olen kogu elu valesti elanud kasutades tavalist paberit selleks tööks?
TauriA
Mitte paha pärast, ent ma võib-olla olen sellel teemal harimatu: miks keegi peaks mingit geeli paberile määrima, et seda siis tagumikule kanda? Kas ma olen kogu elu valesti elanud kasutades tavalist paberit selleks tööks?

sest üha rohkem täiskasvanuid kasutab just eelnevalt niisutatud salvrätikuid oma intiimpiirkonna puhastamiseks aga nendega kaasnevad liiga tihti probleemid nagu kanalisatsioonitorude ummistumine või keskkonnareostus.

Kas sina ei olegi mures kanalisatsioonitorude ummistumise pärast? Või keskkonnareostuse pärast? Või on sul äkki wc-s prügikast, kuhu ummistav komponent visata ja sinna tekkiv prügi liigub ilusti jäätmejaama, kus see turvaliselt ära põletatakse? ;)
Nuh, mul ongi küsimus, et miks nad selle märja lapiga sealt alt tahavad üle käia. Tundub ebameeldiv tegevus, kuid tuleb välja, et suurest keskkonna hoolivusest ollakse valmis seda tegema. Iga päev õpin midagi uut.
Ma võin sulle saladuskatte all vihjata - niiske lapp puhastab palju efektiivsemalt kui mistahes kuiv või niiske wc-paber. Kõik emad teavad seda. Põhjus lapi tekstuuris. Ja selle tekstuuri ja koostise tõttu ei lagune see seistes ka ära, erinevalt wc-paberist. Pakun SATU laborile tasuta välja uue äriidee - taaskasutatav niiske lapp, mis ühildub 100% teie enda geeliga. Kuna mitte midagi ära ei visata, ei teki ka ummistusi ega keskkonnareostust.
Umg... Detailidesse minemata... Eriti USAs reisides olen tähele pannud, et see torude ummistumine võib teinekord olla päris ebameeldiv probleem. Euroopas (vähemasti neis riikides, mida külastanud olen) on kanalisatsioonisüsteem vähe töökindlam ses suhtes. Ent kes teab, kuhu see saast lõpuks välja jõuab...
Tootmine on Ungaris? Äkki valgustad, miks?
TauriA

Mul oli sama mõte, aga kodulehel on veenev seletus olemas:
IMPROVES PERSONAL HYGIENE
We use soap to clean hands, toothpaste to clean teeth and shampoo to clean hair. But why are behaving differently with our bottoms?

KEEP THE UNDERWEAR CLEAN
In the video above, you can see how people react, when asked to imagine opposite sex with dirty underwear. Most said it kills the mood instantly.

MOISTURIZES SKIN
Wiping with dry paper causes irritation and micro cuts of skin in delicate areas. Using gel moisturizes and soothes dry skin to prevent irritation.

--
Ma saan aru, et eeliseks "tüüpilise" niiske rätiga on see, et antud geeli saab kanda paberile, mis hiljem kenasti laguneb.
.. aga endiselt tundub ebamugav. Miks mitte müüa geeli, mis on juba paberil - see üleliigne mässerdamine ei lenda niivõrd hästi.
vabastiil
Kuidagi ebamugav toode tundub.
Miks mitte müüa niisutatud salvrätikuid, kuhu on antud geel eelnevalt kantud (wc paberi baasil)?

Lead investor investeeris läbi Perceivon OÜ.
Probleem ongi selles et niisutatud salvrätikuid ei tohi potist alla lasta, sest INDA ja EDANA standardid pole kooskõlas veekäitlus ettevõtete poolt loodud reeglitega.
TauriA

Kuiv tualettpaber ärritab nahka ja ei puhasta piisavalt.
Kui meie käed saavad mustaks, siis kasutame ka alati niisutavat komponenti.
Imikute pepud pühime ka niiske lapiga või niisutatud salvrätikuga, sest tahame neile parimat aga enda hügieeni jätame tihti unarusse. Õnneks üha rohkem täiskasvanuid inimesi on hakanud ka enda eest paremini hoolitsema.

Läks ju pikalt aega enne, kui saadi aru hambapasta vajalikkusest.
vabastiil
TauriA

Mul oli sama mõte, aga kodulehel on veenev seletus olemas:
IMPROVES PERSONAL HYGIENE
We use soap to clean hands, toothpaste to clean teeth and shampoo to clean hair. But why are behaving differently with our bottoms?

KEEP THE UNDERWEAR CLEAN
In the video above, you can see how people react, when asked to imagine opposite sex with dirty underwear. Most said it kills the mood instantly.

MOISTURIZES SKIN
Wiping with dry paper causes irritation and micro cuts of skin in delicate areas. Using gel moisturizes and soothes dry skin to prevent irritation.

--
Ma saan aru, et eeliseks "tüüpilise" niiske rätiga on see, et antud geeli saab kanda paberile, mis hiljem kenasti laguneb.
.. aga endiselt tundub ebamugav. Miks mitte müüa geeli, mis on juba paberil - see üleliigne mässerdamine ei lenda niivõrd hästi.

Sest kui proovida paberit eelnevalt niisutada, tuleks seda ka eelnevalt töödelda, et see juba poes riiulil ei laguneks ja kodus näpud läbi ei läheks. See aga tähendaks, et toode poleks veekäitlus ettevõtete poolt aksepteeritav, sest tegemist oleks niisutatud salvrätikuga, mis tekitab ummistusi. Tavalise tualettpaberi eesmärk ongi võimalikut kiiresti niiskusega kokku puutudes laguneda.
Hästi. Juurpõhjus on siis harimata turus (sh mina).

Turunduslikult pange juurde käsitöö / craft ja peaks hästi müüma.
krohts
Umg... Detailidesse minemata... Eriti USAs reisides olen tähele pannud, et see torude ummistumine võib teinekord olla päris ebameeldiv probleem. Euroopas (vähemasti neis riikides, mida külastanud olen) on kanalisatsioonisüsteem vähe töökindlam ses suhtes. Ent kes teab, kuhu see saast lõpuks välja jõuab...

Jõuab pumbajaamadesse, kus rikub tehnikat või veekogudesse.
Näiteks Inglismaal on Thamesi jõe põhjas juba nii palju niisutatud salvrätikuid, et jõe voolukiirus on kasvanud, sellest tingituna.