Sandisk (SNDK)

Tere,

Sandist on oma Mai 2008 33$ tipust vajunud juba isegi läbi 15$ piiri, eile veel tegi 10%-lise kukkumise. Saan aru et eilset suurt kukkumist põhjustas ülevõtupakkumise kuulujutuks jäämine, kuid mis on põhjustanud pea 100% kukkumist enne seda?

R

Oversupply.
pole näinud SNDK 0$ peal kahjuks!
Täna kena tõus tänu Samsungile
Samsung Electronics võttis eile õhtul oma 5.9 mld USD suuruse ülevõtupakkumise SanDiskile tagasi. Kartused ülevõtmise ebaõnnestumise osas olid siiski juba varem SNDK hinda sisse kirjutatud, sest aktsia kauples 15 dollari tasemel (ülevõtupakkumise hind aktsia kohta 26 dollarit)
  • Kioxia’s Q2 FY2025 results showed revenue of ¥791 billion, down 13% YoY despite higher bit shipments, driven by falling NAND flash average selling prices (ASPs) and unfavorable FX effects, with operating profit plunging 55% to ¥131 billion.
  • The earnings miss triggered an 18% drop in Kioxia’s shares (285A.T), erasing roughly ¥1.6 trillion in market cap, but spillover effects hammered US peers like $STX, $WDC, and $MU in pre-market trading, with combined losses estimated at several times that amount due to sector-wide pricing fears.
  • Despite positive Q3 guidance for sequential revenue growth to ¥500-550 billion, the ASP decline amid ramped production questions the strength of AI-driven NAND demand, potentially tempering the memory sector’s “supercycle” optimism.

saab huvitav päev tulema, SNDK, WDC, STX, MU

Edit. imelik, ei näe küll et olek -18% see stock Tokyos…
Edit. leidsin lõpuks, IBKR näitab -20% hetkel, tasuta kanalitest ei leia

Hmm…kas siin käis päevasisene crash ära?

image

Neist neljast äärmisel juhul WDC julgeks lühikeseks kaubelda. Pikaks mitte ühtki. Ja ei usu et siit päeva sees mingi ~10% alla läheb, pigem vähem.

SNDK -14%, kae imet, korralik nõrkusehetk. Mina ainult vaatasin eemalt.

Ei vaadanud ju eemalt, kommenteerisid suisa. Mis WDC ja mis SNDK kõõgipool sulle ütleb?

Mõlemad ütlevad et eile oli ideaalne short, täna on juba veidi hilja, aga võib veel teenida ka. Kuna ma shorti ajastusega nüüd paar korda järjest olen mööda pannud, siis olen oma sihikut ringi kalibreerinud väiksema riski peale. Majandusaruandeid pole lugenud, ainult tehnilised indikaatorid. Ja see näitab, et jälgi, aga ära puutu.

Panin küll küsimusse enda arvates vastuse, aga võta näpus. Spinoffiga mis kuhu jäi?

Aeg vist hiline, ma ei saa ei küsimusest ega vastusest miskit sotti.

Techgeekidele üks põnev video sellest kuidas uue põlvkonna NVM mälu ReRAM on jõudnud laborist tootmisesse ja turule. See video sobiks mitmesse siinsesse teemasse alatest elekriautodest, heade aktsiate soovitusest kuni AI-ni aga kuna alguse sai see Sandiski rahastusest siis siin on kõige õigem koht. Kõige jaburam on see, mille pärast Sandisk loobus ReRAMi IPst. Alates 46 minutist on Dr James Touri “My Lucky Day” kommentaar.

Silicon Oxide Memory Breakthrough | Lecture 12: From Lab to Industry

Rest is histroy and innovation in the making:The ReRAM Revolution Memory for the AI Age

ASX:WBT

SNDK YTD +43%, 1Y +871% :blush: Kui keegi teab, mis on järgmine Sandisk, siis palun öelge.

1 Like

Järgmine Sandisk on ilmselt SNDK short.

Erinevalt HBM4 mäludest pole nand flash ega DDR5 mingi high tech asi, selle masstootmine ei ole keeruline.

HP management told BofA they are qualifying additional memory suppliers from China.
Apple on aastaid kasutanud hiina toodangut. Hyunix ja Samsung on mõlemad öelnud, et Q3 on uued liinid töös.

MU läks ka ju 2013-15 +600% ja siis 2016 -77%

Üldse ei imestaks kui aasta lõpus on SNDK alla 100.-, aga enne seda võib vabalt ka 500.- olla

3 Likes

400.- võetud.
Kaua sellel veel rammu jagub?
Kuigi alles aasta alguses ostsin, väga rahul.

… Ikka peale jõule sai sisse vingerdatud, et ehk tuleb veel …

1 Like

Pane stopp peale ja naudi sõitu ja palveta, et after marketil kunagi öö jooksul halba uudist ei tule ja vb +100% veel tulemas. (stopp kasuml lukustamiseks).

1 Like

Eks ma ikka liigutan teda tasahilju.

Täna võttis 490 ära. Viimaste päevade tõmbetuultes ilus vaade.
Järgmine nädal peaks tulema kvartali tulemused.
Tõehetk saabumas.