Reformierakond

See eripension on nii pisike tilk maksumaksja kulutuste meres, et see presidendi valikul küll arvesse ei tule.( kui oleks rahva valida ) Hoopis olulisem, et president oleks tõesti põhiseaduse kaitsel väljas ja kogu tema tegevus oleks kantud põhiseaduse preambuli elluviimisest .

Kõik muud motiivid ( aga võib olla see või teine otsus ei meeldi valitsusele / valitsukoalitsioonile, võib-olla mind ei valita tagasi kui ütlen või toimin niiviisi, võib olla satun Riigikohtuga vastuollu kui saadan mõne seaduse tagasi , võib-olla meedia hakkab armutult peksma jms ) tuleb jätta tagaplaanile .

Niisugusel ametikohal on mentaalne näopeks niikuinii palga sisse arvestatud ja füüsilist ometi ei luba kaitsemeeskond.

Paraku ei näe ühtki tuntud inimest, keda tahaks ise kangesti presidendiks valida kui oleks valimiskogu liige. Ka vanakaabu ei kõlba kui ta üldse 21 allkirja peaks kokku saama.

Pannes end mõne valla asjapulga asemele, kes seal põllul peaks valima, peaks nukralt tõdema, et leppida tuleb mõne poolkehva valikuga. Karis oleks just niisugune poolkehv valik.
Pole võimatu, et niisuguseid poolkehva eelistajad saavadki 50 % +1 häält seal kokku just sel põhjusel, et Riigikokku tagasi minnes valimistega ei saaks täiskehva aktivisti sellele ametipostile, mille volitused on üsna piiratud, kuid mis ikkagi mõjutab Eesti ja eestlaste elu .

2 Likes

Tundub, et Reformierakond üritab praktikas järjekordselt tõestada teada-tuntud tõde, et isegi siis, kui olukord (=reiting) on s_tt, siis saab alati veel s_itemaks minna! :smiley: :smiley: :smiley:

11 Likes

Murphy seadus

Wow, just wow!
"Peaminister Kristen Michal toetab Kersti Kaljulaidi: vaimselt tigedad Heinod vabastasid ta ametist "

5 Likes

Ma enam ei saa aru sellise RE lõhestamispoliitika pikka plaani. Variandid:

1. RE on igasuguse poliitilise kõrvakuulmise kaotanud.
  2. K.Michal päriselt arvabki nii (inimene kes on loonud sellise Universumi aseallasutuse nagu Kliimaministeerium pigem esitaski oma nägemuse).
  3. Põletatud maa taktika. Kuna RE teeb eeldatavalt järgmistel valmistel halva tulemuse, siis sokutavad nad Kersti K. uuesti Kadriorgu, kus see tige tädi hakkab kõigiga aga eelkõige uue valitsusega tüli norima ja proovib kõik ühiskonna grupid omavahel lõplikult tülli ajada).
11 Likes

lõhestamine, vastandamine, provotseerimine, eskaleerimine ja improviseerimine - see ongi Eesti Nokia! Leitud!

1 Like

Einohh, see on muidugi äge, kui Riigi Esimene Mees tituleerib need, kes temaga ei nõustu “tigedateks “Onu Heinodeks””. Aga kindlasti leiaks veel degradeerivamaid epiteete “retakad”, “töllmokad”, “ilalõuad”, “vanad peerud”… J. Ligi kõnepruuki meenutab.
Munadega Poliitik peab vahel ka mõne “kõva sõna” ütlema, sellega ma olen nõus. Aga seda saab teha palju peenemalt, intelligentsemalt ja mis peamine … argumenteeritult.
Hetkel tegeleti lihtlabase “sildistamisega” – sulle ei meeldi Nõukogude Võim (ee… tahtisn öelda Kaljulaid) … sa oled “onu heino”.
No hea küll siis, ma olen hea meelega “onu heino”. Vana, tige, konservatiivne ja enda arust enam vähem “terve mõistuse” juures (viimane on vaieldav).

3 Likes

https://www.err.ee/1610016994/valitsus-emiteeris-uhe-miljardi-euro-vaartuses-volakirju
Võlakirjade müügist laekuvat raha kasutatakse üldise riigieelarve puudujäägi katmiseks ja likviidsusreservi täiendamiseks.
Arvestades prognoositud riigieelarve puudujääki järgmisteks aastateks on riigi võlakirjade emissioone oodata ka tulevikus.

Riik on muudetud kiirlaenusõltlaseks, aga mingeid Siurusid ja Hiuirusid peame ehitama

7 Likes

Kõlab samamoodi.

Aaspõllu: Jürgen on võlakoormuse kasvu vastu.
Samost: Aga miks ta siis on jätuvasti rahandusminister?
Aaspõllu: Sest ta tahab minister olla.

Ajakirjanik: Miks Putin seda sõda peab?
Julia Ioffe: Sest ta tahab seda Ukrainat.
Ajakirjanik: Mks ta tahab Ukrainat?
Julia Ioffe: Sest ta tahab!

3 Likes