Parempoolsed

Ei tea, keegi üksi ei kustuta, kustu minekuks on vaja mitme inimese koordineeritud või koordineerimata tegevust. Ja seda ka ainult siis, kui seal taga ongi üleüldse erinevate inimeste käed.

Miks tuleks Parempoolsed maha kanda? Kuna Sibul ja Co ei soovinud luua erakonnasisest ühendust, vaid otsustasid Seedri toetamiseks luua eraldi MTÜ? Või kuna proks nüüd neile ebaseaduslikku Isamaa toetamist ette heidab, kuna Isamaalised avaldasid Isamaa logoga reklaame?

Parempoolsete mahakandmiseks tuleks ikka nende programmi või maailmavaate poole vaadata. Erinevalt nt E200-st või viimasel ajal üldse paljudest erakondades peaks olema üsna arusaadav, kuhupoole PP üldse sihivad.

Ja Vahur Kraft muide ei ole PP ladvikus, st ei erakonna ega selle Tartu piirkonna juhatuses. Vaadates kohalike valimiste tulemusi, ei usu et ta üldse poliitikas aktiivselt jätkab.

2 Likes

Väga läbinähtav õigustamispüüdlus, paraku peale E200 tegelikku pale ilmutamist on seda jama tõe pähe võtvaid siiski vähe…

2 Likes

Partei programm ja maailmavaade KEHTIVAD ainult siis kui partei enda tegevus, nende liikmete tegevus ja eriti juhtkonna tegevus seda maailmavaadet ja programmi oma tegevuses toetavad ja täidavad.
Niisama mõttetult ringi tolgendava programmiga või olematu maailmavaatega partei on meil juba ajalooliselt olemas - selle nimi on kesikla. Ja neid parteisid on veel teisigi. Ehk siis nende parteide puhul pühitakse selle programmiga ja maailmavaatega oma tagumenti WC-s. Sest programm ja maailmavaade, mida ei täideta, sellega pole suurt midagi muud teha.

Paistab, et ka Parempoolsed on hakanud vajuma oma lubadustest ja headest tavadest eemale, nende tegevusi on siin eelnevalt kirjutatud.

P.S. Gruz200 leidis hiljuti oma maailmavaate üles - see on liberaalprogressiivne või progressiivliberaalne. Ehk siis kindlalt vasakpoolne, võitlev ja teistele nõudmisi ette kirjutav.

Parempoolsed on OK aga mull ei meeldi nende juhatuse liikme Marti Aaviku pidev vingumine. Samas ma ei ole märganud vingumise vahepeale, et sealt tuleks ka mingeid lahendusi.

Kes viitsivad, võivad vaadata kuidas nimetatud tegelane tuli toime väitluses Varro Vooglaiugu:

Varro Vooglaid on viimane asi kellega väidelda tuleks. Nagu meil on siin foorumis üks spämmar, kellega võid ju “väidelda”, aga lõppkokkuvõttes pole sellest väitlemisest kasu.

Väitlemine on üldse üks huvitav kunst - mitte ei väidelda selle isikuga, kellele oma väitlemises vastatakse, vaid väideldakse ikka avalikkusega. Ja kui väitlemises paistab virisemine ja kurtmine välja, siis tulemus on jah, negatiivne. Ehk siis tulemuseks on häälte kaotus valimistel.

1 Like

Ma olen igasugu jutte “süvariigist” alati iroonilise muigega vaadanud, aga see juhtum pani asju natuke teises valguses nägema. Kui mingi erakonna kohal lasub kahtlus, et selle juht kasutab isiklikke sidemeid ja mõju uurimis- ja jõuorganites isiklikuks kättemaksuks ja poliitkonkurentide valimiseelseks ründamiseks meelevaldsete “tõlgenduste” alusel ning seda kahtlust peaksid uurima needsamad uurimis- ja jõuorganid, on tegemist Eesti seni tõsisema demokraatia kriisiga, nagu ka endine juhtiv riigiprokurör välja tõi. Igivana küsimus: “kes kontrollib kontrollijat?” Kas prokuratuur ise hakkab uurima ja KAPO teostama jälitustoiminguid iseenda ja parempoolsete juhi vahel toimunud võimalike korruptiivsete kokkulepete kohta? Kahtlen.

Parempoolsed pole ühiskondlikus debatis seni ühegi maailmavaateliselt olulise küsimuse osas oma arvamust avaldanud. Sõna võetakse väga kitsalt ainult majanduse ja maksude teemadel (kus omatakse vist enamjaolt libertaanlikku seisukohta). Seniste tegude põhjal tundub aga üha enam, et tegemist on lihtsalt riigi ametnikkonnast võrsunud projektierakonnaga, mis loodi Reformierakonnalt ära kukkunud häälte tagasipüüdmiseks “valgete jõudude koalitsioonile” (nagu progressiivid ennast tähistavad) ja nende põhilise poliitrivaali lõhestamiseks. Kui esimene katse seestpoolt lõhestada kukkus läbi, mindi nüüd teisele katsele.

7 Likes

Refil ei tule uueks koalitsiooniks 2027.a. enam hääled kokku, sest Gruz 200 langeb välja ja sotsid pole piisavalt populaarsed. Kesk aga ei taha minna koalitsiooni Refiga nagu oli näha ka Tallinnas äsja. Ref nagu must lesk kipub oma kaaslased ära sööma, eriti siis kui Ref on peaministripartei, pealegi ei lase Ref valitsuses teha ametkondades seda puhastust, mis on hädavajalik igale poliitilisele jõule, kes 2027.a võimule saab , et üldse valitsemist teostada .
Vana võimu omad joped ja kambajõmmid tuleb ametkondadest lihtsalt minema kihutada, kui seda ei tee, sa lihtsalt ei saa valitseda !

Seega on praegusel võimul vaja haipida uut projektiparteid nii nagu vähegi võimalik, mis täidaks Gruz 200 jäänud augu vähemalt 10 % toetusega . Ja muidugi on patsiga poistel kõvasti askeldamist, et valimiste serverist 2027.a. ikka see õige tulemus välja võluda.

Raskeks läheb selle serveriga, väga palju võltsida on alati raskem kui väheke, seatina kulla pähe esitada on raskem kui ülekullatud volframit, kuid kui keegi arvab, et see oravate jõuk, kes on siin laamendanud praktiliselt kogu käesoleva sajandi, on lusika nurka visanud, valge lina ümber võtnud ja sammub juba surnuaia suunas, see eksib rängasti.
Umbrohi ei hävi .

8 Likes

Parempoolsed on samasugune refide sabarakk, nagu e200 ja juba selle alloleva tegelase pärast ei saa nad minu häält mitte kunagi.(Vanad artiklid)

3 Likes

Siia tuleks paar uudist ka viljakatest 90datest juurde tuua:) Ma oleks muidu meeletu EKRE valija, kuid igal pool on paar vana kommunisti nimekirjas või veel hullem, saadikust mõisavalitseja koos perekonnaga ohjes:)

See kõlab umbes nagu “lumi meeldiks mulle kohutavalt, kui ta ainult nii valge ja ühtlasi ka külm poleks”.

1 Like

Helme-vabat EKRE-t üritati ju suure karjaga luua, aga see punt vajus siiski laiali.

Äkki ongi nii, et EKRE saab eksisteerida ainult koos Helme perekonnaga, sest selline kontseptsioon vajab seda perekonda? Nimetatakse ka konservatiivsuseks, õigemini tagurlikkuseks. Kas selline konservatiivsus, kui selline, on üldse toimiv ilma pröökamiseta, osatamiseta ja muude taoliste oskusteta mida noor kaabu riigikogu puldis või oma riigikogu laua taga mikrofoni räägib? Või siis võetakse riigikokku kaasa undajad ja pannakse need EKRE poolt undama. Ilma selleta ju ei suudeta seda parteid ja seda seltskonda koos hoida?

Õige ebamugav meenutus saabub kui Perlingust uue toojat loodetakse. Tean usaldusväärsetest allikatest, et ta on olnud tellimustööde tegija- minu jaoks räpane. Kuni müüdavad jätkavad Parempoolsete juhtmetena- mu mõjukond neid ei vali…

6 Likes

Vandenõude jaoks on eraldi teema.

Isamaa peab ilmselt hakkama parempoolsete agendat teostama kui tahab valitsust teha. Parempoolsete promo on liiga võimas, et isamaa saaks ainult koos keskerakonnaga valitsuse teha. Kohtmised ettevõtjatega ja ilmselt suured toetused, kohtumised riigiametitega jne …

Miks nad peaks koos parempoolsetega tegema kui neil hääled koos on?

Selline massiivne promo kisub isamaalt hääli ära lõpuks.

Paljut neid ullikesi ikka on kes järjekordset puudliprojekti ostavad

3 Likes

Enemik inimesi ei kalkuleeri üldse sedaviisi, et kes kellega koalitsiooni hakkab tegama.
Motiivid on sageli hoopis isiklikumad ja põhjendused täiesti totakad

a) partei X lubas pensioni tõsta rohkem kui elukallidus tõuseb, ma valin neid. Kui saan 80 eurot kuus juurde vaat kui hea siis on .
b ) Minu vennapoeg töötab ministeeriumis ja on väga tark noormees. Tema soovitas meil valida partei Y, see on ainus, mis Eesti elu paremaks teeb
c ) Mu sensitiivi horoskoop ütles, et kui valida partei Zorro, siis sõda ei tule veel 50 aastat. Ma valin kindlasti neid, mulle pommitamine ei meeldi .
d) partei W sebis Karise presidendiks,( ainult kolm häält oli rohkem kui vaja !) vihkan neid selle eest igavesti. Mis president see on, ajagu habe vähemalt ära, niisugune kuuepäevane tüügas on alatasa näos, vastik vaadata ! Iial ei vali neid kirvenägusid.
e) partei S asjapulk esines valimisstuudios nagu oleks ta räige laksu all, silmad hiilgasid, see on ju täielik narkar- degenerant !
Ma peaks peast põrunud olema kui neid valiks !
f) Naabri Sveta käis jälle meil, tõi meile värsket söögikraami turult ja apteegist rohud ära. Hea ja südamlik inimene, tema soovitas kindlasti valida partei K, ega see mul raske ole heale inimesele rõõmu valmistada ja üle tee jaoskonda jalutada ja sedel kasti lasta

Märgiline, et sotse ja E200 ei mainita allakäigierakondadena.

4 Likes