kui aasta tagasi olid Amazoni finantsbestsellerite edetabelis sellised raamatud:
Dow Jones 36000 Dow Jones 100000(Acampora),
siis nüüd müüakse "konservatiivset" Buffetti stiili, näiteks:
3.The Essential Buffett: Investment Principles for the New Economy 16.The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America 24.The Warren Buffett Way : Investment Strategies of the World's Greatest Investor 30.How to Think Like Benjamin Graham and Invest Like Warren Buffett
+veel need raamatud, millele Buffett eesõna on kirjutanud
Derivatiivide koha pealt on minu lemmik "FIASCO", mida siin ülal ka korra mainitud. Lahe ja inspireeriv:) Pean etemaks Liar's Pokerist kuigi väidetakse, et selle järgi kirjutatud.
Võta Amazon lahti, seal on investeerimisalase kirjanduse TOPpe hulgaliselt(alustades Bestselleritega ja lõpetades Listmaniaga, kus iga kasutaja võib ise oma lemmikraamatute nimekirja koostada)
Mina soovitaksin sellist raamatut nagu Adam Smithi "The Money Game". Ilmunud kusagil 60ndate lõpus on see ometi oivaline lugemine. Eriti pärast hiljtuist dotcomi langusperioodi. Tsiteerin: In 1961 the whole world was going to bowling, but in 1962 Brunswick managed to make it from 74 yo 8... In 1965 the whole world was going to sit and watch color television, but shortly thereafter Admiral, Motorola, Zenith and Magnavox collapsed like a suffle on which the oven door has been untimely slammed. It will happen again.
Lisaks lahedat lugemist tüüpilisest väikeinvestorist ja kõigest muust sinna kuuluvast.
Ahjaa, ja kui ei ole põhjalikke majandusalaseid teadmisi ja muid väga keerukaid oskusi, siis võiks alustada fundamentaalsete teadmiste omandamisest investeerimise alal. Selleks on ka eesti keelde (vähemalt üks neist kindlasti) tõlgitud kaks raamatut, "12 tooli" ja "Ristiisa".
P.S. see ei ole mõeldud naljana, vaid täiesti tõsiselt. Keerukad inglisekeelsed investeerimisõpikud tulgu siis kui aktsiaturgu suunavad põhitõed selged!
Käisin küsimas Apollo raamatukaubamajast seda Seppo Saario raamatut "100 igihaljast börsivihjet", aga nemad ei teadnud sellest midagi, kas keegi oskab soovitada kust seda veel praegu osta saaks või äkki mõni teist on selle endale pähe õppinud, et müüks siis mulle ... palju see raamat maksab ... luban aktsiates osta :)))
Arvan et algajatele võiks olla kasulik lugeda Sun Tzu's Art of War for Traders and Investors kommentaarid by Dean Lundell...2500 aastat on möödunud aga tema teooria siiski elab...
mina ostsin saario raamatu miski alla 100 eegu eest narva mnt maneezi juures olevast poest. see mis on konsumi vastas ja seal kus tramm nr3 peatub undstuff.. ei tea kas neil veel on, ostsin kuu aega tagasi..
Fundamentaalanalüüsi huvilistele soovitaks saiti, mis asub siin. Kodanik Damodaran on nimelt kirjutanud raamatu "Dark Side of Valuation", mis käsitleb tehnoloogiaettevõtete fundamentaalset analüüsimist. Ma pole kindel, kas leheküljel on üleval päris terve raamat, aga tundub, et vähemalt suur osa sellest küll.
Lisaks soovitaks vaadata Damodarani kodulehekülge, mis asub siin.
to : riq and Amos Kas Te, või siis keegi teine, ei saaks öelda, kes oli selle Seppo Saario eesti keelse raamatu kirjastaja. Ka Arengus on raamatud otsas, võtaks otse kirjastajaga ühendust.
No kidding, matrox. Head ajad on tagasi!! Amazon.com soovitab mulle esilehel suurelt raamatut "Dow 40,000", kirjeldusega: "To a growing number of analysts (see James Glassman and Kevin Hassett's Dow 36,000 and Charles W. Kadlec's Dow 100,000), it's not a question of if the Dow Jones Industrial Average will blast into the financial stratosphere, but how high it will go."