Reformierakond

Ma saan täiesti aru, miks te oma valijaid, viisakalt öeldes, rumalaks peate.
Samas kui te Isamaad ja sotsialiste sõimate, kellega te siis edaspidi koos koalitsiooni loodate teha? See küsimus võib teile juba õige pea, peale E200 lõppemist sügisel, aktuaalseks minna.
Järgmised kaks aastat olete te kahvlis niiehknaa.

Võib-olla saadaks lihtsalt kogu selle tsirkuse laiali ja lõpetaks demokraatia mängimise. Siis saaks lõpuks ometi rahulikult valitseda, ega peaks pabistama, et võim kindlatest kätest kasvõi hetkekski välja libiseb.

1 Like

Poliitikutel pole peale valimisi mitte mingit probleemi teha endise vihavaenlasega uut koalitsiooni. Ma ei imesta kui Michal sööb oma äsja öeldud sõnu ja läheb Tallinnas kesikutega peale valimisi koalitsiooni, nii et silm ka ei pilgu.
Kõik see on ju puhtalt mõeldud hetkel valijale meeldimiseks, mitte aga mingit kaugemat tulevikku või, hoidku jumal küll, Eesti riigi tulevikku silmas pidades.

4 Likes
1 Like

No mis seal keerulist on- retakate erakonna esinumbrid valitsuses ja pealinnas läksid nii õhku täis nagu heeliumiga täidetud õhupallid ja see egotsemine maksis neile lõpuks kätte.
Ja mitte ainult neile. See “lööklaine” ulatub kaugemalegi. Pole välistatud, et ka Tartu ja Pärnu KOV esinumbrite tool kõigub juba. Tartu Klaas (mitte Tarbeklaas) on end linnapeana nii tooli külge liiminud, et tema kangutamiseks läheb korralikku jõudu või mõjutust vaja. Eks näis.

3 Likes

automaks ei ole ega olnud viga! lihtsalt see kuidas seda tehti, selgitatid ning solgutati ja see milline kammaijaa sellest tänaseks saanud on oli täielik käpardlikkus kuubis ja tulenes asjaolust, et tegelikult kas ei saadud aru mida tehakse, milleks tehakse ning kes ja kuipalju peab vassima.
ehk
mulle on jäänud mulje, et tehti ainult riigikassa olukorra parandamiseks, püüdes varjestada seda ‘rohepöörasusega’ ning mudeldades kokku suht suure (k)äparduse st. kommunikatsioon ja eesmärgi lahtiseletatus = täielik miinus ; vormistuse poolelt oli oht veel suuremaks kaoseks, siis juba tundus et ok, vist suudeti ära maandada aga siis tulid kallid poliitikud lapspõhise maksuvabastusega (idiotism kuubis) jne.
kui see automaks oleks tehtud selge sõnumiga a’la maksustades raskust (teemaks) + luksust (solidaarsusmaks) + edevust (õiglustundemaks) + mugavust ning nt. asendades praegust jur.isikute põhist ametiauto erisoodustusmaksustamist, siis oleks see läinud õige(ma) sihitusega (nt. palgalise tööjõuta OÜ-d, millel üks või rohkem sõidukit, ja seda ainult ametisõitudeks ehk suht olulise maksuvõiduefektiga).
aga ei - ma ei tea mis pärast aga kellegi lolli soovituse kohaselt otsustati kõigepealt jahuda maast ja ilmast ning lõpuks saadi mingi käkk, millel pole ei tegu ei nägu … ning kõik on rahulolematud. Kõikse hullem variant ongi see, et tegelikult pole mitte keegi rahul! täielik absurdsus aga nii ta me reformistide eestvedamisel siiski elluviidi … ja see on täiesti arusaamatu! ja sorry - miikael ei ole kaiast mitte grammi võrragi parem, ma pakuks isegi, et kaiast oli lihtsam aru saada. miikael on palju kavalam … ikkagi aastatepikkuse broilerikasvanduse töö vili

2 Likes

Iga uus maks või järjekordne maksutõus võimaldab valitsusel kärpimise, raha kokkuhoiu, mittevajalikust loobumise ja efektiivsemaks muutumise asemel jätkata senise laristamise ja priiskava valitsemisviisiga. Samas kahjustab see riigi konkurentsivõimet ja inimeste soovi rohkem tööd teha ja raha teenida, ehk siis pärsib ettevõtlikust.

Miks arvab reformierakond, et on õige veelkord maksustada meie enda välja teenitud raha eest, mille pealt on niigi juba kõik maksud tasutud, ostetud autot või näiteks ühe võimaliku variandina edaspidi ka kinnisvara?

Me olemegi jõudnud spiraali, kus laristatakse, tõstetakse makse, laristamine saab veelgi suurem hoo, kuna raha tuli juurde, mida saab laiali loopida, jälle on vaja makse tõsta, kuna raha ei jätku kuna laristatakse veel rohkem.

Nagu sõltlane, organism harjub ära ja iga järgmine doos peab eelmisest kangem olema.

Reformierakond on tõstnud käibemaksu 18% pealt 24% peale, tulumaks tõsteti tulevat aastast varasema 20% pealt juba 24% peale, vaatamata sellele, et tarbimine ja palgad on niigi kasvanud, aga ikka on raha puudu.

3 Likes

Automaksu osas oleks tulnud maksutada naelkummid mis põhjustavad tohutu kulu meie teede korrashoiule.

5 Likes

Eesti tõstab maksukoormust, Soome alandab maksukoormust.
Varsti muutub Soomes tööl käimine jälle popiks ja massiliseks ning Eesti majandus hakkab suuresti jälle põhinema rahadel, mida Kalevipojad Soomest siia saadavad.

2 Likes

Värskendame mälu. Miks me peame järjekordselt reformareid usaldama?

Mul on meeles 2021. aastal, siis Isamaa tegi ettepaneku moodustada ühinenud opositsioon, teha katse jätta Keskerakond Tallinnas võimult eemale. Mul on meeles, et nii sotsiaaldemokraadid kui Reformierakond keeldusid sellest. Minu andmetel kohe pärast valimisi, kuigi see matemaatiliselt oleks olnud võimalik.

Mõlemad tegid Keskerakonnale ettepaneku koalitsioon moodustada, mis ka siis sotsiaaldemokraatide osalusel tuli. Michali toonane ettepanek Keskerakonnale Tallinnas koalitsioon moodustada – selle lükkas hoopis Keskerakond oma motiividel tagasi.

https://www.err.ee/1609753761/reinsalu-keskerakonnaga-koalitsiooni-moodustamine-ei-ole-isamaa-eelistus

2 Likes

To: kasutaja314.
Kaval Reinsalu on jätnud ERR-i artiklis targu mainimata, et see 2021a olnud suur vaenlane, keda taheti võimust iga hinna eest ilma jätta, on nüüd samas parteis kus Reinsalu isegi ja on viimatistel europarlamendi valimistel korjanud suurima saagi hääli parteis.
Demagoogia kõrgpilotaaž.

1 Like

Mulle meeldib, et müüt, kuidas reformierakond “varastab” e-hääli saab juba sel sügisel murtud.
E-hääled või mitte, seda erakonda ootab ees väga tõsine kukkumine. Nüüd saab reform EKRET ja Isamaad e-häälte varastamises süüdistama hakata :smiley:

2 Likes

Reform on nagu hepatiit - kui kuskile oma juured sisse ajab, siis lahti enam ei saa. Väntavad jälle videoklipi, kus Kaja käib vanadekodus marbelladele pensilisa lubamas ja hääled tulevad…

3 Likes

Ootaks ikka reffide valimiskaotuse ära , enne kui käsi kokku lööma hakata. Kui pärast saavad ikka 20% häältest, siis seda presenteeritakse kui kaotust aga võimule jäädakse sisuliselt kesikutega edasi. And show must go on…

Ei jää see reform riigipirukast eemale. Mul on mõned sugulased ja tuttavad, kes on ilmselt kogu aeg reformi poolt hääletanud, pärast kirunud ja järgmistel valimistel ikka uuesti valinud. Ilmselt kordub see ka järgmistel valimistel. Siim Kallas on nii ilus ja Ansip on nii tark, kuidas ikka valimata jätad…

Poliitikas üldiselt võtavad tõusud ja langused mitu valimistsüklit aega, kui on tegu vana ja kaua aega tegutsenud parteiga. Igasugused Gruz200 -d võivad tekkida ja kaduda, tõesti, päevapealt.

Aga oled sa mõelnud mis siis saab, kui nad sügisel valimised võidavad? Kas siis on müüt kinnitust leidnud?

2 Likes

nii rumal , et seekord ka võit vormistada , ei ole vist isegi mihhail…

To: toonik.
Kui reform sügisel jälle valimised võidab, siis kogu senimaani käinud lärm, et elektroonilised hääled on võltsitud, käib lihtsalt edasi, nagu poleks midagi juhtunud.

1 Like

Varsti aktiveeruvad prokuratuur ja kapo igasuguste süüdistusega ja merykrossid laimamistega. Kindlasti ei leita ühtegi süüdistust refidele ja parempoolsetele ja rahva riisumine jätkub.

4 Likes