Vaatasin ära ETV Rahamaratoni teise saate. Esimest olen ka näinud. https://etv.err.ee/1608319427/rahamaraton
Arvamusi võib olla erinevaid, kuid minu arvates kehvalt tehtud. Lõputiitrites pole ühtegi autoriteeti. Ei saagi õieti aru, kes selle kokku on pannud. Käib mingi pinnapealne välgutamine. Usun, et saan sõnumitest aru, aga algajale investorile väga pinnapealne. Vahepeal ajab keegi mõistlikku juttu, siis täielik segadus terminites - nt kas investeerid kinnisvarasse või uude käekotti.
Milleks need saated on tehtud (õnneks on neid ainul viis vist) ei saa aru. Sellele nagu ka viidet poler, et olid mingid EL rahad käepärast, mida sai sirgeks lüüa.
..just vaatasin selle II osa
sobib loosung "Investeerimine massidesse"
ega see nüüd vale ei ole ju,
selline teema peaks olema gümnaasiumi õppeprogrammis
sobib loosung "Investeerimine massidesse"
ega see nüüd vale ei ole ju,
selline teema peaks olema gümnaasiumi õppeprogrammis
täiesti mõistlik jutt. algaja võiks ja peaks ennast muidugi investeerimise koha pealt harima ka muid kanaleid kasutades - kirjandus, internet, blogid, ka tuttavad. need kõik käepärast ja väga selgelt kirjutatud ka väga algaja jaoks. Samas pankade kaudu mõnda indeksfondi või eesti aktsiasse raha panna, pole keeruline vaid on väga lihtsaks tehtud igaühele. e-poest muud kaupa osta on märksa keerulisem tihtipeale :)
kristi saaret ei tohiks telekas näidata.
saade on selline pigem lasteaialapsele suunatud.
Mongol, ma kardan, et sina oled selle saate sihtgrupis.
Ära karda,kulla mees,ära karda.
Quote blondilt saate alguses:
“Aga kuna mu poisssõber on sellega tegelenud ja ta ütles et see on väga lihtne ja väga hõlbus nagu võimalus raha kogumiseks, nüüd ma olen sellega rohkem kursis ja ma kindlasti hakkan, hakkan aktsiaid ka koguma”
‘nuff said
“Aga kuna mu poisssõber on sellega tegelenud ja ta ütles et see on väga lihtne ja väga hõlbus nagu võimalus raha kogumiseks, nüüd ma olen sellega rohkem kursis ja ma kindlasti hakkan, hakkan aktsiaid ka koguma”
‘nuff said
Tegelt ongi jummala lihtne. Osta odavalt, müü kallilt. Tee seda palju kordi ja sõidad varsti Ferrariga. Parem on muidugi ikkagi bussiga edasi sõita ja kiirmakarone süüa. Siis saad ka finantsvabadust nautida.
Mina ei näe suureks kriitikaks põhjust. Saate sihtgrupp ei ole ju inimesed kes juba investeerivad vaid need kes alles alustavad.
Seega virin, et asi on igav või algeline ei ole õigustatud. Inimeste jaoks kes nii tunnevad on teised saated/podcastid. Igale tasemele oma.
Seega virin, et asi on igav või algeline ei ole õigustatud. Inimeste jaoks kes nii tunnevad on teised saated/podcastid. Igale tasemele oma.
Minu kõrva kraapis ka täpselt see WN poolt välja toodud tsitaat. Alustajatele jah, aga saate autoritel vist liiga tihedat sõela materjali jaoks ei ole. Läheb purki kõik, mis kinni püütakse - peaasi, et saaks eetriaja täis.
Selle telesaate sihtgrupp on juba "investeerimisega" alustanud -- Coopi aktsia paneb nagu pingpongipall üles-alla-üles-alla.
"CharlieF"
Tegelt ongi jummala lihtne. Osta odavalt, müü kallilt. Tee seda palju kordi ja sõidad varsti Ferrariga. Parem on muidugi ikkagi bussiga edasi sõita ja kiirmakarone süüa. Siis saad ka finantsvabadust nautida.
Sedan´d küll - nii finantsvaba ma ei ole kui nt. see 23-aastane profijalgpallur, kes juba 7 aastat investeerimisega tegeleb. Kogu aeg aiva mõtlen ja muretsen, kust saaks ometi raha koletise sisse bensu ostmiseks :(
Saade on tehtud seepärast, et investeerimine pidi popp olema. Samuti et "staarinvestorid" saaksid oma koolitusi ja raamatuid müüa. Saadet kuulasin teisest toast poole kõrvaga, aga oli niiviisigi üsna valus ja pidin kanalit vahetama :D
loodan, et 'see' hetk ei hakka veel lähenema, kuid kogu praegusel ajal igapäevaselt kõikjalt vastukajav finantsvabaduse saavutamise, investeerimisega alustamise ja sellega seotud edulugude temaatika meenutab mulle üha enam aastaid 2007-2008, kui kõik olid investorid, jalgpallurid-näitlejad andsid äripäevas investeerimisnõu, kaotada tundus võimatu ja igavese rikkuse shangri-la'sse jõudmiseni paistis eesti rahval olevat vaid üks lühike samm.
Kas Kristi Saare on ikka paari aastaga finantsvabaduse saavutanud, kui ta tegeleb korterite väljaüürimisega? Ta peab ju kogu aeg valmis olema üüriliste järelt koristamisega või on tal siis pikaajalised üürnikud.
"MSM"
Kas Kristi Saare on ikka paari aastaga finantsvabaduse saavutanud, kui ta tegeleb korterite väljaüürimisega? Ta peab ju kogu aeg valmis olema üüriliste järelt koristamisega või on tal siis pikaajalised üürnikud.
Tõsi ta on, varem või hiljem jõuavad kõik meie finantsvabaduse apologeedid kinnisvara väljaüürimise või arendamiseni, aga see ei ole muud kui tavaline ettevõtlus ning ise tehtud töökoht, aga mitte see kuhu muidu lubati välja jõuda (ehk et oled oma aja peremees ja elad nagu rantjee).
"MSM"
Selle loogika järgi ei ole ka Buffet, Druckenmiller ja Ray Dalio finantsvabad. Sest tegelevad suurema osa päevast turgude analüüsiga.
Kõik kes on finantsturgudel väga-väga edukad ei saa seda olla tehes paar tundi päevas/nädalas tööd.
Finantsvabadus tähendab seda, et sa teed seda mis sulle meeldib. Kristi Saarele ilmselgelt meeldib kinnisvaraga tegeleda ja oma rikkust sel viisil suurendada.
Finantsvabadus pole muidugi mingi sõnastikutermin, aga see mõiste mis mulle on silma jäänud ütleb, et passiivsed tulud peavad olema suuremad kui püsikulud. Buffeti puhul ilmselt pole kahtlust, et see nõue kehtib, ta võib töölt ära minna ja tema sissetulekutes ei muutu mitte midagi. Kui aga suur osa sissetulekuid tuleb korterite väljaüürimisest, siis see on väga kaugel passiivsest tulust. See võib olla tulus, see tegevus võib meeldida, aga see pole kindlasti passiivne, eriti kui väljaüüritavaid kortereid on palju. (ei pea üldse silmas konkreetset isikut, ei tea ega tunne huvi teiste inimeste tulude ja kulude vastu, aga korterite üürimist finantsvabadusena esitlemine tekitab kahtlusi)
Einoh, Berkshire dividendi ei maksa, nii et pole vist ka Buffet ikkagi finantsvaba. Peab veel vaeva nägema.