Parempoolsed

Kas E200 peaks üldse mingite valimiste kontekstis enam mainima? Vaevalt, et nad Riigikogu valimistel osalevad. Suure tõenäosusega laguneb suve lõpus/sügise alguses fraktsioon ning selle tagajärjel on terve erakond juba käpuli.

2 Likes

See Parempolsete seltskond läks mõned päevad tagasi ka koos sotsialistidega ja nende mahitusel Tallinna LV kukutama.

Parempoolsed on lihtsalt järjekordne puudelerakond, nagu sotsid, vabaerakond, rohelised ja 200.

3 Likes

Jätaks ehk ajuvaba sildistamise delfi foorumisse ja prooviks siin veidi kõrgemat taset hoida?

Mis kuradi “puudelerakonnad” on PP ja sotsid? Kelle puudlid nad on? Kas Refi, kes ei soovinud Raudsepale umbusaldust avaldada, ajades suvalist iba teemal “pole oluline kes on süüdi”?

PP-sete ja nüüd vist ka sotsidele lihtsalt ei meeldi, kui varilinnapea Raudsepp annab linna vara üürile alla turuhinna, eriti kui seda tehakse ilma konkursita ja “omadele”, nii 15x alla varasema üürihinna. Samuti ei meeldi, kui mingi MTÜ Lüüra saab jällegi konkursita sooduspinnad ja kak nada tegevustoetust, selleks et mõnel venemeelsel spordiklubil oleks head tingimused seal putinismi edendada.

Muide, misasjad on üldse rahvusvähemuste spordiklubid ning miks peaks neid eristama?

9 Likes

Kõik on süvariigi puudlid, v.a. Kesk, kes on venepuudel ja Ekre, kes on USraeli puudel

3 Likes

Sotsid olid misha valitsuses kõige lihtlabasemad puudlid, kes hakkasid niutsuma alles siis, kui nad misha reitingu päästmise nimel valitsusest välja visati. Tallinna LV näitel lähevad minu arvates PP sama teed. Samasugused nagu 200.
Minul olid ka Parempoolsete suhtes kõrged ootused, aga täna oleme näinud, et ei paista seda uut paremat poliitilist kultuuri ja kvaliteeti mitte kusagilt.

2 Likes

Tõesti, kui mingit argumenti peale niutsumise ei ole, siis mine hala parem delfi seinal või mõnes kõlakojas. Puudliks ei saa ristida ainult seetõttu, et kellegi poliitika või seisukohad ei meeldi.

Sotsid olid üheks põhjuseks, miks Michali valitsus nii jaburaid otsuseid tegi ja siis neid taas tagasi pööras. Refile kulpilöömises ei ole mõtet neid kahtlustada.

Ja PP osas, mida sa siis Tallinnas näinud oled, et kõrged ootused ei täitunud ja “uut kultuuri ei paista”? Peaks nad praegusele linnavõimule takka kiitma, kas see oleks siis uus kultuur? Et vat kui hea, mingi Isamaa linnaosavanem laskis jälle oma pildid KOVi reklaamlehte panna ning taastas selle kakskeelsuse? Või mõmisema rahulolust, kui Peeter Solman kirjutab Ratsabaasi tütarettevõttele oma ettevõtte alt fiktiivseid nõustamisarveid välja? Et nõustan iseennast, sest noh ametlikult on omanik MTÜ ja seetõttu ei saa dividende võtta.

4 Likes

See on küll ikka täiesti üle võlli, et kodanikupalka saame lubada tuhandele valitule.

1 Like

Mulle Lavly Perling ülemäära ei sümpatiseeri, aga programmiliselt tuleb tunnistada on nende programm sümpaatne. Ma olen koguaeg pooldanud, et kõik universaalsed toetused olgu need indiviidi või organisatsiooni põhised tuleb ära lõpetada ja igasugused populistlikud algatused nagu tasuta ühistransport samamoodi. Maksad nende teenuste eest mida tarbid ja tulu saad tööandjalt mitte riigilt, selle võrra on maksukoormus madalam.
Ma kaaluks nende valimist küll, aga ma ei saa aru kellega neil oleks üldse võimalik koalitsiooni minna, et sellist programmi teostada? Äärtest sotsid ja Ekre võib välistada, kesk hoiab pensionäre see ei tule ka kõnealla. Jäävad Reform ja Isamaa, olgugi et ka need on kahtlased kas sobivad partneriks, pealegi omavahel need kaks ühte paati tõenäoliselt ei astu ja ainult ühega koos ei saa kindlasti 51 kohta kätte ehk väljavaade on suht õhuke?

3 Likes

Mhmmm, seekord on kõik teisiti.

Usume, usume.

2 Likes

Tegelikult on sellised algatused sageli net kasulikud. Ühistransport on hea näide, seda on võimalik lihtsalt tasuliseks teha, ja enamasti tehaksegi, kuna “igaüks peaks maksma oma tarbitu eest”.

Samas näiteks linnatänavate läbilaske suurendamisele ja maanteededele kulutatakse väga suuri summasid, aga nende eest on tunduvalt raskem raha küsida, isegi kui inimene kesklinnas ei sõida ja muid asulaid külastab ka harva.

Veidike sarnaneb sellele maksude tõstmise kõverale.

Sageli on nii, et kui optimeerida süsteemi kui tervikut, siis mitmed eraldi võttes kahjumlikud osad hakkavad omama mõtet. Näiteks vanglad ja autoteed.

Ideaalis on ideeks luua ühtne soodne keskkond, et rahvus ja kultuur säiliks ja majandus õitseks.

PS. Teemasse ka - ärge langege järjekordse sotsiopaatide juhitud puudelerakonna võrku.

4 Likes

Kindlasti oli ka siin foorumis inimesi kes 2022. aastal samal ajal uskusid lehtmet ja tsahkna “tulevad jõhkrad kärped” lubadusi. Mille poolest on tänased PP paremad (või halvemad) kui tolleagsed kahesajased?
Vaadake vahest youtubist PP kanali pealt, et mis juttu seal räägitakse.

6 Likes

… meil on kuningriiki vaja
Igasugu kemplemine ja präuskamine ja raha ümberjagamine riigikogus langeks ära…

endiselt px olema vöimalik alustada Rootsi vastu söda ja siis kohe alla anda… tea kas olx parem…

Eks tuleb aru saada, et üleüldiseid toetusi on lihtsam administreerida. Laste andmed on rahvastikuregistris olemas, et lastetoetuse õigust valideerida, aga igasugu vajaduspõhisuse hindamine nõuab jälle ametnikke ja teeb inimesed kurjaks.

Üks vajaduspõhise toetuse praktiline rakendus on näiteks tänane puude hindamine. Seal just proovitakse tervisemure meditsiinilisest sisust hoolimata hinnata inimese tegelikku hakkamasaamist ja töövõimet. Ma ei tea liiga palju inimesi, kellele see süsteem meeldiks - liiga bürokraatlik, ülekohtune. Palju vaideid ja kohtuskäimisigi.

Iga vajaduspõhisuse juures jääb ka see argument, et väntsutatakse ühiskonna kõige nõrgemaid (sest nemad ju ongi need, kes oma vajadust justkui tõestama peavad).

Ma ei tea liiga palju inimesi, kes seda süsteemi tegelikult õnnestunuks peavad. Kui see laiendada nüüd kõigile (lastetoetused, tasuta koolilõuna, töötutoetused, pensionid jne.) siis alles läheb lõbusaks.

4 Likes

PP muutis mulle vastuvõetamatuks Lavly Perlingu hiljutine ETV jutusaates esinemine, kus ta naeris välja kõik kahtlused riigi superandmebaaside, ebaseaduslike jälitamise jms. üle

Iga pimegi näeb, et andmekaitsega on hetkel riigi poolel asjad täiesti pekkis. Lisame KAPO ja prokuratuuri väga kahtlase tegevuse viimasel ajal. PP ja Perling kaotasid minu jaoks selle ühe saatega oma usaldusväärsuse täielikult.

Tahad politseriiki, vali Parempoolsed.

15 Likes

Hakkas ennastki huvitama, millised need Kaporatuurierakonna põhimõtted siis on ja tegin nende kodelehelt, sealt rubriigist noppeid:

• Eestis elab üle 180 rahvuse esindajaid ning neil kõigil peab olema võimalus määratleda end eestlasena.
  • Peame olema valmis kohanema, muutma tööturu senisest paindlikumaks ja teadlikult kaasama võõrtööjõudu neil elualadel, kus see on Eesti majanduse konkurentsivõime ja inimeste elukvaliteedi säilitamiseks vajalik.
  • Kaotame riigi poolt sätestatud miinimumpalga nõude.
  • Teadusruum on rahvusvaheline, mistõttu suureneb inglise keele kasutamine ülikoolides õppe- ja teaduskeelena.
  • E-riigi ideeks on kiirelt ja lihtsalt kasutatavad ning kõigi poolt jälgitavad ja kontrollitavad avalikud teenused.
  • Elukeskkonna reformi eesmärk on süsinikuneutraalne Eesti. Soodustame investeerimist uutesse tehnoloogiatesse ja taastuvenergia allikatesse, et pidurdada kliimamuutust ja inimtekkelist mõju.

Kokkuvõte: rahvusriikluse hääbumine + põlisrahvuse asendamine+ jälgimisühiskond + rohepesu

16 Likes

Huvi pärast vaatasin ka seda kodulehte, manifest on ju järgmine? Manifest - Parempoolsed

Pealiku tekst on E200 kodulehelt, aga eks sellise jama tootmine ongi solvunud Isamaalaste tase :slightly_smiling_face:

See siis sotsipuudlite valvekommentaatorite väitel E200 koduleht: Parempoolsete maailmavaate alused - Parempoolsed
Hale!

3 Likes

Migrantide nõudmine + miinimumpalga kaotamine… Kas tõesti Targa Tuleviku Plaan on hakata odavtööjõumaana sweat shop sektoris konkureerima?

6 Likes