Rahakompass toimub 4. - 5. okt. Olen varem sellest üritusest osa võtnud. Seekord ei saa minna, sest on tihe tööpäev. Keegi võiks lühikokkuvõtte siia edastada, mis toimus ja mis teoksil.
kui äripäevast lugesin et rahakompass halvab eeldatavasti tänase talse töö, siis vaadates tänaseid tehinguid lhv-s, avastasin et lhv pole viitsinud veel eilseid tehinguid kustutadagi.
Tallinna Börs - 34 min lahti ja ei ühtki tehingut!
kontora zakrõta, vse ushli na front!
a dolku budet?
No siis on kogu kaader kompassil suunda otsimas. Krt, oleks endalgi vajadus, mitte päev otsa siin netitööd rügada ja aegajalt töhja börsi vahtida.
Hõmm - aga äkki saaks hindadega väikeste ressurssidega täna seetõttu SUURI trikke teha?
Jah, oleks vaid optsioonireede. Siis otsiks mõne cash setlementiga instrumendi ja lükkaks alusvara tühiste käivetega paigast ära:-)
Rahalisest võidust oleks vast olulisem eneseteostus :-D
kuulge,
aga teeks selle triki ära et paneks ymberkandide talu p6lema?
aga teeks selle triki ära et paneks ymberkandide talu p6lema?
näe,
Jüri Öö..
Jüri Öö..
Kas keegi juhtus kuulma laupäevast arutelu kinnisvara vs väärtpaberiturg? Ise ei osalenud, aga huvitaks, mis pointideni välja jõuti?
Peamine point milleni välja jõuti oli see et kinnisvara on küll hea investeering aga mitte nii hea kui seda on väärtpaberid.
ning ,et edukal inimesel võiks positsioon olla mõlemas valdkonnas.
Huvitav on see, et investeeringu all väärtpaberitesse mõeldakse tavaliselt mingeid noteeritud väärtpaberid. Mitte aga kunagi aktsiaid ettevõttes, millest sulle kuulub näiteks 50% ja mis ei ole noteeritud.
Investeeringu all kinnisvarasse mõeldakse tavaliselt mingi maja või korteri soetamist, mida sa välja rendid. Ki sa aga juhtud soetama mingi krundi heas kohas, siis liigitatakse tavaliselt see spekulatsiooni alla. Muideks pankades on see tavaline suhtumine. Kui soovid ehitada mingi maja või nii, siis on see kinnisvaraarendus. Kui lähed aga ilma detailita krunti või maad ostama siis on see automaatselt spekulatsioon. Olenemata raamatupidamislikust aspektist, et maad soendad sa enda käes 3-4 aastat, arenduse aga müüd turgu alla aastase perioodi jooksul.
Jne, jne...
Tegelikult teenid sa ostes aktsiaid turul tavaliselt heal aastal 20% ringis, ostes aga noteerimata aktsiaid aastas tavaliselt 1000 % ringis.
Sürr või mis?????
Investeeringu all kinnisvarasse mõeldakse tavaliselt mingi maja või korteri soetamist, mida sa välja rendid. Ki sa aga juhtud soetama mingi krundi heas kohas, siis liigitatakse tavaliselt see spekulatsiooni alla. Muideks pankades on see tavaline suhtumine. Kui soovid ehitada mingi maja või nii, siis on see kinnisvaraarendus. Kui lähed aga ilma detailita krunti või maad ostama siis on see automaatselt spekulatsioon. Olenemata raamatupidamislikust aspektist, et maad soendad sa enda käes 3-4 aastat, arenduse aga müüd turgu alla aastase perioodi jooksul.
Jne, jne...
Tegelikult teenid sa ostes aktsiaid turul tavaliselt heal aastal 20% ringis, ostes aga noteerimata aktsiaid aastas tavaliselt 1000 % ringis.
Sürr või mis?????
Kust neid noteerimata nii hea firma aktsiaid osta saaks? Kes müüks nii suure osaluse oma nii heast firmast?
Mina sel aastal esimest korda ei käinud messil. Äkki keegi kirjeldaks, mida huvitavat oli, kui oli?
Mina sel aastal esimest korda ei käinud messil. Äkki keegi kirjeldaks, mida huvitavat oli, kui oli?
noteerimata nii hea firma aktsiad makstakse sisse nominaalis (asutamisel) ja müüakse osalus, kui piisav tootlus on käes. ehk siis, oma tööga küünivad tootlused mitmesadadesse protsentidesse või rohkemgi. tüüpiline näide eesti firmadest. probleem on selles, et sellise lükke tegemiseks on vaja olla asutajaliige, investor, ettevõtja ja kaval korraga. niisama sind keegi aktsionäride ringi ei võta. ja tasub hoida oma rahal silma peal, ehk tegutseda ettevõtte tegevjuhtkonnas.
mis puudutab rahakompassi, siis oleks sellel aastal nagu pomm lõhkenud. tekib küsimus, kas järgmisel aastal üldse korraldatakse... sellel aastal oli rõhk nagu pensionifondidel, aga mis järgmisel aastal?
TNT: olen 100% nõus ja ma olen üha rohkem jõudmas veendumusele, et kinnisvara on vägagi rewarding asset ja hea rendiskeem outperformib mistahes aktsiaindeksit. vähemalt eestis. küsimus on aga ka algkapitali suuruses ja likviidsuses. kinnisvaraturg on ikka loomult midagi hoopis erisugust.
mis puudutab rahakompassi, siis oleks sellel aastal nagu pomm lõhkenud. tekib küsimus, kas järgmisel aastal üldse korraldatakse... sellel aastal oli rõhk nagu pensionifondidel, aga mis järgmisel aastal?
TNT: olen 100% nõus ja ma olen üha rohkem jõudmas veendumusele, et kinnisvara on vägagi rewarding asset ja hea rendiskeem outperformib mistahes aktsiaindeksit. vähemalt eestis. küsimus on aga ka algkapitali suuruses ja likviidsuses. kinnisvaraturg on ikka loomult midagi hoopis erisugust.
Õige, soren, õige.
Ühe asja sa unustasid ära. Ehk niinimetatud p.... läinud või minemas ettevõtted, millistel on olemas
mingi reaalne (hooned, seadmed, maa) vara. Sital ajal müüakse neid mitte millegi eest,
või siis mingi väikse rahaga. Paar-kolm-neli aastat pusimist ja näe ongi uuesti midagi firmalaadset valmis. Muidugi on see piisavalt pappi, närve ja sebimist(IQd)
nõudev protsess. Miskit ei juhtu kohe, asi sarnaneb rohkem maratonijooksuga, ikka stoiline rahu ja pohuism on peamine.
Sest sisse üritavad sõita sulle kõik : alates maksuametist ja lõpetades pättidega. Aga muidugi selles protsessis sõltub enamus sinust,
mitte mingitest arusaamatutest asjaoludest.
Ühe asja sa unustasid ära. Ehk niinimetatud p.... läinud või minemas ettevõtted, millistel on olemas
mingi reaalne (hooned, seadmed, maa) vara. Sital ajal müüakse neid mitte millegi eest,
või siis mingi väikse rahaga. Paar-kolm-neli aastat pusimist ja näe ongi uuesti midagi firmalaadset valmis. Muidugi on see piisavalt pappi, närve ja sebimist(IQd)
nõudev protsess. Miskit ei juhtu kohe, asi sarnaneb rohkem maratonijooksuga, ikka stoiline rahu ja pohuism on peamine.
Sest sisse üritavad sõita sulle kõik : alates maksuametist ja lõpetades pättidega. Aga muidugi selles protsessis sõltub enamus sinust,
mitte mingitest arusaamatutest asjaoludest.
TNT: "alates maksuametist ja lõpetades pättidega" - mis neil vahet on?!
Tegelikult teenitakse suurt ja suht kerget raha siis kas ettevõtete saneerimse või siis likvideerimisega.
Uute ettevõtete loomine on selline väga karm ja raske protsess ja sa joppad vaid siis, kui sul on eriti hea idee, või on turg tõusev.
10 nest uuest 8-9 panevad oma uksed kinni või veeretavad senti.
Uute ettevõtete loomine on selline väga karm ja raske protsess ja sa joppad vaid siis, kui sul on eriti hea idee, või on turg tõusev.
10 nest uuest 8-9 panevad oma uksed kinni või veeretavad senti.