jim: Eelis teiste eest tuleb nende turuosa suurusest, mis tihti peale on tervest turust lausa üle poole. Ning teine väiksem pool on siis järelikult konkurentide peale kokku. See turuosa suurus peaks tagama kindlustunde, et ettevõte päevapealt ära ei kao ning aktsiad täiesti ära ei ikaldu. Ära kõvasti löö nüüd jim, selle tarkuse lugesin raamatutest :)
PeaLiK: Jah, tulevikus kord kvartalis täiesti sobib tehinguit teha - siis ei lähe ka teenustasid liialt suureks.
Tin: Koka või Pepsi - hea mõte, vaatan kohe, kas jagavad dividende ka :) Applet ei ole mõelnud ka, kuna ta ei kipu dividende maksma..
Paar lehte ülevalpool kirjutasin kummalistest dividendiaktsiatest ka, et mis te nendest arvaksite? Kas keegi siit on midagi nii julgelt-nigeerialikku proovinud kunagi ?:)
Tsiteerin ennast:
Pean silmas neid ettevõtteid:
39,20% dividende - Alon Holdings Blue Square - Israel Ltd (BSI) : http://finance.yahoo.com/q?s=bsi
19,10% dividende - American Capital Agency Corp. (AGNC) : http://finance.yahoo.com/q?s=AGNC
Igatahes tundub liiga ilus, et olla tõsi. Kas nad on tõesti reaalselt olemas olevad ja need numbrid peavadki paika?:)
Või on nendega mõni tõsine kiiks või oht küljes siiski.
Segaduses,
Yerba
jim, hmm, a kui panustada dividendide peale, siis ei pea ju olema eelist teiste ees, lihtsalt istud ja ootad mida ringisebivad pintsaklipslastest yuppied (peale boonuseid) koju tassivad ?
Aga eks divikatega ole see küsimus, kuio tihti nad divikaid maksavad, võibolla see 40 % maksti ca 5 aastase pingutamise tulemusena, enne kui ettevõte pillid kokku pakib, eks seda peab jah vaatama ja tausta uurima.
Aga eks divikatega ole see küsimus, kuio tihti nad divikaid maksavad, võibolla see 40 % maksti ca 5 aastase pingutamise tulemusena, enne kui ettevõte pillid kokku pakib, eks seda peab jah vaatama ja tausta uurima.
Yerba, pidasin silmas sinu eelist teiste investorite ees, kellele on sama informatsioon sama hästi teada. Kui kõik teavad sama asja, siis kuskohast tuleb ühe investori eelis teise ees?
Tin, dividendide puhul ka ju samasugused küsimused, et kui püsiv on dividend, kuidas muutub edaspidi jne, mis mõjutab nii dividend yieldi kui aktsiahinda.
Ühesõnaga, minu meelest on ainult varasemate numbrite vaatamine üsna kasutu, kui ei osata ette näha, mis tulevikus toimuma võiks hakata.
Tin, dividendide puhul ka ju samasugused küsimused, et kui püsiv on dividend, kuidas muutub edaspidi jne, mis mõjutab nii dividend yieldi kui aktsiahinda.
Ühesõnaga, minu meelest on ainult varasemate numbrite vaatamine üsna kasutu, kui ei osata ette näha, mis tulevikus toimuma võiks hakata.
Minu eelis teiste ees? Sellele ma pole mõelnud küll. Ehk see, et kõik ei ole minusugused, vaid proovivad raha teenida odavalt ostes ja kallilt müües. Pika aja peale see ei ole enam nii määrav ju. Ma proovin aegapidi dividende tiksutada. Aeg - jah, see peaks olema minu eelis osa investorite ees?
jim, seda küll, eks jah enamus playereid üritavad opereerida minevikuga ning ka pisut olevikuga, selleks, et ette ennustada tulwevikku, aga see on juba inimloomuses. A eks mõned asjad toimuvad innertsist ka, üks huvitavaid asju mida ma olen täheldanud ongi just innerts, ehk siis kui suurettevõte vajub siis vajub aeglaselt (välja arvatud enron jne, aga ka neil oli oma aeg vajumiseks) samas ka kui tõuseb siis tõuseb aeglaselt, aga huvitav kas keegi on seda inertsi kuidagi ka valemitesse paigutada üritanud, ma mõtlen just rohkem fundamentaali kui tehnilist osa. Näiteks seda, et kui ettevõtte juhtkond on nõrk, ning laenud on suured siis staistiliselt kui kiirelt üldse on võimalik ettevõte sellest august välja tuua või siis kui kiirelt ta põhja mina võiks.
Yerba, see ei ole eelis, kui sa sõidad mootorpaadiga siis see ei ole eeliseks ratsavõistlusel, ehk siis võta ja vaata ikka sama klassi tegelasi, ehk siis turul on Treiderid/Investorid/Pensionifondid neil kõigil on erinev strateegia, sinu strateegia on siiski kõige läghedasem pensionifondiga, enamus pensionifonde performib väga nõrgalt, ma arvan, et võta vaata mõne pensionifondi strateegia näiteks LHV oma ja siis uuri seda natuke.
Yerba, see ei ole eelis, kui sa sõidad mootorpaadiga siis see ei ole eeliseks ratsavõistlusel, ehk siis võta ja vaata ikka sama klassi tegelasi, ehk siis turul on Treiderid/Investorid/Pensionifondid neil kõigil on erinev strateegia, sinu strateegia on siiski kõige läghedasem pensionifondiga, enamus pensionifonde performib väga nõrgalt, ma arvan, et võta vaata mõne pensionifondi strateegia näiteks LHV oma ja siis uuri seda natuke.
NOK on dinosaurus. Turuosa on kaotanud innovatiivsetele ja agresiivsetele ettevõtetele.
Jah NOK teeb telefone, aga tänased nutitelefonid (kus NOK on ilmselgelt nõrk) on hinnaga 1600.- EEK ja NOK tava mobiil on normaalsed 4000.- EEK. Siis turg on liikunud juba ammu teise suunda.
Viimase 3 aasta NOK trend on DOWN! Viska ka pilk graafikule.
Jah NOK teeb telefone, aga tänased nutitelefonid (kus NOK on ilmselgelt nõrk) on hinnaga 1600.- EEK ja NOK tava mobiil on normaalsed 4000.- EEK. Siis turg on liikunud juba ammu teise suunda.
Viimase 3 aasta NOK trend on DOWN! Viska ka pilk graafikule.
to Yerba
kõik analüüsi meetodid on head, aga parema tulemuse ja tootlikuse annavad nad koos kasutades.
Ise kasutan:
ettevõtte analüüsiks fundamentaali ja finantsnumbreid
sisenemiseks/väljumiseks tehnilist
Mulle meeldib, et sa (Yerba) oled omale mingi investeerimisstrateegia välja mõelnud, aga "õpi teiste vigadest".
Oled sa siin foorumis lugenud teemat, kus üks investeeris Eesti aktsiatesse 50 000.- EEK-i ja aastaseks tootluseks sai -47%!
Millega ta vea tegi? Kui vastad ära siis anna teada :) Sina, kui investor peaksid oskama oma arvamust sellisele asjale andma.
kõik analüüsi meetodid on head, aga parema tulemuse ja tootlikuse annavad nad koos kasutades.
Ise kasutan:
ettevõtte analüüsiks fundamentaali ja finantsnumbreid
sisenemiseks/väljumiseks tehnilist
Mulle meeldib, et sa (Yerba) oled omale mingi investeerimisstrateegia välja mõelnud, aga "õpi teiste vigadest".
Oled sa siin foorumis lugenud teemat, kus üks investeeris Eesti aktsiatesse 50 000.- EEK-i ja aastaseks tootluseks sai -47%!
Millega ta vea tegi? Kui vastad ära siis anna teada :) Sina, kui investor peaksid oskama oma arvamust sellisele asjale andma.
Tahaks ka öelda, et ole kohutavalt ettevaatlik mingite traditsiooniliste meetodite rakendamisel väga dünaamilistes sektorites nagu mobiilseadmed jms. Tuleb mingi apple, teeb amps ja nelja kvartali pärast on 40% turuosaga ettevõttel 90% kasumist läinud.
Kui otsida turvatunnet pikaajalisest investeerimisest siis võta ette tervishoiu sektor/meditsiin
Teet52, ma ei tea mis vea ta tegi aga võin vaid oletada - lükkas kõik portfelli eesti omade alla? Et oleks võinud sinna võtta sisse ka üle ilma ka aktsiaid - vähemalt raamatus oli märgitud, et tasub võtta erinevatest geograafilistest punktidest ja valuutades. Kuigi üldise globaliseerumise tagajärjel see ei ole enam nii oluline, kui aastat 10 või 20 tagasi... Ehk siis nüüd on üks maailm kõik.
Vaatasin veel natukene ringi nö äkilisemate aktsiate hulgas. Mõlemad siis dividendikad, aga numbrid on päris suured.
Teet52, kui Sul on viitsimist või huvi, kas saaksid neid kirjeldada nö enda keeles -
Chimera Investment Corporation (CIM) - fundamentaali järgi - P/E, PEG, beta - nagu polegi kõige hullem. Iseasi, kust see aktsia need 17% dividende aastas kokku kraabib...
Cellcom Israel Ltd. (CEL) - fundamentaali järgi pole ka midagi väga nihu ega põhjas ju. Huvipakkuv on selle aktsia juures selline kirje: 1y Target Est: 107.42 . Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis grupp seltsimehi arvab, et see aktsia peaks aasta jooksul liikuma või olema liikunud 107$ peale? Müstifikatsioon mu meelest.
Igatahes - huvi pärast võtaks midagi sellist äkilist portfelli juurde.. protsentuaalselt 2% portfelli mahust. Et kui ära ikalduvad, siis ei ole kurb olla. Ja kui vägevalt idanema hakkavad (ei tea mille baasil küll), siis saab leiva peale pasteeti panna õhtuti :)
Vaatasin veel natukene ringi nö äkilisemate aktsiate hulgas. Mõlemad siis dividendikad, aga numbrid on päris suured.
Teet52, kui Sul on viitsimist või huvi, kas saaksid neid kirjeldada nö enda keeles -
Chimera Investment Corporation (CIM) - fundamentaali järgi - P/E, PEG, beta - nagu polegi kõige hullem. Iseasi, kust see aktsia need 17% dividende aastas kokku kraabib...
Cellcom Israel Ltd. (CEL) - fundamentaali järgi pole ka midagi väga nihu ega põhjas ju. Huvipakkuv on selle aktsia juures selline kirje: 1y Target Est: 107.42 . Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis grupp seltsimehi arvab, et see aktsia peaks aasta jooksul liikuma või olema liikunud 107$ peale? Müstifikatsioon mu meelest.
Igatahes - huvi pärast võtaks midagi sellist äkilist portfelli juurde.. protsentuaalselt 2% portfelli mahust. Et kui ära ikalduvad, siis ei ole kurb olla. Ja kui vägevalt idanema hakkavad (ei tea mille baasil küll), siis saab leiva peale pasteeti panna õhtuti :)
Dividendi investeerimisel on oluline ka palju tulumaks maha läheb st. reaalselt raha oma kontole saad. USA firmade puhul on praegu 15 % , kuid 01.01.2011 tõuseb arvatavasti 30 % peale tagasi.
UK firmade puhul 0 % tm - st kui oli huvi investeerida ravimitööstusesse ja enam-vähem võrdne valik Merck või Aztrazeneca ostsin parem AZN-i kuna saan kogu divika endale.
UK firmade puhul 0 % tm - st kui oli huvi investeerida ravimitööstusesse ja enam-vähem võrdne valik Merck või Aztrazeneca ostsin parem AZN-i kuna saan kogu divika endale.
ostke div aktsiaid
AGNC 20%
RSO 16%
CIM 16,5%
NLY 15%
Tehke porfell sellest ja ilusad 15% kukub.
Jah risk on suurtel div. maksjatel ikka, aga siiani nad teenivad p2ris head raha, seega muretsemiseks pole pohjust. Mina pean parimaks valikuks AGNC ja CIM
AGNC 20%
RSO 16%
CIM 16,5%
NLY 15%
Tehke porfell sellest ja ilusad 15% kukub.
Jah risk on suurtel div. maksjatel ikka, aga siiani nad teenivad p2ris head raha, seega muretsemiseks pole pohjust. Mina pean parimaks valikuks AGNC ja CIM
Mõni konks kah asjal või peaks TEO aktsionärid portsud maha müüma ja CIM-i asemele võtma?
privador - kui suur osa portfellist Sul nende all on ka? Tundub jube riskantne värk, seega ise plaanisin paar protsenti portfellist sellist alla panna. Nagu kirjeldasin ka - kui ära mädanevad, pole katki midagi. Kui idanevad, eks siis ole kegelt tunda ka.
vaata agnc, cim ja nly ajalugu. Nad on korralikult div-e maxnud. Endal pool portfelli nende all ja siiani olen rahul
Millega tegelevad need ettevõtted? Et klotsi tuleb 20% aastas nt.Püramiidiskeem?:D
Kuda ajalugu vaadata saab hinnad jms?Netipangas näitab aprill 2010 alates vaid..
MIna kasutan Yahoo financet ülevaate saamiseks: http://finance.yahoo.com/
Seal on olemas ka päris kena võimalus tehniliseks analüüsiks (Chart - Technical Indicators), rääkimata fundamentaalsest (Key statistics). Ning väga hea võimalus ettevõtteid ka valdkonniti võrrelda: http://biz.yahoo.com/p/s_mktd.html
Eriti hea on see turuosade suuruste võrdlemiseks. Vähemalt minu jaoks, kuna sihin dividendiga turuliidreid.
Kui USA börs avatakse, siis tiksub info graafikusse 15 minutilise nihkega. Aga tehingu hinnad on reaalajas. Kohe kenasti kirjas: Real Time.
Kui ma nüüd millegi vastu eksisin või ei ole veel yahoo finance täit jõudlust avastanud, siis andke sellest lahkelt teada. Või, kui on olemas veel vägevam asi ettevõtete vaatlemiseks-võrdlemiseks.
Seal on olemas ka päris kena võimalus tehniliseks analüüsiks (Chart - Technical Indicators), rääkimata fundamentaalsest (Key statistics). Ning väga hea võimalus ettevõtteid ka valdkonniti võrrelda: http://biz.yahoo.com/p/s_mktd.html
Eriti hea on see turuosade suuruste võrdlemiseks. Vähemalt minu jaoks, kuna sihin dividendiga turuliidreid.
Kui USA börs avatakse, siis tiksub info graafikusse 15 minutilise nihkega. Aga tehingu hinnad on reaalajas. Kohe kenasti kirjas: Real Time.
Kui ma nüüd millegi vastu eksisin või ei ole veel yahoo finance täit jõudlust avastanud, siis andke sellest lahkelt teada. Või, kui on olemas veel vägevam asi ettevõtete vaatlemiseks-võrdlemiseks.
Reaalajas näitab veidi paremini ja mugavamalt aktsiahindu google finance.
http://www.google.com/finance
Vähemalt mulle tundub mugavam olevat. Muus osas on yahoo siiski minu jaoks parem ja mugavam.
http://www.google.com/finance
Vähemalt mulle tundub mugavam olevat. Muus osas on yahoo siiski minu jaoks parem ja mugavam.
CIM
Kasum on ok, aga kuna tegemist investeerimis ettevõttega siis finantsaruanne on mulle testsugune ja mingit põhjapanevat järeldust raske teha.
Vaadates tehnilist siis pealee 2009 räiget kukkumist pole enam korralikult jalga alla saanud. Kui vahepealsed tulemused pole suutnud investoreid endale meelitada siis mis veel........
http://stockcharts.com/h-sc/ui
Mina siia raha ei paneks.
Kasum on ok, aga kuna tegemist investeerimis ettevõttega siis finantsaruanne on mulle testsugune ja mingit põhjapanevat järeldust raske teha.
Vaadates tehnilist siis pealee 2009 räiget kukkumist pole enam korralikult jalga alla saanud. Kui vahepealsed tulemused pole suutnud investoreid endale meelitada siis mis veel........
http://stockcharts.com/h-sc/ui
Mina siia raha ei paneks.