Huvitav, miks pole pensionisammaste kohustuslikkust lastud õiguskantsleril vaagida, et kas see kohustuslikkus on ikka põhiseadusega kooskõlas? Või riigikohtul vaagida sama asja?
Või on seda juba tehtud? Kas keegi teab?
III sammas. Tüüp pani SEB panga III sambasse 4600 eurot (tulumaksuvabalt) ning 14 aastat hiljem pistis sealt lõpuks taskusse 2667 eurot (tulumaks maha arvutatud). http://arileht.delfi.ee/news/uudised/kogemus-pensionifondiga-kolmas-sammas-soi-peaaegu-pool-investeeritud-rahast?id=73363757
ttrust
III sammas. Tüüp pani SEB panga III sambasse 4600 eurot (tulumaksuvabalt) ning 14 aastat hiljem pistis sealt lõpuks taskusse 2667 eurot (tulumaks maha arvutatud). http://arileht.delfi.ee/news/uudised/kogemus-pensionifondiga-kolmas-sammas-soi-peaaegu-pool-investeeritud-rahast?id=73363757
Korduvalt on kaubanduskeskustes minu poole pöördunud LHV noorhärrad: "Härra, kus pangas teie II pensionisammas on?" Kuuldes vastuseks, et mul seda pole, on alati olnud vastus: "Siis on teil ju kõik hästi."
Paigutage munad erinevatesse korvidesse ehk munad jälle ühes korvis!
Kuna minul II samba rahad erinevatesse (haldurid erinevad) paigutatud, siis
sain ühel päeval Danskelt kirja, et oh kui hea minu pensioniraha liigub LHV alla. Oh kus ma sellest võidan!
Natuke hiljem sain siis ka LHV-lt kirja sisuga, et oh kui tore ja hea klientidele, et ühendame oma fondi juurde Danske "pensionärid" ja kuis kliendid sellest võidavad.
Nendest juttudest peaks siis kooruma, et peaksin olema eriti õnnelik - 1+1=2.5 Kas see ikka on nii?
Saan aru, et ikka ühinetakse jne. ja tuleb ette ootamatusi, aga aus oleks hetkel anda Danske fondidesse paigutanutele vabad käed! Võimalik tõsta tasuta kõik oma kogunenud ja kogunevad summad üle teistesse fondidesse. On küll sõnum, et kui see ühendamine kunagi lõplikult teoks saab (load jne), siis sellised võimalused antakse, aga räägitakse kuni mingist 2018 a lõpptärminist!. Küsin siis, et mis huvi on Danskel see viimane ots oma fonde korralikult hallata- tasud tiksuvad ilusti edasi (olenemata fondide tootlusest), uusi kliente ei saa/pea enam värbama, kellele näidata, et oh kui hea meil tootlus. Ehk teisisõnu, mis on siis Danske haldurite motivatsioon? Eeldan, et ostu/müügisumma on ka LHV ja Danske vahel kokku lepitud (ja siin ei mängi fondide tootlused enam mingit rolli).
Kuna minul II samba rahad erinevatesse (haldurid erinevad) paigutatud, siis
sain ühel päeval Danskelt kirja, et oh kui hea minu pensioniraha liigub LHV alla. Oh kus ma sellest võidan!
Natuke hiljem sain siis ka LHV-lt kirja sisuga, et oh kui tore ja hea klientidele, et ühendame oma fondi juurde Danske "pensionärid" ja kuis kliendid sellest võidavad.
Nendest juttudest peaks siis kooruma, et peaksin olema eriti õnnelik - 1+1=2.5 Kas see ikka on nii?
Saan aru, et ikka ühinetakse jne. ja tuleb ette ootamatusi, aga aus oleks hetkel anda Danske fondidesse paigutanutele vabad käed! Võimalik tõsta tasuta kõik oma kogunenud ja kogunevad summad üle teistesse fondidesse. On küll sõnum, et kui see ühendamine kunagi lõplikult teoks saab (load jne), siis sellised võimalused antakse, aga räägitakse kuni mingist 2018 a lõpptärminist!. Küsin siis, et mis huvi on Danskel see viimane ots oma fonde korralikult hallata- tasud tiksuvad ilusti edasi (olenemata fondide tootlusest), uusi kliente ei saa/pea enam värbama, kellele näidata, et oh kui hea meil tootlus. Ehk teisisõnu, mis on siis Danske haldurite motivatsioon? Eeldan, et ostu/müügisumma on ka LHV ja Danske vahel kokku lepitud (ja siin ei mängi fondide tootlused enam mingit rolli).
http://majandus24.postimees.ee/3608149/null-pohjust-miks-valida-seb-pensionifond
Huvitav kuidas staarstrateeg kommenteerib? Aga ilmselt pole tal buduaari ja FB körvalt aega.
PS oman ka ise SEB konservatiivet fondi...miks? sai kunagi tuttava pangafiliaali juhi palve peale viimane päev nende müügiplaani täitmise abistamiseks tehtud:). St erililisi lootusi kunagi 2. sambast mingit raha saada ei hellita
Huvitav kuidas staarstrateeg kommenteerib? Aga ilmselt pole tal buduaari ja FB körvalt aega.
PS oman ka ise SEB konservatiivet fondi...miks? sai kunagi tuttava pangafiliaali juhi palve peale viimane päev nende müügiplaani täitmise abistamiseks tehtud:). St erililisi lootusi kunagi 2. sambast mingit raha saada ei hellita
OI oi oi kas seltsimees pahurik siis ei teagi, et see on pikk investeering ja peab vaatama kaugemale ette jne :)
Pead lihtsalt teadma, et pangal on visioon ja sinu vara on hästi kaitstud ning rahale on antud võimalus kasvada.
See on nagu kalal käimine, kus söödad koha sisse ja ootad.
Pead lihtsalt teadma, et pangal on visioon ja sinu vara on hästi kaitstud ning rahale on antud võimalus kasvada.
See on nagu kalal käimine, kus söödad koha sisse ja ootad.
pahurik, staarstrateegi kokkupuude selle tootega on null ning tmea portfellid töötavad täitsa okeilt, thank you very much.
Karum6mm
pahurik, staarstrateegi kokkupuude selle tootega on null ning tmea portfellid töötavad täitsa okeilt, thank you very much.
ma ei küsinud, kuidas strateegi porfellid töötavad, vaid kuidas kommenteerid, aga ilmselt kõik said vastuse kätte.
SEB ja ta pidevalt teles esineval reklaamnäol on sügavalt savi. mis pööbli rahaga juhtub.
Ma olen kogu aeg rääkinud, et Kalajkajaka vingumine on nakkav.
Karum6mm
Ma olen kogu aeg rääkinud, et Kalajkajaka vingumine on nakkav.
Kas ma vingusin? Minul isiklikult on sellest pensionifondist jumala pohlad, aga kui ikka vaatad, et 10 a tootlus on pea null, siis on inimestest kahju. Aga kõik said juba aru, et pensionifondi käekäigust ja inimeste tulevikust rääkimine on vingumine, vähemalt on inimese töeline pale paljastanud, hea seegi.
Kui oleks õelnud, et ei tohi kommenteerida, poleks küsimust, aga süüdistada vingumises, mida veel?
On küll vingumine sellise tooniga. Provokatiivne vingumine suisa. Ja milline see kommentaar siis peaks olema? Kokkupuude lihtsalt on tõesti olematu. Varahalduri absoluutne prioriteet on alati tema poolt valitsetava fondi/portfelli osakuomanikud/kliendid. Kui sa tuled siia ja portfelli teed, siis seletan sulle alati hea meelega pikalt ja pidevalt, mis ja milline on (investeerimis-)protsess, nägemus, riskide mõõtmine/juhtimine, ajalooline tootlus, selle kujunemise kontekst, minu suurimad õnnestumised ja haledaimad eksimused jne.
Tänan, me saime juba kõik aru, et SEB tele- ja kommenteerimisnägu peab fondide tootlusest rääkimist provokatiivseks vingumiseks.
Kui strateegil on kõik korras ja tootlused head, ehk oleks siis vöimalik kolleege ka informeerida ja nõu anda?
Kui strateegil on kõik korras ja tootlused head, ehk oleks siis vöimalik kolleege ka informeerida ja nõu anda?
pahurik, provokatiivseks vingumiseks pean ma seda, et sa üritad siin oma nime õigustada. Turtsud. :-D Mis puudutab, seda, et kas kõik on korras - alati võiks muidugi parem olla. Nõu andmisega on paraku nii, et erinevad on nii juriidilised kehad, rakendatavad regulatsioonid, kliendiprofiilid/-ootused, investeerimishorisondid, investeerimisprotsess jne jne jne. Pole piisavat kokkupuutepunktigi.
Lihtsalt huvi pärast - kuidas hinnatakse strateegide/varahaldurite/erakliendihaldurite tööd? Tootlus on tõenäoliselt ainus oluline kriteerium aga kas kuskilt avalikust ruumist on võimalik leida infot selle kohta kuidas mõni staar või mitte staar on oma klientide rahadega ümber käinud?
Loogika käsikäes psühholoogiaga ütleb et klientidel on kaks kuldreeglit - kui läheb hästi siis hõiska ja kui saad lüpsta, siis ära seda kellelegi ütle - muidu irvitatakse et ise olid loll et oma raha andsid sellise halduri kätte. Niisiis - kui mul oleks tagataskus miljoon (mida mul ei ole) ja ei taha sellega ise midagi ette võtta, siis mille alusel ma teen valiku millise rootslastele kasumit teeniva jupi kätte ma selle summa kilekotiga viin?
Loogika käsikäes psühholoogiaga ütleb et klientidel on kaks kuldreeglit - kui läheb hästi siis hõiska ja kui saad lüpsta, siis ära seda kellelegi ütle - muidu irvitatakse et ise olid loll et oma raha andsid sellise halduri kätte. Niisiis - kui mul oleks tagataskus miljoon (mida mul ei ole) ja ei taha sellega ise midagi ette võtta, siis mille alusel ma teen valiku millise rootslastele kasumit teeniva jupi kätte ma selle summa kilekotiga viin?
Nigga, selleks peadki ISE kõik majad läbi käima, keerulisi küsimusi küsima, ajaloolisi tootlusi vaatama, muuhulgas ka varahalduri riski hajutama, väiksemate summadega alustama jne. Sellest näiteks ka see sõna privaat-, et sul kujuneb oma bänkeriga isiklik suhe, kus sa võid olla väga rahul ka siis, kui su tootlus on ainult rahuldav. Siin on palju subjektiivsust ja vähe võrreldavust. Ka selline sõnapaar nagu madal risk võib sarnases õigusruumis tähendada mõnevõrra erinevaid asju jne.
Kas ma vingusin
Sellega on nii, et:
- ebameeldiva nähtuse tampimine = konstruktiivne kriitika, peen irooonia, elegantne sarkasm.
- meeldiva nähtuse tampimine = vingumine, isiklik rünnak, labane nõmetsemine.
Sinu seisukoht sõltub sinu istekohast ühesõnaga.
Vt ka sotsialism, sotsiaaldemokraatia, Tallinna Ülikool, Keskerakond, Euroopa Liit, beibendus, elukunstnikud, roheline Volvo, vuntsid ja koledad ülikonnad, sarideitimine, Eurovisioon, jne jne. jne.
myko, tore, et meenutasid - ma olen oma isiksuse puudujääkidega viimasel ajal suhteliselt sinapeal. Sul on ka plaanis millalgi muidu?
Karum6mm
myko, tore, et meenutasid - ma olen oma isiksuse puudujääkidega viimasel ajal suhteliselt sinapeal. Sul on ka plaanis millalgi muidu?
Kuule mul ka jah suht tihti tuletatakse meelde kui nõme mees ma olen ja tihti on raske mitte nõustuda.
Näe, siis meil on suisa palju ühist. Kes oleks arvanud...
Karum6mm
Nigga, selleks peadki ISE kõik majad läbi käima, keerulisi küsimusi küsima, ajaloolisi tootlusi vaatama, muuhulgas ka varahalduri riski hajutama, väiksemate summadega alustama jne. Sellest näiteks ka see sõna privaat-, et sul kujuneb oma bänkeriga isiklik suhe, kus sa võid olla väga rahul ka siis, kui su tootlus on ainult rahuldav. Siin on palju subjektiivsust ja vähe võrreldavust. Ka selline sõnapaar nagu madal risk võib sarnases õigusruumis tähendada mõnevõrra erinevaid asju jne.
Sa kirjeldad protsessi mille käigus peaks inimene ise minema end esitlema teenuse pakkujale, laskma endale vabatahtlikult toode/teenus maha müüa. Sealt saadavate vastustega võib arvata on nii nagu vanad eestlased juba teadsid - iga haldur kiidab oma porttu...
Kas siis tõesti pole võimalik saada kuskilt erapooletut, nii postiiivset kui negatiivset datat? Näiteks reainimesel nagu mina oleks väga huvitav teada saada millise panga erakliendihaldurid kõige kõvemad reaalsed käpad on ja mida nad üldse suudavad. Ajakirjanikud pole ka vist sellel põllul mugulaid kaevamas käinud?