Sellest, et pangad eriti HP on röövel võiks kirjutada ka oma lugu. Kusagil 2000 aasta alguses lõpetasin aktiivse HP arvelduskonto kasutamise. Eelmise aasta lõpus laekus lugupeetud pangalt võlanõue kusagil 200 krooni ringis kuna minu arveldusarve oli miinuses. Noh kappasin siis panka uurima, et millest mul siis võlg tekkinud on ja kuidas saab arveldusarve miinusesse minna. Selgus, et kunagi olin tekitanud väärtpaberikonto mille eest aga raha rõõmsalt kasseeriti konto kasutamise tasu paari aasta jooksul. See sõi ära minu kontojäägi ja tekitas miinusarve olgugi, et ykski meievaheline leping seda ei kajasta, et arve võiks krediidis olla. Otsustasin tasuda oma võla, sest vaevalt ma panga poolt kinnimakstud juristide vastu saan ja tahtsin õelusest oma arvelduskontot sulgeda. Siis selgus, et pean maksma veel viiviseid kusagil 100 krooni ulatuses. Kokku läks see pull mulle maksma koos arveldusarve tyhjendamisega kusagil 600 krooni kanti. Nii et poisid ja tydrukud ärge kontosid kergekäeliselt tehke ja neid unustage. Lõpetuseks saatsin neile ka päringu, et miks nad varem mulle ei teatanud arve miinusesse minekust ja muudest probleemidest, oma võtmekliendi pakkumisi nad saatsid. Vastust ootan ma siiani ja vaevalt nad seda ka teevad.
Mõni aeg tagasi jõudsin ka mina järeldusele, et HP imeb. tegin siis SEB arveldusarve ja evk konto jne. SEBi hinnapoliitika on palju kliendisõbralikum. nt. väärtpaberikono pealt võetakse tasu, ainult siis, kui seal on väärtpaberid. Samas, netipanga mugavus jätab kõvasti soovida hanza.neti kõrval. teisalt, hanza.net on aegajalt nii umbes, et sisselogimine on võimatu. SEB pidas vastu ka tallinki päeval.
Konstruktiivne võimalus.
Igal pangal omad head/vead.
Miks mitte teha mitmes pangas endale konto?
Tasuta ylekanded yhes pangas, mugavad väärtpaberitehingud teises, ebamugavad aga odavad väärtpaberitehingud kolmandas jne.
Diskleimer. Ise nii teen ja täitsa toimib.
Igal pangal omad head/vead.
Miks mitte teha mitmes pangas endale konto?
Tasuta ylekanded yhes pangas, mugavad väärtpaberitehingud teises, ebamugavad aga odavad väärtpaberitehingud kolmandas jne.
Diskleimer. Ise nii teen ja täitsa toimib.
aa, unustasingi mainida, et nüüd olen mõlema panga klient :)
Täna käsiin ka pangakontoris.Teller julges mu käest veel küsidae kas ma 2,3 sammast ei taha jne
Minu käest on küsitud pea iga kord seda.Eks ma siis üritan iga kord midagi vaimukat vastata.Eelmine kord ütlesin ,et ma olen töötu ja ei saa seda lubada:P(mida ma ka olen)Siis täna ütlesin ,et valele inimesele pakute oma sambaid.Selle peale teller kohtaselt naeris....
Minu käest on küsitud pea iga kord seda.Eks ma siis üritan iga kord midagi vaimukat vastata.Eelmine kord ütlesin ,et ma olen töötu ja ei saa seda lubada:P(mida ma ka olen)Siis täna ütlesin ,et valele inimesele pakute oma sambaid.Selle peale teller kohtaselt naeris....
Eh. Forexpank oli kunagi esimese netipanga tegija. Olen alates sellest ajast panga klient ja ei nurise. Kõik maksed eesti siseselt tasuta. Olen küsinud ka mujalt pakkumisi, kuid alati pakuvad nad parimat hinda (eriti laenude puhul). Hetkel on panga nimeks siis Sampo.
Ja muide, ma pole näinud algelisemat internetipanka kui Nordea oma. Igakord peab lehel ühe koodi maha tõmbama ja konto seis näed ...... MITME PÄEVASE viivitusega.
Ja muide, ma pole näinud algelisemat internetipanka kui Nordea oma. Igakord peab lehel ühe koodi maha tõmbama ja konto seis näed ...... MITME PÄEVASE viivitusega.
to SideKick
mul on juba 3 kuud tühi SEB-i evk konto. Kontrollisin väljavõtet: sööb ka 10 eeki kuus. tasu nimetuseks on väärtpaberi konto seis 0,0 .Kavatsen selle veel täna kinni panna, kui lugesin siit analoogset hansa võtmekliendi räbalast saatusest.
mul on juba 3 kuud tühi SEB-i evk konto. Kontrollisin väljavõtet: sööb ka 10 eeki kuus. tasu nimetuseks on väärtpaberi konto seis 0,0 .Kavatsen selle veel täna kinni panna, kui lugesin siit analoogset hansa võtmekliendi räbalast saatusest.
hmm, siis säästunõustaja (nimeliselt: Ly Tilk) ajas mulle udu.
Kui viimati sai hansa kontoris käidud, siis teller tundis huvi, et järsku toon oma II samba nende panka üle. Kuna teller oli kena blond tibi, siis ei tahtnud kohe pikalt saata ja küsisn, et kas neil on mingid andmed tootluse jne kohta ka mustvalgelt kuskil olemas. Noh nii mingi majasisene esitlusmaterjal või nii. Minu üllatuseks oli antud materjaliks sama päeva Äripäev. Vaatasin siis selle tabeli seal üle ja vahe oli nii umbes protseni ringis hansa fondi kasuks. Samas ei jätnud ma mainimata, et näiteks LHV fondi tootlus oli nende omast sarnase suurusjärgu võrra suurem. Kui küsisin, et miks nii väikse vahe pärast peaksin fondi vahetama hakkama ei osanud ta tuua muud argumenti, et nende oma on suurem. Täielik naljanumber. Mingi koolitus võiks neil oma telleritele ka selle kohta olla, et mingeid asjalikke argumente välja tuua. Aga paistab, et inimesele tänavalt see "meil on kõige suurem" argument toimib.
Ehh, siin on suht segane situatsioon, nimelt on seal 2 erinevat väärtpaberikontot, üks on pangasisene (mida on vaja mingite fondide jms jaoks) ja mis tõesti raha ei söö, kui ta tühi on...
Teine väärtpaberikonto on EVK konto, mis nosib minuteada igal juhul selle kümneka...
Seega võis too nõustaja täitsa õigust rääkida, ainult jättis täpsustamata kumbast väärtpaberikontost jutt käis...
See siis seebi olukord, hansa klient ei ole, seega ei tea kuidas seal lood on...
Teine väärtpaberikonto on EVK konto, mis nosib minuteada igal juhul selle kümneka...
Seega võis too nõustaja täitsa õigust rääkida, ainult jättis täpsustamata kumbast väärtpaberikontost jutt käis...
See siis seebi olukord, hansa klient ei ole, seega ei tea kuidas seal lood on...
Kui hakata mõtlema, kui palju on minu HP ja SEB thüjadelt evk kontodelt teenustasudena kasseeritud ajast, kui LHV uksed avas? Kokku oma 1200 kr on tühja läinud. Tuleb evk-d sulgeda.
Kui nii jätkub, siis on varsti EVK kontode arv juba madalam kui peale Tallinki tulekut :)
Typo, ikka "enne" Tallinki tulekut.
Ühispangal selline tore komme, et kui saadavad Sulle koju teatise ntx mingi kaardihooldustasu võlgnevuse kohta, siis pead ise kinni maksma selle teatise raha, mis on hinnakirja järgi 10 eeku.
Nordea pangal on ntx Solo-interneti ehk siis internetipanga kuutasu 20.-
Mõtlevad ikka igasugu asju välja mille pealt raha küsida.
Nordea pangal on ntx Solo-interneti ehk siis internetipanga kuutasu 20.-
Mõtlevad ikka igasugu asju välja mille pealt raha küsida.
mulle tgl. see meeldib,ma valdavalt investeerin pankade aktsiatesse.
Mida rohkem nad röövivad seda suurem on aktsia hind.
Mida rohkem nad röövivad seda suurem on aktsia hind.
2005 suvel võtsin laenu Sampost. Laenulepingus oli kirjas, et oleks täitsa tore, kuid arveldaksin oma Sampo arveldusarve kaudu. Kuid mina jäin seisukohale, et ikka ei arvelda küll. Sest kuigi Hansapank virutab kirveid teenustasudega, pean siiski nentima, et nende netipank on tasemel - asi on selge, päris põhjalik ja mugav. Sampo enda netivärk on väga hale.
Ühtlasi on mul mugavam Hansa rahamasinast sularaha välja pigistada, sest nende aparaate on linn täis pikitud. Kuid mitu sularahamasinat on Sampol linna peal...? Mina tean ainult ühte Narva mnt'l.
Hansa kaudu asju ajades olen niipalju oma kulusid minimaalseks viinud, et paljud maksed võetakse mu arvelt otsekorralduse alusel. See on teenustasuta.
Seega mugavusest ajan ikkagi asju Hansa kaudu.
Ühtlasi on mul mugavam Hansa rahamasinast sularaha välja pigistada, sest nende aparaate on linn täis pikitud. Kuid mitu sularahamasinat on Sampol linna peal...? Mina tean ainult ühte Narva mnt'l.
Hansa kaudu asju ajades olen niipalju oma kulusid minimaalseks viinud, et paljud maksed võetakse mu arvelt otsekorralduse alusel. See on teenustasuta.
Seega mugavusest ajan ikkagi asju Hansa kaudu.
Mul on arved kahes suures Lääne-Euroopa pangas ja teenustasu ülekannetele, ei kohalikele ega EL-ülekannetele, ei ole.
Võtame näiteks ühe nendest. Suurepärane pank. Seal on onkel, kes tunneb mu hääle järgi ära, isegi kui ma pole talle pool aastat helistanud. Sest tema on mu kliendihaldur. Kontoga käib kaasas deebetkaart, millega saad suvalises maailma punktis võtta välja sularaha 400 eurot päevas sõltumata sellest, mis seis su pangaarvel on. jne.
Privador, kui sa ütled sammaste peale, et oled töötu ja ei näe sammastel vajalikkust, siis ütle nii:
"Aaaa, sambad, oot oot, Te mõtlete pensionisambaid? Aga ma ei tööta praegu, mul pole vaja? Ahaa, et äkki saan töö ja siis kohe jookseb raha sinna peale! Okei, aga siis teeme nii, et võtke mind kohe siin praegu tööle, siis teeme kõik sambad. (Nüüd haara sealt laualt kõik reklaambrožüürd ja hakka neid lehitsema) Mis teil veel pakkuda on? Ma võtan siis juba kõik!"
Ma tegin nii ja telleril hakkasid käed värisema.
"Aaaa, sambad, oot oot, Te mõtlete pensionisambaid? Aga ma ei tööta praegu, mul pole vaja? Ahaa, et äkki saan töö ja siis kohe jookseb raha sinna peale! Okei, aga siis teeme nii, et võtke mind kohe siin praegu tööle, siis teeme kõik sambad. (Nüüd haara sealt laualt kõik reklaambrožüürd ja hakka neid lehitsema) Mis teil veel pakkuda on? Ma võtan siis juba kõik!"
Ma tegin nii ja telleril hakkasid käed värisema.
Infinite,
Ei ole asjaga päris kursis, aga kuidas sa saad deebetkaardilt võtta välja raha, kui sul seal peal sentigi ei ole?
Ei ole asjaga päris kursis, aga kuidas sa saad deebetkaardilt võtta välja raha, kui sul seal peal sentigi ei ole?