No offence, enesehävituslik käitumine on täitsa ok seni, kuni keegi teine otsi kokku sõlmima ei pea hakkama.
Ikkagi tahaks vastust teada, pole ju nii raske küsimus? Enda arvamuse võiks ju vastuseks esitada?..
Keerukus ei ole kvantitatiivne mõõde. Mõõdikuna ainult subjektiivselt kasutatav.
Jamajutt, keerukus on täiesti objektiivselt mõõdetav.
Aga äkki alustaks siis Probleemi JUURpõhjustest: “Elus püsimiseks peavad mõlemad töötama”. Anname Mehele tagasi Mehe rolli Toitja, Katja ja Kaitsjana ja äkki see “kodutööde võrdse jagamise” pseudoprobleem kaob iseensest?
Muide, rääkides möödikutest. Minu abikaasa, kaunis, õrn, habras ja naiselik naisterahvas tahtis, uudishimust ja siirast teadmishimust ajendatuna, teada, kui palju kaalub kahekümneviiekilone tsemdikott. Ma siis andsin talle testiks ühe katsuda. Proovis tõsta ja nentis, et tema külle ei sooviks selliseid 8h raudteevagunisse (või sealt maha) laadida. Õigupoolest ei sooviks ta seda enam üldse mitte ühtegi korda tõsta üritada.
Seega, äkki paljalt “ajaline mõõde” ikka hästi ei sobi? Ehk peaks natuke “keerukuse” ja “füüsilise raskuse” mõõdet ka vürtsiks juurde lisama?
Täpsuse mõttes - Sinu poolt öeldu kehtib meie ehk nn. euroopalikus demokraatlikus kultuuriruumis (sobivad ka terminid läänemaailm, arenenud maailm), so. on siis maailm, kus woke-, tähestikurahva-, DEI- ja kõikvõimalikud muud aktivistid saavad piiranguteta oma tõekspidamisi praktiseerida.
Ma olen alati mõelnud, et kui nad tunnevad, et neid siin meie kultuuriruumis nii hullumoodi ahistatakse ja nende õigusi piiratakse, miks nad siis ei lähe sinna, kus kõik on palju vabam ja meeldivam. Näiteks araabiamaailm, punahiina, diktatuuririigid jne.
Huvitav, milline protsenti tänapäeva meestest sooviks/suudaks selliseid 8h raudteevagunisse (või sealt maha) laadida.
Samal ajal on keskmise linnakorteri kontekstis tegu täiesti väärtusetu võimega. Sama hästi oleks võinud võrrelda suutmist spagaati teha.
Nii igaksjuhuks võiks-peaks lisaks mainima, et moodsa aja tsemendikott on 25kg peale nuditud selleks, et neid ka naised võiks seaduslikult tööjuures tassida. Määruses on veel lisaklausel, et tööandja peab jälgima, et naiste teisaldatavad raskused ei ületaks nende füüsilisi võimeid.
Meestel on see piir 40kg ilma lisaklauslita.
Ennevanasti oli tsemendikott üleüldse 50kg raske.
Pmst valge inimene (isegi naine) kasutab raskuste teisaldamiseks abivahendeid v delegeerib sujuvalt mõnele steroidile… ega teegi üle füüsilise jõu käivat tööd. Ja normaalne mees ka ei värba naist sarnasele tööle. Mis ei tähenda, et esineb erandeid, mõlemat pidi. Iga mees ei tõsta 10 kilogi vingumata.
Ega ma nii täpselt ei mäletagi, see test oli tükk aega tagasi. Võimalik, et tegemist oli kogunisti 40kg kaaluva “kahekümneviiekilose tsemendikotiga”. No see kõikse tavalisem pruunist jõupaberist nähtus. Kaal kaaluks, igatahes defineeriti “tsemendikottide tõstmine” pikema jututa “meestetööks”, koos “kurgipurkide avamise” jms. taolisega.
Ilmselgelt kirjutas sellise tagurliku asja sinna mõni seksistlik-rassistlik siga. Häbilugu, et meie Eesrindlikus Väikeses Vabariigis, kus Feministeeriumid ja muud Progressivsed Ühendused on ammu tõestanud, et meeste ja naiste vahel ei ole mingeid erinevusi ja naised on füüsiliselt sama võimekad kui mehed, selline naisi alavääristav paragraaf veel püsima on jäänud. Küllab tiritakse see vaenlasest ametnikunäru, kes sellised rahvavaenulikke jutte kirjutab, varsti päevavalgele ja saab teenitud karistuse. Igatahes!
Pole põhjust ülearu ironiseerida. Ma tean isiklikult selleks liiga palju nisanäppudest meesinimesi.
Ma leian tõesti, et see on meeste suhtes seksistlik sigadus, kui nemad peavad teisaldama raskusi, mis nende füüsilisi võimeid ületavad.
Ühtegi töötajat ei tohiks sundida end füüsiliselt pooleks katkestama, sugupoolest olenemata. Riigile pole vaja sante juurde.
Miski ei räägi meessoo allakäigust selgemat keelt kui ahastav karjatus FB-s. Vajan abi IKEA mööbli kokku panemisel. Kas keegi tuleks appi.