Planet42

Smith, kui Sa juba Lauri M. seisud '23 lõpu seisuga välja selgitasid...palju JR-l sel hetkel oma raha seal paistis olevat?

PS. Need nähvitsad, kes kellegi psühh. haiglasse sattumise üle siin irvitavad, pange end palun põlema.
"DonRoberto"
Mulle meenus, et ikka on tore näha, kuidas inimesed internetis on alati targemad kui ajakirjanikud ja kõik teised.

Jeps, see vana tõde, et ajakirjanikud käivad igast foorumites ja kommentaariumites niidiotsa taga ajamas. Ega see vaimukapasiteet ajakirjanduses ei ole küll midagi erilist.
Eks siin tassitakse ka kõik kandikul ette, et pärast siis paywalli taha mingi looke nikerdada.
"muruke"

Kogu see finantsvabaduse teema ja kõik influencerid, kes pole oma põhivara ega elatist börsil riskimisega ega investeerimisega reaalselt teeinud. Tegelevad suuresti müügitööga, hakkab lõpule jõudma.

Enamus Meie aasta investoritest ei saakski suurpankades JPM, GS või mõnes suures pangas Junk Mailist läbigi - minu arust see ütleb kõik teadmiste kohta.

Need influencerid on ju ka avalikult välja öelnud, et nemad ei oska üksikaktsiaid valida. Ja sellele on viimasel ajal lisandunud ka klausel, et nad ei viitsi ka tööd teha. Aga mida nad siis üldse oskavad? Indeksisse oskab iga loll laduda. See on sama hea, kui istuda sõja ajal kuskil staabis ja saata surmateateid välja.
Tulebki Scandium ja Everaus musta nimekirja panna enda tutvusringkonna jaoks.
Finantsvabaduse discordist käis läbi nende P42 rahakaasamiste disclaimer, kua rõõmsalt teatatakse, et tegu on tagamata laenuga ja teoreetiliselt on võimalik kogu raha kaotada. Selle kohta ütleks küll, et grammatiliselt võib see väide olla korrektne aga faktiliselt saame ju kõik aru, et see pisendab riski, mitte ei rõhuta seda. Riskidest rääkimine mai äss.
Ma ennustan järgmist ÄP pealkirja - Eesti suurim ponzi skeem.
Muidu.. kui seotud osapoolel on mental breakdown, kas siis on vastutusest vaba?
"opex"
Smith, kui Sa juba Lauri M. seisud '23 lõpu seisuga välja selgitasid...palju JR-l sel hetkel oma raha seal paistis olevat?

Ma ei selgitanud välja LM-i seise vaid pigem viitasin vastuoludele. Aruandes ei ole laenu panust Inlcusion OÜ-le kõnealuse nõukoguliikme kontekstis kajastatud ehk see peaks siis olema 0 kuna teiste seotud isikutega seotud jur kehade summad on lisades välja toodud.

Kuna JR pole Inclusion OÜ-ga seotud isik juriidilises kontekstis, siis tema kohta on seda keeruline kuskilt võtta.
Küll aga on ta kunagi enda laiemast kommunikatsioonist käinud läbi vastav lõik: "Olen ka ise sinna 250k pannud. Intressimakse iga kuu, leping otse Inclusion OÜ-ga ja min. summa 100k. PS. Olen ise (mikro)osanik ka."

Ettevõtte poolne kommunikatsioon laenuandjatele on aastate jooksul olnud ka sedavõrd lihtsalt illustreeritud...

Ühesõnaga on tegemist olnud täiesti vastutustundetu raha laenutegevusega juba algusest peale. Tuli meelde film "The wolf of Wallstreet". Ilmselt tüübid teadsid seda tegevust alustades ette, et lõpuks asjad nii lähevad. Pandi lihtsalt pohuilt edasi nagu midagi poleks juhtunud nii kaua, kui sai. Minu arvates seda asja peaks ametlikult mõni organ siiski uurima. Jätab juba küll täiesti teadliku finantspettuse või kelmuse mulje. See ei ole enam päris kommiraha, mis kuhugile lihtsalt kadus.
Kes siin mida uurib. Enne kui ameeriklased ei käratanud siis kogu see Kremliga seotud krüptopunt märatses nii et vähe ei olnud. Rahapesust rääkimata. Seosed. Roosaarel on Planet24 OÜ. Paljud tegelased skeemi ümber töötasid enne Heleniuse juures. Eesti on koht, kus Vene eriteenistused massiliselt "tolmuimejat" kasutavad. Üks skeem ajab teist taga. Meil oli siin pank, arendame kinnisvara Aserbaidžaanis ja samas kaevandame kulda Armeenia poolt okupeeritud Karabahhis. Absurd? Ei, seda müüdi täiesti tõsiselt meie rikkastele. LAV on koht , kus tegutsevad mitte ainult hullunud kommunistid, vaid eeskätt Vene eriteenistused. Midagi ei saa välistada. Seepärast on vaja uurida.
Arvestades nüüd neid viimase aja arenguid nende kohalike startuppidega (Ampler, Planet42 jne), siis tekkisid järgmised küsimused:
- kas Jaagu järgmise raamatu pealkirjaks saab "Kuidas investeerides finantsidest vabaks saada?";
- kas järgmiseks suveks planeeritud Investeerimisvestivali nime kandev üritus rebränditakse "Minu kunagiste investeeringute meenutamise festival"?
:) :) :)
leia kümme erinevust

2007 - Nord Hill Land Portfolio OÜ

2024 - Planet42

tulemus:

https://www.youtube.com/watch?v=bWunJO3IsUw
Ikkagi omajagu ka rahulolematuid. Hea äri jaoks on seda vast liiga palju:
Kaotajate kibedust lihtne mõista, kuid kui kainelt hinnates - seaduspärane tulemus.
See ei olnud mingi startup, vaid Ponzi skeemi variant. Maailma praktikas ongi selliste skeemide ambassadorid kuulsad inimesed, kes müüvad oma mainet raha eest, tihti jäädes ahnusest ise konksu otsa, panevad oma raha mängu lootes õigel ajal väljuda.
Kahjuks politsei Eestis ei suuda sellised inimesed vastutusele võtta, mis on kurb, kuid vähemalt skeemidesse panustajad saavad oma karistuse, mis tervendab ühiskonda.
"Murzilka"
Arvestades nüüd neid viimase aja arenguid nende kohalike startuppidega (Ampler, Planet42 jne), siis tekkisid järgmised küsimused:
- kas Jaagu järgmise raamatu pealkirjaks saab "Kuidas investeerides finantsidest vabaks saada?";
- kas järgmiseks suveks planeeritud Investeerimisvestivali nime kandev üritus rebränditakse "Minu kunagiste investeeringute meenutamise festival"?
:) :) :)

"Hingelt rikkaks saamise õpik"?
"yanek"
leia kümme erinevust

2024 - Planet42

Need tüübid said Eesti kõrgeimat palka pea 30k kuus.

Mina olen ammu seda rääkinud nii LHV krüpto, LHV rohefondide ja ka startuppide kohta.

Kui tavainimene siin alla 100k portfelliga rahast ilma jäi. Kaevake kohtusse! Antud juhul siis Roosaar.

Viimasel ajal palju näiteid olnud. Ala LHV rohefondid, krüpto, antud juhul siis Jaak Roosaar ja Planet 42.

Tegemist on inimeste petmisega nime all, et reklaamitakse inimestele "turvalist investeeringut" kuigi tegelik on see, et rohkem riskantsemat investeeringut ei saagi eksisteerida!

Enne ei tule lahendust, kui tuleb kohtusse kaevata ja kohtulahend, kus jääb ikkagi reklaamija süüdi.

Peaks ikkagi väga konkreetselt olema paika pandud, et tavainimestele ei saa pähe määrida selliseid investeeringuid suunamudijad... LHV rohefondis oli ka sellist startuppi, et halb hakkab. KRÜPTOST ma ei hakka rääkimagi!
Ponzi skeemid on kriminaliseeritud. Ei oska kohe midagi muud leida, kui seda et Kremli ( ja mitte ainult) poolt õhutatud krüptohulluses topiti sisse ka massiliselt Ponzit. Ilmselt siis sellest vanade skeemide zombistumine. Tagamata laenud 20% aastatootlusega? Selliste asjade jaoks on ainult üks skeem. Räpina puukoolist ilmselt paremat ei tule.
"Fish"

Peaks ikkagi väga konkreetselt olema paika pandud

Õige! Ma läheks veel kaugemale, "tavainimesel" tuleks üldse aktsiate ja muude väärtpaberite ostmine ära keelata, sest äkki keegi kuskil kaotab midagi. Lubatud võiks olla ainult tähtajaline hoius suurpangas ning sedagi range riikliku järelvalve all!
"jesper"
"Fish"

Peaks ikkagi väga konkreetselt olema paika pandud

Õige! Ma läheks veel kaugemale, "tavainimesel" tuleks üldse aktsiate ja muude väärtpaberite ostmine ära keelata, sest äkki keegi kuskil kaotab midagi. Lubatud võiks olla ainult tähtajaline hoius suurpangas ning sedagi range riikliku järelvalve all!

Aga miks sa "nii" kaugele lähed? Kas minu kommentaar riivas sinu huve kuidagi isiklikult või rahaliselt?
Otseselt mitte, aga ma olen aastatega väsinud kuulamast, milline loll ma olen kui indeksisse või fondi investeerin, sest "crowdmombojambochainrakett-skeemi token pakub erinevalt sinu sandikopikatest riskivaba tootlust xx%" ja siis paratamatult natukese aja pärast jälle milline loll ma olen, et indeksisse investeerin, sest "see aktsiavärk on kõik üks kuritegelik skeem raha ära võtmiseks".

Äkki võiks teha nii, et "tavainimene" alustab kõigi kohtusse kaebamise ja ära keelamise asemel elementaarsest ABC-st, näiteks nagu see: https://raha.geenius.ee/rubriik/uudis/reio-vare-voibolla-ongi-hea-et-hans-aknast-alla-kukkus-kuna-randa-joudes-oleks-teda-oodanud-kolossaalne-pettumus/. Ja siis jätaks rahule need "lollid", kes pärismaailma reaalsust arvestades siiski soovivad mingeid riske võtta, ükskõik kas rohesse või krüptosse või kuhugi kolmandasse kohta.
Loomulikult, las Madoff tegutseb edasi....Ameerikas on küll väga suur, aga tundub et finantskuritegude paljastamise osas ikka parem koht kui Eesti.