Jah, seda ma räägingi. Ma MAKSAN sest riik võtab mul selle raha riikliku sunni jõuga käest ära. Lohutuseks lubab, et “võib olla kunagi saad…” KUI mul oleks valida, hui ma maksaks.
Teha midagi ei ole, sest kui kord juba “pea sinna silmusesse” on pistetud… riiklikul tasandil, siis muuta seda on pea võimatu.
Ei ole neil sihukest “jumalikku õigust”. On ühiskondlik kokkulepe. Kokkuleppeid võib ka muuta. Massil on õigus ja kohustus tõmbuda teise massi poole. Vastavalt Gravitatsiooniseadusele. Footonil on õigus neelduda ja elektronil on õigus kõrgemale orbiidile “hüpata”. See on selline raudselt paika pandud õigus. Kõik muu on kokkulepe.
jajah, eks sa siis lepi nende pensionäridega kokku, vaatame, kaua sa võimul püsid kui midagi sellist soovid teha. Ise kasutad nende pensionäride loodud riiki, aga nüüd oleks soov neil vaip alt tömmata, tundub õiglane.
PS kui sa ei taha makse maksta, siis ära maksa, lisaks võid makse kuskil muus riigis maksta, keegi ei keela
Eks see kokkulepe on ikkagi vormistatud ka seaduslikuks (mitte jumalikuks) õiguseks aga selles on sul ka õigus, et osa rahvast tahaks seda muuta.
Well… kas ikka “kasutan”. EV “loodi” meil… millal? Paljud neist loojatest on täna pensioni-ealised? Ja mis peamine… kui ma ostan auto ja see osutub (garantiiaja jooksul) vigaseks, siis üldiselt ma pöördun edasimüüja ja edasimüüja kaudu tootja poole.
“Tänased Pensionärid” “müüsid” mulle, kui aus olla, uskumatult s…ta “toote”.
Väga sitta tööd tehti selle EV loomise ja esimese ja teise aastakümne jooksul. Valdus, mis mulle üle anti… ütleme siis nii, et ei ole isegi mitte rahuldavas seisukorras.
Kui hinnata “tänase pensionäri” panust ja üle antud valduse seisukorda… no mingi sota kuus oleks ehk ära teenitud. Või sinna kanti.
To: Offf
Tänaste pensionäride kunagi ammu tehtud “Tooteid” pole Sul eetiliselt õige tänaste siinsete pensionäride kaela ajada, sest süüdlane asub Moskva Kremli müüride taga.
Tol ajal, kui tänased pensionärid rikkuseid lõid, eksisteeris lihtsalt ühiskondlik süsteem, kus inimesed tegid nägu, et nad teevad tööd ja riik tegi nägu, nagu see maksaks inimestele palka.
Tulemust näed ise.
See süsteem oli tol ajal kõrgemalt jõuga peale surutud.
Sa ise tõid sellise analoogia mängu, et “tasu suurus sõltub tehtud töö kvaliteedist”.
Kui ma vaatan sellele “tööle” otsa, siis väga nagu pole muud öelda, kui : “teid on kaalutud ja leitud kerged olema”. Ja räägime siis iseseisvumisaja kontekstis. Alustagem ehk sellest, et jah, “taakvara” välja peksmine ja pärandsüsteemide likvideerimine ei ole kerge ülesanne, aga sellega pole ka kuigi hästi hakkama saadud. Algatuseks jäeti tegemata “dekommariseerimine”. No mida sa ikka “dekommariseerid” kui parteigenossed lapsukest-vabariigikest ehitavad. Eks ole siin hilisemastki ajast meenutada ühte koma teist.
Ja kas mitte siinsamas foorumis pole teema “Ehk aitab juba ENVSt?”
Uuuu… ma oleks väga ettevaatlik selliste väidetega.
Taasiseseisvumise esimese 13 aasta jooksul olime lahti saanud vene okupatsioonivägedest ja Eesti astus ELi ja NATO liikmeks. Vaadates, missugune oli stardikoht 1991 on see väga kõva tulemus.
Selle pealt öelda, et esimesed 10-20 aastat tehti riigi ülesehitamisel kehva tööd, tundub äärmiselt ülekohtune.
Tänased pensionärid olid taasiseseisvuse juures ja järgselt uuesti riiki üles ehitamas. Teine võimalus oli sündida “õndsasse” nõukogude kommunismi.
Aitäh vanaemadele-isadele kes selles ajas tegid elu elamisväärseks.
Kellele tundub, kellele mitte. Kas uus riigiaparaat, KOVid ja kõrgemad valitsusorganid ehitati üles nii, et seal kompartei saastast ja komsomolkustest haisugi poleks?!? EI… sa võid ka ehitada uue, läikiva, otse karbist võetud IT süsteemi ja kui sa paned sinna php5-s kirjutatud “pärandvara” siis on kõik turva-augud, nõrkused ja muud jamad sul ikka kaasas. Kasu on “uuest ja läikivast”…
Siin ühes teises teemas käis nt. kräun ühe teatava vuntsidega tegelase luukerede ja 32 milku ümber. Ja siis oli meil kunagi üks koera-armastaja, kes pärast rääkist seemnetest ja fooliumist. EI? Nimekirja võiks jätkata sama pikalt kui Kivisildniku “Kirjanike Liit 1982, asjakohast”.
Need skandaalid ja skandaalikesed olnuks olemata kui “minevikuga” tegelastele oleks õigel ajal, seaduse jõuga bokeeritud ligipääs mistahes sellistele postidele v. ametikpohtadele. See oli “Suurimast Suurim Ämber” ja selle tagajärgi “naudime” senikaua kuni “molkusegeen” on 2-3 pälvkonna jooksul piisavalt “lahenjenud”. Kui on.
Offf, sa võid alati tagantjärele väita, et midagi oleks võinud paremini või targemini teha. Mõnikord on sellisel kriitikal alust, teinekord on see lihtsalt tagantjärele tarkus.
Aga öelda, et tehti äärmiselt s.tta tööd, on, minu meelest selle põlvkonna suhtes, kes tegid põhimõtteliselt eimillestki midagi, päriselt solvav.
Ma pole küll ise selle põlvkonna liige, nii et ma ei tunne ennast kuidagi isiklikult puudutatuna, aga kuna ma sain 2000ndatel noore inimesena selle töö vilju hakata nautima, siis ütleks küll, et üldjoontes tehti sinnamaani valikuid hindele 5-
Nüüd on siis järjekordne hea võimalus mitte valida nii neid komso kui muidumolkuseid kohalikesse võimuorganitesse. Paari aasta pärast ka riigikokku.
Jah, alati saaks olla Veel Hullem, saaks “nagu Valgevenes” või “nagu Kazhastannis” või “Nagu Usbekistannis” või…
Sellega võrreldes on hästi. Samas, Saksamaa oli MS II järel veel hullemas seisus kui ENSV 1990. Ometi suudeti ära teha de-natisiftiseerimine(niivõrd kuivõrd), Nürnberg (kuigi NLiidu juhatusel, aga siiski tehti) ja “saksa majandusime”. EI? Eesti 1990+35 … FDR 1980?
Eee… Saksamaa suutis 35 aastat pärast “resetti” teha meile Audi Quattro, viieka, W123 (kui vaadata ainult ühte sektorit). Mida Eesti Tööstus toodab 35 aastat pärast “suurt resetti” ???
Kui vaja võime ka muid elualasid võrrelda…
Enivei, alati saab tõesti veel palju palju palju kehvemini. Aga saab ka paremini.
OK, Draax, rääkisid pehmeks, hinne “rahuldav” venitab miinusega välja.
P.S. Foist things foist. Millal kuulutati Eesti Vabariigis Kommunistlik Partei kuritegelikuks organisatsiooniks. KP liikmed kuritegeliku organisatisooni inimsusevastastele kuritegudele kaasaitajateks. Millal Marksism-Leninism kuulutati kuritegelikuks ideoloogiaks ja keelustati? Värskendage palun minu mälu?
Sitta tööd on kellegi vanemad teinud, kui esmaspäeval juba pilve tõmmatakse end.
Kuidas teil Jate selle graafikuga on? Meil üldiselt on töönädal tavaliselt E-R ja tõmmatakse ennast pilve, debuugitakse yamli, kirjutatakse ci-cd konveiereid, tjuunitakse manifeste ja deklareid. Kõiki neid tavalisi asju, mida pilves ikka tehakse. L ja P inimesed valdavalt puhkavad ja ei ole pilves.
Kui inimene ennast täis kammib, siis avaldub tema tõeline pale.
Nii igaks juhuks mainin, et pole ei täis ega pilves. Ja EKP ja NLKP kuritegelikeks organisatsioonideks ja leninismi-marksismi ja kommunismi-sotsialismi kuritegelikeks ideoloogiateks kuulutamise vajalikkusest olen varemgi rääkinud. Näe, “pruuni” sotsialismi saime küll kuritegelikuks kuulutatud… aga selle va punasega on mingi häda.
Noh… Venemaa on kuulutatud terroristlikuks režiimiks ja Venemaa kuulutas iseennast CCCP otseseks järeltulijaks, järelikult kõigi loogikareeglite kohaselt Nõukogude Liit = terroristlik režiim.
Esiteks tuleb nentida, et mingit Nõukogude Liitu pole kunagi olemas olnud, oli Vene Impeerium, rahvaste vangla, on praegudi, aga veidi väiksem.