Kutsun dialoogile.
Minu isiklik arvamus on väga negatiivne. Räägitakse võimalikust 100 000 pagulasest?
Juba tänased numberid 20k+ tundub palju.
Kas on üldse võimalik sõja eest põgenevaid naisi ja lapsi mitte vastu võtta? Minu isiklik arvamus sinust on ka sellise teemapüstituse juures väga negatiivne.
Ma olen nõus. Aga juba hetkel tundub, et me pole eriti võimelised. Ma olen kuulnud, et räägitakse isegi 200k vastuvõtmisest. Hotellid jne ei mahuta seda äragi.
https://epl.delfi.ee/artikkel/96138835/omavalitsused-ootavad-riigilt-pogenikekriisis-kiiret-abi-rakvere-linnapea-koik-jai-hiljaks
https://epl.delfi.ee/artikkel/96138835/omavalitsused-ootavad-riigilt-pogenikekriisis-kiiret-abi-rakvere-linnapea-koik-jai-hiljaks
Kuhu teema algataja soovitaks lastel siis minna kui oma õuele neid ei soovi? Mina tean, et leitakse sugulasi tuttavaid ja väga paljud on omale koha juba leidnud.
Õnneks rootsi ja Kanada kunagi seda LHV foorumit ei lugenud kui Eestlased siit ära põgenesid.
Õnneks rootsi ja Kanada kunagi seda LHV foorumit ei lugenud kui Eestlased siit ära põgenesid.
ärge pange tonist tähele, jätkuvalt venemeelne kremlitroll, Eesti võtab ka 100 000 ukrainlast sinu leivaisa terrori eest vastu. Tõsiselt mine p.....
tonis, mine puhka jalga. Need on oma inimesed, kui vaja võtame 200 000 või nii palju kui vaja. Nad ei taha välismaale jääda, nad tahaks koju ja lähevad esimesel võimalusel aga hetkel nad vajavad peavarju, süüa ja sõbralikke naabreid. Kogu euroopas neid viiakse endale koju või üüritakse neile hotelle, aita teisi ja aidatakse ka sind.
Ma vabandan siinkohal silmakirjalikkuse eest aga ma ei pruugi nii tolerantne olla iga riigi pagulaste suhtes, need aga on päriselt kaa omad.
Ma vabandan siinkohal silmakirjalikkuse eest aga ma ei pruugi nii tolerantne olla iga riigi pagulaste suhtes, need aga on päriselt kaa omad.
Iga ukrainlane on Eestis teretulnud.
See 'tonis' on siin mitmetes teemades rääkinud kuidas olukord on halb, küsib küsimusi mis peaks suunama mõtlema negatiivses suunas. Pesueht kremli troll, kuskil nägin trolli ära tundmise juhendit, ei leia hetkel üles, muidu lisaks siia.
Üks tunnus pidi olema "jah.. aga mõelge sellele?" "mul on kahtlusi..." "aga kas... ?" stiilis heietused ja küsimused, mis üritavad suunata teema arendust kremlile sobivas suunas.
Üks tunnus pidi olema "jah.. aga mõelge sellele?" "mul on kahtlusi..." "aga kas... ?" stiilis heietused ja küsimused, mis üritavad suunata teema arendust kremlile sobivas suunas.
Tallinna lahel parkis varasemalt 2 kruiisikat, viimati kui mööda sõitsin oli üks. Sinna annaks osa rahvast ajutiselt mahutada kui laeva omanikuga kokkuleppele saada. 1000+ põgenikku või nii mahutaks ikka ära kui mujal juba kitsas käes. Iseasi mis seisukorras see kolu seal on kui 2+ aastat tühjana seisnud.
"skel"
See 'tonis' on siin mitmetes teemades rääkinud kuidas olukord on halb, küsib küsimusi mis peaks suunama mõtlema negatiivses suunas. Pesueht kremli troll, kuskil nägin trolli ära tundmise juhendit, ei leia hetkel üles, muidu lisaks siia.
See on täiega naelapea pihta, vene meedias on nad oma ise-küsin-ise-vastan saadetes alati paugutavad: "aga kellele see kasulik on...?"
tonis, äre muretse, sinu kremli finantseeritud lasna korterisse me neid ei saada, vajadusel võtan paar peret enda juurde ja iga teine päriseestlane võtab kaa.
Ukrainlased on slaavlased. Hakkavad meie keskkonnaga suhtlema vene keeles. Nende kultuur on väga sarnane vene kultuuriga jne. Kui meile tuleb 200 000 ukrainlast kes võibolla siit ei lahku, see muudab tervet Eestit. Kas me ikka tahame sellist Eestit, kus elab pool miljonit slaavlast?
Lisaks neil on vähemalt täna lahkheli venelastega, kes on meil ka suurelt esindatud.
Lisaks neil on vähemalt täna lahkheli venelastega, kes on meil ka suurelt esindatud.
"tonis"
Ukrainlased on slaavlased. Hakkavad meie keskkonnaga suhtlema vene keeles. Nende kultuur on väga sarnane vene kultuuriga jne. Kui meile tuleb 200 000 ukrainlast kes võibolla siit ei lahku, see muudab tervet Eestit. Kas me ikka tahame sellist Eestit, kus elab pool miljonit slaavlast?
erinevalt sinu kaasmaalastest, lähevad ukrainlased koju , kui sinu värdjas valitseja on oma viletsa lõpu leidnud ja Ukraina vene sõduritest päevalille väetise teinud..
"tonis"
. Kui meile tuleb 200 000 ukrainlast kes võibolla siit ei lahku, see muudab tervet Eestit. Kas me ikka tahame sellist Eestit, kus elab pool miljonit slaavlast?
Tahame, nad on puhtad ja korralikud slaavlased, väga patriootlikud oma kodumaale, töökad ja rahuarmastavad. Ma vahetaks sada ukrainlast siin ühe tonise vastu, kelle saadaks koju teiselepoole peipsit. Ma räägin kogemusest, mu abikaasa on ukrainast.
Ma pigem elan Eestis koos 200k sõjapõgenikuga kui ühe tonisega. Kuidas see blokkimine töötas siin?
Kas ei keegi LHV poolne foorumi haldaja võiks teatada sellest trollist kapole ning selle konto kinni panna siin? Ning kogu selle teema kustutada?
"skel"
Kas ei keegi LHV poolne foorumi haldaja võiks teatada sellest trollist kapole ning selle konto kinni panna siin? Ning kogu selle teema kustutada?
Pole mõtet kasutajat blokeerida ega teemat sulgeda, tonis ja havoc kannavad siin kenasti viienda kolonni jaoks etteantrud jutupunkte edasi, me peame lugema ka mida sealtpoolt tahetakse, et me loeme, nii on kergem trolle ära tunda ja vastupidist narratiivi levitada.
"tonis"
Ukraina lapsed lähevad eestikeelsesse kooli valdavalt. Loodame muidugi, et saavad varsti koju tagasi.
Neil päevil kommenteeriti uuringut, mis näitas, et 91% eestlastest suhtub positiivselt sõjapõgenike vastuvõttu ja vaid 48% muud keelt rääkijatest - et hoopis eestlased on ukrainlaste vennasrahvas, mitte venelased.
Tänasest AKst kinnitus - teised mõtlevad, kuidas aidata, vaid Narva-Jõesuu ja Narva esindajad selgitasid, et neil pole ressurssi. Narva-Jõesuu vist mingi ühe korteri kolmele inimesele leidis. Võin detailides eksida.
Samas kui kõik ära blokivad siis ... las räägivad omavahel :)
Mina blokin kõik "uhuu", "uude uudiste" jms edastajad, palju rahulikum.
Teemast ka : On kellegil teadmist mis neist saab peale 30 päeva , ntx naine (väikese) lapsega saab mingi min. toetuse ja peab ise elamise otsima ?
Mina blokin kõik "uhuu", "uude uudiste" jms edastajad, palju rahulikum.
Teemast ka : On kellegil teadmist mis neist saab peale 30 päeva , ntx naine (väikese) lapsega saab mingi min. toetuse ja peab ise elamise otsima ?
Kui neid sõjapagulasi juurde tuleb, siis tuleb neile ruumi teha ja elamisväärselt vastu võtta. Erinevalt varasematest lainetest soojematest maadest, kus suured tugevad mehed pagesid, siis nüüd tulevad naised-lapsed. Arvan (õigemini loodan), et iga Eestlane on valmis abistama ja majutama. Perekeskis vaatasime just, et ema/ämm meile kolides saaksime teha korteri vabaks mingiks perioodiks. Esialgu veel loodan riigile, kuid see pole ka päris normaalne, kui pered hakkavad kambas põrandal elama mingi putleri tegude tagajärjel.
Mõni ajakirjanik võiks uurida, kuipalju Ukraina pagulasi on riigikogu liikmed enda juurde võtnud või endale kuuluvale pinnale majutanud. Praegu oleks veel liiga vara, aga 3 kuu pärast näiteks. Paraku, mida rohkem meil skel´i suguseid hungveipinge tekib, seda vähemaks jääb sisulist arutelu ja seda suuremaks kasvab hirm. Väga ebanormaalne on kutsuda kapo arutelu peale, kas me oleme suutelised inimväärset olemist pakkuma 100 000-le pagulasele. Skel ise vist ei saagi aru, kui pikalt tema persest stalini vuntsid välja tolknevad. Ehk siis lugupeetud Sulev Vedlerit parafraseerides: kui persekursil Eesti selliste tegelaste ilmumisega tegelikult on.
"skel"