…või kuidas? Igatahes üks muhe lugu sellest, kuidas mõni mees ennastsalgavust üles näitas. Pole küll teab-kui-tõsine investeerimisteemaline lugu, aga rahast küll
Röövlid neh. Millega muidu põhjendada, et Hansa korjab 3 eeku selle eest, et teavitada rahade liikumisest meilile (ehk siis samapalju kui lühisõnumiga).
Küsisin seda neilt ükskord. Vastus: e-kirjade saatmiseks kasutavad nad oma servereid ja internetiühendust. See maksab.
Mõelge, kui suured on sel juhul spämmijate arved, kui ühe emaili saatmine maksab 3 krooni!
Mulle tuleb iga päev mingi 200-300 krooni eest meile, ühtegi ostu nende põhjal pole veel teinud. Mõelge miuke räme kulu. Keskmise spämmeri kulu päevas on seega suurusjärgus miljonid ja miljonid kroonid.
Skvatterite Noortepank võiks natuke oma ajupotentsiaalist suunata:
1) realistlike vastuste saatmisele klientidele, et sellise idiootse hülgemölaga endale mitte häbi teha (e-maili saatmine Jupiterilt Mosambiiki ühe hüti keldrisse maksab ka vähem kui 3 krooni)
2) privaatpangandusse, et kunagi saabuks aeg, mil röögatu hooldustasu vastu ka mingeid sisukamaid soovitusi kui "soovitame SPY-d" saab.
Millalgi (mõned aastad tagasi tõenäoliselt) lõpetasid Eesti pangad tõenäoliselt jäädavalt pangaks olemise ja muutusid gigantseteks müügipedede sipelgapesadeks. Sita ajab keema, aga valikuid pole, kuna meinstriimpankasid peab kasutama.
Mulle tuleb iga päev mingi 200-300 krooni eest meile, ühtegi ostu nende põhjal pole veel teinud. Mõelge miuke räme kulu. Keskmise spämmeri kulu päevas on seega suurusjärgus miljonid ja miljonid kroonid.
Skvatterite Noortepank võiks natuke oma ajupotentsiaalist suunata:
1) realistlike vastuste saatmisele klientidele, et sellise idiootse hülgemölaga endale mitte häbi teha (e-maili saatmine Jupiterilt Mosambiiki ühe hüti keldrisse maksab ka vähem kui 3 krooni)
2) privaatpangandusse, et kunagi saabuks aeg, mil röögatu hooldustasu vastu ka mingeid sisukamaid soovitusi kui "soovitame SPY-d" saab.
Millalgi (mõned aastad tagasi tõenäoliselt) lõpetasid Eesti pangad tõenäoliselt jäädavalt pangaks olemise ja muutusid gigantseteks müügipedede sipelgapesadeks. Sita ajab keema, aga valikuid pole, kuna meinstriimpankasid peab kasutama.
Noh, suffiks, Sul on isegi hästi läinud, et antakse konkreetseid soovitusi a la SPY. Mõnes teises pangas ei anta sedagi...
Seda 3 krooni e-maili teavituse kohta küsisin ka mina e-maili teel (tasuta) hansapangast umbes aastal 2001. Siis sain vastuseks üsna pika maili, kus muuhulgas mainiti ära, et mitmel pool maailmas on e-maili saatmine tasuline (vihjati vähearenenud riikidele, kus pole netiühendus eriti levinud). Kahju, et seda kirja alles pole, kuid seal mainiti välismaaga seoses ka Rain Lõhmust. (a la, et tema käis välismaal ja pidi seal raha eest netis olema)
Aga selle Jüri Pino loo kohta. Ma olen umbes samamoodi toiminud, et kuu alguses maksnud otse miinuses olevale kontole suurema summa (ja varem kui nõutakse) ning sellega vähendanud/peatanud intresside meeletu voolamise. Panganeiu muigas ka kord, et ma ei taha üldse intressi neile maksta.
Müts maha Jüri ees, et ka teistele eeskuju näitab enda looga. Ka riigi arengule pole hea tõsiasi, et Ego järelmaksuga enimostetud kaubaliik on toidukaubad
Aga selle Jüri Pino loo kohta. Ma olen umbes samamoodi toiminud, et kuu alguses maksnud otse miinuses olevale kontole suurema summa (ja varem kui nõutakse) ning sellega vähendanud/peatanud intresside meeletu voolamise. Panganeiu muigas ka kord, et ma ei taha üldse intressi neile maksta.
Müts maha Jüri ees, et ka teistele eeskuju näitab enda looga. Ka riigi arengule pole hea tõsiasi, et Ego järelmaksuga enimostetud kaubaliik on toidukaubad
Ega siin muud pääsu pole, kui Hansapangast üle jäänud raha uuesti kokku koguda ja uus pank teha. Leppida suurte ettevõtetega kokku, et viimased kõik oma kontod üle tooksid jne. Jama on muidugi nende olemasolevate laenudega, aga küll midagi välja mõtleb. Teenustasud jätaks madalaks, mis tõstaks veelgi loodava panga atraktiivsust. Mingeid suuri kontoreid ja taevakraapijaid ehitama ei hakkaks - kogu süsteem oleks enam-vähem netipõhine nagu on need mobiili säästuoperaatorid.
Tegelikult kuulub see jutt rohkem nagu žanrisse Coca-Cola diil paavstiga!
Tegelikult kuulub see jutt rohkem nagu žanrisse Coca-Cola diil paavstiga!
Ma ei saa aru miks kõik tahavad seda 3 krooni maksta. Mina juba 3 aastat tagasi vahetasin hansa ühise vastu välja sest siis oli juba hansa röövel. Ühis ei taha midagi tee palju tahad ülekandeid ja kuhu tahad ikka 0 eek teenuse eest.
to marek84
Kas sa arvad, et kui see asi peaks läbi minema, peaasjalikult sinu juhtimisel, siis pank on
3a või 5a või 10a pärast samasugune? Dopamiini ning võimujanu harmoonias leiutad sa siiski endale kasuminumbrid, kui sa just panka juhtima ei pane vähemalt 7et tugevamissioonitundega tädi.
Oleks selle panga nimi siis 'Rahvapank' ?:)
Kas sa arvad, et kui see asi peaks läbi minema, peaasjalikult sinu juhtimisel, siis pank on
3a või 5a või 10a pärast samasugune? Dopamiini ning võimujanu harmoonias leiutad sa siiski endale kasuminumbrid, kui sa just panka juhtima ei pane vähemalt 7et tugevamissioonitundega tädi.
Oleks selle panga nimi siis 'Rahvapank' ?:)
Miks te seal hansas endiselt olete kui teenustasud nii kõrged on?
Mitmed tuttavad ka pidevalt räägivad, et hansas teenustasud kõrged (teise panka ülekanne migni 6 eek vist).
Pealegi niipalju kui ma hansa sularaha automaate näen on seal alati pikk saba taga.
Samas palju sul ikka sularaha vaja on või pangakontorit?
Käin kontoris nii paar korda aastas ja sularaha võtan nii umbes kord kuus. Plastikuga maksta on hea.
Ise yhisseebis juba ei tea mis ajast ning ülekanded 0 ja rahul. Sampo ka vist 0 eegu eest ülekandeid pakkus.
Mitmed tuttavad ka pidevalt räägivad, et hansas teenustasud kõrged (teise panka ülekanne migni 6 eek vist).
Pealegi niipalju kui ma hansa sularaha automaate näen on seal alati pikk saba taga.
Samas palju sul ikka sularaha vaja on või pangakontorit?
Käin kontoris nii paar korda aastas ja sularaha võtan nii umbes kord kuus. Plastikuga maksta on hea.
Ise yhisseebis juba ei tea mis ajast ning ülekanded 0 ja rahul. Sampo ka vist 0 eegu eest ülekandeid pakkus.
ise ka ühisseebis ja niipalju kui olen vaadanud, et Hansa on ikka rikaste inimeste pank, mul pole küll niipalju raha, et panka niipalju sööta...
ja see on küll lisaboonus, et hansa automaatidel alati saba taga, aga seebi omadel märksa vähem rahvast...ülikoolis oli küll mõnus, hansa lõksu sattunud passisid aga järjekorras, mina marssisin aga automaadi juurde ja olemas... :)
ja see on küll lisaboonus, et hansa automaatidel alati saba taga, aga seebi omadel märksa vähem rahvast...ülikoolis oli küll mõnus, hansa lõksu sattunud passisid aga järjekorras, mina marssisin aga automaadi juurde ja olemas... :)
Velikij, link on maha võetud, tõenäoliselt tugevama survel ja lugeda ei jõudnud :(
LHV võiks ju lubada raha kus iganes kanda ntx 1 kroonise tasu eest kande eest.Kohe olekski üks pank juures!
Mul on liising Nordeas, ettevõtte kontod ja faktooring Sampos, Isiklik raha SEB'is ja Hansapangast võtan alati lihtsalt konkureeriva pakkumise, et teistele survet avaldada :)
kas mitte peagi kqikides pankades ei kerki teenustasud idiootlikkusse kqrgusesse, kui riigisisene ylekanne peab hakkama sama palju maksma nagu EU-sisene. segaseks on j22nud, kas oma isiklike kontode vahel liigutades tekib ka teenustasu? Kas praegu HP-s peab ylekandetasu ka siis maksma, kui kannad omaenda yhelt kontolt teisele? :o
tehvlon, kui maksad ühelt oma kontolt teisele oma kontole, maksad Hansas kenasti 2,50:)
Aga artikli lugemiseks saab kasutada google abi:
http://216.239.51.104/search?q=cache:http://www.eestinaine.ee/62337
http://216.239.51.104/search?q=cache:http://www.eestinaine.ee/62337
Ma saan aru küll, et (isegi!) hansal on serverid ja netiühendus, kuid kui meili teel teavitamine tasuta oleks, küllap seda ka siis sellises mahus kasutataks, et keskmine meili hind nullilähedale langeks... Ja igast NPFCK uudiseid saavad nad küll meili teel saadetud, tsiisus mis see maksma küll võib minna. Ja huvitav, kas ühisel ei ole siis servereid jms, et neil tasuta on :)
Ise hansas ja hetkel veel pangasiseste tehingute eest maksma ei pea. 6 kr välja kandes käib küll närvidele, aga hetkel selliseid kandeid vähe.
P.S. Tehvlonil EU-siseste maksete koha pealt õigus.
Ise hansas ja hetkel veel pangasiseste tehingute eest maksma ei pea. 6 kr välja kandes käib küll närvidele, aga hetkel selliseid kandeid vähe.
P.S. Tehvlonil EU-siseste maksete koha pealt õigus.
hansa jaoks sa pole ennem mittekeegi kui sul polearvel vähemalt miili kui on küll siis hakkavad alles siputama, et jummala eest sa mujale ei läheks. rikkurite pank selline.
to: veiko
Ei ole midagi nii. Nii Skvatterite Noortepank kui ka Ühisseep on praeguseks nii suured tegijad, et isegi X MEUR ei ole mingi näitaja. Tailor made portfelli sooviga saadetakse viisakalt perse ja asutakse sulle proaktiivselt oma lollakaid fonde müüma.
Olete vilmides näinud, kuidas mõne palmisaare panga kontoris mingi kiilaspäine vunts suurte kohvritega meest poputab, üritades tal olemise ja enesetunde võimalikult heaks teha. Et tema businessi endale saada, noh. Vilmis seda ei näidata, aga noh ilmselt pärast suunab ta kohvrimehe juurde oma derivatiivide ja valuutaturgude spetsid, kes aitavad personaalse lahenduse välja töötada (maandatud valuutariskid, optsioonid pikkade positsioonide kaitsmiseks jne). Vot Eestis sellist asja pole. Eestis on kiilaspäise ja sõbraliku vuntsi ja tema spetsialistidest jüngrite asemel 1 blond tibi, kes on õppinud majandust, suurendanud rindasid ja kes suudab teha vahet aktsiatel ja võlakirjadel (ning kes pärast järgmist 4-kuulist koolitust tõenäoliselt mõistab ka erinevusi indeksifondi ja fondiindeksi vahel) ning kes pakub sulle igast oma maja eri nurgast pärit karbitooteid, milledest ta vähemalt pooled sulle maha peaks müüma selleks, et tema 8 erinevat ülemust-müügijuhti rahul oleks ja tema oma preemia kätte saaks.
Ei ole midagi nii. Nii Skvatterite Noortepank kui ka Ühisseep on praeguseks nii suured tegijad, et isegi X MEUR ei ole mingi näitaja. Tailor made portfelli sooviga saadetakse viisakalt perse ja asutakse sulle proaktiivselt oma lollakaid fonde müüma.
Olete vilmides näinud, kuidas mõne palmisaare panga kontoris mingi kiilaspäine vunts suurte kohvritega meest poputab, üritades tal olemise ja enesetunde võimalikult heaks teha. Et tema businessi endale saada, noh. Vilmis seda ei näidata, aga noh ilmselt pärast suunab ta kohvrimehe juurde oma derivatiivide ja valuutaturgude spetsid, kes aitavad personaalse lahenduse välja töötada (maandatud valuutariskid, optsioonid pikkade positsioonide kaitsmiseks jne). Vot Eestis sellist asja pole. Eestis on kiilaspäise ja sõbraliku vuntsi ja tema spetsialistidest jüngrite asemel 1 blond tibi, kes on õppinud majandust, suurendanud rindasid ja kes suudab teha vahet aktsiatel ja võlakirjadel (ning kes pärast järgmist 4-kuulist koolitust tõenäoliselt mõistab ka erinevusi indeksifondi ja fondiindeksi vahel) ning kes pakub sulle igast oma maja eri nurgast pärit karbitooteid, milledest ta vähemalt pooled sulle maha peaks müüma selleks, et tema 8 erinevat ülemust-müügijuhti rahul oleks ja tema oma preemia kätte saaks.