Raffas tahab Eesti aktsiaid ja lühikeseksmüümist

Meil on avalehel pisike küsitlus üleval: millist teenust ootavad LHV Directi sõbrad kõige enam?

Ja vahekokkuvõtte näitab, et enam huvi on Eesti aktsiate ning shortimise vastu

Kauplemine telefoni teel 8.49% 9
Kauplemine Eesti aktsiatega 33.02% 35
Aktsiate lühikeseksmüümine 32.08% 34
Marginaaltehingud 2.83% 3
Tehingud optsioonidega 23.58% 25
Kokku 106

Meile üllatusena ei vajata telefoni teel kauplemise võimalust.

Marginaaltehingute mõiste tundub jäävat aga arusaamatuks, sisuliselt tähendab see võimenduse võtmist ehk aktsiate tagatisel lisakapitali hankimist (suhteliselt sarnane repo-tehingutele)

Seda kummalisem on lugeda Äp-st, et seoses langevate turgudega peaksid kõik aktsiatest võimalikult kaugele hoidma. Kui turu suunda (täpsemalt iseloomu) on võimalik defineerida, siis leidub alati ka mingi toode, mis sellises olukorras peaks teenida võimaldama. Antud juhul siis lühikeseks müük näiteks. Aga eks ole see mees ja defineeri see olukord alati õieti :)
Ai-ai Graafik! Nüüd sa küll eksid!

Rahvas vajab telefoni teel kauplemise võimalust! Aga ju nad siis teevad oma tehingud teiste maaklerite kaudu!
Tegelikult on kogu see küsitlus jama!

Ma panen su pimedasse külma ruumi kuuks ajaks kinni ja küsin, mida sa kõige enam vajad, sooja, õhku, valgust või vett.
Aga see vastus mind seejärel enam ei huvita, niikuinii oled kuu aja pärast surnud! Seejärel teen kokkuvõtte, et üllataval kombel inimene oma elutegevuseks sööki ei vaja, vähemasti ei küsi ta seda.
Velikij,
Kurb on teada saada, et viibid sellistes rasketes tingimustes:(
Veikij, sa oled üks tulisemaid telefonitsi kauplemise pooldajaid olnud juba ammu. Kuid minu arvates on antud küsitlus vägagi inimlikes tingimustes läbiviidud ja näitab, et enamus soovib midagi muud.

See muidugi ei välista seda, et LHV Direct telefonitsi kauplemist pakkuma hakkab.
Südamlikud tänud kaastundeavalduste eest!

Mul endal on ka õudselt kurb! Kohe kole hakkab! Aga mul on nagu üks helge päikesekiir, et nüüd vähemalt keegi teab, kui jube mul just olla on ja võib-olla aitab mu sealt hädaorust kunagi välja! .-)

P.S. Palun eelpooltoodut mitte eriti tõsiselt võtta, vähemalt mitte tõsisemalt kui juhtivate analüütikute investeerimissoovitusi. IRW!
Mis see lühikeseks müümine teiste sõnadega tähendab?
Kristjan,

Inimene on harjumuste ori, ei muud! .-)
Yanek, lühikeseks müümine on mängimine aktsiate langusele.

Näiteks kui Microsoft maksab 60 USD, siis lühikeseks müües mängib investor aktsia langusele. Kui aktsia langeb 50 USD peale, võidab investor 10 USD aktsia kohta.
Mind ülatab, et optsioonide populaarsus meil jätkuvalt nii suur. Kas see huvi on rohkem teoreetiline, või teeb ka tegelikult 20 % LHV Direct klientidest optsioonitehinguid?
Yanek - lühikeseks müümine on laenatud aktsiate kohene realiseerimine, et neid hiljem odavamalt osta ja tagastada. Kristjanil on hea numbriline näide.
Kuna ise LHV s ei kauple tahaks teada, kas see, et 30 % tahab kaubelda kohalike paberitega tähendab, et hetkel nad seda LHv- teha ei saa. Hinnakirjast vähemalt vastavat punkti ei leidnud. Kui mu aruasam õige, siis kas ja milliste meetoditega on plaanis asi käima lükata. (meetodi all pean silmas tehingute töötlemise ja edastamisega seonduvat)
Velikij, kas sa siia foorumisse ei tahaks telefoni teel sõnumeid saata:-D
Teen ettepaneku, et LHV võtaks kasutusele kõik need kauplemist laiendavad meetodid. Usun, et ykski pakutav teenus ei jääks ilma kliendita...või mis?
Rahvas tahab madalamat teenustasu (no vähemalt mina tahan), aga sellist valikut ei olnud.

Teen ettepaneku alandada teenustasu ajani, mis Nasdaq on alla 3000:)
Amadablam, asjad võivad muutuda kiiremini kui Sa arvata oskad,
pisut kannatust.
Arvan, et kui oleks lühikeseks müümise võimalus, siis oleks LHVD-l palju rohkem aktiivseid kauplejaid. :-( Langeval turul tõusva aktsia leidmine tundub vastu tuult sülitamisena.
to: heisenberg

pagan võtku, seda ideed ju polnudki veel välja käidud! Graafik, järgmisse küsitlussse palun lahkesti lisda kauplemine SMS-i teel .-)
Huvitav on see,et aktsiate lühikeseksmüümist soovib 32.08% 34,
marginaaltehingud aga kõigest 2.83% 3...?

kui keegi teab mõnda brokerit,kes võimaldab aktsiaid lühikeseks müüa ilma marginita,andke teada...
:-D

Soovin ka tasuta lõunaid!!!