Prantsusmaa

Kuidas ja kas arvate, et Prantsusmaa “Ei” mõjutab Ida-Euroopa fondide käekäiku?

Ma siiralt loodan, et see kiirendab selle meie kodumaise tarbimisorgia õudse lõpu lähenemist, kuna asi hakkab totraks muutuma. Korter, mis on väärt 700 000 krooni (minu hinnang, see summa, millega ma peale krahhi selle ära ostan) maksab 1 500 000. Maa, mille ruutmeeter on väärt 150 krooni (jällegi, hind millega ma 5 aasta pärast selle ära ostan) maksab 1000 krooni. Inimene, kes teenib kuus 9 000, kulutab kuus 11 000. Ja nii edasi. Ja nii edasi.

Liiga palju virtuaalset varandust ja teistelt inimestelt laenatud heaolu. Elu nautimine laenatud ajal.
Bulgaaria-Rumeenia võivad vist päris kõva laksu saada, sest edasine laienemine muutub probleemsemaks.
Juba Euroliitu kuuluvatele riikidele võib see isegi kasuks tulla, sest sai ju puust ning punaseks tehtud, et katla ühes servas paksema supi keetmine ei lähe läbi. Ja kui neid just välja ei visata, siis võiks kiirem konvergents kõigi huvides olla...
Nojah, kui inimesed otsustavad oma tuleviku ( peamiselt 30 a. ) mõne minutiga, siis on asi käest ära küll, aga eks taha igaüks kasvõi kordki elus miljonär olla.
Olen eelpool öeldud mõtetega täiesti nõus
ehk "enam paremaks minna ei saa"

või nagu nukuteatris öeldi:
lapsed, maakera on palju suurem kui eesti

Mina ei saa aru, kust inimesed võtavad selle kinnisvaraturu kukkumise jutu. Millised fundamentaalnäitajad sellele viitavad? Prantslaste EI toob kaasa vaid Euribori tõusu edasi lükkumise kui sedagi.
mnjaa...Kui ma nüüd aus olen, siis IMHO EL sellisel kujul nagu ta praegu eksisteerib on täiesti mõttetu organisatsioon. Hea näide on siin Euroopa Parlament - no vaadake mis kloune sinna valitakse ning kas teate mida nad seal siis ka reaalselt teevad? I don't for sure and to be quite honest, I don't really give a shit. Ja nagu ma olen ka enne öelnud, et ei ole ma kunagi ELi fännanud ja oleks hea meelega "Ei" valinud, kui ainult see teine variant (vene mõjutsooni jäämine) parem oleks olnud.

Aga kui rääkida "ühtsest Euroopast", siis praegune perverssus seda nime igatahes ei vääri. Pole ühtset raha, pole ühtset keelt, pole ühtset tööturgu, pole ühtset ja mõistlikku valitsust, pole ühtset majandus-, sotsiaal-. kultuuuri-. välis-. [insert a policy]poliitikat jne. Igaüks ajab asja omast huvist lähtuvalt, kord on "uus Euroopa vs vana Euroopa", siis jälle "väkeriigid vs suurriigid" ja siis "vaesed riigid vs rikkad riigid". Mõttetu.

Ehk minu ettepanek - tunnistagem endale ausalt seda, et me oleme _reaalselt_ siirdumas liitriigi kontseptsiooni poole, tehkem seda avalikult ning müügem see idee oma rahvale maha. Ainult "United States of Europe" on võimeline maailmamastaabis USA/Hiina/India survele vastu asuma. Muidugi jääb veel vähemalt ühe generatsiooni jagu seda natsionalismi järele, mis ei luba soomlasel itaallast usaldada ning eestlasel rootslasega pangaasju ajada, aga see on selline kasvuperiood. Küll sellest saab üle kui koolist peale sisse taguda "allegiance to the flag" ELi versiooni.

B.
Nojah, see Euroopa liitriigi idee oli vähemalt juba
Napoleonil tegemisel. Pole midagi uut

Eesti koha pealt ei maksa siiski kõigil ülioptimistlikel
tarbijatel unustada et oleme siiski väga
väike ja vaene üleminekuriik.
Üle oma varju ei hüppa.
Piloot,
nagu tänasest ÄP'st lugeda võid, saab 4-5 aasta palga eest Helsingis 77 ja Tallinnas 54 m2 elamispinda. Kas siit ei järeldu, et kolmandik langust oleks loomulik, vähemalt? Kõikide minu Soome sõprade ja mitte ainult nende arvates on kinnisvara Helsingis meeletult kallis.

Puhvet,
ammu olen tahtnud küsida, täna teen ära - aga keda kuradit meil on vaja USA/Hiina/India survele vastu hakata? Minugi poolest võivad need USA ja Hiina perse minna (ja kui mahub siis India kah). Tahaks lihtsalt, vaikselt, mõnusalt elada!
priitp, lihtsalt sellepärast et sind ära ei söödaks ja sa perifeeriaks ei muutuks. hästi saab keskmine eurooplane elada veel aastakümneid, pole kahtlustki. Lihtsalt vana rasva pealt. kuid vähemalt minda tahaks enda lastele ka mingi võimaluse siinsamas samaväärset elu elada, mitte et nad peaksid hiina/indiasse või kuhuiganes valget neegrit mängima minema.

suurel ja tugeval on lihtsalt jube palju kergem ennast kehtestada ja maksma panna.

muidu olen sinuga nõus - ega suurt ei kotigi, mis seal mujal toimub.

B.
iPilot
1Q2001-keskmine brutopalk 5098
1Q2005-keskmine brutopalk 7427
kasv 32%
Ehitushinnaindeks (korruselamud), kui lahutada see tobe 1997=100, maha ( pole kindel kas tohib?), siis
1Q2001: 117-100= 17
1Q2005: 141-100= 41
kasv 241%
Stocker, matemaatika nüüd niimoodi küll ei käi.
Kui indeks muutub 117-st 141-ks, siis on kasv ikka 20,5%. Kui Sul oli plaan vastuseks 241% saada, siis muidugi.

klausalger,
euroopa liitriigi idee oli tegelikult olemas juba tunduvalt varem, kui Napoleoni vana-vana-vana-vana-vanaisa ilmavalgust nägi. Maailmas pole midagi uut. Kõik ideed jõuavad ükskord teostuseni. Kõik ideed on mingil määral kunagi varen kusagil proovitud...
Priitp, 100% nõus.
Buhvet, mis siis ikkagi praegu, 20, 50 või 100 aasta pärast Prantsusmaa, Taani, Itaalia, Inglismaa elanike elul viga hakkab olema, et nad Indias-Hiinas valgeid neegreid peavad mängima?
Suur sõda? Ei suuda seda tuumaajastul uskuda.
SKP ei kasva? Aga paigal tammub ka rahvaarv, s.t. per capita SKP jääb veel väga kauaks konkurentsivõimeliseks.
Massiline immigratsioon? Vt. eelmist punkti - rahvastiku noorenemine veab ka majanduse ülesse.
Kõik see jahumine Euroopa hääbumisest jms. on IMHO lihtsalt liberaalsete reformide reklaam.
olen priitpga nous.
kogu maailmas pöörlevast rahast on 60% eurooplaste oma. no mida vaja on kakelda? selle asemel et s6dida voiks areneda, effektiivsemaks minna, pyyda saavutada evolutsioonil järgmist taset. euroopas on seda wisdomit palju, aga kahjuks tuleb koos wisodmiga ka isu targutada.

keegi kuskil rääkis et hoolimata euroopa maj. tahajäämusest on eurooplased onnelikumad, arstiabi maksab vähem, yhiskonnas on vähem pingeid. koik need uued idaeuroopa riigid oma usa mentaliteediga loomulikult on ohtlikud, kuid kamoon, 7 nädalat internetti oodata nagu belgias? teatavasti on organimsile kasulik kui vahel peab voitlema..

miski prantslane telekas rääkis et hääletas ei, kuna idaeurooplased tulevad ja v6tavad neilt leiva. ise oli eestis. mida ta siin tegi? et naisi panemas ja pidu tegemas sobib kaia, odaval äärealal?

niikaua kuni berlusconid ja suurettev6tted (patentide case anyone?) asju juhivad, ei tule miskit välja. mina teeks nii, et paneks sakslased pulti ja käseks teistel mokk maas hoida. igast heritage ja auga rahvad on lolliks lainud. voi noh, soomlased on ka normaalsed, kui nad saaks yle oma alko ja tulumaksu poliitikast.
Pranslastel ei tohiks üldse mingit muret olla. Neil on ju lollikindel lahendus igale vähegi tõsisemale probleemile - teha uus vabariik! Kaotad sõja, teed uue vabariigi, kaotad teise sõja - teed jälle uue vabariigi. Pranslased saaks ülilihtsalt uuesti alustada, nö puhta lehena, kui kuulutaksid Saksamaale sõja, siis annaksid järgmise lausega kohe alla ja teeksid uue vabariigi. Sellega kaasneks muidugi jutt oma "kuulsusrikkast" ajaloost, ja uuest algusest, kuna nüüd tehakse kõik uuesti ja paremini.
US
Õige küll, aga pidasin küsitavaks indeksi õigsust, kui mingil ajahetkel 1997. võrdsustatakse see sajaga. Ei ole ju adekvaatne, kui 1996 on 0 ja siis järsku 100.
Mina kaldun samuti sellesse dokumenti negatiivselt suhtuma ja ma arvan, et tänane "ei" on ELi heakäigule endale parem. Tegemist on saja-aastase projektiga, mille lõpp on tõesti "United States of Europe" - tõenäoliselt vaidlevad vähesed inimesed sellele vastu.

Küsimus on pigem ajastuses, millal midagi teha. Praegu tehakse hulk mammutsamme korraga - integreeritakse 10 vaest riiki, räägitakse läbi Türgiga, reformitakse kogu toetussüsteemi, tsentraliseeritakse võimu jne. Liiga palju asju korraga, jõud ei käi kõigest üle. Bürokraatia ei kohane nii kiiresti, see võib toimida hästi stabiilsetes süsteemides, aga selles segaduses tehakse nagunii vigu.

EL'is on praegu kokku saanud liiga palju suuri ego'sid, kes tahavad juba oma valitsemisajal näha suuri edusamme. Samas keskastmejuhid ei ole võimelised seda koormat ära kandma, kust tekib üksjagu pingeid. Pikema aja jooksul on võimalik need pinged ära maandada, kui need satuvad lühikesse perioodi võib misiganes juhtuda.

Mina isiklikult hääletan aeglasema tempo poolt, tipppoliitikute ambitsioonid peavad olema toetatud täidesaatva võimu poolt ja ma kahtlen, kas see praegu nii on.
Seni kuni raha jagatakse Eestis negatiivse või nullilähedase reaalintressiga, ei juhtu kinnisvaraturul mitte midagi. Ja pole mingit jõudu, mis viiks Euribori lähema kahe aasta jooksul 100%-lisele tõusule (5% euriborini). Seega: vähemalt lähemad 1,5-2 a. peaks selline olukord kestma.
Ainus koht, kus mina usun mingis perspektiivis kerget langust tulevat, on Tallinna kesklinn, kus suhteliselt suur hulk (1/3) korteritest on spekulatiivsete ostjate käes. Mujal ei tule seda elamispinda ka nii kiiresti juurde, et olulist hinnalangust oleks ette näha ja spekulatiivse elamispinna osakaal on suhteliselt tühine (10%). Näiteks Viimsis toimub hetkel kiireim elamispinna jurudekasv, mis seal lähema 5 aasta jooksul toimuda saab. Seega peaksid praegu hinnad kukkuma aga ei kuku - tõusevad.
Mis puutub prantslaste "ei"-sse, siis võib seda vaadata ka teisiti - kõik teised liikmesriigid ütlevad põhiseaduse poolt hääletades sisuliselt, et "tänane EL on mäda ja vajab muutmist". Prantslased ütlevad aga, et "käib küll".