Rahamaraton - investeerimispropaganda

"martk"
"MSM"
Kas Kristi Saare on ikka paari aastaga finantsvabaduse saavutanud, kui ta tegeleb korterite väljaüürimisega? Ta peab ju kogu aeg valmis olema üüriliste järelt koristamisega või on tal siis pikaajalised üürnikud.

Selle loogika järgi ei ole ka Buffet, Druckenmiller ja Ray Dalio finantsvabad. Sest tegelevad suurema osa päevast turgude analüüsiga.
Kõik kes on finantsturgudel väga-väga edukad ei saa seda olla tehes paar tundi päevas/nädalas tööd.

Finantsvabadus tähendab seda, et sa teed seda mis sulle meeldib. Kristi Saarele ilmselgelt meeldib kinnisvaraga tegeleda ja oma rikkust sel viisil suurendada.

Selle kriteeriumi järgi on ka poe taga Sarvikut libistav parm finantsvaba. Ta nimelt teeb just seda, mis talle meeldib ja tööl ta käima ei pea.
See "Finantsvabadus tähendab seda, et sa teed seda mis sulle meeldib." tuletab meelde igivana mõistulugu, milles osalesid afroaafriklane, banaanid ja ettevõtluskonsultant :-P
"andris9"
Kui aga suur osa sissetulekuid tuleb korterite väljaüürimisest, siis see on väga kaugel passiivsest tulust. See võib olla tulus, see tegevus võib meeldida, aga see pole kindlasti passiivne, eriti kui väljaüüritavaid kortereid on palju.

Korterite pikaajalisele üürile andmine on ikka vägagi passiivne sissetulek võrreldes tavalise üheksast viieni palgatööga.
Kui kortereid paljuks saab, siis küll nad võtavad kedagi palgale.
Kristi Saare on üks parimaid inimesi Eestis investeerimisnõu andma - 10 aastat tagasi oli 600-eurise palgaga õpetaja, nüüd palgatööst välja rabelenud edukas ärinaine. Pole paha! Nii palju kui näinud olen, siis räägib ta väga selget ja loogilist juttu, arusaadav just tavalisele inimesele tänavalt.

Mul kass otsustas ükspäev, et näe hakkan passiivset vabadust elama. Seadis siis ennast krõbinakausi kõrvale käpad lae poole ja ohh seda pettumust, kui ta avastas, et sõnastik ei näinud ette krõbina söömist passiivseks tegevuseks ja kui neid on veel palju.
Investor siin ja ülejäänud, kes selle vabaduse maaletoojad on teavad väga hästi, et igav hakkab, eriti igav kui oled omale passiivseks määranud 1k kuus. Ja selge on ka see, et kel ikka pealehakkamist pole need ei jõua sotini ka mitte.

Kui need saated ja muu kaja aitavad kaasa noortel aru saada, et ehk on mõistlik osa rahast mitte poodi viia vaid osta poe osakuid siis pole ju vahet, kui kass krõbina söömist passiivseks nimetab :)
Olen kuulnud selle inimese suust seda "vaesest õpetajast finantavabaks" saamise juttu kümneid kordi.Alustas 10 euroga ja nüüd on finantsvaba.Kordagi pole kuulnud,mis sinna vahele jäi.
"mongol9"
Olen kuulnud selle inimese suust seda "vaesest õpetajast finantavabaks" saamise juttu kümneid kordi.Alustas 10 euroga ja nüüd on finantsvaba.Kordagi pole kuulnud,mis sinna vahele jäi.

Ega kui ei kuula siis ei kuule ka.
Sellise lahmimise peale midagi targemat öelda pole mõtetki vist.

Kui oleks huvi olnud kuulda/lugeda, siis on käinud andnud hunnikus intervjuusid, kirjutanud raamatuid ja blogi, teeb investeerimispodcaste jne.
Olen kuulanud küll ja veel,aga ei ole kuulnud.Ehkvalgustad siis mind tobukest,kuidas tal see teekond kulges?
mongol9, siis sai äkitselt surnud tädi päranduse.
No vot.See kõlab antud tegelase puhul täiesti usutav.Tänan valgustamast.
Loomulikult tuleb tunnustada inimese ettevõtlikkust, et selle asemel, et teha pikki päevi väikse palga eest õpetajatööd, on inimene ennast kujundanud "ärinaiseks" ja "investeerimisasjatundjaks". Aga mille krdi pärast on inimesed valmis ostma raamatuid ja kuulama raha eest juttu inimeselt, kes esitab lihtsalt loetud-kuuldud aabitsatõdesid läbisegi investeerimisvõimaluste pakkujate müügijutuga? Jah, alustavale põmmpeale on see kindlasti ohutum viis alustamiseks kui FX või krüptoplatvormidel peale esimese demo vaatamist võimendusega paugutamine pärisrahaga. Preili talendiaustajad võiks siis teada anda ka, kui palju sellest 10 aasta jooksul teenitust on tulnud oma tarkuse jagamisest ja kui palju investeerimisest. Loomulikult ei ole võimalikul positiivsel investeerimistulemusel midagi pistmist sellega, et pärast Lehmanit pole pauku olnud ja turgude suht katkematul tõusul.
Ma ei saa aru, miks siin paljude jaoks on laiemate masside harimine nii kohutav ja halb, et harija tuleb risti lüüa. Samal ajal jääb ette, kui need laiemad massid räägivad aktsiate kogumisest. Otsustage siis ära, kas probleem on hariduses või selle puudumises. Mina näen, et investorkonnas on esile kerkinud mõned juhtfiguurid, kes päriselt ka panustavad inimeste arengusse. Jah, müüvad ka koolitusi aga so what. See reaalne ajakulu, mis kogu selle pahna ja finantsvabaduse grupi administreerimise, igasuguste intervjuude jmt peale läheb on selline, et vaevalt see tunnitasu kokku miskit kadestamisväärset on.
Miks kena naisterahavas peab üldse investeerima, kui mees kõrval-saab ju niisama küsida...kes viitsib tegeleda makaroni söömisega ja exceli pidmaisega.või muude totrustega tegelemine...väike iroonia ka sekka
"privador"
Miks kena naisterahavas peab üldse investeerima, kui mees kõrval-saab ju niisama küsida...kes viitsib tegeleda makaroni söömisega ja exceli pidmaisega.või muude totrustega tegelemine...väike iroonia ka sekka

Kusjuures...

Tema abikaasa on tõesti kohe ikka väga-väga varjus. Mõnel privaatsemal vestlusel olen kuulnud, et ta meest üldse see raha ja investeerimine ei tõmba. Aga mida ta mees teeb ja kas ja kuidas see on seotud Kristi igapäeva eluga, on müsteerium.

Võib-olla elavad siiani "rahakotid lahus"? A võib-olla on ta mees (kes vist tarkvara arendaja) tema reaalne sponsor edukusel?

Ausalt - ei tea...
Ükskõik, kas tema tegevus on tänuväärt või tobe, on ta igal juhul tegija. Ja natuke nõme on "tema meest" antud kaasusesse sisse tuua. Suht selge, et ükskõik kas tubli inimene investeerib ja harib rahvast lihtsas ja arusaadavas keeles või on küüniline maavillane Kyiosaki ära tabanud täitmata turunishi ja ekspluateerib võimalust täiel rinnal, mõlemal juhul on tegu hakkaja inimesega, kes juhtumisi on naine ja tema mees ei puutu asjasse. That is all!
"Heki Fond"
Ükskõik, kas tema tegevus on tänuväärt või tobe, on ta igal juhul tegija. Ja natuke tobe on "tema meest" antud kaasusesse sisse tuua. Suht selge, et ükskõik kas tubli inimene investeerib ja harib rahvast lihtsas ja arusaadavas keeles või on küüniline maavillane Kyiosaki ära tabanud täitmata turunishi ja ekspluateerib võimalust täiel rinnal, mõlemal juhul on tegu hakkaja inimesega, kes juhtumisi on naine ja tema mees ei puutu asjasse. That is all!

Ära võta minu kommentaari kuidagi valesti.
Kristi on väga tubli.

Aga kuna ta on abielus ja tavaliselt on rahakotid ka koos, siis näiteks "finantsvabadus" mõiste alusnumbrid saavad ka selles väikesest nüansist puudutatud. Samamoodi näiteks ka kodulaenude välja küsimise võimekus jmt.

Nagu öeldud, mina ei tea. Võib-olla nad magavad ka eraldi voodites. Ega ei huvita ka tegelt.
Ok, ma siis ei võta valesti. Kõik mis ma tahtsin öelda - women can be evil geniuses too!
2010 olime me kuskil 1000 punkti juures
see finantsvabadus on ikka imelihtne
2008 alguses alustades, oleks ilmselt eluks ajaks investeerimissoov ära kadunud

paremklõps teeb pildi suuremaks

Jätame palun eraeluliste detailide lahkamise mujale ja oleme viisakad.
See vast ajastu märk, et kõikvõimalikud finantsharijad ülepäeviti ajalehte trükitakse. Tulevad uued ajad, pääsevad igavad vehmid leheveergudele rääkima, kuidas see kõik sai nii kiiresti vastu taevast lennata. Seniks jätkakem muusikaga.
Olgem ausad, meedia ju kajastab seda, mida kuulda tahetakse. Kui keegi neid finantsvabaduse ja investeerimise lugusid ei loeks, siis neid ka ei avaldataks. Võibolla on pendel mõistliku majandamise pealt liigselt investeerimise poole kaldu läinud, aga see ei kõla ehk piisavalt seksikalt, et katsuge enda vahenditega toime tulla, ärge raha maha jooge ja kasiinosse tassige jmt. Pikk pensionisammaste ümber jauramine on teema hästi pildil hoidnud.