Mulle meeldis eelmise foorumi decorum rohkem (nagu ilmsesti kõigile vanadele olijatele) — seal oli võimalik diskreetselt punase joonega märku anda, kui kirjutatu läks paljudega vastuollu. Samas jäi ta ikkagi alles, v.a neile, kes ise soovisid jälgida.
Karlssonile üleskutse: palun ära trolli, osale diskussioonis oma maailmavaate esindajana ning tee seda konstruktiivselt. Niisama foorumimootori surmamine pole konstruktiivne ja kas sa tead kui palju taastumatut loodusvara selleks kulub
Mulle on jäänud mulje, et REd süüdistatakse siin sageli selles, et kunagine parempoolne erakond ei ole seda enam. Ja nüüd kuuleb igalt poolt (mitte ainult siin) hala, et astutavad sammud pole vaeste huvides.
No leiab ikka mõne veel (nt Ligi). Aga eks vahepeal peavad tõenäoliselt võimult taanduma (kuigi RK valimisteni on aega ja koalisatsiooni pääsemine pole välistatud, võib oletada, et Isamaa pole ka KEst ja EKREst eriti vaimustatud, väga palju valikuvõimalusi ei jää). Aga on muidugi variant, et vahepeal populistid laamendavad (nagu siis kui nad headel aegadel reservid laiaks lõid) ja siis on loodetavasti uuenenud REl uus võimalus.
Riigi eelarve tutvustamise järgselt Riigikogus andis terava ülevaate ja ka kriitika herr. Vare, kellele järgnesid Holm ning üldmakroga Vitsur. Vare muidugi oli kõige huvitavam kuulata, pidi siiski korduvalt ette vabandama - kui kriitikat tegi, (ka venestamise suunal muideks.)
Nende ettekannete ajal reffikad saalis ei viibinud ja lisaküsimusi esitasid vaid opositsioon.
Ülikõnekas - nende eesmärk ei ole eestlane, eesti majandus, kvaliteetne ühiskond ega ka Eesti Vabariik.
Ligi kritiseeris tänases AK-s planeeritavat eelarvet. Kui halb ja jätkusuutmatu see ikka on ja kuidas laenu võetakse jooskvate kulude katteks jne.
Ma ei saa aru, kas vana on täitsa seniilseks jäänud või? Sa ei ole opositsioonis, ega isegi mingi RE tavaliige. Sa oled rahandusmnister, kes peab seisma normaalse eelarve eest või lahkuma ametist.
Ligi teeb oma karjääri lõpetuseks Eestile ja meie laste tulevikule suure võlakoorma näol päris “kena” kingituse. Mida varem IMF oravate laristamisse sekkub ja pidurit tõmbab, seda parem oleks. Kreeka saatus on selle valitsusega kahjuks ainult aja küsimus.
No ja mis neil kreeklastel viga on ? Neil on siesta nagu hispaanlastel ehast koiduni. Hispaanlased on tänu siestale pisut üllatavad, neil on FAGOR ja SEAT. Mis sakslastel on ? SIEMENS ? Leidke mulle novaator kes kasutaks nende kivistunud kontrollereid ? BMW mootoritehases majandavad FAGOR multispindlid ja seal töötab 3 inimest, koristaja, valveinsener ja mehatronik (ooh mis moodne epiteet luksepale))) Saksmanidel on vaid ÜKS tõsiseltvõetav bränd kes suudab konkureerida ja see on Dr. Heidenhain
… kas pole veidi silmaklappidega vaade ja valitud hetk mängust vaid ühte väravasse…
kui mulle nähtub, siis on pea iga suurem poliitiline osapool andnud oma ajaloolise panuse, et järgnevad pölved aina suuremas völas supleks…
parandage mind, aga kas ma möistan valesti et…
…üks K täheline seltskond leidis, et koroonakriis on suurepärane aken laia kaarega toetuste jagamiseks et piisavalt palju ikka körvale tilguks ja kredeksi abiga valitud seltskonnas abikäeks oleks…
…üks I täheline seltskond vöitles ja saavutas selle, et miljardites kogutud pensionirahad saaks ostutsekkideks pöörata mis andis keerisjöu hindade löppematuks töusuks…
… üks S täheline seltskond vöitleb kogu hinges selle eest et toetused mitte ühelgi jöul ei kaoks ja et need ikka indekseeritud oleks…
ja kas nad omaenese eksistentsiaalsuse vöitluses mitte eneseteada öiget asja ei aja… sest, no öpi piiritagusest kogemusest… rahvas on alandlik ja töökas, kui tal vöimalikult vähe sukasääres on… vaid sellisel juhul on riigipiruka juurde trüginutel vöimalik oma kohal vöimalikult kaua püsida ja teisi sinna pürgijaid eemale hoida… tsirkust ja leiba… lihtpööbli ei tohi mitte jätta ilma pöhjusest et körgem pööbel neile öige käitumise järele leiba jagaks… ja kes leiba ei vaja, see vajab löbu ja tsirkust, et vähene vöi olematu vill palju kisa all piisavalt vähe tähelepanu omistaks…
… katsu nii enesearengu huvist rohkem suuremat pilti kaugemalt vaadata, kus köik mättad korraga näha on… siis vöib silma jääda, miks köike nii tehakse ja mitte teisiti… sest… kas pole nii, et kes kodumaa mullal löpuks hädasse jääb, leiab ikka rohelisema muru veidi kaugemal E tähelise kogukonna filosoofide seas… vöi, kuidas?!
Ma olen päris kindel, et kui valimisi ei oleks tulekul ja ühe erakonna reiting ei oleks 11% piirimail, siis sellist laenuraha eest, meie laste tuleviku arvelt prassimist ei toimuks.
Siia sobiks hästi täpsustuseks küsimus, kas sinu arvates II samba arvestatavas mahus laiaks löömine oli ka “meie laste tuleviku arvelt prassimine”?
Mõlemal juhul jagati/jagatakse praegu laiali raha, mida tulevased maksumaksjad tagasi maksma hakkavad.
see on küll huvitav, et maksumaksja peab minu enda raha kellegile tagasi maksma?
Suur vahe, kas riik võtab laenu ja kulutab või kui mina võtan oma raha ja kulutan. Mis valemiga keegi suudab neid vördsustada, on müstika.
Sind nagu tõsiselt üllatab see, et kui pensionäridel “oma raha” otsa saab, siis sirutatakse käsi maksumaksja poole, sest “vaesemate ühiskonnaliikmete eest peab ju hoolitsema”?
Kogu senine praktika on näidanud, et “oma raha” saab päris paljudel otsa.
sa räägid siin nüüd sotsiaaltoetustest, enne kirjutasid, et keegi peab minu raha tagasi maksma. KUI pensionäril oli raha, et seda välja võtta sambast, siis ilmselgelt ta hakkab ka pensioni saama ja see tühine summa mis sambas oli, ei muuda seda nii oluliselt. Palju tähtsam on, et tal oleks oma säästlik elamispind.
Ma võin ka pensioni saades selle raha maha juua ja õelda, et ma ei saa hakkama.
PS mul on teine sammas, aga mis sa tahad õelda, et see 1-2 a pensioni summa kuidagi mõjutab mu hakkamasaamist kui see 20a peale laiali jaotada? Et saadav 50 eurot kuus päästab mind vaesusest?
sa ajad nagu 2 asja pidevalt segamini. Perekonna ja pensionäri vajadused on ikka väga erinevad. Ma siin kirjutasin endast, mitte pereemast, kes peab 2 lapsega hakkama saama. Tulumaksuvabastuse mõte oli ju selles, et milleks enne ära korjata ja siis toetusena tagasi maksta.
Veelkord, 2 sammas ei ole kellegi teise või riigi oma. Igaüks ise otsustab millal ja kuidas ta selle kulutab, õnneks on see täna nüüd võimalik. See on minu valik, kas ma tahan 50 eurot rohkem pensioni saada või ei taha, kas saad 50 eurot rohkem palka kätte või ei saa, pole minu teha.